Sağlıklı ve Tok Tutan Nohut Tarifi

Yemek kitabı yazarı ve tarif geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, sağlıklı ve tok tutan nohut tarifi paylaşıyor.

4 Mayıs 2020 Pazartesi 16:33 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi


Haşlanmış Nohut İle Yemek Tarifi

Pırasalı Ekşi Nohut Nasıl Yapılır?

MALZEMELER:

1. 1 su bardağı nohut (Bir gece suda bekletilmiş)
2. 5 dal pırasa (İnce ince doğranmış)
3. 1 adet soğan
4. 2 diş sarımsak
5. 2 adet limon kabuğu
6. 2 adet limon suyu
7. 1 çay kaşığı tuz
8. 1 çay kaşığı kimyon
9. 1/2 çay kaşığı kişniş
10. 4 yemek kaşığı zeytinyağı


Sağlıklı ve Tok Tutan Nohut Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye doğranmış pırasa, soğan ve zeytinyağını koyup yumuşayana kadar pişirin.
  2. Daha sonra nohut, baharat, limon suyu ve kabuğunu ekleyin.
  3. Üzerine üç bardak su (Tercihe bağlı olarak; sebze ya da ilikli kemik suyu da kullanabilirsiniz) boşaltın.
  4. İlk beş dakika yüksek, ardından kısık ateşte bir saat pişirin.
  5. Toprak çömleğiniz veya döküm tencereniz varsa 200 derecede bir buçuk saat pişirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN!

CAROLINE DAUR'DAN PANKEK TARİFİ

SERİNLETEN DONDURMA TARİFİ

ELMALI TATLI TORTILLA TARİFİ

Matcha Latte Tarifi ve Faydaları

EN ÇOK OKUNANLAR

Evrensel Moda Dili

Evrensel Moda Dili

2 dakika okunma süresi
Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat

Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat

1 dakika okunma süresi
Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme

Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme

9 dakika okunma süresi
Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri

Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri

9 dakika okunma süresi
Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film

Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film

13 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı