METİN ŞEN İLE SERAFINA HAKKINDA KONUŞTUK

İtalyan mutfağına meraklıysanız Serafina’nın adını elbet duymuşsunuzdur. Bu hafta mekanı Türkiye’ye getiren Dinesty Yönetim Kurulu Başkanı Metin Şen ile hem Serafina hem de kendi yeme alışkanlıkları üzerine sohbet ettik.

ABONE OL
15 Mart 2018 Perşembe 12:15 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
METİN ŞEN İLE SERAFINA HAKKINDA KONUŞTUK

Lara MUTLU - [email protected]
Fotoğraflar: Pınar GEDİKÖZER

İlk olarak 2014 yılında Akmerkez’de açılan Serafina yıllar içinde herkesin uğrak noktası haline geldi. Özellikle de İtalyan mutfağına karşı zaafı olanların. Geçtiğimiz yıl sonuna doğru Vadistanbul’da da kapılarını açan mekan, hafta içi belirli günlerde ve hafta sonları canlı müzik keyfi ile de yemeklere renk katıyor. Mekanı Türkiye’ye getiren Dinesty Yönetim Kurulu Başkanı Metin Şen ile Serafina’nın lezzetleri üzerine konuştuk.

Serafina’yı açmaya ne zaman, nasıl karar verdiniz?
Yeme-içme sektörü her zaman dikkatimi çeken; benim için heyecan veren bir sektördü. Serafina markası da yurt dışında severek yemek yediğim, lezzetlerini ve konseptini çok beğendiğim bir mekandı. 2014 yılında Serafina’nın kurucuları Vittor Assaf ve Fabio Granata ile anlaşarak Serafina’nın ilk şubesini Akmerkez’de açmaya karar verdim.

Vadistanbul’da ikinci bir şube açma fikri nasıl doğdu?
Orman manzaralı bir AVM olan Vadistanbul son zamanlarda açılan en güzel alışveriş merkezlerinden bir tanesi. Keyifle alışveriş yapabilir, aynı zamanda da orman manzarası eşliğinde öğle ya da akşam yemeğinizi yiyebilirsiniz. Bu gerçekten büyük bir ayrıcalık. Serafina markasının çizgisinin Vadistanbul ile çok eşleştiğini düşünüp; ferah ve keyifli ikinci bir şube olacağını hayal ederek burayı açmaya karar verdim.

Buranın en büyük ayrıcalığı nedir?
Geniş ve ferah bir alan, yüksek tavanlar ve en önemlisi ormana bakan konumu diyebilirim. Misafirlerimize kendilerini evlerinde gibi hissettiği sıcak bir ortam sunuyoruz.

Yeni şubeler açmayı planlıyor musunuz?
Üçüncü havalimanı için görüşmelerimiz sürüyor. Aynı zamanda Mayıs ayından itibaren yaz sezonunda Serafina Beach konseptiyle Bodrum’da olacağız.

Menüden favori lezzetleriniz hangileri?
Favori yemeğim; ıstakoz ve mangolu Spaghetti All’aragosta. Tüm avokado severler gibi benim de favorim San Pietro salatası. Serafina’nın meşhur Di Sofia pizzası da en beğendiğim lezzetlerden. Sizin yurt dışından favori restoranlarınız hangileri? Londra’da Ivy, New York’ta Tao, STK ve Miami’de Milos en sevdiğim restoranlar. Dünya mutfaklarından favoriniz hangisi? Asya mutfağı ve İtalyan mutfağı en sevdiklerim. Farklı mutfakların lokal lezzetlerini deneyimlemekten de keyif alıyorum.

EN ÇOK OKUNANLAR

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar
Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mekan Önerisi: Canella Bakery
Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri
Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Paris'in En Trend 5 Restoranı
Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi
Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey
Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild
Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati
Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?
Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları
Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği
“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği