LUCCA'NIN ŞEFİ PELİN ÇAKAR İLE YEMEK ÜZERİNE

Lucca, Bebek’in ikonik mekanı. Aksini kim iddia edebilir ki? Bu popüler mekanın başarılı şefi Pelin Çakar ile mekanın yeni menüsü üzerine sohbet ettik.

24 Ekim 2018 Çarşamba 15:39 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi
LUCCA'NIN ŞEFİ PELİN ÇAKAR İLE YEMEK ÜZERİNE

Sağlıklı beslenme trendi dünyayı kasıp kavuruyor. Bir de bir bowl çılgınlığı var her yerde. Sizde durumlar nasıl?
Dünyada genel olarak vegana karşı bir eğilim var. Çiğ beslenme akımından ben de etkileniyorum. Çiğ olanı nasıl pişmiş gibi lezzetlendirebiliriz bunun üzerine eğiliyoruz. Bowl’lar Lucca’nın vazgeçilmezi. O kadar çok çeşit var ki... Sağlıklıyız ama lezzetliyiz.


Lucca’da iki kesim var aslında. İki farklı kitle daha doğrusu. Biri gündüzleri sağlıklı beslenenler, diğeri akşamları daha kalorili yemeklerle beslenenler... Sizce?
Kesinlikle. Her kesime, her saate ve her kitle hitap ediyoruz. Akşamları için bu arada özellikle taco’lar çok lezzetli. Üstelik bu sezon inanılmaz çok çeşit yaptık.

Peki, bu kadar çok yemeğin içinde siz en çok ne yiyorsunuz?
Ben ev yemeği ya da esnaf yemeği tercih ederim. Mesela bizim evde suluköfte, ıspanak tarzı yemekler pişer. Burada da her gün personel yemeğinin ne olduğunu sorarım. Bana daha sıcak gelir. 

Hangi dünya mutfağı favoriniz?
Akdeniz. Özellikle İtalyan mutfağını seviyorum. Çok Asya’cı değilim mesela.

İstanbul’da en çok hangi mekanlara gidersiniz?
Da Mario, Kıyı Balık, Arnavutköy Balıkçısı ve Antochia Consept.

Her gün yeseniz bıkmayacağınız yemek nedir?
Çorba. Her gün çorba içsem bıkmam.

Yeni menüler hazırlarken neler size ilham veriyor?
Dünya trendleri, seyahatlerim ve sosyal medya. Daha doğrusu sosyal medyada sevdiğim şeflerin hesaplarını takip etmeyi seviyorum. Ve hesaplar arasında kayboluyorum.

Takip etmeyi en sevdiğiniz hesap hangisi?
@ alain_passard ve @alicelouisewaters.

EN ÇOK OKUNANLAR

“İstanbul Ansiklopedisi” Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“İstanbul Ansiklopedisi” Hakkında Bilmeniz Gerekenler

8 dakika okunma süresi
MET Gala 2025'in Güzellik Görünümleri

MET Gala 2025'in Güzellik Görünümleri

15 dakika okunma süresi
Genç Bir Cilt İçin Tüketmeniz Gereken Besinler

Genç Bir Cilt İçin Tüketmeniz Gereken Besinler

3 dakika okunma süresi
Kıvırcık Saçları Yıpratmadan Boyamanın Yolları

Kıvırcık Saçları Yıpratmadan Boyamanın Yolları

9 dakika okunma süresi
Pelin Akil ile New York'ta Hayatın Ritmini Konuştuk

Pelin Akil ile New York'ta Hayatın Ritmini Konuştuk

32 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları