İstanbul'un En İyi İtalyan Restoranları

Pizzadan makarnaya, ravioliden tiramisuya dek leziz seçenekleri ile İstanbul'un en iyi İtalyan restoranları.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
8 Kasım 2022 Salı 20:29 | Son Güncellenme:
14 dakika okunma süresi
İstanbul'un En İyi İtalyan Restoranları

Terrazza Italia

İtalyan ve Türk mutfağının geleneklerini bir araya getiren Terrazza Italia, Zorlu Center'ın köprü katında Eataly'nin içerisinde bulunuyor. İtalya'nın yerel yemekleri yeni tekniklerle, Şef Claudio Chinali'nin imzasıyla hazırlanıyor. Fine dining ile geleneksel tarifleri birleştiren mekan, et yemeklerinden makarnalara ve tatlılara dek oldukça geniş bir seçkiye sahip. Üstelik vegan, vejetaryen ve glutensiz tabaklar ile her damak tadı ve tercihe uygun lezzet bulabileceğiniz bir yer.

Adres: Levazım, Zorlu Center, Koru Sok. No:2, Beşiktaş

Instagram: @terrazzaitalia


Oly House İstanbul

İsmini eski Yunancadaki "iyi insan" kelimesinden alan Oly House İstanbul, şehrin en yeni İtalyan restoranlarından biri. Sade ve şık mekan tasarımının yanı sıra kurucusu Sezgin Yüce'nin, İtalya'nın dört bir yanını gezerek biriktirdiği tariflerden oluşan güçlü bir menüye sahip. Bademli karnabahar salatası, kapalı pizza ve panna cotta'yı denemenizi öneririz.

Adres: Fatih Sultan Mehmet, Atatürk Cd. No: 1/1, Armutlu, Sarıyer

Instagram: @olyhouseistanbul


Il Cortile Istanbul

Galata'nın tarihi dokusuyla uyum içinde olan Il Cortile Istanbul, küçük bir İtalyan şehrindeki bir restoranda oturuyormuş hissi yaratıyor. 1842'de Fransız okulu olarak inşa edilip günümüzde restorasyondan geçmiş haliyle şık bir otel olarak varlığını sürdüren Ecole St. Pierre'in avlusunda yer alan Il Cortile Istanbul, menüsünde yerel İtalyan lezzetlerine olduğu kadar modern dokunuşlu tabaklara da yer veriyor.

Adres: Ecole St. Pierre, Bereketzade, Galata Kulesi Sk. No: 14 / D: 20, Beyoğlu

Instagram: @ilcortileistanbul


Cecconi's Istanbul

Palazzo Corpi binasının arka bahçesinde yer alan ve bir Sohou House mekanı olan Cecconi's, modern bir İtalyan restoranı olarak karşımıza çıkıyor. Pazar günleri brunch servisi de bulabileceğiniz mekanın, zeytin ağaçları altında sevimli bir bahçesi de mevcut. Cecconi's Istanbul'da el yapımı makarna, deniz ürünleri ve cicchetti gibi Kuzey İtalya'dan gelen tarifleri deneyebilirsiniz.

Adres: Evliya Celebi Mahallesi, Meşrutiyet Cad. No: 56, Beyoğlu

Instagram: @cecconisrestaurants


Eataly

Hangi mutfağı kendisine hedef aldığını isminden belli eden Eataly, yalnızca bir restoran değil; aynı zamanda kafe, gurme market ve workshop'lar düzenleyen bir merkez. Şef Farinetti'nin kurucusu olduğu mekandaki Pizza e Cucina'da misafirler, İtalya ile bütünleşmiş makarna ve pizza çeşitlerini deneyebilir.

Adres: Zorlu Center AVM, Levazım, Koru Sokağı, No: 2, Beşiktaş

Instagram: @eatalytr


Trattoria La Scarpetta

La Scarpetta'nın adında gördüğümüz 'trattoria'lar, genelde aile işletmesi olan ve tarifleri nesilden nesile aktarılan geleneksel İtalyan restoranları. Etiler'in hareketli ortamında gizli bir cennet gibi arka bahçesiyle dikkat çeken Trattoria La Scarpetta, yalnızca menüsüyle değil, atmosfer ve deneyimle de gerçek bir İtalyan tecrübesini hedefleniyor. Şarküteri menüsüyle de İtalyan lezzetlerini sofraya taşıyan mekandaki tüm yemekler mevsimsel ürünlerle hazırlanıyor.

Adres: Dilhayat Sk. No: 16, Etiler

Instagram: @trattorialascarpetta


Paps Italian

Paps Italian, Napolili Şef Luigi Mariconda yönetiminde, 2015 yılında Karaköy'deki tarihi Fransız Geçidi'nde ilk şubesinin kapılarını açtı. 2019 yılında Emaar Square Mall'un teras katına da ikinci şubesini açan restoran, Anadolu yakasını da lezzetli Napoli pizzalarıyla buluşturmaya başladı. Paps Italian'ın dikkat çeken konsepti, açık mutfakta aile tariflerini uygularken bir yandan da şık bir atmosfer yaratmayı başarması.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Fransız Geçidi Sk. A Blok No: 4, Beyoğlu

Instagram: @papsitalian


Da Mario Ristorante & Pizzeria

1993 yılında hayatımıza giren Da Mario Ristorante & Pizzeria'da her sezon yenilenen menüsüyle taze ve mevsimsel tabaklar yaratılıyor. Ev yapımı makarnalardan odun fırınında pişirilen pizzalara ve Akdeniz mutfağından en sevilen salatalara geniş bir seçki sunuluyor. Açılışını Etiler'de yapan Da Mario'nun İstinye Park'ta da şubesi bulunuyor.

Adres: Dilhayat Sokak, No: 7, Etiler

Instagram: @damarioist


Ristorante Gina

Yenilenen menüsü ve tasarımıyla D.ream çatısı altında yeniden Kanyon'da misafirlerini ağırlamaya başlayan Gina; yalnızca yemekleriyle değil, şarap seçkisi ve özel kokteylleriyle de sevilen İtalyan restoranlarından. 1950'lerde Toskana'da yaşamış ve kendi adını taşıyan bir aile lokantası işletmiş Gina'nın hikayesinden alınan ilhamla tasarlanan dekorasyon, hikayesi nedeniyle bir 'trattoria'nın sıcaklığını ve gelenekselliğini lüks detaylarla birleştiriyor.

Adres: Kanyon AVM, Büyükdere Cad. No: 164, Levent

Instagram: @ristorante_gina


Serafina

Serafina'nın Girne, Kartalkaya ve Kanyon şubelerinin yanı sıra Akmerkez'deki mekanı, yepyeni atmosferi ve genişleyen menüsü ile karşımıza çıkıyor. Serafina'nın kurulma hikayesi ise oldukça ilginç; Vittorio Assaf ve Fabio Granato, küçük bir yelkenli ile denizde kaybolduklarında Serafina Restoran Grubu fikrini buluyorlar. Mükemmel pizzayı yaratma fikri, ikiliyi hayata bağlayan şey oluyor ve kurtulduklarında bu hayallerini gerçeğe dönüştürüyorlar. Serafina, dünyanın dört bir yanına Napolitan pizzalarının lezzetini taşıdıktan sonra 2014 yılında Akmerkez şubesi ile Türkiye'ye de giriş yaptı.

Adres: Akmerkez AVM, Nispetiye Cad. Etiler

Instagram: @serafinaturkiye


Antica Locanda

Şef Gian Carlo Talerico tarafından günlük olarak hazırlanan menüsü ile dikkat çeken Antica Locanda'da, en güzel İtalyan lezzetlerinin tıpkı Türk mutfağı gibi anne tariflerine dayandığına inanılıyor. Bu nedenle menüdeki yemekler, geleneksel İtalyan tariflerinden oluşturuluyor. Menü, İtalya'nın kuzeyinden güneyine, dağlık alanlarından deniz kıyılarına farklılaşan bölgesel mutfaklardan lezzetler içeriyor. Lokantanın yaz aylarında kullanıma açılan ve kilise bahçesine bakan minik bahçesinin sevimliliği ise ayrıca insanın içini ısıtıyor.

Adres: Satış Meydanı, No: 12, Arnavutköy

Instagram: @anticalocandais


Cipriani Istanbul

Türkiye'nin tek İtalyan Palazzo oteli olan Park Hyatt Istanbul Maçka Palas'ta yer alan Cipriani Istanbul'un, dünyanın dört bir yanında restoranları bulunuyor. Mekan tasarımından menüsüne İtalyan kültürü, Cipriani'nin her noktasına ince ince işlenmiş durumda. Dünyaca ünlü Bellini ve Carpaccio'nun mucidi Cipriani, İtalyan mutfağının lezzetlerini Nişantaşı'na taşıyor.

Adres: Park Hyatt Istanbul Maçka Palas, Maçka Cad. No: 33/C, Harbiye, Şişli

Instagram: @cipriani_istanbul


Brio Italian Restaurant

İtalyan mutfağını oldukça geniş bir yelpazede ele alan Brio Italian Restaurant, Sarıyer'de konumlanıyor. Ev yapımı makarnaları, deniz ürünleri, kokteylleri ve tabii ki pizzalarıyla hemen her damak tadına uygun seçeneğe sahip.

Adres: Kilyos Cd. No: 322, Uskumruköy, Sarıyer

Instagram: @brioitalianistanbul


Fauna

2003 yılında beş masalı küçük bir lokanta olarak kapılarını açan Fauna, bugün İstanbul'un en sevilen İtalyan restoranlarından biri. Açık mutfaklı mekan, İtalyan kültürünün sıcak atmosferini misafirlerine hissettirmek konusunda oldukça başarılı. Kaliteli malzemeler ve samimiyeti ön planda tutan Fauna, güçlü bir menüye sahip.

Adres: Küçükbakkalköy, Işıklar Cd. No: 9, Ataşehir

Instagram: @faunarestoran


Rosario Ristorante Italiano

Rosario Ristorante Italiano, taş duvarları ve ahşap kirişleri ile otantik ortamında İtalyan ve Akdeniz mutfağının lezzetlerini sunuyor. Kadıköy'de konumlanan restoranın dört peynirli pizzası ve acılı zeytinyağı özellikle çok seviliyor.

Adres: Kalfaçeşme Sokak, No: 22, Koşuyolu, Kadıköy

Instagram: @rosariorestaurant


Il Padrino Restaurant

Il Padrino Restaurant, Cadde'nin ilk İtalyan restoranı olarak hayatımıza girdi. Geleneksel İtalyan lokantalarını kendisine örnek alan restoran, samimi ve sıcak atmosferiyle Caddebostan'ın sevilen mekanlarından. Oldukça geniş bir menüye sahip olan Il Padrino, hemen herkesin damak zevkine hitap eden lezzetler sunuyor.

Adres: Caddebostan İskele Sk. No: 8, Caddebostan, Kadıköy

Instagram: @ristorante_il_padrino


Papermoon

İtalyan Şef Giuseppe Pressani yönetimindeki kadrosuyla hizmet veren Papermoon, İstanbul'un en ünlü İtalyan restoranlarından biri. 1996 yılında İstanbul Akmerkez'de misafirlerini ağırlamaya başlayan, ardından Bodrum'da kapılarını açan Papermoon'un, Milano ve New York olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde de mekanları bulunuyor. Yıllar içinde iç mimari alanında kazandığı ödüllerle, yemeklerine olduğu kadar atmosfere de önem verdiğini kanıtladı.

Adres: Akmerkez AVM, Ahmet Adnan Saygun Cd. Etiler

Instagram: @papermoontr


İstanbul'da Farklı Dünya Mutfaklarından Restoranlar

İstanbul'un En İyi Suşi Restoranları

İstanbul'un En İyi Burgercileri

EN ÇOK OKUNANLAR

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da
Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da

Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da

Hong Kong'un En İyi Restoranları
Hong Kong'un En İyi Restoranları

Hong Kong'un En İyi Restoranları

İstanbul'da Mekan Önerisi: Ferida Brasserie
İstanbul'da Mekan Önerisi: Ferida Brasserie

İstanbul'da Mekan Önerisi: Ferida Brasserie

İstanbul'da Mekan Önerisi: İsokyo
İstanbul'da Mekan Önerisi: İsokyo

İstanbul'da Mekan Önerisi: İsokyo

İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları
İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları

İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları

İstanbul'un En İyi Japon Restoranları
İstanbul'un En İyi Japon Restoranları

İstanbul'un En İyi Japon Restoranları

Kadıköy'de Uğramanız Gereken 6 Kahve Mekanı
Kadıköy'de Uğramanız Gereken 6 Kahve Mekanı

Kadıköy'de Uğramanız Gereken 6 Kahve Mekanı

İstanbul'un En İyi Şef Restoranları
İstanbul'un En İyi Şef Restoranları

İstanbul'un En İyi Şef Restoranları

Amsterdam'ın En İyi 10 Restoranı
Amsterdam'ın En İyi 10 Restoranı

Amsterdam'ın En İyi 10 Restoranı

Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde
Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde

Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde

İstanbul'da Mekan Önerisi: Okra
İstanbul'da Mekan Önerisi: Okra

İstanbul'da Mekan Önerisi: Okra

Türkiye'nin Michelin Yeşil Yıldız'lı Restoranları
Türkiye'nin Michelin Yeşil Yıldız'lı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yeşil Yıldız'lı Restoranları