Humus Dolgulu Falafel Tarifi

En iyi yemek ikililerinden humus ve falafeli daha modern bir sunumla denemek isteyenler için humus dolgulu falafel tarifi.

YAZAR: Nesrin Kısacık
11 Ekim 2022 Salı 11:28 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Humus Dolgulu Falafel

Falafel İçin Malzemeler:

200 gr kuru nohut

Nohutun üzerini geçecek kadar su

2 diş sarımsak

1 küçük boy soğan

4-5 dal taze maydanoz

4-5 dal taze kişniş

3-4 dal taze soğan

1 çay kaşığı kimyon

Tuz, karabiber, tatlı kırmızıbiber

1 yemek kaşığı yulaf unu

1 çay kaşığı sirke

Kızartmak için sıvı yağ

Humus İçin Malzemeler:

1 su bardağı haşlanmış ve kabukları soyulmuş nohut

1/2 çay bardağı tahin

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı limon suyu

2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 diş sarımsak

2-3 yemek kaşığı soğuk su

Hazırlanışı:

1.Nohutları bir gece önceden sirkeli suda ıslatın.

2.Nohutların kabuklarını soyup robotta bir süre karıştırın.

3.Un hariç, falafel için ayırdığınız tüm malzemeleri ince ince doğrayıp, robota ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

4.Son olarak unu ekleyip yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.

5.Hamuru buzdolabında 1-2 saat bekletin.

6.Soğuk su hariç, humus için ayırdığınız tüm malzemeleri robota ekleyip iyice karıştırın.

7.Krema kıvamına geldiyse olmuştur ama hafif pütürlü kaldıysa o zaman soğuk suyu azar azar ekleyip, krema kıvamına gelmesini sağlayın. Birden eklemeyin ki cıvık olmasın ve kullandığınız nohuta göre daha fazla soğuk su gerekirse kullanabilirsiniz.

8.Dolaptan çıkarttığınız falafel hamurunu küçük toplar halinde yuvarlayıp, ortasına az miktarda humus koyup kapatın. Dilerseniz hamuru silindir şerit haline getirip, dilim dilim keserek şekil verebilirsiniz.

9.Bir saat daha dolapta bekletip, kızgın sıvı yağda ya da önceden ısıtılmış fırında kızartın. 10.Yanında humus ve salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Vegan Restoranlar: İstanbul'daki En İyi 11 Restoran

Pratik Vegan Suşi Tarifi

Orman Meyveli Vegan Kek Tarifi

Vegan Çikolatalı Kurabiye Tarifi

EN ÇOK OKUNANLAR

İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi
Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

15 dakika okunma süresi
“Goodbye June”: Bir Noel Vedası

“Goodbye June”: Bir Noel Vedası

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi