Orman Meyveli Peynir Topları

Tatlı ve tuzlunun lezzetli uyumunun bir araya geldiği Orman Meyveli Peynir Topları öğünlerinizin sağlıklı eşlikçisi olmaya hazır.

YAZAR: Zeynep Dinç
25 Şubat 2021 Perşembe 11:34 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Orman Meyveli Peynir Topları (30 adet)


Malzemeler:


  1. 350 gr lor peyniri
  2. 1 bardak ufalanmış tam buğday ekmeği
  3. 8 adet dondurulmuş yaban mersini
  4. 4 adet dondurulmuş ahududu
  5. 4 adet dondurulmuş böğürtlen
  6. Tam tahıllı kızarmış ekmek kareleri (servis önerisi)

Yapılışı:


  1. Geniş bir kapta lor peyniri ve ufalanmış ekmeği yoğurun. Hamuru 3 parçaya ayırın.
  2. Birinci parçayı beyaz, ikinci parçayı mor, üçüncü parçayı pembe olacak şekilde organize etmek için ilk parçayı temiz bir kenara ayırın.
  3. İkinci parçayı yaban mersini ile üçüncü parçayı böğürtlen & ahududu ile tekrar yoğurun.
  4. 3 parçayı da ayrı ayrı poşetleyerek buzdolabında en az bir saat bekletin.
  5. Peynir hamurlarını dolaptan çıkarıp tekrar yoğurarak lokmalık küçük toplar yapın. İster kasede ister kızarmış küçük ekmekler üzerinde servis edin.


Afiyet olsun.


Merenk Pasta Tarifi

Yumurtalı ve Domatesli Ekmek Keki

Böğürtlen, Elma & Avokadolu Roka Salatası Tarifi

EN ÇOK OKUNANLAR

Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

15 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
“Goodbye June”: Bir Noel Vedası

“Goodbye June”: Bir Noel Vedası

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü