HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Pazar günü İstanbul’un en özel yerlerinden eskiden Galatasaray adası olarak bilinen Suada’daydım. Suada’yı tercih etmemin birkaç nedeni bulunuyor. İlk olarak havuz deyince aklınıza gelen klorlu su yerine arıtılmış deniz suyunu kullanıyor olmaları hijyen açısından çok önemli önceliğim. İkinci neden ise Boğaz manzarasına hakimsiniz.

17 Eylül 2015 Perşembe 14:15 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Açık ve temiz bir hava, mis gibi güneş tamamen duygularınızın olumlu yönde değişmesine olanak sağlıyor. Bu durum sizi İstanbul’un merkezinde dingin bir tatil havasındaymışsınız hissiyle Suada’da içine çekiyor. Üçüncü nedenim ise Suda Kebap. Kaliteli yemek yiyebileceğiniz İstanbul’un en iyi kebapçısının burada olması. Bu nedenle sizlere Suda Kebap’tan öneriler geçeceğim bu hafta. Suda Kebap Boğaz manzaralı, öğle ve akşam yemekleri servisi veren, 300 kişilik kapasitesiyle muazzam bir mekan. Yıllardır Reina restoranın emektarı olan ve bu yaz sezonunda Suda Kebab’ın Restoran Müdürü olarak Sezai Oğur Bey’in de burada olması büyük bir ayrıcalık. Müşteri dilinden iyi anlayan, kaliteli hizmeti ayırım yapmadan tüm gelen misafirlerine ekibi ile beraber özverili bir şekilde sunan, sunduğu yemeklerdeki her bir malzemeyi özenle seçip gerektiğinde oluştuğu topraklardan İstanbul’un göbeğinde size servis edebilen özel insan. Yoğun temposu arasında bile o güzel ilgisi hiç bitmiyor. Ben kırmızı et yemem biliyorsunuz.

 

Ama kebapçı kültürüne de sahibim. İskenderunlu olmak kebap anlamında büyük bir öz kültüre sahip olmak demektir. Suda Kebap’ta tavuk göğüs şiş yesem de size önerim en fazla satan yemekleri olan fıstıklı kebap ve baskılı Adana kebap olacak. Yağsız et yemek isteyenler için de kuzu şişi buradan daha lezzetli yiyebileceğiniz bir yer yok diyebilirim. Ama önden soğuk ve sıcak mezelerden ortaya söyleyin. Fava, taze zahterli zeytin salatası, mutabbal, süzme yoğurt ve zeytinyağlı enginar tabakları yemeye başlamadan midenizi sağlıklı besinlerle doldurmanızı sağlayacak. Ardından tavuk veya kebap çeşitlerinden birini ana yemek olarak söyleyin. Seçtiğiniz etin yanında közde domates, patlıcan, biber ve kırmızı biber bolca koyun. Ortaya roka domates ve tablacı salatasından da sipariş verdiğinizde doymamanız için hiçbir neden yok. Gün batımında Boğaz’da nefis bir kebapçıda vakit geçirmenin zevkini çıkarmanız yeterli. Tatlı çoğu restoranda tercih etmesem de Sezai Bey’i kırmamak için mutlaka katmerden ufak miktar mideye atarım. Keşfetmeyen varsa Suda Kebap ilk adresiniz olsun isterim.      

 

Uzman Diyetisyen Selahattin DÖNMEZ

EN ÇOK OKUNANLAR

Kıvırcık Saçları Yıpratmadan Boyamanın Yolları
Kıvırcık Saçları Yıpratmadan Boyamanın Yolları

Kıvırcık Saçları Yıpratmadan Boyamanın Yolları

9 dakika okunma süresi
Anneler Günü İçin En Özel 10 Parfüm Önerisi
Anneler Günü İçin En Özel 10 Parfüm Önerisi

Anneler Günü İçin En Özel 10 Parfüm Önerisi

14 dakika okunma süresi
2025 Met Gala'da Aristokratik Oyun: "Black Dandy" Stili

2025 Met Gala'da Aristokratik Oyun: "Black Dandy" Stili

9 dakika okunma süresi
MET Gala 2025'in Güzellik Görünümleri

MET Gala 2025'in Güzellik Görünümleri

15 dakika okunma süresi
Pelin Akil ile New York'ta Hayatın Ritmini Konuştuk

Pelin Akil ile New York'ta Hayatın Ritmini Konuştuk

32 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey