Vegan Granola

Vegan Granola tarifi.

YAZAR: Büke Şedele
5 Nisan 2021 Pazartesi 17:24 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
Vegan Granola

İri Taneli ve Kıtır Granola (Rafine Şekersiz ve Vegan)


Malzemeler:

  1. 2 elma rendesi
  2. 1 tepeleme tatlı kaşığı tarçın
  3. 85 gr maple/agave/elma özütü
  4. 20 gr Hindistan cevizi yağı (Aromasını yakıştırıyorum, dilerseniz çıkarıp zeytinyağını artırın)
  5. 50 gr zeytinyağı
  6. 200 gr dilediğiniz çiğ kuruyemiş (Tarifte çiğ kaju, ceviz ve badem kullandım)
  7. 200 gr yulaf
  8. 4 yemek kaşığı susam/haşhaş/keten tohumu
  9. 1 çay kaşığı tuz


Yapılışı:

Fırını 150 dereceye ayarlayıp önden ısıtın.

Elmaların kabuğunu soyup rendeleyin. Elmaları tarçın, dilediğiniz doğal sıvı tatlandırıcı, Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağı ile birlikte tavaya alın. Kısık orta ateşte elmalar iyice yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Daha sonra kenara alıp soğutun.

Bu sırada kuruyemişleri doğrayıp kısık ateşte 5-10 dakika boyunca kavurun ki aromaları yükselsin ve lezzetli yağları ortaya çıksın.

Elmalı karışım oda ısısına gelince; kuruyemişler, tohumlar ve tuz ile birlikte yulafa ekleyin. Hepsini güzelce karıştırın.

Fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine karışımı ince bir katman halinde yayın. (Katmanın çok kalın olmaması sonucun iri taneli ve kıtır olması için önemli.)

Fırını 130 dereceye düşürüp hiç karıştırmadan yaklaşık 35-40 dakika boyunca pişirin.

Fırından çıkarıp yine hiç karıştırmadan tel üzerinde soğutun.

Granolanız soğuduktan sonra iri parçalara bölün, eğer bir yüzü yumuşaksa 130 derecede 15-20 dakika daha fırınlayın ve yine telde soğutun.

Not: Hava geçirmez ortamda altı hafta boyunca dayanacaktır.

Chia Tohumu ile Hazırlanan 3 Pratik Tarif

Nisan Ayı Meyve ve Sebzeleri

Sağlıklı 7 Gece Atıştırmalığı

EN ÇOK OKUNANLAR

Kral Charles “Ocean” Belgeselinin Prömiyerinde

Kral Charles “Ocean” Belgeselinin Prömiyerinde

1 dakika okunma süresi
Anneler Günü'ne Özel Kutlama

Anneler Günü'ne Özel Kutlama

1 dakika okunma süresi
Love My Body 2025 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu Tanıtıldı

Love My Body 2025 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu Tanıtıldı

1 dakika okunma süresi
Kaia Gerber'den Yeni Nesil Stil Dili

Kaia Gerber'den Yeni Nesil Stil Dili

2 dakika okunma süresi
Hande Erçel ve Barış Arduç'un Yeni Dizisi “Aşkı Hatırla”dan İlk Afiş Geldi

Hande Erçel ve Barış Arduç'un Yeni Dizisi “Aşkı Hatırla”dan İlk Afiş Geldi

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul