İstanbul'un En İyi 37 Fine Dining Restoranı

İmza tabakları, eşsiz lezzetleri ve deneyim odaklı hizmetleri ile İstanbul'un en iyi fine dining restoranları bir arada.

YAZAR: Nazlı Sancaklı, Çisem Danacı
ABONE OL
29 Şubat 2024 Perşembe 15:23 | Son Güncellenme:
40 dakika okunma süresi
İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları

Fine Dining Restoranlar:

Fine dining restoranlar, yemekseverlere sadece lezzetli bir yemek sunmakla kalmıyor, aynı zamanda unutulmaz bir anı da armağan ediyor. Burada yemek yemek, sadece doymak için değil, aynı zamanda duyuları ve zevkleri keşfetmek için bir fırsat olarak görülüyor. Her lokmanın ardında bir hikaye, her tadın bir anlamı var. İşte fine dining deneyimi de bu detayların ve lezzetin bir araya geldiği bir potpori sunuyor. Özel bir günü kutlamak, romantik bir akşam yemeği veya sadece kendinizi şımartmak için deneyebileceğiniz, İstanbul'un en iyi fine dining restoranlarını mekan keşif listenize not alın.


1. Neolokal

Neolokal, kurucusu ve şefi Maksut Aşkar önderliğinde Anadolu'nun yemek geleneklerini modern dokunuşlarla tabaklara taşıyor. Salt Galata'da misafirlerini ağırlayan Neolokal, Michelin Rehberi'nde olduğu gibi sürdürülebilir gastronomiyi ön plana çıkardığı için Michelin Yeşil Yıldızı da sahibi. Türk mutfak mirasının korunması için de her detaya dikkat ediliyor. Yüzyıllardır bilinen geleneksel yemeklerimizin yeniden yaratılıp, gelecek nesillere aktarmak amacıyla yola çıkılan Neolokal'de servis edilen her lezzet ise yanında açıklayıcı bir notla geliyor.

Adres: Salt Galata, Bankalar Cad, No:11, Karaköy, Beyoğlu

Telefon: 0212 244 00 16

Instagram: @neolokal


2. Sakhalin İstanbul

Moskova, Dubai ve Bodrum'dan sonra İstanbul'da da kapılarını açan Sakhalin İstanbul'un menüsü, tüm restoranlarının menüsünü hazırlayan Moskovalı Michelin yıldızlı Master Marka Şefi Vladimir Mukhin'in imzasını taşıyor. Menüde en iyi yerel ürünlere ve deniz ürünlerini kullanılıyor. Akdeniz mevsim sebzeleri, şifalı otlar, baharatlar ile birlikte sıra dışı tabakların ortaya konulduğu mekanın merkezinde ise konukların restoranda kullanılan deniz ürünlerini görebildikleri ve akşam yemeği için seçebildikleri raw (çiğ) bar bulunuyor.

Adres: Zorlu Center, Levazım Mah. Koru Sk. Beşiktaş

Instagram: @sakhalin.istanbul


3. Hakkasan İstanbul

Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul içerisinde konumlanan Londra merkezli Hakkasan, modern Kanton mutfağının en leziz yemeklerini göz alıcı Boğaz sularının manzarası eşliğinde sunuyor. Bu özel mutfağın en seçkin tabaklarını ise Choon Aun'un, Abu Dabi ve Suudi Arabistan'dan İstanbul'a uzanan yolculuğu ile Executive Chef Nicky Tan Choon Aun hazırlıyor. Geleneksel Çin ve Kanton mutfağında uzmanlaşan Şef Nicky Tan, imza tabaklarını Hakkasan İstanbul'da sunuyor. Yerel ve global, burada aynı masada ve aynı tabakta buluşuyor.

Adres: Kuruçeşme, Muallim Naci Cad. No:62 Beşiktaş

Instagram: @hakkasanistanbul


4. Olea & The Bar

Bir diğer Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul restoranı olan Olea & The Bar; geleneksel İtalyan lezzetlerini çarpıcı kokteyller ve eşsiz manzara ile birleştiriyor. Başlangıçlardan makarnalara, risotto'lardan ana yemeklere İtalya'nın tüm bölgeleri arasında kusursuz bir gastronomi yolculuğuna çıkaran mekan, klasik İtalyan yemeklerinin yanı sıra "Cibo di Famiglia" olarak adlandırdığı orijinal aile reçetelerine dayalı ana yemek ve makarnaları ile farklılığını ortaya koyuyor. İstanbul'un en büyük İtalyan şarap mahzenine ve mutfağına sahip olan Olea & The Bar, sürdürülebilir yöntemlerle üretilmiş yerel mahsullerin kullanımına özen gösterilerek hazırlanan menüsündeki lezzetlerin malzemelerini ise İtalya'dan özel olarak getirtiyor.

Adres: Kuruçeşme, Muallim Naci Cad. No:62 Beşiktaş

Instagram: @oleandthebar


5. Nicole

Beyoğlu Tomtom'da hizmet veren Nicole, adını 1901 yılında inşa edilmiş tarihi binanın eski sahiplerinden biri olan rahibe Agnés Marthe Nicole'den alıyor. Geçmişinde mutfağından çok iyi şeflerin geçtiği Nicole'ün arkasında ise yaklaşık iki buçuk yıldır, kariyerine Bodrum'da başlamış olan Şef Serkan Aksoy yer alıyor. Michelin Rehberi'nde bir Michelin yıldızıyla ödüllendirilen Nicole'de geleneksel Türk tariflerini Orta Doğu baharatlarıyla harmanlayan Şef Aksoy, sürdürülebilirliği desteklemesiyle de takdirleri topluyor. Etik ve yerel bir üretici ağıyla çalışan restoran, misafirlerine oldukça zengin ve son derece nitelikli bir mutfak sunuyor. Ayrıca farklı içeriklere sahip üç farklı tadım menüsü bulunuyor.

Adres: Tomtom Kaptan Sok. No:18, Beyoğlu, İstanbul

Telefon: 0212 292 44 67

Instagram: @nicolerestaurant


6. Mikla

Ülkemizin bir Michelin Yıldızlı restoranlarından biri olan Mikla, 2005 yılında Şef Mehmet Gürs önderliğinde, Türk-İskandinav mutfağının harmanlanması ile hizmet veren bir restoran olarak The Marmara Pera Hotel'in teras katında hizmete açıldı. Bu çağdaş İstanbul restoranı, Anadolu füzyonu felsefesi ile yoluna devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda dünyanın en iyi 50 restoranı arasına girmeyi başaran Mikla, mutfağının yanı sıra dekorasyonu ve eşsiz İstanbul manzarası kadar, rafine yiyecek ve içecek konseptiyle de oldukça ilgi görüyor.

Adres: The Marmara Pera, Asmalı Mescit, Meşrutiyet Cad. No:15 Beyoğlu

Telefon: 0212 293 56 56

Instagram: @miklarestaurant


7. Fenz İstanbul

İstinye'de kapılarını açan Fenz; Lounge, Fine Dining Restoran ve Roof Bar olarak üç ayrı katta hizmet veriyor. Kıtalararası bir lezzet deneyimi vadeden Fenz'in Şef Tolga Bozok'un dokunuşlarıyla hazırlanan menüsünde, taze baharatların farklı pişirme teknikleriyle harmanlandığı deniz ürünleri, et ve sebzeler dikkat çekiyor. Mekanın Akdeniz'in zenginliği ile Asya'nın derinliklerini bir araya getiren, Akdeniz mutfağının yüksek lezzet notalarıyla ön plana çıkan yemekleri, misafirlerini unutulmaz bir gastronomi deneyimine davet ediyor.

Adres: İstinye, İstinye Cad. 12-1 A, Sarıyer

Instagram: @fenzistanbul


8. Hodan

Şef Çiğdem Seferoğlu tarafından İstanbul'un gastronomi sahnesine kazandırılan Hodan, Cezayir Sokağı'na yakın bir yerde konumlanıyor. Her fırsatta Türk mutfağını temsil ettiğini vurgulayan şef, sunumları ve dünyada kabul gören lezzetlere yaptığı Türk dokunuşları ile dikkat çekiyor. Restoranı açtığı günden bu yana menüsünü mevsimsel ürünler ile oluşturmaya özen gösteren Seferoğlu, klasik haline gelen Hodan'ın olmazsa olmaz imza tabaklarını da yeni menülerinde korumaya dikkat ediyor.

Adres: Firuzağa, Hayriye Cad. Beyoğlu/İstanbul

Instagram: @hodanistanbul


9. Alaf Kuruçeşme

Mimolett ve Alancha'nın eski şefi Murat Deniz Temel tarafından kapıları açılan Alaf, giriş katında hızlı yemeğe uygun Alaf 2 Tek, ikinci katında ise fine dining deneyimine uygun olan Alaf Kuruçeşme ile hizmet veriyor. Yörük dilinde alev anlamına gelen ve adının hakkını veren mekan, misafirlerine çoğu odun ateşinde pişen, köz ve is tadı olan yemekler sunuyor. Menüsünde Anadolu ve göçebe mutfağından tariflere yer veren Temel, restoranında deneyim bazlı bir yemek vadediyor. Menünün mevsimsel olarak değiştiği restoranda, yurdun çeşitli bölgelerinin geleneksel yemeklerinin mutfak ekibi tarafından yorumlandığı a la carte seçkinin yanı sıra iki adet de tadım menüsü sunuluyor.

Adres: Kuruçeşme, Kuruçeşme Cad. No:19 Beşiktaş

Instagram: @alafkurucesme


10. Casa Lavanda

Şef Emre Şen, Casa Lavanda'yı açtığı günden itibaren, hayallerini süsleyen kendi ürünlerini yetiştirme fikrini bambaşka bir boyuta taşıyor. Şen bugün, reçetelerinde kullandığı tüm malzemeleri ilaç ve kimyasal gübre kullanmadan, geleneksel yöntemlerle yetiştiriyor. Bizzat Emre Şen tarafından yetiştirilen sebze ve taze baharatların bir kısmı restoran mutfağından kullanılırken, artanlar ise Şile Yeryüzü Pazarı'nda satılıyor. İthal ürün kullanımının en aza indirildiği restoranda %95 kendi üretimlerine yer verilirken, lokal üreticilerin de ürün tedariği yapılıyor.

Adres: Lavanda Hotel, Ulupelit, Seçilmiş Sk. No:2 Şile

Telefon: 0216 736 56 40

Instagram: @casalavanda


11. Seraf Vadi

Şef Sinem Özler önderliğinde, 2016 yılında gastronomi dünyasına adım atan Seraf Restaurant, Mahmutbey ve Vadistanbul'da olmak üzere iki ayrı şubede konuklarını ağırlıyor. Merkezine Anadolu'nun kültürel zenginliklerini alan Şef Özler, özgün yemeklerini, özenle seçtiği en doğal malzemeler, geleneksel tarifler ve pişirme yöntemlerine sadık kalarak hazırlıyor. "Michelin Tavsiye Edilenler Listesi"ne giren marka, Seraf Mahmutbey'de Anadolu mutfağının en özel lezzetlerini sunarken, Seraf Vadi'de ise çok daha şık bir ortamda, Anadolu mutfağının seçme örnekleri üzerinden akılda kalacak bir deneyim yaratılıyor. Şef Özler, restoranda servis ettiği reçetelerin en doğrusuna ulaşmak için düzenli olarak Anadolu'yu geziyor. Bu seyahatlerde de en doğru kaynaktan en kadim reçeteleri topluyor.

Adres: Ayazağa, Kemerburgaz Caddesi, No:7G, İç Kapı No:7, Sarıyer, İstanbul

Telefon: 0212 286 46 46

Instagram: @serafvadi


12. Sunset Grill Bar

Sunset Grill & Bar, misafirlerine, yaratıcı mutfak direktörü Şef Fabrice Canelle önderliğinde hazırlanan Türk, Japon, Thai, İtalyan, Fransız, Çin, Peru gibi çeşitli dünya mutfaklarından lezzetler sunuyor. Global mutfak anlayışıyla hatırı sayılır bir müdavim kitlesi yaratan Sunset, İstanbul'un önde gelen "fine dining'" restoranlarından biri olmayı sürdürüyor. Sunset Grill & Bar bütün enerji ihtiyacını temiz rüzgar enerjisinden elde ediyor. 2015 yılında Yeşil Nesil Restoran Hareketi'nin denetimlerine katılarak "Yeşil Nesil Restoran" olmaya hak kazanan ilk işletmelerden biri olarak da hizmet vermeyi sürdürüyor. Akdeniz ve Asya mutfağının en güzel örneklerini müdavimleriyle buluşturan mekan, reçetelerinde kullandığı baharatları ise 20 yıldır kendi bahçesinde yetiştiriyor.

Adres: Kuruçeşme Mah. Ulus Park, Yol Sokağı No:2, Beşiktaş

Telefon: 0212 287 03 57

Instagram: @sunsetgrillbar


13. Arkestra

Etiler'in canlı ve dinamik temposuna yakın olabileceğiniz bir konumda, kökleri 1960'lı yıllara dayanan eski bir villayı mesken seçen Arkestra, yemek, müzik ve ambiyansın bir araya gelerek mutluluk anlarına eşlik ettiği bir restoran ve bar. Şef Cenk Debensason, Arkestra'daki çalışmalarından ve dünya çapında yaptığı seyahatlerden esinlenerek, Avrupa mutfağına odaklanarak dünya mutfağının bir füzyonunu sunuyor. Restoran alanı ile üst kattaki samimi dinlenme odası ve barıyla iki ayrı alana ev sahipliği yapan bir Michelin yıldızlı Arkestra'nın kalbinde, canlı bir atmosfere sahip büyük bir yemek odasından oluşan restoran yer alıyor. Restoran, açık havada yemek deneyimi sunduğu mevsimlerde de gözlerden uzak bir avluya açılıyor. Menüler farklılık gösterse de her iki bölümde de Debensason'un yaratıcı yemeklerinin tadını çıkarmak mümkün.

Adres: Etiler, Dilhayat Sok. No:28, Beşiktaş, İstanbul

Telefon: 0212 970 72 73

Instagram: @arkestra.ist


14. Biz İstanbul

AKM'de yer alan Biz İstanbul, İstanbul'un tarih boyunca ev sahipliği yaptığı imparatorluklar ve farklı etnik, dini ve kültürel yapılara sahip medeniyetler tarafından şekillendirilen çok katmanlı, kozmopolit yemek kültürünü bambaşka deneyimler eşliğinde sunuyor. Türk gastronomisine pek çok katkısı bulunan Kaya Demirer ile birlikte hayata geçirilen mekanın menülerindeki lezzetler ise deneyimli şef Tolga Atalay'ın liderliğinde şehrin mutfağının orijinal reçetelerinden ilham alınarak modern teknikler ile yeniden yorumlanıyor. Ermeni ustaların mezelerine, Rumların balık kültürüne, Hristiyanların Noel ve Paskalya, Musevilerin Pesah ve Hanuka adetlerine menüsünde yer veren Biz İstanbul'da, İstanbul'un eşsiz sokak lezzetleri, Türk ve Akdeniz mutfağının temel direği tencere yemekleri ve şehrin geçmişine, Bizans ve Osmanlı saraylarına uzanan mükellef sofraları da yeniden hayat buluyor.

Adres: Atatürk Kültür Merkezi, Gümüşsuyu, Mete Cad. No:2 Beyoğlu

Telefon: 0212 806 07 66

Instagram: @bizistanbulcuisine


15. Çok Çok Pera

Pera'da yer alan Çok Çok Pera'da çağdaş Thai konseptiyle susamlı somon, karides & kaffir lime, panang körili bonfile gibi yemekler, Güneydoğu Asya'da yoğun ısı ve nem, güneş ve yağmurda yetişen bitki ve baharatlar kullanılarak, özellikle yerel damak zevkine göre Kraliyet Şefi Khun Nuch tarafından modern dokunuşlarla hazırlanıyor. Çok Çok Pera'nın dekorasyon ve menüsünde restoranın tarihine atıfta bulunularak, eskiden binada misafir olmuş Amerikalı yazar Ernest Hemingway ve İngiliz roman yazarı Agatha Christie'ye de göndermeler yapılıyor.

Adres: Asmalı Mescit, Meşrutiyet Cad. No:54/A Beyoğlu

Telefon: 0212 243 64 65

Instagram: @cokcokpera


16. Lacivert

İstanbul Boğazı'nın en güzel yerlerinden birinde konumlanan Lacivert, hepimizin severek defalarca izlediği eski Türk filmlerinden aşina olduğumuz merdivenli ve şömineli nostaljik bir yalıda yer alıyor. İstanbul'un en köklü restoranlarından biri olan Lacivert'in menüsü Şef Melih Demirel'in danışmanlığında oluşturuldu. Menünün genelinde Akdeniz mutfağından izler taşıyan Lacivert, "yerele saygı" politikasıyla hareket ediyor. Menüde klasikleşen lezzetlerine, yeni ve çarpıcı dokunuşlar da ekleyen Lacivert, mevsimselliği ve yerelin güzelliklerini yansıtan bir çerçeve içinde hareket ediyor, daha bilinçli bir tüketimi hedefliyor.

Adres: Anadolu Hisarı, Körfez Cad. 57/A Beykoz

Telefon: 0216 413 42 24

Instagram: @lacivertrest


17. Frankie İstanbul

Frankie, Boğaz'ın en özel sahil şeritlerinden birini şehirle buluşturan Galataport İstanbul'un seçkin mekanlarından biri. Terası ise konumunun tüm avantajlarını kullanarak gerek gün içinde gerekse de gün batımında inanılmaz bir manzaraya sahip. Mekanda, açık tonlarda bir renk paleti ve malzeme seçimiyle yaz hissi veren dokular dikkat çekiyor. Bu etkileyici deniz manzarasının ve ferahlatıcı dekorasyonun yansımaları menüye de yansıyor. Akdeniz-Asya mutfağından imza lezzetler akılda kalıcı tabaklar olarak karşımıza çıkıyor.

Adres: Kılıçali Paşa, Galataport, Meclis-i Mebusan Cad. O Blok Kat:2 Beyoğlu

Telefon: 0212 401 05 57

Instagram: @frankieistanbul


18. Ulus 29

Michelin 2024 Tavsiye Listesi'ne giren ve Gault & Millau Gourmand'da Modern Mutfak kategorisinde ödüllendirilen Ulus 29, füzyon mutfaktan panoramik bir deneyim sunuyor. Ulus 29, 1983 yılından bu yana Ulus Parkı'nın köşesinde, Avrupa lezzetleriyle bezeli bir menü ile misafirlerini ağırlıyor.

Adres: Ulus, Ahmet Adnan Saygun Cad. No:71/1 Beşiktaş

Telefon: 0212 358 29 29

Instagram: @29_yirmidokuz


19. Spago İstanbul

2023 yılında Michelin Tavsiye Listesi'ne giren Spago İstanbul, ödüllü şefi Bahadır Abul'un imzasını taşıyor. Dünyaca ünlü Master Şef Wolfgang Puck'ın "çiftlikten masaya" felsefesiyle hareket ederek, mevsimin en taze ürünlerini modern bir konseptle sunuyor. Kaliforniya, Asya ve İtalyan mutfaklarından esintiler taşıyan menüde yerel pazarlarda bulunan malzemeler değerlendiriliyor.

Adres: Harbiye, Mim Kemal Öke Cad. No:35 Şişli

Telefon: 0212 368 08 08

Instagram: @spagoistanbul


20. 1924 İstanbul

Tarih kokan bir binada, hem geleneksel Rejans lezzetlerine hem de füzyon mutfağına selam gönderen 1924 İstanbul; Mustafa Kemal Atatürk, Agatha Christie, İspanya Kralı 4. Alfonso, ünlü ajan Mata Hari gibi tarihinin pek çok önemli ismini ağırlamasıyla tanınıyor. Doğu Avrupa mutfağının sevilen lezzetlerini, modern yorumlarla birleştiren mekanda, Ruslara özgü pancar çorbası ve piroshki, dana strogonoff, kievsky tavuk ve faberge gibi lezzetler dikkat çekiyor. Bugün Sashah Khan ve Mike Norman ortaklığında yolculuğunu sürdüren tarihi mekan, arka fonda çalan otantik Rus müziği, canlı arp, piyano ve akordeon dinletileri ile damakların yanı sıra gönüllere de hitap ediyor.

Adres: Asmalı Mescit, Olivya Gç. 7A Beyoğlu

Telefon: 0212 243 83 60

Instagram: @1924istanbul


21. A'jia

Boğazın etkileyici manzarası, tarihi doku ve lüks yemek deneyimini bir arada sunan A'jia, seçkin menüsü ve ambiyansı ile karşımıza çıkıyor. Akdeniz ve dünya mutfağından özel lezzetler sunan A'jia, brunch mekanı olarak da oldukça beğeniliyor.

Adres: Kanlıca Ahmet Rasim Paşa Yalısı, Halide Edip Adıvar Cad. Beykoz

Telefon: 0216 413 93 00

Instagram: @ajiahotelofficial


22. Batard

Eklektik bir mutfağa sahip olan Batard, sabah kahvaltısından akşam yemeği ve kokteyl saatine dek hizmet veriyor. Burger ve tatlıları özellikle övülen mekanda, keyifli bir Fransız kafesinde oturuyormuşsunuz gibi hissederken şarap seçkisine de göz atabilirsiniz.

Adres: Cumhuriyet Mah. Gökkuşağı Sk. Silahşör Cad. 15D Bomonti, Şişli

Telefon: 0212 955 08 88

Instagram: @batardistanbul


23. Octo

Octo, 180 yıllık tarihi dokuya sahip, Karaköy'de konumlanan JW Marriott Istanbul Bosphorus'un dokuzuncu katında yer alıyor. Octo, Boğaz'ın masmavi suları ve tarihi yarımada ile etkileyici bir manzaraya sahip. Yerel aromalarla ve imza tatlarla oldukça zengin bir menüye sahip.

Adres: JW Marriott Istanbul Bosphorus, Kemankeş Karamustafa Paşa, Kemankeş Cad. No:49 Beyoğlu

Instagram: @octoistanbul


24. Mürver Restaurant

Novotel Istanbul Bosphorus'un teras katında yer alan Mürver Restaurant, Michelin Tavsiye Listesi'nde yer alıyor. Tütsüleme de dahil ateş ile farklı pişirme teknikleri kullanılan Mürver mutfağında Anadolu'daki yerel üreticilerden mevsimsel ürünler temin edilerek hazırlanan yemekler, odun fırınında veya odun ızgarasında pişiriliyor.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Kemankeş Cad. No:57-59 Beyoğlu

Telefon: 0212 372 07 50

Instagram: @murverkarakoy


25. Agatha Restaurant

Farklı coğrafyalardan farklı lezzetlerin bir araya geldiği Agatha Restaurant, Pera Paşace Hotel'de yer alıyor. Tarihi Orient Express'in uğradığı gözde duraklardan Paris, Venedik ve İstanbul başta olmak üzere Fransız, İtalyan ve Türk mutfağına dair lezzetlerin etkileyici uyumuyla bir araya gelen imza lezzetleri, misafirleriyle buluşturuyor.

Adres: Pera Palace, Asmalı Mescit, Meşrutiyet Cad. No:52 Oteller Sk. No:1 D:3 Beyoğlu

Telefon: 0212 377 40 00

Instagram: @perapalacehotel


26. Paper Moon

İtalyan Şef Giuseppe Pressani yönetimindeki kadrosuyla hizmet veren Paper Moon, İstanbul'un en ünlü İtalyan restoranlarından biri. 1996 yılında İstanbul Akmerkez'de misafirlerini ağırlamaya başlayan, ardından Bodrum'da kapılarını açan Paper Moon'un, Milano ve New York olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde de mekanları bulunuyor. Yıllar içinde iç mimari alanında kazandığı ödüllerle, yemeklerine olduğu kadar atmosfere de önem verdiğini kanıtladı.

Adres: Akmerkez AVM, Ahmet Adnan Saygun Cd. Etiler

Telefon: 0212 282 16 16

Instagram: @papermoontr


27. Avlu Restaurant

Sultanahmet'teki Four Seasons Hotel'de yer alan Avlu Restaurant, Akdeniz tarzı bir avluda karşımıza çıkıyor. Odun fırınından çıkan lezzetlerin servis edildiği restoranda Türk mutfağının taze bir yorumunu görüyoruz. Michelin Tavsiye Listesi'nde yer alan Avlu, modern Anadolu lezzetlerinden oluşan geniş bir seçki sunuyor.

Adres: Four Seasons Sultanahmet, Cankurtaran, Tevkifhane Sk. No:1, 34122 Fatih

Instagram: @avlusultanahmet


28. Lokanta Feriye

25 yılı aşkın süredir Feriye Palace'ta yer alan Lokanta Feriye, Executive Şefi Birkan Erköylü'nün yorumu ile "iyi malzeme" ve "iyi yemek deneyimi" üzerine kurulu. Türk Mutfağı'nın güncel ve rafine yorumlarını lezzetle harmanlayan Lokanta Feriye, Michelin 2023 ve 2024 Tavsiye Listesi'nde ve Gault Millau'da yer alıyor.

Adres: Yıldız, Çırağan Cad. No:44 Beşiktaş

Telefon: 0212 227 22 17

Instagram: @feriyeistanbul


29. Vogue Restaurant

Akaretler'de BJK Plaza'nın en üst katında konumlanan ve şehrin klasikleşen mekanlarından biri olan Vogue Restaurant, konuklarına Avrupa mutfağından ilham alan bir menü sunuyor. Lezzetleriyle olduğu kadar sunumları ile de iddialı olan menüsünde pek çok imza tabak bulunuyor. Füzyon reçeteleri kadar benzersiz Boğaz manzarasıyla da dikkat çeken restoran, kokteyl barı ile İstanbulluların uğrak mekanları arasında. Ayrıca Michelin Tavsiye Listesi ile Gault & Millau'da da yer alıyor.

Adres: BJK Plaza, Vişnezade, Süleyman Seba Cad. No:48 Beşiktaş

Telefon: 0212 227 44 04

Instagram: @voguerestaurantistanbul


30. People Nişantaşı

People Nişantaşı, misafirlerini yalnızca leziz yemek ve içeceklerle buluşturmayı hedeflemiyor; aynı zamanda orada geçirilen bir gecenin unutulmaz bir deneyim haline gelmesini amaçlıyor. Farklı kültür ve mutfaklarının Türk mutfağı ile harmanlandığı menü, günümüz küresel toplumunun çeşitliliğini yansıtıyor. Ayrıca People Nişantaşı, etik olarak üretilmiş, yerel ürünlerden oluşan lezzetler sunmayı da öncelik haline getiriyor.

Adres: Harbiye, Vali Konağı Cad. No:8A D:1 Şişli

Telefon: 0212 247 07 41

Instagram: @peoplenisantasi


31. Madhu's İstanbul

Londra'nın Knightsbridge, Mayfair, Hertfordshire, Richmond gibi ünlü lokasyonlarında bulunan Madhu's, İstanbul'daki mekanında da geleneksel Hint yemeklerinin yanı sıra iç mimarisiyle Hint kültürünü yansıtıyor. Swissotel The Bosphorus, Istanbul'da yer alan Madhu's İstanbul, burada da Group Executive Chef Amaardeep Anand'ın hazırladığı menüsü, sunumları ve yerel müzikler ile konseptine sadık kalıyor.

Adres: Vişnezade, Acısu Sk. No:19 Beşiktaş

Instagram: @madhusistanbul


32. Aşeka Karaköy

Michelin 2024 Tavsiye Listesi'ne giren Aşeka Karaköy, 100 yıllık tarihi bir binada yer alıyor. Farklı duyulara hitap eden bir yemek deneyimi sunmayı hedefleyen Aşeka, mevsimsel olarak değişen avangard bir menüye sahip. Şef Ömer Akosman'ın imzasını taşıyan menüde en taze ürünlerin kullanılması önemseniyor.

Adres: Müeyyedzade, Karanlık Fırın Sk. No:6 Beyoğlu

Instagram: @aseka.karakoy


33. Serica Restaurant

Serica Restaurant'ın kökleri, çok kültürlü yapısı ile Anadolu'ya dayanıyor. Bu topraklarda yetişen coğrafi işaretli, yerel malzemelerin kullanıldığı menü Şef Yiğit Alıcıoğlu'nun imzasını taşıyor. Topraktan tabağa misyonuyla hazırlanan yemeklerin her biri, Ege'den, Karadeniz'den, İç Anadolu'dan ve Güneydoğu'dan ayrı birer hikaye anlatıyor.

Adres: Azapkapı, Bankalar Cad. 5/1 Karaköy, Beyoğlu

Telefon: 0212 283 00 55

Instagram: @sericarestaurant


34. Roka İstanbul

Çağdaş Japon robatayaki mutfağı ile bilinen Roka İstanbul, misafirlerini alışkanlıkları aşan bir gastronomi yolculuğuna çıkarmayı önemsiyor. Galataport İstanbul'da konumlanan restoran, brunch mekanı olarak da tercih ediliyor. Shochu tabanlı kokteyller ve paylaşımlı yemekler, ortadaki açık robata ocağından sofralara getiriliyor. Geniş terasta gün batımını izlemek de akılda kalan bir deneyim yaratıyor.

Adres: Kılıçali Paşa Mah. Meclis-i Mebusan Sk. O2 Blok, No:14/2E Galataport, Beyoğlu

Telefon: 0212 401 02 60

Instagram: @rokaistanbulofficial


35. Zuma İstanbul

Londra temelli Zuma'nın kurucusu Rainer Becker'ın Tokyo'da yaşadığı yıllardan ilham aldığı 'izayaka' rahatlığı ve konforu İstinye Park'taki mekanında da sunuluyor. Dünyadaki tüm Zuma'ların mimarı olan Noriyoshi Muramatsu ahşap kütükleri, şekil verilen granit ve taş kayaları Zuma İstanbul'da etkileyici bir ortam yaratmak için kullanıyor. Çağdaş Japon mutfağının lezzetleri, Japon kültürüyle bezeli bir atmosferde misafirlerle buluşuyor.

Adres: İstinye Park, İstinye Mah. Bayır Çıkmazı, No:461 Sarıyer

Telefon: 0212 236 22 96

Instagram: @zumaistanbul


36. Banyan Restaurant

Aslı-Cem Pasinli tarafından 2003 yılında Nişantaşı'nda açılan, daha sonra ise Ortaköy'e taşınan Türkiye'nin ilk Asya füzyon restoranı Banyan, Türk-Asya mutfağıyla gastronomi meraklılarını ağırlıyor. Yöresel malzemeleri kullanmanın ve yerli üretime destek olmanın oldukça önemsendiği Banyan, topraklarımızın köklü lezzetlerini ve çok özel malzemelerini Asya yemek ve baharatları ile harmanlayarak ortaya yaratıcı ve özgün bir mutfak çıkarıyor.

Adres: Yıldız Muallim Naci Cad. Salhane Sk. No:3 Beşiktaş

Instagram: @banyan.istanbul


37. Zaxi Restaurant

Modern tasarımı ve ferah atmosferi ile konuklarına huzurlu bir lezzet deneyimi yaşatmayı amaçlayan Zaxi Restaurant, Hilton İstanbul'da yer alıyor. Zarif atmosfer, imza lezzetlerle sofistike bir yapıya bürünüyor. Kokteyl barıyla da içecek alanında damakta iz bırakan lezzetler sunuyor.

Adres: Maslak, Büyükdere Cad. No:233 D:101 Sarıyer

Telefon: 0212 305 10 15

Instagram: @zaxiistanbul


İstanbul'un En İyi İtalyan Restoranları

İstanbul'un En İyi Şef Restoranları

İstanbul'un En İyi Füzyon Restoranları

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde
Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde

Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde

İstanbul'da Mekan Önerisi: İsokyo
İstanbul'da Mekan Önerisi: İsokyo

İstanbul'da Mekan Önerisi: İsokyo

Sevgililer Günü İçin Restoran Önerileri
Sevgililer Günü İçin Restoran Önerileri

Sevgililer Günü İçin Restoran Önerileri

İstanbul'da Mekan Önerisi: Okra
İstanbul'da Mekan Önerisi: Okra

İstanbul'da Mekan Önerisi: Okra

Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da
Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da

Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da

İstanbul'da Yeni Mekan Önerileri
İstanbul'da Yeni Mekan Önerileri

İstanbul'da Yeni Mekan Önerileri

İstanbul'un En İyi Füzyon Restoranları
İstanbul'un En İyi Füzyon Restoranları

İstanbul'un En İyi Füzyon Restoranları

Berlin'in En İyi Restoranları
Berlin'in En İyi Restoranları

Berlin'in En İyi Restoranları

İstanbul'da Mekan Önerisi: Octo
İstanbul'da Mekan Önerisi: Octo

İstanbul'da Mekan Önerisi: Octo

İstanbul'da Mekan Önerisi: Ferida Brasserie
İstanbul'da Mekan Önerisi: Ferida Brasserie

İstanbul'da Mekan Önerisi: Ferida Brasserie

Hong Kong'un En İyi Restoranları
Hong Kong'un En İyi Restoranları

Hong Kong'un En İyi Restoranları

İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı
İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı

İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı