METİN ŞEN İLE SERAFINA HAKKINDA KONUŞTUK

İtalyan mutfağına meraklıysanız Serafina’nın adını elbet duymuşsunuzdur. Bu hafta mekanı Türkiye’ye getiren Dinesty Yönetim Kurulu Başkanı Metin Şen ile hem Serafina hem de kendi yeme alışkanlıkları üzerine sohbet ettik.

ABONE OL
15 Mart 2018 Perşembe 12:15 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
METİN ŞEN İLE SERAFINA HAKKINDA KONUŞTUK

Lara MUTLU - lara.mutlu@alem.com.tr
Fotoğraflar: Pınar GEDİKÖZER

İlk olarak 2014 yılında Akmerkez’de açılan Serafina yıllar içinde herkesin uğrak noktası haline geldi. Özellikle de İtalyan mutfağına karşı zaafı olanların. Geçtiğimiz yıl sonuna doğru Vadistanbul’da da kapılarını açan mekan, hafta içi belirli günlerde ve hafta sonları canlı müzik keyfi ile de yemeklere renk katıyor. Mekanı Türkiye’ye getiren Dinesty Yönetim Kurulu Başkanı Metin Şen ile Serafina’nın lezzetleri üzerine konuştuk.

Serafina’yı açmaya ne zaman, nasıl karar verdiniz?
Yeme-içme sektörü her zaman dikkatimi çeken; benim için heyecan veren bir sektördü. Serafina markası da yurt dışında severek yemek yediğim, lezzetlerini ve konseptini çok beğendiğim bir mekandı. 2014 yılında Serafina’nın kurucuları Vittor Assaf ve Fabio Granata ile anlaşarak Serafina’nın ilk şubesini Akmerkez’de açmaya karar verdim.

Vadistanbul’da ikinci bir şube açma fikri nasıl doğdu?
Orman manzaralı bir AVM olan Vadistanbul son zamanlarda açılan en güzel alışveriş merkezlerinden bir tanesi. Keyifle alışveriş yapabilir, aynı zamanda da orman manzarası eşliğinde öğle ya da akşam yemeğinizi yiyebilirsiniz. Bu gerçekten büyük bir ayrıcalık. Serafina markasının çizgisinin Vadistanbul ile çok eşleştiğini düşünüp; ferah ve keyifli ikinci bir şube olacağını hayal ederek burayı açmaya karar verdim.

Buranın en büyük ayrıcalığı nedir?
Geniş ve ferah bir alan, yüksek tavanlar ve en önemlisi ormana bakan konumu diyebilirim. Misafirlerimize kendilerini evlerinde gibi hissettiği sıcak bir ortam sunuyoruz.

Yeni şubeler açmayı planlıyor musunuz?
Üçüncü havalimanı için görüşmelerimiz sürüyor. Aynı zamanda Mayıs ayından itibaren yaz sezonunda Serafina Beach konseptiyle Bodrum’da olacağız.

Menüden favori lezzetleriniz hangileri?
Favori yemeğim; ıstakoz ve mangolu Spaghetti All’aragosta. Tüm avokado severler gibi benim de favorim San Pietro salatası. Serafina’nın meşhur Di Sofia pizzası da en beğendiğim lezzetlerden. Sizin yurt dışından favori restoranlarınız hangileri? Londra’da Ivy, New York’ta Tao, STK ve Miami’de Milos en sevdiğim restoranlar. Dünya mutfaklarından favoriniz hangisi? Asya mutfağı ve İtalyan mutfağı en sevdiklerim. Farklı mutfakların lokal lezzetlerini deneyimlemekten de keyif alıyorum.

EN ÇOK OKUNANLAR

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi
“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar
“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

3 dakika okunma süresi
Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım
Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

15 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı
METİN ŞEN İLE SERAFINA HAKKINDA KONUŞTUK

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri
METİN ŞEN İLE SERAFINA HAKKINDA KONUŞTUK

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da
METİN ŞEN İLE SERAFINA HAKKINDA KONUŞTUK

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
METİN ŞEN İLE SERAFINA HAKKINDA KONUŞTUK

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri
METİN ŞEN İLE SERAFINA HAKKINDA KONUŞTUK

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü
METİN ŞEN İLE SERAFINA HAKKINDA KONUŞTUK

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar
METİN ŞEN İLE SERAFINA HAKKINDA KONUŞTUK

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mekan Önerisi: Canella Bakery
METİN ŞEN İLE SERAFINA HAKKINDA KONUŞTUK

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati
METİN ŞEN İLE SERAFINA HAKKINDA KONUŞTUK

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild
METİN ŞEN İLE SERAFINA HAKKINDA KONUŞTUK

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları
METİN ŞEN İLE SERAFINA HAKKINDA KONUŞTUK

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk
METİN ŞEN İLE SERAFINA HAKKINDA KONUŞTUK

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk