Haftanın Mekanı: Paraliaki

Bodrum'un tuzlu rüzgarı, şimdi Boğaz kıyısında esiyor. Paraliaki, Cennet Koyu'ndan Bebek'e uzanan bu lezzet yolculuğunda, Akdeniz'in rafine tabaklarını İstanbul'a taşıyor. Bu hafta “Haftanın Mekanı” köşemize, göz alıcı manzara, taptaze deniz mahsulleri ve zarif ambiyansı bir araya getiren Paraliaki yerleşiyor.

YAZAR: Nazlı Sancaklı
12 Mayıs 2025 Pazartesi 15:09 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Geçtiğimiz yaz Bodrum'un gözbebeği Cennet Koyu'nda Bobo by The Stay'in içinde konumlanan Paraliaki, açıldığı andan itibaren Akdeniz lezzetleriyle adeta damaklarda iz bırakmıştı. "Deniz ve karanın buluştuğu nokta" anlamına gelen adıyla Paraliaki hem mekanın ruhunu hem mutfağın felsefesini daha en başında özetlemişti. Şimdi ise Paraliaki, o benzersiz Bodrum deneyimini, İstanbul'un en özel semtlerinden Bebek'e taşıdı. Bebek Otel'e yalnızca birkaç adım mesafede, denizin tam kıyısındaki konumuyla, Paraliaki İstanbul'daki misafirlerini de Akdeniz'in tuzlu esintisiyle karşılamaya başladı. Üstelik Boğaz'a nazır bu yeni adresiyle mekan, şehirde deniz mahsulü tutkunlarının uğrak noktası olmaya başladı bile.

Menüye şöyle bir göz attığımızda, Bodrum'daki müdavimlerini mest eden tabakların birebir İstanbul menüsüne de yansıtılmış olduğu görülüyor. Günlük tazelikteki balıklar, rafine mezeler ve deniz mahsullerinin ustaca yorumlandığı özel tariflerle Paraliaki, adeta bir gastronomi sahnesi kurmuş. Mavi kuyruklu karides, baby kalamar ve deniz mahsullü erişte gibi imza lezzetler, şefin elinden çıkıp Boğaz kıyısında yeni bir hikaye yazmaya başlamış.

Ambiyansa gelince... Cennet Koyu'nun doğal sofistikeliğini Bebek'te de yaşatmayı başarmışlar. Deniz kenarındaki zarif ve sıcak atmosfer, hem bir yaz akşamı hissi yaratmış hem de kışın ortasında dahi Ege özlemi çekenlere ilaç niteliği taşıyor.

Kısacası, Paraliaki İstanbul'da da kendine yakışanı yapmış; şehrin tam kalbinde ama karmaşadan uzak, tatla manzaranın kusursuz uyumunu sunan bir lezzet rotası haline gelmiş. Henüz uğramayanlar, Boğaz'da deniz kokusu eşliğinde gerçek bir Akdeniz yolculuğuna çıkmaya hazır olmalılar.

EN ÇOK OKUNANLAR

Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

14 dakika okunma süresi
070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

2 dakika okunma süresi
2025 Fashion Awards: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

2025 Fashion Awards: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
2025 Gotham Ödülleri: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

2025 Gotham Ödülleri: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild