Evde Hazırlayabileceğiniz Aromalı Filtre Kahve Tarifleri

Çikolatadan karamele dek evde hazırlayabileceğiniz aromalı filtre kahve tariflerini derledik.

YAZAR: Merve Karataşlı
20 Ekim 2021 Çarşamba 16:08 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi
Aromalı Filtre Kahve Tarifleri

Çikolata Aromalı Filtre Kahve


Malzemeler:

  1. Tercihinize göre sütlü veya bitter çikolata parçaları
  2. 2 yemek kaşığı filtre kahve
  3. İçme suyu

Yapılışı:

  1. İlk olarak çikolatayı rendeleyin. İstediğiniz miktarda kullanabilirsiniz.
  2. Rendelediğiniz çikolataları demlenmiş olan filtre kahve ile harmanlayın. Bu karışımı French Press'in içerisine aktarın.
  3. Üzerine kaynamış içme suyunu ilave edin. Yaklaşık olarak 6-7 dakika kadar demlenmeye bırakın ve çikolata ile kahvenin enfes uyumunun tadını çıkarın.

Karamel Aromalı Filtre Kahve


Malzemeler:

  1. 2 yemek kaşığı filtre kahve
  2. 1 çay bardağı süt
  3. Karamel şurubu
  4. İçme suyu

Yapılışı:

  1. French Press'te filtre kahveyi kaynar su ile demleyin. 7 dakika boyunca demlenirken diğer yandan sütü cezvede ısıtın.
  2. Isıttığınız süte çok yoğun olmayacak şekilde karamel şurubunu da ilave edip karıştırın. Demlenmiş kahvenizi süzüp bir bardağa aktarın. Üzerine de karamelli sütü ilave edin.

Çilek Aromalı Filtre Kahve


Malzemeler:

  1. 1 çay bardağı süt
  2. 3 adet çilek
  3. 2 adet çubuk tarçın
  4. 2 yemek kaşığı filtre kahve
  5. İçme suyu

Yapılışı:

  1. Öncelikle French Press'te filtre kahveyi demleyin. Kahveyi demlerken cezveye sütü aktarıp içerisine çubuk tarçınları koyun.
  2. Temizlenip yıkanan çilekleri de ilave edin. Bu üçlüyü güzelce kaynatın. Demlenen kahveyi bardağa aktarıp üzerine süzdüğünüz süt-çilek-tarçın karışımını ilave edin ve kahveniz hazır.

Fındık Aromalı Filtre Kahve


Malzemeler:

  1. 2 yemek kaşığı filtre kahve
  2. 1 çay bardağı süt
  3. İçme suyu
  4. Fındık şurubu

Yapılışı:

  1. İlk olarak filtre kahveyi beş dakika kadar demleyin. Sonrasında bir cezvede sütü ısıtın. Isıttığınız süte az miktarda fındık şurubunu ilave edip karıştırın.
  2. Kahveyi süzüp fincana aktarın ve üzerine de süt-fındık karışımınızı ilave edin. Ardından kahveniz hazır.

Afiyet olsun.

Kahveyi Nasıl Tüketmeliyiz?

İstanbul'un En İyi Kahve Mekanları

Günde İki Fincan Kahve İçmenin Önemi

EN ÇOK OKUNANLAR

Moda ve Duyuların Buluşması: Moeva'dan “Synersphere” Yazı

Moda ve Duyuların Buluşması: Moeva'dan “Synersphere” Yazı

1 dakika okunma süresi
Cannes Sokaklarında Geçmişe Yolculuk

Cannes Sokaklarında Geçmişe Yolculuk

1 dakika okunma süresi
Sim and Roz'un Bebek Showroom'u Açıldı

Sim and Roz'un Bebek Showroom'u Açıldı

1 dakika okunma süresi
Kırmızı Halıda Vintage Rüzgarı

Kırmızı Halıda Vintage Rüzgarı

1 dakika okunma süresi
Kim Kardashian Hukuk Dünyasına İlk Adımını Attı

Kim Kardashian Hukuk Dünyasına İlk Adımını Attı

2 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati