Fit Ramazan Tatlıları

Doğal içerikleriyle tatlı ihtiyacınızı sağlıklı yollardan gidermenizi sağlayacak, kalorisi düşük birbirinden lezzetli üç tatlı tarifi.

YAZAR: Gamze Altınay
14 Nisan 2021 Çarşamba 14:28 | Son Güncellenme:
5 dakika okunma süresi
Fit Ramazan Tatlıları

Fit Güllaç


Malzemeler:

  1. 6 yaprak güllaç yufkası
  2. 1 litre süt
  3. 10 adet kuru hurma
  4. 2 yemek kaşığı gül suyu (Tercihe bağlı)
  5. 1 yemek kaşığı bal

Üzeri için: Kıyılmış iç fındık ve Antep fıstığı

Yapılışı:

Hurmaları bir çay bardağı sıcak suda yarım saat kadar bekletin. Yumuşayan hurmaları suyu ile birlikte robottan çekerek püre haline getirin.

1 litre sütü ve hurma püresini tencerenin içerisine alın ve ısıtmaya başlayın. Süt hafif ılınınca (ortalama yoğurt mayalama sıcaklığına gelince) gül suyunu ilave edip altını kapatın.

Karışımın altını kapatınca içerisine balı da ekleyin. Sonrasında bir borcamın içerisine yufkaları yerleştirin. Her kata üç kepçe sütlü karışımdan dökün. Yarım saat sütü çekmesi için buzdolabında dinlendirin. İftardan 2 saat sonraki ara öğününüzde bir dilim tüketebilirsiniz.

Limonlu Sorbe


Malzemeler:

  1. 2 yemek kaşığı bal
  2. 2 bardak su
  3. 1 bardak limon suyu
  4. 1 limonun rendelenmiş kabukları
  5. 2 adet limon (İçine sorbeyi koymak için)

Yapılışı:

Balı ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte kaynatın. Ocaktan alıp limon kabuğu rendesini, limon suyunu ekleyip karıştırın. Karışımı bir gece buzlukta bekletin.

2 adet limonu dörde bölün. İçlerini çıkarın. Buzluktan çıkarttığınız sorbeyi limon kabuklarına doldurun. Bu şekilde tekrar buzdolabına koyarak iki saat daha bekletin. Sorbeniz hazır.

Kakaolu Toplar


Malzemeler:

  1. 4 adet hurma
  2. 2 adet gün kurusu kayısı
  3. 1 adet küçük boy muz
  4. 2 çay bardağı yulaf kepeği
  5. 3 yemek kaşığı dövülmüş fındık(Kavrulmamış)
  6. 1 tatlı kaşığı kakao
  7. 2 yemek kaşığı süt
  8. 2 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:

Hurmalarınız çok kuruysa işe hurmaları yumuşatarak başlayın. Bir kasenin içine hurma ve sıcak suyu koyun. Yaklaşık 6-7 dakika beklettikten sonra suyun içinden çıkarın.

Yumuşayan hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Gün kurusu kayısıları minik minik doğrayın. Hurma, muz, süt ve kayısıları rondodan geçirin. Ardından içerisine yulaf kepeği, tarçın ve kakao ilave ederek birkaç kez daha rondoyu çalıştırın.

Son olarak içerisine fındıkları ekleyerek bir kaşık yardımıyla birbirine yedirin. Elinizi hafifçe ıslatın ve hazırladığınız harçtan minik parçalar alarak yuvarlayın. Tüm harca bu işlemi uygulayın ve bittikten sonra bir tabağa alın ve buzdolabında soğumaya bırakın.


Afiyet olsun.

Hafta Sonu Diyetinin Sırları

Tatlı Krizini Önleyen 8 Yiyecek

Tatlı Krizleriyle Baş Etmenin Yolları

EN ÇOK OKUNANLAR

Kırmızı Halıda Vintage Rüzgarı

Kırmızı Halıda Vintage Rüzgarı

1 dakika okunma süresi
Moda ve Duyuların Buluşması: Moeva'dan “Synersphere” Yazı

Moda ve Duyuların Buluşması: Moeva'dan “Synersphere” Yazı

1 dakika okunma süresi
Cannes Sokaklarında Geçmişe Yolculuk

Cannes Sokaklarında Geçmişe Yolculuk

1 dakika okunma süresi
Sim and Roz'un Bebek Showroom'u Açıldı

Sim and Roz'un Bebek Showroom'u Açıldı

1 dakika okunma süresi
Kim Kardashian Hukuk Dünyasına İlk Adımını Attı

Kim Kardashian Hukuk Dünyasına İlk Adımını Attı

2 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild