Fırın Karnabahar Salata Nasıl Yapılır?

Şef Şemsa Denizsel, antioksidan açısından oldukça zengin bir sebze olan karnabaharın başrolde olduğu hem lezzetli hem de pratik bir tarif paylaşıyor: Fırın Karnabahar Salata nasıl yapılır?

YAZAR: ŞEMSA DENİZSEL
4 Kasım 2020 Çarşamba 11:24 | Son Güncellenme:
1 dakika okunma süresi

Fırın Karnabahar Salata

Malzemeler:

350 gram karnabahar

1 çimdik kimyon

15 gram zeytinyağı

Tuz

Tane karabiber

Sos:

1 adet portakal kabuğu

15 gram tahin

50 gram zeytinyağı

1 diş sarımsak

7 gram elma sirkesi

100 gram yoğurt

1 çimdik kimyon

Tuz

Tane karabiber

Tabaklama:

15 gram sarhoş üzüm

1 adet portakal, segmentlere ayrılmış

4-5 dal maydanoz, yapraklanmış

1 adet taze soğan, ince kıyılmış

Yapılışı:

Karnabaharı kalınca bir dilim olarak kesip, kimyon, tuz, tane karabiber ve zeytinyağı ile lezzetlendirip 210 derece fırında 10-12 dakika üzeri renk alıncaya kadar pişirin.

Bu esnada sosu hazırlayabilirsiniz. Sos için gerekli tüm malzemeleri iyice karıştırıp, homojen hale getirin.

Tabağın altına tahinli sosu, üzerine fırından çıkardığınız karnabaharı ve daha önceden hazır ettiğiniz portakal segmentlerini, sarhoş üzümleri, maydanoz ve taze soğanı ilave edip servise hazırlayın.

Afiyet olsun!

Vegan Kakaolu Kahveli Kek Tarifi

Bahar Detoksu Tarifi

Enginar ve Kuşkonmazlı Makarna Tarifi

EN ÇOK OKUNANLAR

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
Bir Mirasın İzinde

Bir Mirasın İzinde

1 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

3 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı