Bal Kabaklı Tahin Soslu Karabuğday Salatası Tarifi

Doyurucu, sağlıklı, lezzetli. Bal kabaklı tahin soslu karabuğday salatası tarifi.

YAZAR: Nesrin Kısacık
13 Eylül 2022 Salı 15:16 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Bal Kabaklı Tahin Soslu Karabuğday Salatası

Malzemeler:

150 gr karabuğday

400 gr bal kabağı

150 gr nohut

10-12 yaprak baby kale, baby roka veya Akdeniz yeşilliği

5-6 adet kiraz veya şeker domates

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Kimyon

Kekik

Kırmızı toz biber

Sosu İçin Malzemeler:

3 yemek kaşığı tahin

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 diş ezilmiş sarımsak veya 1 çay kaşığı sarımsak tozu

½ limonun suyu

Tuz

Kimyon

1 yemek kaşığı su

Hazırlanışı:

Karabuğdayı önceden yıkayıp, soğuk suda miktarının iki katı kadar su ekleyerek haşlayıp, soğutuyoruz. Fırını 200 dereceye ısıtıyoruz. Önceden haşladığımız nohutları bir kapta 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber, kimyon, kekik ve kırmızı toz biber ekleyerek harmanlıyoruz ve fırın tepsisine alıyoruz. Önceden küp küp doğradığımız bal kabaklarını da aynı fırın tepsisine alıp, üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip, 25-30 dakika nohutlar çıtır çıtır olup, kabakların üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Sos malzemelerini bir kavanoza koyup iyice sallayarak karıştırıyoruz. Tahin içeren sosları iyi karıştırmak, istediğimiz tadı yakalamak açısından önemlidir. Geniş bir salata kasesinin dibine önceden ince ince doğradığımız veya elle kopardığımız yeşilliklerin yarısını ekliyoruz, üzerine haşlanmış karabuğday, bal kabağı, nohut ve ortadan kesilmiş domatesleri ekliyoruz. Üzerine hazırlamış olduğumuz sosu ekleyip, güzelce karıştırıyoruz. Sos miktarını iki kat yapıp, daha sonra kullanmak için ya da salatanızı bol soslu yemek için kullanabilirsiniz. Üzerini susamla süsleyebilir, seviyorsanız ceviz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.


Vegan Restoranlar: İstanbul'daki En İyi 11 Restoran

Vegan Tatlı Tarifleri

Vegan Soslu Makarna Tarifleri

Vegan Köfte Tarifleri

EN ÇOK OKUNANLAR

İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
Bir Mirasın İzinde

Bir Mirasın İzinde

1 dakika okunma süresi
“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

3 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk