Göçebe Bir Şef: Diego Muñoz

Dünyanın en yetenekli ve yaratıcı şeflerinden biri olarak kabul edilen Diego Muñoz, Perulu bir ‘free rider' şef olarak alışılmışın dışında lezzetler yaratıyor. Muñoz, dünya çapındaki restoranlarda kazandığı tecrübelerini şimdiyse Bodrum Edition'daki misafirleriyle paylaşıyor.

YAZAR: BERİN SOMAY
ABONE OL
1 Ağustos 2018 Çarşamba 21:18 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
Göçebe Bir Şef: Diego Muñoz
Kendi restoranını açana kadar ‘free rider’ bir şef olarak yepyeni tatlar keşfetmeyi ve geliştirmeyi amaçlayan şef Diego Muñoz, Bodrum Edition’daki iki restoranında Peru mutfağının iddialı lezzetlerinin yanı sıra lokal tatları da deneyimleme fırsatı sunuyor. En iyi mutfak ekibiyle olduğu sürece dünyanın herhangi bir yerinde çalışabileceğini belirten Muñoz, kendini hayatın akışına bırakarak kalbinin sesini dinliyor.

Kısaca hikayenizi anlatır mısınız?

Aslında şef olmaya tesadüfen karar verdim diyebilirim. Gastronomik geçmişe sahip bir aileden gelmiyorum ama her zaman mutfağa karşı bir ilgim vardı. İtiraf etmeliyim ki üç yıl süren endüstri mühendisi olma girişimlerim başarısız olunca en sonunda şef olmaya karar verdim. En kötü üniversite öğrenciliğinden en iyi gastronomi öğrenciliğine terfi ettim adeta. Bütün dikkatimi yemek pişirmeye vermeme rağmen profesyonel şef olmanın gerçekten nasıl bir şey olduğunu Mugaritz’e 2002 yılında dahil olunca anladım. Andoni ve ekibini mutfakta bu kadar tutku ve aşkla çalışırken görmek, beni derinden etkiledi. Sonrasında hayat beni nereye götürüyorsa ben de oraya gittim. Yeter ki en iyi mutfak ekibiyle çalışıyor olayım…

Bodrum Edition ile yollarınız nasıl kesişti?

El Bulli Restaurant’dan çok yakın arkadaşım Sebastian Mazzola, Edition’la Barcelona projesi için iş birliği yapmıştı. Sebastian, beni Josh ve Ben’le tanıştırınca Edition’la yolculuğumuz başladı. Bu kadar özel bir markanın proje süreçlerine dahil olduğum için çok mutluyum.

Bodrum Edition’da hazırladığınız ve en çok tercih edilen yaza özel lezzetler hangileri?

Belirli bir yemekten ziyade onun yaşattığı deneyime daha çok önem veriyoruz. Tabii ki Peru ve Latin esintili yemekler göze ve kalbe en çok hitap eden yemekler. Biz hem trendleri takip ediyoruz hem de Türkiye’nin kendisi gibi zengin ve köklüyüz.

EN ÇOK OKUNANLAR

Bir Mirasın İzinde
Bir Mirasın İzinde

Bir Mirasın İzinde

1 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
"Palm Royale": Moda Tutkunları Bu Diziyi Çok Sevdi
"Palm Royale": Moda Tutkunları Bu Diziyi Çok Sevdi

"Palm Royale": Moda Tutkunları Bu Diziyi Çok Sevdi

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati
Göçebe Bir Şef: Diego Muñoz

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde
Göçebe Bir Şef: Diego Muñoz

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da
Göçebe Bir Şef: Diego Muñoz

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri
Göçebe Bir Şef: Diego Muñoz

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk
Göçebe Bir Şef: Diego Muñoz

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Mekan Önerisi: Canella Bakery
Göçebe Bir Şef: Diego Muñoz

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar
Göçebe Bir Şef: Diego Muñoz

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da
Göçebe Bir Şef: Diego Muñoz

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı
Göçebe Bir Şef: Diego Muñoz

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul
Göçebe Bir Şef: Diego Muñoz

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild
Göçebe Bir Şef: Diego Muñoz

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Göçebe Bir Şef: Diego Muñoz

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey