Haftanın Mekanı: Paraliaki

Bodrum'un tuzlu rüzgarı, şimdi Boğaz kıyısında esiyor. Paraliaki, Cennet Koyu'ndan Bebek'e uzanan bu lezzet yolculuğunda, Akdeniz'in rafine tabaklarını İstanbul'a taşıyor. Bu hafta “Haftanın Mekanı” köşemize, göz alıcı manzara, taptaze deniz mahsulleri ve zarif ambiyansı bir araya getiren Paraliaki yerleşiyor.

YAZAR: Nazlı Sancaklı
12 Mayıs 2025 Pazartesi 15:09 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi
Haftanın Mekanı: Paraliaki

Geçtiğimiz yaz Bodrum'un gözbebeği Cennet Koyu'nda Bobo by The Stay'in içinde konumlanan Paraliaki, açıldığı andan itibaren Akdeniz lezzetleriyle adeta damaklarda iz bırakmıştı. "Deniz ve karanın buluştuğu nokta" anlamına gelen adıyla Paraliaki hem mekanın ruhunu hem mutfağın felsefesini daha en başında özetlemişti. Şimdi ise Paraliaki, o benzersiz Bodrum deneyimini, İstanbul'un en özel semtlerinden Bebek'e taşıdı. Bebek Otel'e yalnızca birkaç adım mesafede, denizin tam kıyısındaki konumuyla, Paraliaki İstanbul'daki misafirlerini de Akdeniz'in tuzlu esintisiyle karşılamaya başladı. Üstelik Boğaz'a nazır bu yeni adresiyle mekan, şehirde deniz mahsulü tutkunlarının uğrak noktası olmaya başladı bile.

Menüye şöyle bir göz attığımızda, Bodrum'daki müdavimlerini mest eden tabakların birebir İstanbul menüsüne de yansıtılmış olduğu görülüyor. Günlük tazelikteki balıklar, rafine mezeler ve deniz mahsullerinin ustaca yorumlandığı özel tariflerle Paraliaki, adeta bir gastronomi sahnesi kurmuş. Mavi kuyruklu karides, baby kalamar ve deniz mahsullü erişte gibi imza lezzetler, şefin elinden çıkıp Boğaz kıyısında yeni bir hikaye yazmaya başlamış.

Ambiyansa gelince... Cennet Koyu'nun doğal sofistikeliğini Bebek'te de yaşatmayı başarmışlar. Deniz kenarındaki zarif ve sıcak atmosfer, hem bir yaz akşamı hissi yaratmış hem de kışın ortasında dahi Ege özlemi çekenlere ilaç niteliği taşıyor.

Kısacası, Paraliaki İstanbul'da da kendine yakışanı yapmış; şehrin tam kalbinde ama karmaşadan uzak, tatla manzaranın kusursuz uyumunu sunan bir lezzet rotası haline gelmiş. Henüz uğramayanlar, Boğaz'da deniz kokusu eşliğinde gerçek bir Akdeniz yolculuğuna çıkmaya hazır olmalılar.

EN ÇOK OKUNANLAR

MET Gala 2025: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

MET Gala 2025: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Pelin Akil ile New York'ta Hayatın Ritmini Konuştuk

Pelin Akil ile New York'ta Hayatın Ritmini Konuştuk

32 dakika okunma süresi
MET Gala 2025'in Güzellik Görünümleri

MET Gala 2025'in Güzellik Görünümleri

15 dakika okunma süresi
Kıvırcık Saçları Yıpratmadan Boyamanın Yolları

Kıvırcık Saçları Yıpratmadan Boyamanın Yolları

9 dakika okunma süresi
Chanel Cruise 2025/26 Güzellik Görünümü: Villa d'Este'den Işıltılı İlhamlar

Chanel Cruise 2025/26 Güzellik Görünümü: Villa d'Este'den Işıltılı İlhamlar

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati