LUCCA'NIN ŞEFİ PELİN ÇAKAR İLE YEMEK ÜZERİNE

Lucca, Bebek’in ikonik mekanı. Aksini kim iddia edebilir ki? Bu popüler mekanın başarılı şefi Pelin Çakar ile mekanın yeni menüsü üzerine sohbet ettik.

24 Ekim 2018 Çarşamba 15:39 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Sağlıklı beslenme trendi dünyayı kasıp kavuruyor. Bir de bir bowl çılgınlığı var her yerde. Sizde durumlar nasıl?
Dünyada genel olarak vegana karşı bir eğilim var. Çiğ beslenme akımından ben de etkileniyorum. Çiğ olanı nasıl pişmiş gibi lezzetlendirebiliriz bunun üzerine eğiliyoruz. Bowl’lar Lucca’nın vazgeçilmezi. O kadar çok çeşit var ki... Sağlıklıyız ama lezzetliyiz.


Lucca’da iki kesim var aslında. İki farklı kitle daha doğrusu. Biri gündüzleri sağlıklı beslenenler, diğeri akşamları daha kalorili yemeklerle beslenenler... Sizce?
Kesinlikle. Her kesime, her saate ve her kitle hitap ediyoruz. Akşamları için bu arada özellikle taco’lar çok lezzetli. Üstelik bu sezon inanılmaz çok çeşit yaptık.

Peki, bu kadar çok yemeğin içinde siz en çok ne yiyorsunuz?
Ben ev yemeği ya da esnaf yemeği tercih ederim. Mesela bizim evde suluköfte, ıspanak tarzı yemekler pişer. Burada da her gün personel yemeğinin ne olduğunu sorarım. Bana daha sıcak gelir. 

Hangi dünya mutfağı favoriniz?
Akdeniz. Özellikle İtalyan mutfağını seviyorum. Çok Asya’cı değilim mesela.

İstanbul’da en çok hangi mekanlara gidersiniz?
Da Mario, Kıyı Balık, Arnavutköy Balıkçısı ve Antochia Consept.

Her gün yeseniz bıkmayacağınız yemek nedir?
Çorba. Her gün çorba içsem bıkmam.

Yeni menüler hazırlarken neler size ilham veriyor?
Dünya trendleri, seyahatlerim ve sosyal medya. Daha doğrusu sosyal medyada sevdiğim şeflerin hesaplarını takip etmeyi seviyorum. Ve hesaplar arasında kayboluyorum.

Takip etmeyi en sevdiğiniz hesap hangisi?
@ alain_passard ve @alicelouisewaters.

EN ÇOK OKUNANLAR

Bir Mirasın İzinde

Bir Mirasın İzinde

1 dakika okunma süresi
“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

3 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery