İstanbul'un En Lezzetli Dondurmacıları

Sıcak yaz günlerine serin bir mola! İstanbul'un dört bir yanından lezzetiyle öne çıkan en iyi dondurmacıları sizin için derledik.

YAZAR: Bala Yaren Akkuş
ABONE OL
23 Ağustos 2022 Salı 14:32 | Son Güncellenme:
12 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Lezzetli Dondurmacıları
İstanbul'un yazı, serinleten bir dondurmayla daha güzeldir. Şehrin her köşesinde farklı bir tat, farklı bir hikâye sunan dondurmacılar, kimi zaman nostaljik bir çocukluk anısını, kimi zaman ise yeni keşiflerin heyecanını beraberinde getirir. Geleneksel Maraş usulünden İtalyan gelatolarına, bitkisel içerikli alternatiflerden sıra dışı aromalara kadar İstanbul'un en sevilen dondurmacılarını sizin için bir araya getirdik.

İstanbul'un En İyi Dondurmacıları

Sorvetta, Etiler

Etiler'in tatlı haritasına taze bir soluk getiren Sorvetta, doğallık ve özenli üretimi merkezine alarak dondurma deneyimini yeniden tanımlıyor. Günlük olarak üretilen el yapımı dondurmalarında manda ve keçi sütü kullanarak hem lezzeti hem de besin değerini ön planda tutan marka, rafine tatlardan vazgeçemeyenler için ideal bir adres. Şeker ilavesi olmadan hazırlanan seçenekler, katkısız içerikleriyle sade ama etkileyici bir damak izlenimi bırakıyor. Menüde alışılmış top dondurmaların ötesine geçen yaratıcı eşlikçiler öne çıkıyor; lime cheesecake, French toast, banana bread ve manda yoğurtlu ballı dondurma gibi detaylar, her porsiyonu özel bir sunuma dönüştürüyor. Mekânın sıcak ve minimalist dekorasyonu ise Sorvetta'nın zanaatkârlık yaklaşımını mimarisine de yansıtıyor. Lezzet, sadelik ve yenilik arayanlar için Etiler'in en yeni tatlı keşiflerinden biri olmaya aday.

Adres: Kültür, Suna Sokak, No: 44, 34345 Beşiktaş/İstanbul

Lillo Gelato, Caddebostan

Gerçek İtalyan dondurmasını İstanbul'a taşıyan Lillo Gelato, İtalya'nın farklı bölgelerine yapılan ilham verici yolculuklar ve artizanal üreticilerle geçirilen uzun saatlerin ardından doğdu. İtalyan kültüründe önemli bir yere sahip olan bu eşsiz lezzeti, tamamen doğal içeriklerle ve özenli tariflerle sunan Lillo; Türkiye'nin dört bir yanındaki lokal üreticilerden seçilen meyvelerle hazırladığı sorbeleriyle öne çıkıyor. Bitter sorbe, demleme kahve ve nektarin gibi özel tatlar damakta iz bırakırken; matcha ve black seed gibi yenilikçi seçenekler, vegan beslenenler için de alternatifler sunuyor. Yeşil ve beyazın dinamik uyumuyla tasarlanan mekânlarıyla Lillo, Zorlu Center, Caddebostan, Metropol İstanbul, Buyaka AVM, Aqua Florya ve Mesa Bodrum'da lezzet tutkunlarını bekliyor.

Adres: Caddebostan, Bağdat Caddesi, No:280, 34728 Kadıköy/İstanbul

Dondurmacci, Nişantaşı

70'li yıllarda sokakta duyulan "dondurmaccııı" sesleriyle başlayan bir çocukluk hayalinin günümüzdeki yansıması olan Dondurmacci, doğala dönüş arayışındaki şehirli damaklara nostaljik ve katkısız dondurma sunuyor. Çiğ sütü ari çiftliklerden temin edip kendi testlerinden geçirdikten sonra pastörize eden marka, yalnızca doğal içerikler kullanıyor; salep, keçiboynuzu çekirdeği tozu ve pektin gibi geleneksel kıvam vericilerle gıda aroması ve boya kullanmadan üretim yapıyor. Pancar şekeriyle tatlandırılan sütlü dondurmalar, en az %50 meyve içeren sorbeler, badem ya da soya sütüyle hazırlanan vegan çeşitler ve stevia ile yapılan "light" seçeneklerle her ihtiyaca cevap veren Dondurmacci; lezzeti, doğallığı ve çeşitliliği bir araya getirerek dondurma deneyimini yeniden tanımlıyor.

Adres: Teşvikiye, Şakayık Sokak 11/E 34365 Şişli/İstanbul

Vero Gelato, Caddebostan

Gerçek İtalyan gelato geleneğini İstanbul'a taşıyan Vero Gelato, Caddebostan, Bostancı ve Moda'daki şubeleriyle hem yerel hem de dünya tatlarını buluşturan özgün bir durak. Kurucusu Veronica Villa'nın Rimini'de edindiği birikimle şekillenen marka, klasik tarifleri mevsimsel dokunuşlarla yorumluyor. Bitter çikolata, tuzlu karamel, raffaellostracciatella ve cheesecake gibi sabit tatların yanında; karadut, hurma, portakal & zerdeçal & biber gibi dönemsel seçeneklerin yanı sıra rafine şekersiz çeşitler de menüde yer alıyor. Sadece gelato ile sınırlı kalmayan Vero'nun menüsünde; affogato, semifreddo, tiramisu gibi İtalyan tatlıları ve yaz aylarına özel milkshake ile çubuk dondurma çeşitleri de bulunuyor. Doğal malzemelerle günlük olarak üretilen dondurmaları ve rafine lezzet yaklaşımıyla, Vero Gelato şehrin en özgün tatlı duraklarından biri.

Adres: Caddebostan, Bağdat Caddesi, No:264, 34728 Kadıköy/İstanbul

Lu Gelato, Erenköy

Gelato deneyimini nitelikli pastacılık ürünleri, Belçika waffle'ı ve kahveyle tamamlayan Lu Gelato, lezzeti sanatsal bir ustalıkla buluşturuyor. Çanakkale'deki mandıralardan temin edilen Jersey sütü, mevsiminde toplanan taze meyveler ve yöresine özgü kuruyemişlerle hazırlanan reçeteler; İtalya, Fransa, Rusya ve Türkiye'nin önde gelen şeflerinin dokunuşlarıyla şekilleniyor. Kurucusu Veysel Kılıç'ın İtalya'da aldığı eğitimler ve uluslararası tecrübeleriyle hayat bulan Lu Gelato, tamamen doğal malzemelerle, katkı maddesi ve gıda boyası kullanmadan üretim yapıyor. Endüstriyel dondurmalara göre %50 daha az hava içeren, ipeksi ve kadifemsi yapısıyla -13 derecede servis edilen gelatolar; 100'ü aşkın çeşidiyle tazelik, yoğun lezzet ve zarif bir deneyim vadediyor.

Adres: Erenköy, Ethem Efendi Caddesi, No:108/A, 34738 Kadıköy/İstanbul

Girandola, Arnavutköy

Girandola'nın hikâyesi, günlük pastörize süt ve mevsiminde toplanmış taze meyvelerle başlıyor; doğallık, tazelik ve yaratıcılık bu sürecin en temel parçaları. Üretim sürecinde sadece klasik tatlarla yetinmeyip, acı biberli, bezelyeli, beyaz peynirli ya da domatesli gibi alışılmışın dışında tariflerle lezzetin sınırlarını zorlamaktan keyif alıyorlar. Kavak inciri ve kokulu üzüm gibi yöresel ürünleri Beykoz'dan, mandalina ve limonları ise Bodrum ve Mersin'den temin ederek her tarifte mevsimselliğe bağlı kalıyorlar. Zaman zaman müşterilerin kendi bahçelerinden getirdiği meyvelerle yapılan üretimler ise bu süreci daha da özel ve samimi kılıyor. Ramazan ayında sadece güllaçlı dondurmayı tatmak için gelen müdavimler, bu lezzet yolculuğunun ne kadar içten ve sadık bir bağ kurduğunu gösteriyor. Girandola, ilk günden beri koruduğu tazelik, lezzet ve süreklilik çizgisini bozmadan, her yeni tadımda yeniden keşfedilen bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Adres: Arnavutköy, Bebek Arnavutköy Caddesi, No:109, 34345 Beşiktaş/İstanbul

Mua Gelatieri D'Italia, Yeniköy

Mevsim meyveleriyle hazırlanan günlük ve taze dondurmalarıyla tanınan Mua Gelatieri D'Italia, klasik İtalyan gelato anlayışını İstanbul'un dört bir yanına taşıyor. Menüde yalnızca lezzet değil, aynı zamanda herkese hitap eden seçenekler de ön planda: glütensiz, vegan ve şekersiz alternatifler sayesinde dondurma keyfini herkes doyasıya yaşayabiliyor. Antep fıstıklı ve bitter çikolatalı sorbe gibi ferahlatıcı seçeneklerden, Brüksel kurabiyeli ya da Nutella-muzlu gibi daha yoğun ve tatlı kaçamaklara uzanan geniş yelpazesiyle her damak zevkine uygun bir tat sunuyor. İstanbul'un farklı noktalarında konumlanan şubeleriyle de ulaşılabilirliği oldukça yüksek. Yeniköy'de doğan bu lezzet markası; Sarıyer, Akaretler, Arnavutköy, Kadıköy, Göktürk, Bebek ve Maslak gibi semtlerde de müdavimlerini ağırlıyor. Gittiğiniz her şubede aynı özenle hazırlanan dondurmalar, özellikle yaz aylarında serin ve keyifli bir mola için ideal.

Adres: Yeniköy, Köybaşı Caddesi, 126/B, 34464 Sarıyer/İstanbul

Serez Dondurmacısı, Bakırköy

Gurme ve artizan dondurmalarıyla İstanbul'da adından sıkça söz ettiren Serez Dondurmacısı, Bakırköy'ün yanı sıra Bostancı, Kozyatağı, Acıbadem, Maltepe, Kartal, Bağdat Caddesi, Ataşehir ve Tuzla gibi pek çok noktada şubeleriyle hizmet veriyor. Taze, yerli ve doğal malzemeler kullanarak hazırladığı dondurmalarla gurme konseptini her geçen gün daha da ileri taşıyan Serez, özgün tarifleri ve yüksek kalite standartlarıyla damaklarda kalıcı tatlar bırakıyor.

Adres: Caddebostan, Bağdat Cd. No: 311, Kadıköy/İstanbul

Bebek Mini Dondurma, Bebek

Bebek Mini Dondurma, Bebek'teki küçük ve samimi mekanında, yılın her mevsimi dondurma severleri ağırlıyor. Güllü lokumlu ve kahveli gibi kültürel zenginlik taşıyan tatlarının yanı sıra karadutlu, limonlu ve vişneli gibi taze meyveli seçeneklerle de farklı damaklara hitap ediyor. Mekânın sıcak atmosferi ve özgün lezzetleri, Bebek'te keyifli bir dondurma molası için ideal adreslerden biri olmasını sağlıyor.

Adres: Bebek, Cevdet Paşa Caddesi, 38/A, 34342 Beşiktaş/İstanbul

İstanbul'un En İyi Rooftop Mekanları

İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları

İstanbul'un En İyi Vegan Restoranları

EN ÇOK OKUNANLAR

Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme
Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme

Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme

9 dakika okunma süresi
Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film
Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film

Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film

13 dakika okunma süresi
Evrensel Moda Dili
Evrensel Moda Dili

Evrensel Moda Dili

2 dakika okunma süresi
Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri
Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri

Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri

9 dakika okunma süresi
Melek Zeynep Bulut ile “Açık Anıtlar” Üzerine
Melek Zeynep Bulut ile “Açık Anıtlar” Üzerine

Melek Zeynep Bulut ile “Açık Anıtlar” Üzerine

9 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Haftanın Mekanı: The Barn at Grandma's Wonderland
İstanbul'un En Lezzetli Dondurmacıları

Haftanın Mekanı: The Barn at Grandma's Wonderland

İstanbul'un En İyi Brunch Mekanları
İstanbul'un En Lezzetli Dondurmacıları

İstanbul'un En İyi Brunch Mekanları

Michelin Yıldızlı Şef Josh Angus ile Özel Röportaj
İstanbul'un En Lezzetli Dondurmacıları

Michelin Yıldızlı Şef Josh Angus ile Özel Röportaj

Haftanın Mekânı: Rüya İstanbul
İstanbul'un En Lezzetli Dondurmacıları

Haftanın Mekânı: Rüya İstanbul

Haftanın Mekanı: BİZ İstanbul
İstanbul'un En Lezzetli Dondurmacıları

Haftanın Mekanı: BİZ İstanbul

İstanbul'un En İyi Müze Restoranları
İstanbul'un En Lezzetli Dondurmacıları

İstanbul'un En İyi Müze Restoranları

İstanbul'un En İyi Hamburgercileri
İstanbul'un En Lezzetli Dondurmacıları

İstanbul'un En İyi Hamburgercileri

Haftanın Mekânı: Lokanta Limu
İstanbul'un En Lezzetli Dondurmacıları

Haftanın Mekânı: Lokanta Limu

Michelin Yıldızlı Sankai by Nagaya'nın Menüsünde Japon Sonbaharı Başladı
İstanbul'un En Lezzetli Dondurmacıları

Michelin Yıldızlı Sankai by Nagaya'nın Menüsünde Japon Sonbaharı Başladı

İstanbul'un En İyi Matcha Durakları
İstanbul'un En Lezzetli Dondurmacıları

İstanbul'un En İyi Matcha Durakları

Haftanın Mekanı: MykOrini
İstanbul'un En Lezzetli Dondurmacıları

Haftanın Mekanı: MykOrini

The Peninsula'dan Özel Gastronomi Serisi: “Three Chefs, Three Feasts”
İstanbul'un En Lezzetli Dondurmacıları

The Peninsula'dan Özel Gastronomi Serisi: “Three Chefs, Three Feasts”