Bodrum'un Kalbinde Yeni Bir Sofra Hikâyesi: Yek Masa

Bodrum'un dokusu hâlâ korunan köy içlerinden birinde, geçmişin sofralarını bugünün mutfak anlayışıyla buluşturan Yek Masa kapılarını açtı.

YAZAR: Bala Yaren Akkuş
2 Temmuz 2025 Çarşamba 14:27 | Son Güncellenme:
1 dakika okunma süresi
Bodrum'un Kalbinde Yeni Bir Sofra Hikâyesi: Yek Masa

Gümüşlük'ün taş duvarlı avlularından birinde, yeni bir yazlık meyhane hikâyesi başlıyor. Çilek taşlarının serinliğinde kurulan uzun bir meze masası, begonvillerin arasından batan güneşi izleyen küçük bir avlu... Yek Masa, Ege ve Akdeniz mutfağını modern dokunuşlarla birleştiren menüsü ve samimi atmosferiyle misafirlerini ağırlamaya başladı.

Menüde; cevizli tereyağlı haydarı, rakı jölesiyle kavun-beyaz peynir üçlemesi, fıstık pestolu Roma enginarı ve orman meyveli yaprak sarma gibi soğuk mezeler öne çıkıyor. Kadayıflı saganaki, deniz mahsullü deniz börülcesi mücver ve çıtır kabak gibi ara sıcaklar da sofraya eşlik ediyor. Ana yemeklerde ise kuzu kol tandır, çökertme kebabı ve deniz mahsullü arpa şehriye yer alıyor.

Gece ilerledikçe, DJ performansları ve zaman zaman konukların da dahil olduğu canlı müzik, mekâna hareket katıyor. Yek Masa'nın mutfağının arkasında, daha önce aynı noktada dört yıl boyunca hizmet veren ve İstanbul'a taşınan Ginger'ın kurucusu Refik Berkol bulunuyor. Yeni adresinde ise daha sade, paylaşmaya dayalı bir sofra anlayışıyla yola devam ediyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

Kyoto'da Zamanın Yeni Yorumu

Kyoto'da Zamanın Yeni Yorumu

1 dakika okunma süresi
Anim'in Renkli Dünyası Bodrum'da

Anim'in Renkli Dünyası Bodrum'da

1 dakika okunma süresi
Boğaz'da Bir Yaz Rüyası: Grace Brands Summer Lounge

Boğaz'da Bir Yaz Rüyası: Grace Brands Summer Lounge

1 dakika okunma süresi
2025 Yazının Sürpriz Çiftleri

2025 Yazının Sürpriz Çiftleri

1 dakika okunma süresi
Louis Vuitton, “Visionary Journeys” Sergisi ile Japonya'da

Louis Vuitton, “Visionary Journeys” Sergisi ile Japonya'da

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey