LA PATISSERIE LUNE'DEN PASTA HİKAYESİ

Teşvikiye’deki La Patisserie Lune’den içeriye adım attığınız andan itibaren kendinizi bir anda Paris’te bir cafe’de sanmanız olası.

21 Haziran 2018 Perşembe 12:17 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Lara Mutlu - lara.mutlu@alem.com.tr
Fotoğraflar: Emre Karataşoğlu

Sheraton’da mutfak stajım esnasında pastaneye aşık oldum ve pastacı olmaya karar verdim” diyen Hilal Özdek’in dört sene önce açtığı La Patisserie Lune adlı pastanesinden içeri girer girmez kendinizi Paris’in ara sokaklarında bir cafe’ye girmiş gibi hissediyorsunuz. Mekanı ve şefi daha yakından tanımaya karar verdik.

Nasıl bir eğitim aldınız?
Bilkent Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra Doors grubuyla çalışıp daha sonrasında kendi iş yerimi İstanbul’da açmaya karar verdim. 

Bu işle ilgili sizi en çok heyecanlandıran şey nedir?
Hayatta yapmayı en çok sevdiğim hobimi iş haline dönüştürmek beni sekiz senedir işe giderken hala motive ediyor ve heyecanlandırıyor. Misafirlerimin yarattığım lezzetleri tattıklarında gözlerindeki parlama ve ses tonlarındaki mutluluk benim için günü kurtaran tek şey.

La Patisserie Lune adı nereden geliyor?
Mekan ismini benim adımdan alıyor. Fransız pastanesi olduğu için ismini de bu dilde ‘ay pastanesi’ olarak aldı.

Mekanınızın en önemli özelliği nedir?
Mekanımın benim için en önemli özelliği, misafirlerimin geldiklerinde kendilerini Fransa ya da Viyana’daki cafe’lerde gibi hissetmeleri. Çalan müzikler, renkli porselen fincanlar, altın varaklı büyük aynalar... Dört yıldır tüm samimiyetleriyle nerdeyse haftanın altı günü gelen misafirlerim var.

Buraya gelenlerin mutlaka denemesi gereken lezzetler neler? 
Ürünlerin hepsi günlük ve taze olarak çıkıyor. Buraya gelenlerin denemesi gereken en popüler ürünüm makaronlar ve dacquoise. Bu iki ürün glutensiz ve bademden yapılıyor. Özellikle düğün ve nişanlar için en çok tercih edilen ürünlerim. 

Size en çok ne ilham veriyor?
Aşk! Duygularımla üreten biriyim. 

Mekanınızın dekorasyonunu kim yaptı? Dekorasyonu yaparken nelere dikkat ettiniz?
Ablam Bahar Tokcan, iç mimar. Bana nasıl bir yer istiyorsun dediğinde; romantik bir yandan eğlenceli, heyecanlandıran, misafirlerin oturunca kalkmak istemedikleri samimi ve Avrupai bir yer demiştim. Tam olarak da böyle oldu.

 

EN ÇOK OKUNANLAR

İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Bir Mirasın İzinde

Bir Mirasın İzinde

1 dakika okunma süresi
“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

3 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde