Fırında Havuç Çıtırları

Hem çıtır hem de rengarenk bir tarif: Fırında Havuç Çıtırları.

YAZAR: Büke Şedele
22 Mart 2021 Pazartesi 14:50 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Malzemeler:


  1. 6 adet orta boy havuç (bu tarifte hem klasik hem de siyah havuç kullanıldı)
  2. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  3. 4 yemek kaşığı galeta unu
  4. 1 yemek kaşığı toz sarımsak
  5. 1 yemek kaşığı tatlı paprika
  6. 2 yemek kaşığı besin mayası (Vegan değilseniz herhangi bir sert peyniri rendeleyerek kullanabilirsiniz)
  7. 2 çay kaşığı tuz
  8. Karabiber


Çeşnilemek için:


  1. Tuz-karabiber


Üzerine gezdirmek için:


  1. Zeytinyağı


Yapılışı:


  1. Fırınınızı 180 derece ısıtın.
  2. Havuçlarınızın kabuklarını soyup uzunluğu yaklaşık 10 cm olacak şekilde bölün, daha sonra ortadan ikiye kesip her yarımı da üçe bölün.
  3. Havuçlarınız ince kalemler halinde olacak. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber ile çeşnileyerek yumuşamaları için 15 dakika fırına verin.
  4. Sürenin sonunda havuçları fırından alıp biraz ılımaya bırakın. Fırını kapatmayın, ikinci bir pişirme daha yapacağız.
  5. Bu sırada pane harcını hazırlayın. Galeta unu, toz sarımsak, tatlı paprika ve besin mayasını, tuz ve karabiber ile karıştırma kabında bir araya getirin.
  6. Havuçlarınızı pane harcıyla iyice kaplayın.
  7. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye alın ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirip yaklaşık 20 dakika daha, renkleri karamelize olup çıtırlaşana dek fırına verin.


Afiyet olsun.

Evde Pratik Bowl Tarifi

Balkabaklı Zeytinyağlı Rezene

Keçi Peyniri & Hindi Soteli Ekmeküstleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme

Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme

9 dakika okunma süresi
Evrensel Moda Dili

Evrensel Moda Dili

2 dakika okunma süresi
Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat

Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat

1 dakika okunma süresi
Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri

Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri

9 dakika okunma süresi
Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film

Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film

13 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri