Four Seasons Hotel Sultanahmet Avlu'dan Sürdürülebilir Menü

Four Seasons Hotel Sultanahmet'in imza restoranı Avlu, yenilenen menüsünde sürdürülebilir ve yerel ürün felsefesi ile hazırlanan yaratıcı lezzetlere yer veriyor.

ABONE OL
28 Ağustos 2024 Çarşamba 11:10 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
Four Seasons Hotel Sultanahmet Avlu'dan Sürdürülebilir Menü

Four Seasons Hotel Sultanahmet'in, doğayla iç içe yemyeşil atmosferinde konumlanan imza restoranı Avlu, sürdürülebilir ve yerel ürün felsefesi ile yaratıcı lezzetlerden oluşan menüsünü misafirleri ile buluşturuyor. Michelin Rehberi 2024 İstanbul seçkisinde tavsiye listesinde ve Gault&Millau Gastronomi Rehberi 2024 Türkiye seçkisinde yer alan Avlu'nun Executive Chef'i Özgür Üstün'ün Anadolu mutfağını, modern yorumlarla bir araya getirdiği menüde, her tabak bir bölgeyi temsil ediyor.

Orijinal reçeteler referans alınarak hazırlanan menüde mevsimsellik ön planda tutuluyor. Anadolu'nun farklı bölgelerinde yetiştirilen sürdürülebilir ve ayrıcalıklı yemeklere odaklanılıyor. Aydın inciri, rezene ve pancar sos ile servis edilen Pirpirim Otu, Karadeniz Somonu'ndan, sardalya filetolarının baharatlı iç pilavı ile doldurulup panelendiği, zeytinyağında kızartılan sarımsaklı mayonez, soğan turşusu ve taze otlarla servis edilen Kızarmış Sardalya Dolma ve klasik mantı hamurunun iç dolgusunun karabiga karides ve zeytinyağında pişirilmiş İzmir enginarıyla yapıldığı, kuşkonmaz, enginar parçacıkları ve tereyağında kızarmış kıtır Bolu keşi ile servis edilen Enginarlı Karabiga Karides Mantı'ya dek yerel ürün felsefesi ile hazırlanan yaratıcı lezzetler ön plana çıkıyor. Anadolu'nun yedi farklı bölgesinden zengin lezzet deneyimlerini bir arada yaşatan mekanın bu yaratıcı menüsünü, papatya görünümlü tatlı, Fıstık, Kayısı Papatya finalize ediyor. Beyaz çikolata ile servis edilen Antep fıstıklı ıslak kek, papatya çayı aromalı Malatya kayısı sosuyla beğeni kazanıyor. Detaylı bilgi ve rezervasyon için 0212 402 30 00 no'lu numarayı arayabilir ya da buradan ulaşabilirsiniz.

Four Seasons Hotel Bosphorus x Atelier Rebul İş Birliği

Four Seasons Hotel Sultanahmet Dünyanın En İyi Oteli Seçildi

Four Seasons Hotels Istanbul'da Yılbaşı Festivali

EN ÇOK OKUNANLAR

16 NİSAN 2025
16 NİSAN 2025

16 NİSAN 2025

1 dakika okunma süresi
Sakıp Sabancı'nın Mirası 20. Yılında "Araştırma Ödülleri" ile Yaşatıldı
Sakıp Sabancı'nın Mirası 20. Yılında "Araştırma Ödülleri" ile Yaşatıldı

Sakıp Sabancı'nın Mirası 20. Yılında "Araştırma Ödülleri" ile Yaşatıldı

1 dakika okunma süresi
The White Lotus'un Parlayan Yıldızı: Aimée Lou Wood
The White Lotus'un Parlayan Yıldızı: Aimée Lou Wood

The White Lotus'un Parlayan Yıldızı: Aimée Lou Wood

10 dakika okunma süresi
Yükselen Trend: Japon Jel Manikürü
Yükselen Trend: Japon Jel Manikürü

Yükselen Trend: Japon Jel Manikürü

2 dakika okunma süresi
Bahar Enerjisi
Bahar Enerjisi

Bahar Enerjisi

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

İstanbul'un En İyi İftar Mekanları
İstanbul'un En İyi İftar Mekanları

İstanbul'un En İyi İftar Mekanları

Michelin Rehberi 2025 Türkiye Seçkisi Açıklandı
Michelin Rehberi 2025 Türkiye Seçkisi Açıklandı

Michelin Rehberi 2025 Türkiye Seçkisi Açıklandı

2025'e Adım Adım: Yılbaşı İçin En İyi Mekanlar ve Etkinlikler
2025'e Adım Adım: Yılbaşı İçin En İyi Mekanlar ve Etkinlikler

2025'e Adım Adım: Yılbaşı İçin En İyi Mekanlar ve Etkinlikler

Sevgililer Günü Kutlamaları İçin Otel Önerileri
Sevgililer Günü Kutlamaları İçin Otel Önerileri

Sevgililer Günü Kutlamaları İçin Otel Önerileri

Haftanın Mekanı: Pantheon Istanbul
Haftanın Mekanı: Pantheon Istanbul

Haftanın Mekanı: Pantheon Istanbul

Yeni Trend: Coffee Club
Yeni Trend: Coffee Club

Yeni Trend: Coffee Club

Suadiye'de Sakin Lüksün Yeni Adresi: Pigalle
Suadiye'de Sakin Lüksün Yeni Adresi: Pigalle

Suadiye'de Sakin Lüksün Yeni Adresi: Pigalle

Yılın İlk Gününe Lezzetli Bir Başlangıç: Brunch Keyfi İçin En İyi Mekanlar
Yılın İlk Gününe Lezzetli Bir Başlangıç: Brunch Keyfi İçin En İyi Mekanlar

Yılın İlk Gününe Lezzetli Bir Başlangıç: Brunch Keyfi İçin En İyi Mekanlar

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları
Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

İstanbul'un Yeni Lüks Restoran Deneyimi: Bardot
İstanbul'un Yeni Lüks Restoran Deneyimi: Bardot

İstanbul'un Yeni Lüks Restoran Deneyimi: Bardot

Haftanın Mekanı: Lokanta İst
Haftanın Mekanı: Lokanta İst

Haftanın Mekanı: Lokanta İst

Haftanın Mekanı: Zeffirino 1939
Haftanın Mekanı: Zeffirino 1939

Haftanın Mekanı: Zeffirino 1939