ÜNLÜ ŞEFLERDEN YAZ TATLILARI

Ünlü şeflerden yaza özel tatlı tarifleri.

ABONE OL
28 Temmuz 2020 Salı 21:54 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi
ÜNLÜ ŞEFLERDEN YAZ TATLILARI

Jale Balcı'dan “Dondurulmuş Yoğurt Parçaları” tarifi

Malzemeler:

2 su bardağı tam yağlı yoğurt

3 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu

1 paket vanilya

1 çay bardağı doğranmış çilek

1 çay bardağı yabanmersini

1 çay bardağı ahududu

YAPILIŞI:

Bir kapta yoğurdu iyice karıştırın.

Vanilya ve balı ilave edip karıştırın.

Karışımı yağlı kağıt serili tepsiye dökün. Kaşık yardımıyla eşit ama çok ince olmayacak şekilde dağıtın.

Üzerini çilek, yabanmersini ve ahududu ile süsleyin.

Süslemek için tercihe göre granola, hindistancevizi veya çikolata parçacıkları da kullanabilirsiniz.

Dondurucuda en az  4-5 saat arası iyice sertleşene kadar bekletin.

Elinizle kırdıktan veya bıçakla kestikten sonra servis edin.

Afiyet olsun!

Arda Türkmen’den “Vişneli Crumble” tarifi

MALZEMELER:

500 gr donuk vişne

2-3 yemek kaşığı toz şeker

1 silme yemek kaşığı buğday nişastası

½ su bardağı su

CRUMBLE İÇİN:

150 gr tereyağı – soğuk küçük küp küp doğranmış

150 gr un – 1,5 su bardağı

50 gr toz şeker – 3 yemek kaşığı

SERVİS ETMEK İÇİN:

Dondurma

Toz antep fıstığı

YAPILIŞI:

*Crumble için

Un, toz şeker ve tereyağını elinizle ufalayın, iri parçalar kalabilir, çok ufaltmaya çalışmayın.

Ardından buzdolabına koyun ve soğuk olarak bekletin.

*Vişneler için

Vişnelerinizi bir tencereye alın ve üzerine toz şeker ekleyin.

Ocağa alıp hafif tıkırdatın.

Bir karıştırma kabına nişastayı alın, içerisine suyu ekleyip karıştırın.

Vişneler daha çok sularını salınca ocağın altını kapatın. Karıştırarak içerisine nişastalı karışımı ekleyin.

Ardından tekrar ocağın altını açın ve karıştırarak  5 dakika daha pişirin.

Not: Vişneler için uyguladığınız şeker miktarı biraz ekşi olacaktır, eğer daha tatlı bir tat isterseniz 1 su bardağı toz şekere kadar çıkarabilirsiniz.

*Birleştirmek için

Hazırladığınız vişneyi cam fırın kabınıza alın ve üzerine hazırladığınız crumble’ı serpiştirin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25–30 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınız crumble’ınızı dondurma  ve fıstıkla süsleyerek servis edin.

Not: Dilerseniz büyük kaba tek bir tane ya da küçük kaplara birkaç tane porsiyonluk yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Eray ERKOCA – [email protected]

 

EN ÇOK OKUNANLAR

Ankara'daki Sanat Galerilerinde Neler Oluyor?
Ankara'daki Sanat Galerilerinde Neler Oluyor?

Ankara'daki Sanat Galerilerinde Neler Oluyor?

4 dakika okunma süresi
Yaşlanmayı Geciktirmek İçin Önemli Tavsiyeler
Yaşlanmayı Geciktirmek İçin Önemli Tavsiyeler

Yaşlanmayı Geciktirmek İçin Önemli Tavsiyeler

4 dakika okunma süresi
2020'nin Son Çeyreğinde Burçları Neler Bekliyor?
2020'nin Son Çeyreğinde Burçları Neler Bekliyor?

2020'nin Son Çeyreğinde Burçları Neler Bekliyor?

1 dakika okunma süresi
Kaan Sekban'la Alt Tarafı Bi' Talk Show beIN CONNECT'te!
Kaan Sekban'la Alt Tarafı Bi' Talk Show beIN CONNECT'te!

Kaan Sekban'la Alt Tarafı Bi' Talk Show beIN CONNECT'te!

2 dakika okunma süresi
Aralıklı Oruç “Intermittent Fasting” Nedir?
Aralıklı Oruç “Intermittent Fasting” Nedir?

Aralıklı Oruç “Intermittent Fasting” Nedir?

3 dakika okunma süresi
Yazdan Kalan Kilolar ile 10 Adımda Vedalaşın
Yazdan Kalan Kilolar ile 10 Adımda Vedalaşın

Yazdan Kalan Kilolar ile 10 Adımda Vedalaşın

2 dakika okunma süresi
Evinizin Dekorasyonunu Değiştirecek Pratik Öneriler
Evinizin Dekorasyonunu Değiştirecek Pratik Öneriler

Evinizin Dekorasyonunu Değiştirecek Pratik Öneriler

6 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

HEYECANLI İŞ BİRLİĞİ: PARK ŞAMDAN & SUNSET
HEYECANLI İŞ BİRLİĞİ: PARK ŞAMDAN & SUNSET

HEYECANLI İŞ BİRLİĞİ: PARK ŞAMDAN & SUNSET

Eylül Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?
Eylül Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?

Eylül Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?

BOMONTİ'DE TÜRK MUTFAĞI: TURK FATİH TUTAK
BOMONTİ'DE TÜRK MUTFAĞI: TURK FATİH TUTAK

BOMONTİ'DE TÜRK MUTFAĞI: TURK FATİH TUTAK

İstanbul'un En Sağlıklı Mekanları
İstanbul'un En Sağlıklı Mekanları

İstanbul'un En Sağlıklı Mekanları

BADEMLİ KEK TARİFİ
BADEMLİ KEK TARİFİ

BADEMLİ KEK TARİFİ

SAĞLIKLI VE PRATİK YAZ MENÜSÜ
SAĞLIKLI VE PRATİK YAZ MENÜSÜ

SAĞLIKLI VE PRATİK YAZ MENÜSÜ

Denizin Yanında Tarihi Bir Mola: Gardens Of Garbo
Denizin Yanında Tarihi Bir Mola: Gardens Of Garbo

Denizin Yanında Tarihi Bir Mola: Gardens Of Garbo

Mekan Önerisi: Sky Karaköy
Mekan Önerisi: Sky Karaköy

Mekan Önerisi: Sky Karaköy

ENERJİK SMOOTHIE TARİFİ
ENERJİK SMOOTHIE TARİFİ

ENERJİK SMOOTHIE TARİFİ

FRANCESCO MACCAPANI MISSONI İLE YEMEK SOHBETİ
FRANCESCO MACCAPANI MISSONI İLE YEMEK SOHBETİ

FRANCESCO MACCAPANI MISSONI İLE YEMEK SOHBETİ

ÜNLÜ ŞEFLERDEN TARİFLER
ÜNLÜ ŞEFLERDEN TARİFLER

ÜNLÜ ŞEFLERDEN TARİFLER

GURME ŞENLİĞİ: SWISSOTEL RESORT BODRUM BEACH
GURME ŞENLİĞİ: SWISSOTEL RESORT BODRUM BEACH

GURME ŞENLİĞİ: SWISSOTEL RESORT BODRUM BEACH