Mayasız Bazlama (Mayasız Naan Ekmeği)

Hamur işinin sağlıklı bir versiyonu olan, mayasız bazlama ekmeği tarifine şans verin.

YAZAR: Zeynep Dinç
13 Ocak 2021 Çarşamba 14:22 | Son Güncellenme:
1 dakika okunma süresi

Mayasız Bazlama (Mayasız Naan Ekmeği)


(5 - 6 adet)


Malzemeler:


Hamuru için:


  1. 2 bardak un
  2. 3/4 bardak su
  3. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  4. 1/2 çay kaşığı tuz
  5. 5 gram kabartma tozu


Tavada pişirmek için:


  1. Zeytinyağı


Yapılışı:


Unu geniş bir kaba koyup tuzu ve kabartma tozunu ekleyin. Ortasına havuz açıp zeytinyağı ve suyu koyun. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edecek şekilde 2 - 3 dakika yoğurun. 5 - 6 bezeye bölün.

Unladığınız tezgahta her birini elinizle bastırarak inceltin, rustik şekiller verip çatalla üzerlerine doku yapın.

Tavada orta ateşte biraz zeytinyağı ile iki tarafını da pişirin.

Servis ederken aromatik veya baharatlı sızma zeytinyağı kullanabilirsiniz.

Sütlü Karnabahar Çorbası

Yılbaşı Kurabiye Tarifi

Yeni Yıl Kahvaltı Önerisi: Ekmek Üstleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat

Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat

1 dakika okunma süresi
Evrensel Moda Dili

Evrensel Moda Dili

2 dakika okunma süresi
Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme

Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme

9 dakika okunma süresi
Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri

Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri

9 dakika okunma süresi
Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film

Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film

13 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri