Vegan Banana Bread Tarifi

Sürdürülebilir ve lezzetli bir tarif olarak Muzlu Kek ismiyle de bilinen Vegan Banana Bread.

YAZAR: Nesrin Kısacık
7 Aralık 2022 Çarşamba 15:23 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi
Vegan Banana Bread Tarifi

Muzlu kekin en güzel yanı badem unundan yulaf ununa, glütensizden çikolatalıya, cevizliden yaban mersinliye pek çok malzemeyle uyum sağlayabilmesi. Bu nedenle tarifle sınırlı kalmayıp kişisel zevkinize göre istediğiniz kadar çeşitlendirebilir, denemeler yapabilirsiniz. Yenmediği için kararan muzları değerlendirmek için de oldukça faydalı bir tarif. Özellikle iklim krizinin daha fazla dikkat çeken bir konu haline gelmesi ve artık sürdürülebilir yaşamın bir tercih değil de zorunluluk haline gelmesi, bizi daha az besin atığı üretmeye, bir gıdanın tamamını ziyan etmeden tüketebilmenin yollarını bulmaya yönlendiriyor. Banana bread de bu açıdan hem elmayla hem muzla hem kalan yemişlerle yapılabileceğinden, joker bir besin olarak görülebilir.

Vegan Banana Bread / Vegan Muzlu Kek

Malzemeler:

3 adet çok olgun orta boy muz

50 gr sıvı yağ veya Hindistan cevizi yağı

100gr Hindistan cevizi şekeri veya beyaz şeker

250gr un

180gr badem veya Hindistan cevizi sütü

90gr vegan bitter çikolata

1 tutam tuz

1 paket karbonat

1,5 yemek kaşığı elma sirkesi

1 çay kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilin

Hazırlanışı:

1. Muzları iyice ezin, şeker, süt, yağ, sirke ve vanilya özütü ile karıştırın.

2. Kuru malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın.

3. İki karışımı birleştirin. Ardından doğranmış çikolataları ekleyin, üzeri için bir miktar ayırabilirsiniz.

4. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 50 dakika-1 saat arası pişirin. Hafif nemli ve yumuşak dokulu bir kek kıvamına gelince hazır oluyor. Afiyet olsun.


Orman Meyveli Vegan Kek Tarifi

Vegan Burrito Tarifi

Vegan Bal Kabaklı Muffin Tarifi

EN ÇOK OKUNANLAR

Boğaz'da Bir Yaz Rüyası: Grace Brands Summer Lounge

Boğaz'da Bir Yaz Rüyası: Grace Brands Summer Lounge

1 dakika okunma süresi
Kyoto'da Zamanın Yeni Yorumu

Kyoto'da Zamanın Yeni Yorumu

1 dakika okunma süresi
2025 Yazının Sürpriz Çiftleri

2025 Yazının Sürpriz Çiftleri

1 dakika okunma süresi
Anim'in Renkli Dünyası Bodrum'da

Anim'in Renkli Dünyası Bodrum'da

1 dakika okunma süresi
Bodrum'un Yeni İncisi: Bvlgari Resort & Mansions İlk Malikânesini Tanıttı

Bodrum'un Yeni İncisi: Bvlgari Resort & Mansions İlk Malikânesini Tanıttı

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?