Haftanın Mekanı: Limoré

İstanbul'un eşsiz panoramik manzarasına karşı konumlanan, The Ritz-Carlton, Istanbul'un içinde kapılarını açan Limoré, İtalya kıyılarının zarif ruhunu şehre taşıyor. Akdeniz esintili mekan, imza tabakları ve sofistike ambiyansıyla gurmeleri ve stil sahibi lezzet tutkunlarını bir araya getiriyor. Bu hafta “Haftanın Mekanı” köşemize de rafine tatlarıyla şehrin yeni buluşma noktası olmaya aday olan Limoré yerleşiyor.

YAZAR: Nazlı Sancaklı
28 Nisan 2025 Pazartesi 17:05 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
Haftanın Mekanı: Limoré

İstanbul'un kalbinde, göğe uzanan zarif dokunuşlarla inşa edilmiş bir noktada, Boğaz manzarasına nazır yepyeni bir gastronomi deneyimi doğdu. İsmini Akdeniz'in en ferah simgelerinden alan, The Ritz-Carlton, Istanbul'un yeni gurme adresi Limoré hem ruhu hem damağı doyurmayı başarıyor. Lüksün zarafetle buluştuğu bu atmosferde, lezzet tutkunları, İtalya kıyılarının sıcaklığını derinden hissediyor.

İtalyan Esintisi

Limoré'de konuklar adımını attığı an, başka bir coğrafyaya ışınlanmış gibi hissediyor. Mekanın İtalya'nın farklı bölgelerinden ilham alınarak tasarlanmış menüsü ise tam anlamıyla bir övgü niteliği taşıyor. Özellikle Lombardiya'dan gelen Executive Şef Andrea Cetani'nin dokunuşları her tabakta hissediliyor. Şefin çocukluk anılarından ilhamla hazırladığı lazanya yorumu, taze günlük makarnaları ve Branzino Alla Mugnaia, mekanın yıldızları arasındaki yerini alıyor.

Doğaya Saygı

Sıfır atık yaklaşımını benimseyen mutfak felsefesiyle Limoré'de, doğaya duyarlı sofralar kuruluyor. Maydanoz sapları makarna soslarına, limon kabukları ise ferah bir sorbeye dönüşüyor. Bu detaylar, sadece lezzeti değil, hikayeyi de katmanlandırıyor. Limoré'nin içecek menüsü de en az mutfağı kadar etkileyici. Ödüllü sommelier Irene De Feo'nun küratörlüğünde hazırlanan içecek seçkisi de lokal üreticilerden dünya şaraplarına kadar uzanan zengin bir yelpaze sunuyor. Ev yapımı Limoncello ise her yudumda güneşi sofraya taşıyor.

Akdeniz Estetiği

Mekanın dekorasyonu ise başlı başına bir deneyim yaşatıyor. Akdeniz doğasından ilhamla seçilen pastel tonlar, limon ağaçları, İtalyan seramikleri ve dokulu kumaşlar, sofistike ama samimi bir ortam yaratıyor. Şık iç barı ve zarif detaylarla bezeli iç tasarımı, Limoré'yi sadece bir restoran değil, aynı zamanda bir yaşam tarzı haline getiriyor.

45 kişilik kapasitesiyle her konuğuna kendini özel hissettiren bu gizli cennet, İstanbul'un yeme-içme haritasında yeni bir durak olarak son dönemin popüler mekanları arasındaki yerini alıyor. Limoré'yi keşfetmek, adeta İtalya'ya uğramadan Akdeniz'e dokunmak gibi hissettiriyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

Yaza Renk Katacak Nail Art Modelleri

Yaza Renk Katacak Nail Art Modelleri

1 dakika okunma süresi
Timberland ve Jacquemus'tan Yaz Ruhunu Yansıtan Tasarım

Timberland ve Jacquemus'tan Yaz Ruhunu Yansıtan Tasarım

1 dakika okunma süresi
Z Raporu: Özgür Daniel Foster

Z Raporu: Özgür Daniel Foster

21 dakika okunma süresi
İskoçya'da Ruhunuza İyi Gelecek 4 Otel Önerisi

İskoçya'da Ruhunuza İyi Gelecek 4 Otel Önerisi

8 dakika okunma süresi
North of North: Kuzeyin Sessizliğinde Kök Salan Bir Hikâye

North of North: Kuzeyin Sessizliğinde Kök Salan Bir Hikâye

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?