BOMONTİADA’DA YEPYENİ BİR KONSEPT: DELİMONTİ

Şehrin en yeni çekim noktalarından Bomontiada’da yer alan Delimonti, yenilikçi konsepti ve farklı lezzetleri ile misafirlerini ağırlamaya başladı.

ABONE OL
4 Mayıs 2016 Çarşamba 13:42 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi
BOMONTİADA’DA YEPYENİ BİR KONSEPT: DELİMONTİ

Anadolu’nun yerel lezzetlerini özel sunumlarla bir araya getiren mekan, mevsimsel ürünlerinden oluşan zengin bir menüye sahip. Farklı lezzetleri tadıp aynı zamanda satın alabileceğiniz Delimonti, Anadolu’nun bereketli topraklarında yetişen mahsulleri kendine özgün yorumu ile hazırlıyor. Anadolu’ya özel pişirme tekniklerinin, evrensel mutfak anlayışı ve zengin malzeme çeşidiyle buluştuğu Delimonti’nin menüsünde, birçok mekânda rastlayacağınız tariflerden farklılaşan lezzetler bulunuyor.

 

 

Market ve restoran konseptini aynı çatı altında buluşturan Delimonti’nin özel ambiyansında yemek keyfi yaşayabilir, dilerseniz de market bölümünde satışa sunulan ürünlerden eviniz için de satın alabilirsiniz.Delimonti’de taze ve mevsimsel değişkenliğe göre sezonsal olarak bulabileceğiniz lezzetler arasında; özel zeytinyağı ve sirke dolum alanlarında kendi damak zevkinize göre çeşnilendirilebilen zeytinyağları, katkısız ve doğal olarak hazırlanan çiçek ve meyve reçelleri, pekmezler, 10’dan fazla farklı yöreden getirilen özel bal ve kaymak çeşitleri, yöresel kahvaltı klasiklerinden olan mıhlama çeşitleri ve 50'den fazla yöresel ve el yapımı peynirler yer alıyor. Aynı zamanda Antakya’dan humus, kelle söğüş ve odun fırınından Konya etli ekmeği pek çok farklı lezzet bulunuyor.  Pideler ise özel taş fırınında pişirilerek misafirlere sunuluyor.

 

Delimonti’nin dikkat çeken özelliklerinden biri ise; 110 farklı çeşit sunan şarap kavı. Sommelier önerisi ile seçeceğiniz şarabınıza eşlik edecek peynir ve şarküteri çeşitlerinin yanısıra farklı mezeler  ile de şarap keyfinizi özelleştirebilirsiniz. Şehrin yeni yaşam merkezi Bomontiada’da misafirlerini ağırlayan Delimonti, yeni bir soluk arayanların vazgeçilmez buluşma noktası olmasının yanı sıra mevsimsel ve yerel lezzetleri market ve restoran konseptinde bir araya getiriyor.  

EN ÇOK OKUNANLAR

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi
Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım
Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

15 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Bir Mirasın İzinde
Bir Mirasın İzinde

Bir Mirasın İzinde

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da
BOMONTİADA’DA YEPYENİ BİR KONSEPT: DELİMONTİ

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey
BOMONTİADA’DA YEPYENİ BİR KONSEPT: DELİMONTİ

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk
BOMONTİADA’DA YEPYENİ BİR KONSEPT: DELİMONTİ

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları
BOMONTİADA’DA YEPYENİ BİR KONSEPT: DELİMONTİ

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Mekan Önerisi: Canella Bakery
BOMONTİADA’DA YEPYENİ BİR KONSEPT: DELİMONTİ

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar
BOMONTİADA’DA YEPYENİ BİR KONSEPT: DELİMONTİ

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
BOMONTİADA’DA YEPYENİ BİR KONSEPT: DELİMONTİ

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri
BOMONTİADA’DA YEPYENİ BİR KONSEPT: DELİMONTİ

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da
BOMONTİADA’DA YEPYENİ BİR KONSEPT: DELİMONTİ

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde
BOMONTİADA’DA YEPYENİ BİR KONSEPT: DELİMONTİ

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü
BOMONTİADA’DA YEPYENİ BİR KONSEPT: DELİMONTİ

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild
BOMONTİADA’DA YEPYENİ BİR KONSEPT: DELİMONTİ

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild