ŞEFLERDEN YAZLIK ÖNERİLER

Yaz mevsiminde her şey daha güzel. Yemekler bile! Biz de bu sıcak günlerde yakından takip ettiğimiz üç başarılı şefle bir araya geldik ve merak ettiğimiz soruları yönelttik. Sizi Cihan Kıpçak, Maksut Aşkar ve Hazer Amani’nin salatadan sokak lezzetlerine uzanan yazlık önerileriyle baş başa bırakıyoruz.

ABONE OL
7 Eylül 2018 Cuma 15:24 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi
ŞEFLERDEN YAZLIK ÖNERİLER

Berin SOMAY – berin.somay@alem.com.tr / Fotoğraflar: Doruk SEYMEN

Cihan Kıpçak

Kendi mutfağınızı ve stilinizi nasıl tanımlarsınız?

Kendi duruşumu anlatmak için daha önce yapmış olduğum La Mouette, Gile ve Tabla’daki mutfak anlayışına bakmak yeterli olacaktır. Bu restoranların hepsi farklı konseptlerde olmasına rağmen, ortak özellikleri bu coğrafyanın tatlarının rekonstrüktif hallerini tabağa yansıtmalarıydı. O zaman misafirlerimiz bizim mutfağımızı ‘Avantgarde Türk Mutfağı’ olarak tanımlamıştı, ki bu en doğrusu olabilir.

Maksut Aşkar

Hem yapmaktan hem de yemekten keyif aldığınız favori yaz lezzetleriniz hangileri?

Yaz deyince akla domates ve patlıcan gelir. Karpuz, kavun da aynı şekilde. Küçüklüğümde babaannemin yanında kalırken akşamları kahvaltı yapardık. Kahvaltıda peynir, zeytin, karpuz, kavun, zahter ve zeytinyağı olurdu. Bunların hepsinin bir araya geldiği bir tabak çıkardık ortaya. Adı da ‘Yaz Kahvaltısı’ oldu. Sarı kiraz, kırmızı kiraz, erik, karpuz, kavun, zahter, zeytin ve iki sene önce yapmış olduğumuz bir erik sirkesinin havyarı tek bir tabakta toplanıyor.

Hazer Amani

“Yaz deyince benim aklıma kabaklar, patlıcanlar ve domatesler geliyor. Çok basit bir cevap olacak ama menemeni çok severim yaz aylarında. Karnıyarık da en sevdiğim yemeklerden bir tanesidir. Yazın insan çok baharatlı ve acılı şeylerdense, daha hafif ürünleri tercih ediyor. Restoranımızda da iki tane konseptimiz var. ‘Showroom’un daha sağlıklı bir menüsü var. Salatalarımızdan birinin adı da ‘Yaz Güzeli’. Enginarlı, kuşkonmazlı, içinde üç-dört çeşit domates olan bir salatamız. Mevsiminde ürünü kullanınca zaten lezzetli oluyor. ‘Fireroom’un menüsünün ise pek mevsimi yok. Sokak lezzetleri dört mevsim de tüketilebiliyor. Kokoreçin de, burgerin de mevsimi olduğunu düşünmüyorum."

EN ÇOK OKUNANLAR

İstanbul'un En Yeni Mekanları
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Napoli Kraliçesi'nin Mirası
Napoli Kraliçesi'nin Mirası

Napoli Kraliçesi'nin Mirası

3 dakika okunma süresi
070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor
070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

2 dakika okunma süresi
Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler
Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

14 dakika okunma süresi
2025 Fashion Awards: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri
2025 Fashion Awards: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

2025 Fashion Awards: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Gault&Millau Türkiye 2026 Gastronomi Rehberi Ödülleri Sahiplerini Buldu!
ŞEFLERDEN YAZLIK ÖNERİLER

Gault&Millau Türkiye 2026 Gastronomi Rehberi Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi
ŞEFLERDEN YAZLIK ÖNERİLER

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da
ŞEFLERDEN YAZLIK ÖNERİLER

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde
ŞEFLERDEN YAZLIK ÖNERİLER

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild
ŞEFLERDEN YAZLIK ÖNERİLER

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Mekan Önerisi: Canella Bakery
ŞEFLERDEN YAZLIK ÖNERİLER

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları
ŞEFLERDEN YAZLIK ÖNERİLER

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul
ŞEFLERDEN YAZLIK ÖNERİLER

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey
ŞEFLERDEN YAZLIK ÖNERİLER

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri
ŞEFLERDEN YAZLIK ÖNERİLER

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı
ŞEFLERDEN YAZLIK ÖNERİLER

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da
ŞEFLERDEN YAZLIK ÖNERİLER

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da