Şeffaf Mutfaklar…

Dünyada da ülkemizde de müşterisinin gözü önünde yemek yapan şeflerin sayısı giderek daha hızlı artıyor.

ABONE OL
26 Nisan 2015 Pazar 10:28 | Son Güncellenme:
1 dakika okunma süresi
Şeffaf Mutfaklar…

Çiğ Pişir etkinliğine katılan aşçıların tamamı “açık mutfak” ustaları. Eskidendi o mutfaklara “işi olmayan giremez” yazıları. Dünyada da ülkemizde de müşterisinin gözü önünde yemek yapan şeflerin sayısı giderek daha hızlı artıyor. Bu açıklık, ürünlerin sergilenmesine, sunumuna da yansıyor. Örneğin kökleriyle, yapraklarıyla pişirilmeyi bekleyen sebzeler, camekanlı soğutma dolabı içinde “dry-aging” yöntemiyle kemikleri üzerinde dinlendirilen büyük sığır eti parçaları, restoranın görünür bir köşesinde duran fümeleme fırını, günümüz şık restoranlarında müşterilerinin gözünü rahatsız etmiyor.

Yine Ahmet Örs dikkatimizi çekti, “Bizde henüz yok ama bazı ülkelerde, normalde doğrudan çöpü boylayacak olan standart dışı görünümde ve boyutlardaki sebze ve meyveleri toplayıp çevreci müşteriler için pazarlayan dükkanlar, mutfaklarında sadece bu ürünleri değerlendiren restoranlar da rağbet görüyor”. 

“Bizde restoranlarda henüz yok” demek daha doğru olacak galiba… Çünkü sayıları hızla artan “Organik Pazarlar” ve “Yeryüzü Marketleri” nde yamru-yumru zerzevatın peşinde koşanların sayısı az değil… 

EN ÇOK OKUNANLAR

“Goodbye June”: Bir Noel Vedası
“Goodbye June”: Bir Noel Vedası

“Goodbye June”: Bir Noel Vedası

3 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım
Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

15 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

2023 Yılı Gastronomi Trendleri
Şeffaf Mutfaklar…

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı
Şeffaf Mutfaklar…

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri
Şeffaf Mutfaklar…

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Şeffaf Mutfaklar…

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne
Şeffaf Mutfaklar…

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da
Şeffaf Mutfaklar…

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati
Şeffaf Mutfaklar…

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri
Şeffaf Mutfaklar…

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Mekan Önerisi: Canella Bakery
Şeffaf Mutfaklar…

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi
Şeffaf Mutfaklar…

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü
Şeffaf Mutfaklar…

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk
Şeffaf Mutfaklar…

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk