Glütensiz Ekmeğin Faydaları Neler? Evde Yapabileceğiniz Glütensiz Ekmek Tarifi

Sindirimini sistemini düzenlemesinden, lif zenginliğine kadar hem glütensiz ekmeğin faydalarını mercek altına aldık hem de evde yapabileceğiniz pratik glütensiz ekmek tarifi hazırladık.

YAZAR: Gamze Altınay
2 Aralık 2021 Perşembe 11:49 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi

Glütensiz Ekmeğin Faydaları Neler?

1.Sağlıklı Sindirim Sistemini Teşvik Eder


Glütensiz ekmek sindirim sistemi için dosttur. Glütensiz ekmeğin içindeki besinler tam olarak kullanılır ve bağırsaklardaki dost bakteri popülasyonlarının üretimini teşvik eder.

2.Lif Açısından Zengindir


Glütensiz ekmek; düşük kaliteli, ticari olarak ağartılmış buğday unundan yapılamayacağından, doku ve lezzet sağlamak için diğer içerik kaynaklarını kullanır. Örneğin; tam pirinç unu, ksantan zamkı ve keten tohumu unu, glütensiz ekmek tariflerinde yaygın olarak kullanılan malzemelerdir.

3.Şişkinliği Önler


Çoğu insan sindirim problemlerini tedavi etmek için glütensiz bir diyet dener. Bunlar şişkinlik, ishal veya kabızlık, gaz, yorgunluk ve diğer birçok semptomu içerir. Araştırmalar glütensiz bir diyetin, çölyak hastalığı ve çölyaksız glüten duyarlılığı olan kişilerde sindirim semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Evde Yapabileceğiniz Glütensiz Ekmek Tarifi


Malzemeler:

  1. 325 ml yarım yağlı süt
  2. 2 büyük serbest dolaşan tavuk yumurtası
  3. 1 çay kaşığı elma sirkesi
  4. 450 gr glütensiz esmer ekmek unu
  5. ½ çay kaşığı deniz tuzu
  6. 7g poşet kuru maya
  7. 3 yemek kaşığı zeytinyağı


Yapılışı:


Fırını önceden 200ºC'ye ayarlayın. Sütü küçük bir tavada düşük ısıda ısıtın, ardından biraz soğumaya bırakın. Yumurtaları büyük bir kaseye kırın ve sirkeyi ekleyin. Daha sonra birleşene kadar yavaş yavaş ılık sütü karıştırın.

Un, tuz, şeker ve mayayı başka bir kapta birleştirin. Ardından kuru malzemeleri bir tahta kaşık kullanarak ıslak karışıma yapışkan bir hamur elde edene kadar karıştırın. Zeytinyağını ekleyin, hamuru elinizle bir top haline getirin ve çok yapışkansa biraz un ekleyin.

Daha sonra hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin, nemli bir bezle örtün, ardından ılık bir yerde yaklaşık bir saat veya iki katına çıkana kadar kabarmaya bırakın.

Yükseldikten sonra tepsiyi sıcak fırına koyun ve yaklaşık 35 dakika veya altın rengi olana kadar pişirin. Tel soğutma rafında hafifçe soğumaya bırakın, ardından dilimleyin ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Keçi Peyniri & Hindi Soteli Ekmeküstleri

Yumurtalı ve Domatesli Ekmek Keki

Yeni Yıl Kahvaltı Önerisi: Ekmek Üstleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Pratik 5 Porridge Tarifi

Pratik 5 Porridge Tarifi

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild