YENİKÖY'DE DENİZE KARŞI

Deniz mahsullerine ve özellikle balık çeşitlerine meraklıysanız Yeniköy’ün güzelliklerini yaşamaya davetlisiniz.

ABONE OL
27 Nisan 2018 Cuma 14:11 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
YENİKÖY'DE DENİZE KARŞI

Lara MUTLU - [email protected]
Fotoğraflar: Pınar GEDİKÖZER

İlk olarak 1989 yılında Yeşilköy’de kurulan Yelken Restaurant, 2002 yılından itibaren Yeniköy’de de hizmet veriyor. Burası özellikle meze çeşitleri ve taze balıkları ile öne çıkan bir mekan. Hikayesi ise bir hayli ilginç. Mekanın sahibesi esasen Çinli olan ve sonradan adını değiştiren İnci Atuş. Çin’de yaşadığı dönemde, Türkiye’ye her geldiğinde Yelken Yeniköy’e gidiyor. Aksatmadan… Türkiye’de olduğu bir zaman doğum gününe denk geliyor ve eşi doğum günü hediyesi olarak Yelken Yeniköy’ü çok sevdiği için ona hediye olarak mekanı alıyor. İlk etapta ortak oluyorlar. Daha sonra tamamını satın alıyorlar. Ve hikaye böyle başlıyor...

Menüden mutlaka denenmesi gereken lezzetler neler?
Balık Pastırması, Karides Dinamit, Lakerda, Kadayıfa Sarılı Karides, Yelko, Yelken Ot Kavurma, Mavi Yengeç, Balık Mantısı, Beğendili Ahtapot, Mürekkep Balıklı Risotto, Moules Mariniere ve Tarhun Soslu Izgara Levrek. Bir de tatlı olarak Dondurmalı Pişmaniyeli Cheesecake var. Bu tatlımızın fanları var. Bazen sırf bunun için gelen misafirimiz olabiliyor.

Mekanla ilgili en çok sevilen şey nedir?
Elbette başta yemeklerimiz. Biz misafirlerimizin önüne istemedikleri herhangi bir çeşidi koymuyoruz. Menümüz var. Ki bu bizi diğer balıkçılardan ayıran ve misafirlerimizin en takdir ettiği özelliklerimizden biri. Hem istedikleri başlangıç, soğuk/sıcak, ana yemek tercihlerini yapabiliyorlar hem de fiyatlarını görebiliyorlar. Lezzetlerimizin dışında en önemli konu misafirlerimiz birbirinin sesini duyabiliyor. Rahatlıkla sohbet edip, şehrin gürültüsünden uzak yemek yiyor. Huzurlu bir atmosferde, fiyat ve kalite dengesinin karşılığını alabiliyorlar. 

Mekanın dekorasyonu için nasıl bir yol izlendi?
Mekan iki kattan oluşuyor. Dekorasyonda tamamen beyaz renk hakim. İlk katta masaların arasında duran yıllanmış ağacımız mekana doğal ve dekoratif bir hava sunuyor. Misafirlerimiz huzurlu bir atmosferde bahçe içinde yemeklerini yiyip, birbirlerini duyabilecekleri şekilde sohbet edebiliyorlar. Üst katta ise yine kısmen deniz manzaralı restoran bölümüz var. İkinci katı grup yemekleri ya da sadece doğum günleri için kapatabiliyoruz. Bütüne baktığımızda iç açıcı, huzurlu, ferah beyaz renkte bir mekanız. Gemici düğüm, bağ ve çeşitlerinden oluşan tablolarımız, tekne maketlerimiz aksesuarlarımız arasında.

EN ÇOK OKUNANLAR

"Uzak Şehir"in Yıldızları: Sinem Ünsal & Ozan Akbaba
"Uzak Şehir"in Yıldızları: Sinem Ünsal & Ozan Akbaba

"Uzak Şehir"in Yıldızları: Sinem Ünsal & Ozan Akbaba

23 dakika okunma süresi
Renklerin Ritmi: Güngör Taner'in "Noblesse" Sergisi Açıldı
Renklerin Ritmi: Güngör Taner'in "Noblesse" Sergisi Açıldı

Renklerin Ritmi: Güngör Taner'in "Noblesse" Sergisi Açıldı

1 dakika okunma süresi
Milano Moda Haftası 2025-26 Sonbahar/Kış Defileleri
Milano Moda Haftası 2025-26 Sonbahar/Kış Defileleri

Milano Moda Haftası 2025-26 Sonbahar/Kış Defileleri

11 dakika okunma süresi
Tüm Zamanların En İyi Kadın Yönetmenleri
Tüm Zamanların En İyi Kadın Yönetmenleri

Tüm Zamanların En İyi Kadın Yönetmenleri

43 dakika okunma süresi
H&M Studio SS25 ile 80'ler Yeniden Hayat Buluyor
H&M Studio SS25 ile 80'ler Yeniden Hayat Buluyor

H&M Studio SS25 ile 80'ler Yeniden Hayat Buluyor

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?
Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi
Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı
Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları
Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

2023 Yılı Gastronomi Trendleri
2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey
Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları
Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul
İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?
Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da
Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri
Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Mekan Önerisi: Canella Bakery
Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery