SAĞLIKLI VE PRATİK SEBZE YEMEĞİ TARİFLERİ

15.05.2020 16:53:54

Yemek kitabı yazarı ve tarif geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, sağlıklı ve pratik sebze yemeği tariflerini paylaşıyor.

SEBZELİ BAKLA

SEBZE PÜRESİ İÇİN MALZEMELER:

300 gr bezelye veya taze iç bakla

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet taze soğan (Doğranmış)

1 adet taze sarımsak (Doğranmış)

Tuz

YAPILIŞI:

Yarım litre suyun içinde tüm malzemeleri rengi dönmeden 10 dk pişirin.

Daha sonra blender’dan hafif pütürlü kalacak şekilde geçirebilir veya çatalla ezebilirsiniz.

BAKLA  İÇİN MALZEMELER:

Yarım kilo bakla (Ayıklanmış)

2 adet havuç (Bir parmak şeklinde doğranmış)

1 adet soğan (Halka şeklinde doğranmış)

2 diş sarımsak

1 limon rendesi

1 limonun suyu

1 çay kaşığı rezene tohumu

1 bardak su

4 yemek kaşığı zeytinyağı

3 dal taze nane

Tuz

YAPILIŞI:

Zeytinyağını tencereye koyup önce soğanı biraz yumuşatın.

Ardından bamyayı, havucu, limonu, tuzu ve rezeneyi ekleyip pişirin.

Servis ederken altına sebze püresini koyup, bamya ve havuçlarınızı birbirlerine destek olacak şekilde dizebilirsiniz. Daha sonra üzerine zeytinyağlı bamya suyunu gezdirin.

Rendelenmiş limonu serpip, nane yapraklarıyla son dokunuşu yapabilirsiniz.

Not: Sebzelerin bir pişme süreleri vardır. Bu süre maalesef içindeki su bitene kadar pişmesi demek değildir.

Afiyet olsun!

MEVSİM SEBZELİ ENERJİ KÖFTESİ

MALZEMELER:

2 adet taze enginar

100 gr brokoli

1 kahve fincanı su

2 adet yumurta

4-5 dal dereotu

4-5 dal maydonoz

1 adet taze soğan

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı rezene tohumu

Yarım bardak mısır unu

Yarım paket karbonat

1 yemek kaşığı limon suyu

Tuz

YAPILIŞI:

Brokolinin çiçek kısımlarını ayırıp, tek kısmını da küçük küçük doğradıktan sonra rondoya atın.

Üzerine yine küçük küçük doğradığınız enginarları ekleyin.

Yeşillikleri doğrayıp, rondodaki malzemelere ilave edin.

Bu arada bir kahve fincanı su ile birlikte çalıştırıp malzemeleri kıvamlı bir hale getirin.

Daha sonra bir kaba alarak; içerisine brokolinin çiçekli kısımlarını, yumurtayı, baharatlar ve limonla aktive ettiğiniz karbonatı ekleyip karıştırın. Mısır ununu ise en son ilave edin. Akışkan olmayan ama çok sert de olmayan bir kıvamının olması gerekiyor.

Tadına bakıp ilave etmek istediğiniz bir baharat olup olmadığına karar verdikten sonra; ister biraz zeytinyağı ile tavada köfte gibi pişirebilir, ister yine köfte şeklini verip fırın tepsisine dizip 160 derecede 40 dakika boyu pişirebilirsiniz.

Bir diğer alternatif olarak malzemeleri bir kaba döküp fırında kek gibi de pişirebilirsiniz.

Lor peyniri veya içerisine taze nane doğranmış yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

PAYLAŞ