Fırında Havuç Çıtırları

Hem çıtır hem de rengarenk bir tarif: Fırında Havuç Çıtırları.

YAZAR: Büke Şedele
22 Mart 2021 Pazartesi 14:50 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
Fırında Havuç Çıtırları

Malzemeler:


  1. 6 adet orta boy havuç (bu tarifte hem klasik hem de siyah havuç kullanıldı)
  2. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  3. 4 yemek kaşığı galeta unu
  4. 1 yemek kaşığı toz sarımsak
  5. 1 yemek kaşığı tatlı paprika
  6. 2 yemek kaşığı besin mayası (Vegan değilseniz herhangi bir sert peyniri rendeleyerek kullanabilirsiniz)
  7. 2 çay kaşığı tuz
  8. Karabiber


Çeşnilemek için:


  1. Tuz-karabiber


Üzerine gezdirmek için:


  1. Zeytinyağı


Yapılışı:


  1. Fırınınızı 180 derece ısıtın.
  2. Havuçlarınızın kabuklarını soyup uzunluğu yaklaşık 10 cm olacak şekilde bölün, daha sonra ortadan ikiye kesip her yarımı da üçe bölün.
  3. Havuçlarınız ince kalemler halinde olacak. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber ile çeşnileyerek yumuşamaları için 15 dakika fırına verin.
  4. Sürenin sonunda havuçları fırından alıp biraz ılımaya bırakın. Fırını kapatmayın, ikinci bir pişirme daha yapacağız.
  5. Bu sırada pane harcını hazırlayın. Galeta unu, toz sarımsak, tatlı paprika ve besin mayasını, tuz ve karabiber ile karıştırma kabında bir araya getirin.
  6. Havuçlarınızı pane harcıyla iyice kaplayın.
  7. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye alın ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirip yaklaşık 20 dakika daha, renkleri karamelize olup çıtırlaşana dek fırına verin.


Afiyet olsun.

Evde Pratik Bowl Tarifi

Balkabaklı Zeytinyağlı Rezene

Keçi Peyniri & Hindi Soteli Ekmeküstleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Bir Babanın Gözünden

Bir Babanın Gözünden

4 dakika okunma süresi
2025 Gotham Ödülleri Kazananlar Listesi

2025 Gotham Ödülleri Kazananlar Listesi

4 dakika okunma süresi
İlhamını Doğadan Alan Güzellik Buluşması

İlhamını Doğadan Alan Güzellik Buluşması

1 dakika okunma süresi
Kahkaha, Deneyim ve Akış: Moshe Aelyon

Kahkaha, Deneyim ve Akış: Moshe Aelyon

16 dakika okunma süresi
Yerel Üreticiler İstanbul Boğazı'nda Buluştu

Yerel Üreticiler İstanbul Boğazı'nda Buluştu

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild