Yılbaşı Menünüze Eşlik Edecek Birbirinden Lezzetli 3 Tarif

Yılbaşı menünüze eşlik edecek, birbirinden lezzetli üç tarifi bir araya getirdik. Bu tariflerin her biri, yılbaşı sofranızda başrolü üstlenecek cinsten.

YAZAR: Zeynep Babacan
ABONE OL
16 Aralık 2020 Çarşamba 17:44 | Son Güncellenme:
12 dakika okunma süresi
Yılbaşı Menünüze Eşlik Edecek Tarifler

 Ceylan Kendir’in Menüsü: Milföy Bonfile’si (Beef Wellington)


Malzemeler:


  1. 1200 g dana bonfile
  2. 400 g kestane mantarı
  3. 7 g soya sos
  4. 200 g dana bresaola
  5. 5 dilim milföy hamuru
  6. 2 adet yumurta
  7. 1 dal taze kekik

Hazırlanışı:


  1. Temizlenmiş mantarlar tereyağında bir dal taze kekik ve soya sos ile sotelenip soğutulur.
  2. Milföy hamurları tezgaha açılıp birleştirilir.
  3. Üzerine dilimlenmiş rozbif dizilir, mantarlar rozbiflerin üzerine yayılır, bonfilenin her tarafı önce tavada yüksek ateşte izlenir sonra milföye sarılır.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.

Ece Zaim’in Yılbaşı Menüsü: Kestane Mantarı, Kestane ve Kızılcık dolgulu Hindi But Sarma, Harçlı Kemik Suyunda Şehriye Pilavı, Karabiberli Çilek & Kızılcık Sos 

Malzemeler:


Harç için:

  1. 1 yemek kaşığı tereyağı
  2. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  3. 2 adet soğan 500 g kestane mantarı
  4. 1 dal taze kekik, yaprakları
  5. 1 dal taze biberiye
  6. 50 g kurutulmuş kızılcık
  7. 300 g pişmiş kestane
  8. tuz
  9. karabiber


Hindi için:


  1. 1 adet hindi but,
  2. kemiği çıkartılmış hindinin kemiği
  3. 3 yemek kaşığı tereyağı
  4. 2 -3 yemek kaşığı zeytinyağı
  5. 1,5-2 litre su
  6. 2 adet tarçın çubuğu
  7. 4-5 dal taze kekik
  8. 3-4 dal taze biberiye
  9. tuz
  10. karabiber

Şehriye pilavı için:

  1. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  2. 1 tatlı kaşığı tereyağı 3
  3. 80 gram arpa şehriye

Sos için:

  1. 70 g kurutulmuş kızılcık
  2. 70 g kurutulmuş bütün çilek
  3. 1-1,5 su bardağı su
  4. 1/2 çay kaşığı tarçın
  5. tuz
  6. karabiber

Yapılışı:


  1. Tercihen geniş bir döküm tencereyi ısıtın ve tereyağını eritip zeytinyağı ile birlikte ısıtın. Soğanı ekleyin ve bir-iki dakika kadar pişirin. Mantarları ekleyin ve üç dört dakika kadar soteleyin. 
  2. Taze kekik, biberiye, kurutulmuş kızılcığı ve pişmiş kestaneyi ekleyip karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra karıştırıp ocaktan alın. 
  3. Hindiyi tezgahınıza alın. İki tarafına da cömertçe tuz ve karabiber serpin. Küçük küpler halinde doğranmış iki yemek kaşığı tereyağını hindinin farklı yerlerine koyun. 
  4.  Hazırlamış olduğunuz karışımın bir kısmını etin üzerine uzunlamasına koyun. Hindiyi rulo halinde sarın ve mutfak ipiyle sıkıca bağlayın. 
  5. Tencerenize kalan bir yemek kaşığı tereyağını ve zeytinyağı koyup iyice kızdırın. Kızan yağa rulo hindiyi ve kemikleri koyun. 
  6. Ara ara çevirerek hindi rulonun her yerini mühürleyin. Mühürleme işleminden sonra tencereye tencere dolana dek kaynar su ilave edin. 
  7. Suyun içine tarçın çubuğu, taze kekik, biberiye, tuz ve karabiber ilavesi yaparak kontrollü bir şekilde yaklaşık iki-üç saat kadar pişirin. 
  8. Ara ara hindiyi çevirin ve etin sertlik durumunu maşanızla kontrol edin. Piştiğini düşündüğünüz zaman ocağın altını kapatın. Hindiyi suyun içinden çıkartıp bir tabağa alın ve iplerini sökün. 
  9. Tencerede kalan suyu bir kabın içine süzün. Aynı tencerenin içine yağları koyun ve şehriyeyi ilave edip renklenene dek üç-dört dakika kavurun. Daha sonra kalan iç harcı, şehriyelerin üzerine ilave edin. 
  10. Kısa bir süre kavurduktan sonra süzdüğünüz hindi suyunu karışımınızın üzerine ilave edin. (şehriyeyi bir parmak geçecek, yeteri kadar yoksa kaynar su ilave edin.) Şehriye pilavınızın pişmesine yakın tuzunu ve karabiberini kontrol edin. Gerekirse damak tadınıza göre ilave yapın. Piştikten sonra ocağın altını kapatın. 
  11. Bu sırada sos için sos tenceresine kuru meyveleri koyun. Üzerine su, tuz, büyük bir çimdik karabiber ve tarçın ilave edip pişirin. Meyveler suyu çektikleri zaman ocağın altını kapatın. El blender’ı ile meyvelerinizi sos haline getirin. 
  12. Sunum için sos tenceresinde bir yemek kaşığı tereyağı eritip hazırlamış olduğunuz hindinin üzerine sürün. Hindiyi pilavınızın üzerine oturtun. Taze otlarla üzerini süsleyin ve sosunuzla servis edin. 

Ceylan Çarmıklı Pekün'ün Menüsü: Karamelize Soğan, Rokfor Peynirli ve Taze Kekik Quiche

Malzemeler:


Quiche hamuru için:

  1. 240 g un
  2. 150 g soğuk tereyağı
  3. 5 yemek kaşığı soğuk su
  4. 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  5. 1 tatlı kaşığı toz şeker
  6. 1 çay kaşığı tuz

Quiche içi için:

  1. 2 adet büyük boy soğan
  2. 1 adet orta boy patates
  3. 100 g rokfor peyniri 100 g krema
  4. 2 adet yumurta
  5. 4 dal taze kekik
  6. 1 çay kaşığı muskat rende
  7. tuz
  8. karabiber

Yapılışı:


Quiche hamuru için:

  1. Bir karıştırma kabına un, tereyağı, tuz ve şekeri ekleyerek karıştırın. 
  2. Ardından soğuk su ve sirkeyi yavaş yavaş ekleyin. 
  3. İki cm yüksekliğinde bir daire şekli verip, üzerini streç filmle kapatıp minimum üç saat dolapta bekletin. 
  4. O sırada Quiche iç tarifini hazırlayabilirsiniz.

Quiche içi:

  1. Soğanları julyen doğrayıp az zeytinyağı ile tavada karamelize edin. Bu işlem biraz uzun sürecek. Ardından içine patatesi rendeleyip soğan ile beraber beş dakika kavurun. Ateşten alın.
  2. Aynı kapta çırpma teli ile karıştırdığınız krema, yumurta ve rokfor peynirini soğan ve patates karışımına ekleyin. Ardından içine tuz karabiber ve muskatı ekleyin, kenara koyun.
  3. Dinlendirdiğiniz Quiche hamurunu bir cm kalınlıkta merdane yardımı ile açın ve Quiche kalıbının içine yerleştirin. 180 derece ısınmış fırına Quiche hamurunun üzerine yağlı kağıt koyup ağırlık yapması için mercimek veya nohut ile doldurun ve fırına verin.
  4. 20 dakika pişirdikten sonra fırından çıkartıp yağlı kağıt ve nohutları çıkartıp boş Quiche’i tekrar 20 dakika fırına verin. Bu hamurunuzun ön pişirmesi Quiche’in daha kıtır kıtır olmasını sağlayacaktır. Quiche hamurunuz piştikten sonra içine iç harcını döküp, üzerine taze kekik dallarını koyup yaklaşık 40 dakika daha fırına verin. Quiche’iniz hazır!

Afiyet olsun!


 

Yılbaşı Sofralarınızı Lezzetlendirecek Tatlı Tarifleri

Gingerbread Kurabiye ve Biberli Sıcak Çikolata

EN ÇOK OKUNANLAR

Regé-Jean Page Kimdir?
Regé-Jean Page Kimdir?

Regé-Jean Page Kimdir?

8 dakika okunma süresi
Esra Bilgiç ile 5 Soru 5 Cevap
Esra Bilgiç ile 5 Soru 5 Cevap

Esra Bilgiç ile 5 Soru 5 Cevap

3 dakika okunma süresi
Aslışah Alkoçlar & Kaan Demirağ Nişan Töreni
Aslışah Alkoçlar & Kaan Demirağ Nişan Töreni

Aslışah Alkoçlar & Kaan Demirağ Nişan Töreni

1 dakika okunma süresi
Astrolog Zeynep Turan'ın 2021 Yılı Astrolojik Öngörüleri
Astrolog Zeynep Turan'ın 2021 Yılı Astrolojik Öngörüleri

Astrolog Zeynep Turan'ın 2021 Yılı Astrolojik Öngörüleri

10 dakika okunma süresi
2021 Yılında Burçların ‘En'leri
2021 Yılında Burçların ‘En'leri

2021 Yılında Burçların ‘En'leri

8 dakika okunma süresi
Narın Bilinmeyen Faydaları
Narın Bilinmeyen Faydaları

Narın Bilinmeyen Faydaları

4 dakika okunma süresi
Irina Shayk ve Lea'nın İkonik 6 Stil Anı
Irina Shayk ve Lea'nın İkonik 6 Stil Anı

Irina Shayk ve Lea'nın İkonik 6 Stil Anı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Balkabaklı Zeytinyağlı Rezene
Balkabaklı Zeytinyağlı Rezene

Balkabaklı Zeytinyağlı Rezene

Yılbaşı Kurabiye Tarifi
Yılbaşı Kurabiye Tarifi

Yılbaşı Kurabiye Tarifi

Bağışıklığınızı Güçlendirecek 5 Smoothie Tarifi
Bağışıklığınızı Güçlendirecek 5 Smoothie Tarifi

Bağışıklığınızı Güçlendirecek 5 Smoothie Tarifi

Elmalı Rulo Tarifi
Elmalı Rulo Tarifi

Elmalı Rulo Tarifi

Sağlıklı ve Pratik 3 Detoks Tarifi
Sağlıklı ve Pratik 3 Detoks Tarifi

Sağlıklı ve Pratik 3 Detoks Tarifi

Yılbaşı Ekmeğiniz Panista'dan
Yılbaşı Ekmeğiniz Panista'dan

Yılbaşı Ekmeğiniz Panista'dan

Yeni Yıl Kahvaltı Önerisi: Ekmek Üstleri
Yeni Yıl Kahvaltı Önerisi: Ekmek Üstleri

Yeni Yıl Kahvaltı Önerisi: Ekmek Üstleri

Yılbaşı Akşamı için Sağlıklı Atıştırmalıklar
Yılbaşı Akşamı için Sağlıklı Atıştırmalıklar

Yılbaşı Akşamı için Sağlıklı Atıştırmalıklar

Mayasız Bazlama
Mayasız Bazlama

Mayasız Bazlama

Evde Pratik Bowl Tarifi
Evde Pratik Bowl Tarifi

Evde Pratik Bowl Tarifi

İstanbul'da Kruvasan Yiyebileceğiniz 5 Yer
İstanbul'da Kruvasan Yiyebileceğiniz 5 Yer

İstanbul'da Kruvasan Yiyebileceğiniz 5 Yer

Sütlü Karnabahar Çorbası
Sütlü Karnabahar Çorbası

Sütlü Karnabahar Çorbası