New York'un En İyi 23 Restoranı

Kozmopolit mutfak kültürü ve yenilikçi mekanlarıyla dikkat çeken New York'un en iyi restoranları.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
6 Ekim 2022 Perşembe 15:39 | Son Güncellenme:
23 dakika okunma süresi
New York'un En İyi Restoranları

Crown Shy

New York restoranları listemize, Amerikan mutfağı sunan Crown Shy ile giriş yapmak istedik. Tabii ki Amerikan mutfağı derken, dünya mutfağının ortak bir temelde bir araya getirilmesinden bahsediyoruz. Financial District'te yer alan restoran, Art Deco bir yapı içerisinde oldukça şık bir atmosfere sahip. Şef James Kent ve restorancı Jeff Katz'in elinden çıkan mekanda, açık mutfak konseptiyle paylaşımlık tabaklar sunuluyor. Ayrıca mekan, kokteylleriyle de oldukça övülüyor.

Adres: 70 Pine St, Financial District, New York, 10005


Kochi

Şef Sungchul Shim'in yönettiği Kochi, ilhamını Kore Kraliyet Sarayı mutfağından alan özel yemekleriyle misafirlerini ağırlıyor. 2019 yılında açılmasına rağmen bir Michelin yıldızıyla ödüllendirilen restoran, çok büyük bir menüye sahip olmadığı için denemek istediğiniz çoğu şeyi sipariş edebilirsiniz.

Adres: 652 10th Ave, New York, 10036


Dhamaka

Dhamaka, Hint yemekleri dendiğinde New York'un ilk akla gelen restoranlarından biri. Şef Chintan Pandya ile restorancı Roni Mazumdar'ın iş birliğiyle açılan mekan, yerel Hint mutfağının en cesur örneklerini sunuyor. Menüsünde sakatat sevenlerin kesinlikle denemek isteyeceği lezzetler mevcut.

Adres: 119 Delancey Street, New York, 10002


Attaboy

Küçük ama daima dolu olan Attaboy'u bu kadar popüler yapan, Dünyanın En İyi 50 Restoranı listesine girmiş olması olabilir. Ross ve Michael Mcllroy tarafından 2012 yılında açılan mekan, Lower East Side'ın niş ama daha rahat bir havasına sahip. Restoranda yer bulmayı başarırsanız, elinizde bir menü bulmaktan ziyade kendinizi, çalışanlarla sevdiğiniz ve sevmediğiniz tatlar konusunda bir sohbete girmiş olarak bulacaksınız. Böylece gerçek anlamda kişisel bir deneyim yaşama şansınız olacak.

Adres: 134 Eldridge Street, Lower East Side, New York, 10002


Dear Irving

Manhattan'da iki şubesi bulunan Dear Irving, bir 'speakeasy'. ABD'nin alkol yasağı döneminde gizlice açılan müzikli pub'lara 'speakeasy' deniyor. Ve Dear Irving, gerçek bir nostalji ziyafeti yaşayabileceğiniz bu mekanların modern yorumlarından biri. Yenilikçi menüsüyle dikkat çeken restoran, mevsimsel kokteylleri ve özellikle de imza kokteyli "Tried & True" ile övgü topluyor.

Adres: 55 Irving Place, Gramercy Park, New York, 10003


Gramercy Tavern

Manhattan'da 25 yıldır aynı noktada yer alan Gramecry Tavern, bölgenin demirbaşlarından biri. Şık çiftlik evi konseptine sahip dekoru, yükselen ahşap kirişleri ve göz dolduran çiçek aranjmanlarıyla tamamlanıyor. Şef Michael Anthony'nin yönettiği restoran, daha rahat kısım olan taverna odası ve resmi yemek odası olarak ayrılıyor. Resmi yemek odasında Anthony'nin şehirdeki en iyi peynircilerden toplayarak bir araya getirdiği mevsimlik tadım menülerini deneyebiliyorsunuz.

Adres: 42 East 20th Street, Flatiron District, New York, 10003


Jungsik

En sevilen şeflerden David Bouley'den eğitim almış olan Jung Sik Yim'in yönettiği Jungsik, çağdaş Kore lezzetlerinin oldukça ilginç yorumlarını masanıza getiriyor. Beyaz kaide benzeri heykeller üzerinde sunulan 'fine dining' yemeklerini, yenilikçi tadım menüsünü ve tabii ki deniz ürünleriyle bilinen Kore lezzetlerini bulabilirsiniz.

Adres: 2 Harrison Street, Tribeca, New York, 10013


Maialino

"Küçük domuz" anlamına gelen Maialino, tahmin edeceğiniz gibi domuz eti ve şarküteri konusunda yer edinmiş bir restoran. Ahşap kirişler ve kareli masa örtüleri, misafirlerini doğrudan Roma'daki salaş bir 'trattoria'ya ışınlıyor. Domuz ağırlıklı bir menüye sahip olsa da ev yapımı makarnalar, biberiyeli patates ve mekanın kendisi kadar otantik İtalyan şarap seçkisi ile hemen herkesin memnun ayrılacağı bir restoran.

Adres: Gramercy Park Hotel, 2 Lexington Avenue, Gramercy Park, New York, 10010


PDT (Please Don't Tell)

İsmi kadar gizemli PDT (Please Don't Tell), listemizdeki bir diğer 'speakeasy'. Restoranın girişi bile oldukça eğlenceli. St Mark's Place'deki "Eat Me / Beni Ye" tabelasını görünce sosisli sandviççi Crif Dogs'a gidiyorsunuz, oradaki telefon kulübesinden ankesörlü telefonu kaldırıyorsunuz ve gizli bir kapı açılarak bu büyüleyici mekanı ortaya çıkarıyor. Yenilikçi atıştırmalıkları ve kokteylleriyle sevilen mekanı, Jim Meehan yönetiyor. Ve rezervasyon kesinlikle öneriliyor. Çünkü ismindeki "Lütfen Kimseye Söylemeyin" uyarısına rağmen oldukça popüler bir yer.

Adres: 113 St Marks Place, East Village, New York, 10009


Oxomoco

Michelin yıldızlı Oxomoco'nun ana odak noktası odun ateşinde pişirilen yemekler. Balıklı, kuzulu veya pancar 'chorizo'lu taco'larıyla özellikle övgü toplayan mekan, yemeğin burada kesinlikle ciddiye alındığını hissettiriyor. Keyifli atmosferi de ekstra bir artı olarak zihninize kaydoluyor. Ayrıca kokteyl listesindeki frozen'ların, bu çaptaki çoğu restoranın bile başaramayacağı kadar lezzetli olduğu söyleniyor.

Adres: 128 Greenpoint Ave, New York, 11222


Cadence

Şef Shenari Freeman tarafından yönetilen Cadence, vegan yemekleriyle göz alan bir restoran. New York, tabii ki her dünya mutfağından olduğu gibi her beslenme tercihine yönelik de oldukça fazla ve birinci sınıf seçeneğe sahip. Çam fıstığı ricotta, ıspanak ve kırmızı şaraplı 'beyond meat'ten yapılmış bolonezli ve kızartılmış lazanya gibi ne vegan olduğuna ne de lezzetine inanamayacağınız seçenekler sunuluyor.

Adres: 111 East 7th Street, New York, 10009


Rangoon

2015 yılında Şef Myo Moe tarafından Birmanya mutfağı pop-up'ı olarak hayatına başlayan Rangoon, 2020'de gerçek ve yerleşik bir restorana dönüştü. Güneydoğu Asya mutfağının, dünyanın geri kalanında olduğu gibi New York'ta da çok fazla temsili yok. Ancak Moe'nun leziz menüsü buna oldukça başarılı bir istisna yaratıyor. Mekanın aydınlık ve şık atmosferi, yeme deneyimini çok daha iyi hissettiren bir noktaya taşıyor. Limonlu balıklı şehriye çorbası ile demirhindi ve balkabaklı yahnisi, özellikle tavsiye edilen yemeklerden.

Adres: 500 Prospect Pl, Brooklyn, 11238


Raoul's

Soho'daki Raoul's, oldukça popüler bir Fransız restoranı. Loş ve romantik atmosferi ortama mı, yoksa yemeklere mi daha hızlı aşık olacağınız konusunda sizi şaşırtabilir. Bifteğinin fazlasıyla övüldüğü menüsünde istiridye ve tartar, kaz ciğeri ve kızarmış tavuk gibi sevilen seçenekler de bulunuyor. Tabii ki bir Fransız restoranından bekleyeceğiniz gibi şarapları konusunda da oldukça özenli bir seçkiye sahip.

Adres: 180 Prince St, New York, 10012


The Pool Lounge

İsminden de anlaşılabileceği gibi The Pool Lounge'da en büyük ilham havuzdan geliyor. 75 kişilik küçük mekan, yer bulmayı başarırsanız asla pişman olmayacağınız bir atmosfere sahip. 1950'lerden kalma orijinal modernist tasarımına sadık bir dizayna sahip olan mekan, gerçekten oldukça şık. Üstelik kokteyller bile havuz temasından ilham alıyor.

Adres: 99 East 52nd Street, Midtown Manhattan, New York, 10022


Sunday in Brooklyn

İsmiyle, Pazar kahvaltısı sunan bir kafe veya bir 'brunch' mekanı izlenimi verse de Sunday in Brooklyn, "Sex and the City"nin bir bölümüne çok yakıştırabileceğiniz kadar nezih bir restoran. Todd Enany, Adam Landsman ve Şef Jaime Young imzalı bu üç katlı mekan, parke zeminleri, odun ateşi ve gelişen bitki kolonisi ile parlak bir derginin sayfalarından çıkmış gibi görünüyor. Asya esintili salataların yanı sıra tereyağlı fasulyeden ızgara kalamara uzanan oldukça bizim kültürümüze uygun bir menüye sahip.

Adres: 348 Wythe Avenue, Williamsburg, New York, 11249


Bar Vinazo

New York'ta giderek yükselişte olan şarap barlarına yeni bir durak olarak eklenen Bar Vinazo, İspanyol esintileri taşıyan, 40 kişilik küçük ama huzurlu bahçesiyle niş bir mekan. İspanyol etleri, peynirler ve özel konserve balıklar; uluslararası bir listeden seçilmiş 150 çeşit biyodinamik ve doğal şaraba eşlik ediyor. Menüde ayrıca klasik tapasların yanı sıra fideuà, Katalan fideo paella gibi aile tariflerine dayanan daha büyük tabaklar da yer alıyor.

Adres: 158 7th Avenue Brooklyn, New York, 11215


Ma.dé

Şef Cédric Vongerichten (Wayan, Perry Street) ve hem hayat ve iş ortağı Ochi Latjuba Vongerichten, popüler Endonezya restoranı Wayan'ın bitişiğindeki 22 Spring Street'te Ma-dé'yi açtı. "Wayan", "ilk doğan" anlamına gelirken; "Ma.dé" de bununla uyumlu bir şekilde Bali dilinde "ikinci doğan" anlamına geliyor. Burada Japonya, Fransa, Amerika, Endonezya ve daha birçok ülkenin yemeklerinden esinlenilen mevsimlik, deniz ürünleri ve sebze odaklı küçük tabaklar sunuluyor. Küresel menüde havyar soslu ve frenk soğanlı ıstakoz köfteleri, kişnişli ve turunç biberli karides tostu, parmesan krema soslu, çam fıstıklı ve sancho biberli mantarlar ve amaro ve créme fraiche cevizli muz tatlısı yer alıyor.

Adres: 22 Spring St, New York, 10012


Anto

Kurucusu ve sahibi Tony Park, uzun zamandır Kore mirasını ve geleneklerini New York'un rafine ve lüks misafirperverlik kültürüyle birleştiren bir restoran yaratmak istiyordu ve Anto ile bunu başarmış gibi görünüyor. Kore et lokantası Anto, bir zamanlar Lidia Bastianich'in Felidia'sına ev sahipliği yapan ikonik 1912 konağında yer alıyor. Yönetici Şef Imsub Lee, konukları bir dizi geleneksel Kore hazırlama stili ve sunumundan geçiren inovatif bir menü hazırladı. Çeşitli deniz mahsulleri, Amerikan ve Japon Wagyu sığır eti gibi seçeneklerin yanı sıra mevsimlik spesiyallerden oluşan dönüşümlü bir menü içeriyor. Genel müdür yardımcısı ve şarap direktörü Joo Lee'nin küratörlüğünde hazırlanan içecek menüsünde, Emily Chen ve Andrew Lau tarafından tasarlanan kokteyl çeşitlerinin yanı sıra yaklaşık 1.100 çeşitten oluşan bir şarap listesi yer alıyor.

Adres: 243 East 58th Street, New York, 10022


Libertine

West Village'ın en son ziyaret edilen bistro'larından Libertine'de yemek yemek Paris'e küçük bir yolculuk yapmak gibi. Çinko bir bar, orijinal penny karo zeminler, kafe masaları ve vintage Serge Gainsbourg ve Cy Twombly posterleri ortamı hazırlarken, menü Fransız kırsalındaki bistrolarda bulabileceğiniz 'cuisine du marché' yemeklerine odaklanıyor. Sahibi Cody Pruitt'in küratörlüğünü yaptığı içecek menüsü, tamamen doğal bir Fransız şarap listesi ve Fransız parti içkileriyle hazırlanan kokteyller içeriyor. Yönetici şef ve ortağı Max Mackinnon'ın sundukları arasında Normandiya'dan gelen tereyağıyla servis edilen taze pişmiş ekşi mayalı ekmek ile hamsi ve tavuk ciğeri, maydanoz etli jambon ve domuz inciği, deniz yosunu tereyağlı ızgara deniz tarağı ve kabukta servis edilen pırasa gibi imza yemekler yer alıyor.

Adres: 684 Greenwich St, New York, 10014


The Bazaar by José Andrés

İspanyol ve Japon mutfağının uzun zamandır beklenen birlikteliği The Bazaar by José Andrés, Flag Luxury Group tarafından geliştirilen The Ritz-Carlton New York, NoMad'de önümüzdeki bulunuyor. Michelin yıldızlı şef ve mutfak ekibi, menü ve tasarıma ilham vermek için 17. yüzyıl samurayı ve Japonya'nın Amerika ve İspanya'daki ilk büyükelçisi Hasekura Tsunenaga'nın yolculuğundan ilham alıyor. İspanyol Lázaro Rosa-Violán Stüdyosu tarafından tasarlanan iç mekan; çivit mavisi, altın ve sıcak doğal ahşap tonlarıyla ağır başlı ve teatral bir ambiyans yaratıyor.

Adres: 25 W 28th St, New York, 10001


Sushi Ichimura

Hem Uchu hem de Ichimura at Brushstroke isimleri mekanı ile ikişer Michelin yıldızı sahibi efsanevi Japon suşi şefi Eiji Ichimura'nın New York'taki yeni mekanı olan Sushi Ichimura, Japonya'yı New York'un kalbine taşıyor. Doğrudan Japonya'dan temin edilen malzemeler, en yüksek lezzeti sunmak için yıllandırılan ürünlerle buluşuyor. 20 çeşitten oluşan menü, Hokkaido uni ve havyarla doldurulmuş ev yapımı mochi pirinç krakeri gibi mevsimlik aperatiflerin ardından 12'den fazla incelikle yıllandırılmış nigiri suşi ve temakinin yanı sıra imzası niteliğindeki üç katmanlı otoro ve çay eşliğinde servis edilen mevsimlik tatlılardan oluşuyor.

Adres: 412 Greenwich St, New York, 10013


La Rubia

Kolombiyalı restoratör Andrés Diaz, Soho'daki 11 Howard Hotel'de bir café-cum-raw bar açtı. Gün boyu açık olan bu mekan, sabahları taze hamur işleri sunarken akşamları da taze çiğ lezzetlerle misafirlerini ağırlıyor. Ceviches ve diğer deniz ürünleri ağırlıklı yemeklerin yanı sıra La Rubia, tekila ve mezcal içeren eşsiz bir kokteyl seçkisine ve okyanus merkezli menüyü tamamlayan seçkin bir şarap listesine sahip. Sofistike iç tasarımına ünlü DJ Nacho Isa'nın müzik seçkisi eşlik ediyor.

Adres: 11 Howard Street, New York, 10013


Greywind

James Beard Ödülü sahibi Dan Kluger'in yeni restoranı Greywind'de şef, ünlü olduğu mevsimsel ve yerel malzeme odaklı yemek pişirme anlayışını kutlamaya devam ediyor. Dan Kluger'ın imzasını taşıyan yaratıcı sebze yemekleri arasında en favoriler ise greyfurt ve naneli yerel turplar; palamut sosu ve 'buttermilk' bezelye; İngiliz bezelyesi ile fava böreği ve havuçlu humusu. Menüde ayrıca yuzu lorlu limonlu kek ve çilekli krem peynirli semifreddo gibi leziz tatlılar da bulunuyor.

Adres: 451 10th Ave, New York, 10018


İstanbul'da Farklı Dünya Mutfaklarından Restoranlar

Londra'nın En İyi Restoranları

İstanbul'un En İyi Suşi Restoranları

EN ÇOK OKUNANLAR

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Amsterdam'ın En İyi 10 Restoranı
Amsterdam'ın En İyi 10 Restoranı

Amsterdam'ın En İyi 10 Restoranı

Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da
Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da

Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da

İstanbul'da Mekan Önerisi: Octo
İstanbul'da Mekan Önerisi: Octo

İstanbul'da Mekan Önerisi: Octo

İstanbul'un En İyi Japon Restoranları
İstanbul'un En İyi Japon Restoranları

İstanbul'un En İyi Japon Restoranları

Hong Kong'un En İyi Restoranları
Hong Kong'un En İyi Restoranları

Hong Kong'un En İyi Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yeşil Yıldız'lı Restoranları
Türkiye'nin Michelin Yeşil Yıldız'lı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yeşil Yıldız'lı Restoranları

İstanbul'un En İyi Meyhaneleri
İstanbul'un En İyi Meyhaneleri

İstanbul'un En İyi Meyhaneleri

Kadıköy'de Uğramanız Gereken 6 Kahve Mekanı
Kadıköy'de Uğramanız Gereken 6 Kahve Mekanı

Kadıköy'de Uğramanız Gereken 6 Kahve Mekanı

İstanbul'da Yeni Mekan Önerileri
İstanbul'da Yeni Mekan Önerileri

İstanbul'da Yeni Mekan Önerileri

Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde
Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde

Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde

İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı
İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı

İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı

İstanbul'da Mekan Önerisi: Ferida Brasserie
İstanbul'da Mekan Önerisi: Ferida Brasserie

İstanbul'da Mekan Önerisi: Ferida Brasserie