Yılbaşı Kurabiyeleri

Yeni yıl ruhunu yansıtan, baharatlı yılbaşı kurabiye tarifi.

YAZAR: Zeynep Dinç
23 Aralık 2020 Çarşamba 16:46 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi

İskandinav Tarzı Baharatlı Yılbaşı Kurabiyeleri


(2 tepsi kurabiye)

Malzemeler:


  1. 1 yumurta (oda sıcaklığında)
  2. 125 gram tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
  3. 2/3 bardak esmer şeker
  4. 1/2 bardak üzüm veya dut pekmezi
  5. 3 bardak un
  6. 1 çay kaşığı karbonat
  7. 1/4 çay kaşığı tuz
  8. 2 çay kaşığı toz zerdeçal
  9. 1 çay kaşığı toz tarçın
  10. 1/4 çay kaşığı yenibahar (isteğe göre)
  11. 1/4 çay kaşığı muskat rendesi (isteğe göre)
  12. 1/4 çay kaşığı toz karanfil (isteğe göre)
  13. (Bardak ölçüsü: 200 ml)


Üzeri için öneriler:


Glazür, marmelat, eritilmiş çikolata, boncuk şekerler, taze biberiye veya elenmiş pudra şekeri


Yapılışı:


  1. Geniş bir kasede tereyağı, şeker ve yumurtayı çırpın. Pekmezi ekleyip çırpmaya devam edin. Baharatları, unu ve karbonatı ekleyin. Hamur spatulası ile katlaya katlaya hamuru ele gelir duruma getirin. Elde toparlayarak streç filme sarıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  2. Dolaptan çıkarıp hamuru ikiye bölün. İki parçayı da unlanmış tezgahta merdane ile yarım cm kalınlığında açın. İstediğiniz kalıplarla kurabiyeler kesin. Pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsilerine kurabiyeleri dizip önceden ısıtılmış 175 C’lik fırında 12 - 15 dakika pişirin.
  3. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelince (5 - 10 dakika sonra) tepsiden alın. Üzerlerini istediğiniz şekilde kaplayıp süsleyin. Kaplamalar kuruyunca hediye kutularına yerleştirin. Yeni yıl ruhunu sevdiklerinizle paylaşın.


Süsleme Önerileri:


  1. * Eritilmiş çikolata ile çizgiler yapabilirsiniz.
  2. * Pratik bir glazür (3 yemek kaşığı pudra şekeri ve yarım limon suyu ile) hazırlayarak üzerini kaplayabilir, şekerler yapıştırabilirsiniz.
  3. * Şekil keserken bazı kurabiyelerin ortalarına küçük kalıplarla boşluklar çıkarabilirsiniz. Böylece kurabiyelerin aralarına marmelat sürerek sandviç gibi kapatabilirsiniz. Jöle kıvamında bir marmelat seçerseniz bunu kurabiyelerin üzerine glazür gibi de sürebilirsiniz.


Yılbaşı Akşamı için Sağlıklı Atıştırmalıklar

Yılbaşı Sofralarınızı Lezzetlendirecek Tatlı Tarifleri

Yılbaşı Menünüze Eşlik Edecek Tarifler

EN ÇOK OKUNANLAR

Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri

Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri

9 dakika okunma süresi
Evrensel Moda Dili

Evrensel Moda Dili

2 dakika okunma süresi
Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat

Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat

1 dakika okunma süresi
Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme

Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme

9 dakika okunma süresi
Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film

Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film

13 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar