Nicole Kidman'ın En İyi Dizi ve Filmleri

Hollywood'un en ünlü isimlerinden Nicole Kidman, başarılı oyunculuk performansları ile yer aldığı hemen her dizi ve filmde övgü topluyor. Oscar'dan Emmy'e ve Altın Küre'ye kadar pek çok ödül sahibi Nicole Kidman'ın en iyi dizi ve filmlerini derledik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
8 Haziran 2023 Perşembe 17:40 | Son Güncellenme:
21 dakika okunma süresi
Nicole Kidman'ın En İyi Dizi ve Filmleri

Nicole Kidman Kimdir?

Hollywood'un en ünlü isimlerinden Nicole Kidman, 20 Haziran 1967 doğumlu Avustralyalı bir oyuncu. Uzun ve başarılı kariyeri boyunca birçok önemli filmde ve dizide yer aldı. Sinema ve televizyon endüstrisindeki çalışmalarıyla sayısız ödül kazanan Nicole Kidman, "The Hours" filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ının sahibi oldu. "Big Little Lies" dizisi ile de Mini Dizide En İyi Kadın Oyuncu dalında Emmy Ödülü'ne layık görüldü.

Nicole Kidman, ilk olarak Avustralya'da yerel televizyon dizilerinde ve filmlerde rol aldı. Uluslararası ününü "Dead Calm" (1989) ve "Days of Thunder" (1990) gibi Hollywood filmleriyle kazandı. Nicole Kidman'ın büyük çıkışı, 1995 yapımı "To Die For" filmiyle oldu. Bu filmdeki performansıyla eleştirmenlerden büyük övgüler aldı ve Altın Küre'ye aday gösterildi. Daha sonra "Batman Forever" (1995), "Eyes Wide Shut" (1999), "Moulin Rouge!" (2001) ve "The Hours" (2002) gibi önemli filmlerde yer aldı.


Nicole Kidman'ın En İyi Filmleri:

1. Eyes Wide Shut (1999) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Tom Cruise, Nicole Kidman, Todd Field, Sydney Pollack

Stanley Kubrick imzalı "Eyes Wide Shut", Tom Cruise ve Nicole Kidman'ın evlilikleri süresince birlikte başrolü paylaştığı yapımlardan biri. Manhattanlı bir doktor ve karısının dışarıdan mükemmel görünen ama içeriden çatırdamakta olan ilişkilerinin cinsellik, saplantı ve kıskançlık yumağına dönüşmesini izliyoruz. Puslu bir rüya gibi gizemli ve gergin bir filmle karşı karşıya kalıyoruz. "Eyes Wide Shut", Stanley Kubrick'in hayatını kaybetmeden önceki son filmi olması açısından da önemli.


2. The Hours (2002) - IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Stephen Daldry

Oyuncular: Nicole Kidman, Meryl Streep, Julianne Moore

Senaryosu Michael Cunningham va David Hare imzalı "The Hours" filmi, Nicole Kidman'ın en iyi filmlerinin başında geliyor. Nicole Kidman'ın En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazandığı "The Hours" filmi, "Bayan Dalloway" romanının, hepsi de hayatlarında bir şekilde intiharla başa çıkmak zorunda kalmış üç kuşak kadını nasıl etkilediğinin hikayesini anlatıyor.


3. Being the Ricardos (2021) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Aaron Sorkin

Oyuncular: Nicole Kidman, Javier Bardem, J.K. Simmons

Aaron Sorkin'in yazıp yönettiği biyografi ve dram türlerindeki "Being The Ricardos" filmi, evliliklerini ve kariyerlerini bitirebilecek bir problemle yüzleşmekte olan Lucy ve Desi'nin hikayesini konu alıyor.


4. Moulin Rouge! (2001) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Baz Luhrmann

Oyuncular: Nicole Kidman, Ewan McGregor, Richard Roxburgh, John Leguizamo, Jim Broadbent

En İyi Sanat Yönetimi ve En İyi Kostüm Tasarımı dallarında Oscar sahibi olan "Moulin Rouge", 1890'ların Paris'inde fakir bir Bohem şairin, kıskanç bir dükün saplantılı olduğu güzel bir gece kulübü yıldızına aşık olmasını anlatıyor. Romantik müzikal ve drama türlerindeki "Moulin Rouge", Paris'in nostaljik eğlence hayatına ışık tutuyor.


5. To Die For (1995) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Gus Van Sant

Oyuncular: Nicole Kidman, Matt Dillon, Joaquin Phoenix

Komedi, suç ve dram türlerindeki "To Die For" filminde, güzel ama naif bir televizyoncu adayı, karanlık bir amacı olan gençler hakkında bir belgesel çeker.


6. The Others (2001) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Alejandro Amenabar

Oyuncular: Nicole Kidman, Christopher Eccleston, Fionnula Flanagan, Alakina Mann, James Bentley, Eric Sykes, Elaine Cassidy, Renée Asherson

Korku türü hayranlarının kesinlikle izlemesi gereken filmlerden biri olan "The Others", 'plot twist'i başarılı bir şekilde hikayesine yediren yapımlardan. Işığa duyarlı iki çocuğuyla birlikte karanlık eski aile evinde yaşayan bir kadın, evin perili olduğuna ikna olur. Senaryosu ve yönetmenliği Alejandro Amenabar'a ait olan "The Others", tüylerinizi diken diken edebilecek zevkli bir gece seyri sunuyor.


7. Dogville (2003) - IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Lars von Trier

Oyuncular: Nicole Kidman, Paul Bettany, Lauren Bacall

Suç ve dram türlerindeki "Dogville", Nicole Kidman'ın yer aldığı en çarpıcı filmlerden biri olabilir. İlginç bir prodüksiyon tasarım tekniğine sahip olan "Dogville" filminde mekan olarak tiyatro sahnesi kullanılıyor ve duvarlar yerine yere tebeşirle çizgiler çekiliyor. Mafyadan kaçan bir kadın, Colorado'daki küçük bir kasabaya işgücü karşılığında gönülsüzce kabul edilir, ancak desteklerinin bir bedeli olduğunu öğrenir.


8. The Northman (2022) – IMDb Puanı 7.1

Yönetmen: Robert Eggers

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Alexander Skarsgard, Nicole Kidman, Claes Bang, Ethan Hawke, Gustav Lindh, Willem Dafoe, Elliott Rose

Bu yüksek bütçeli Viking destanının yönetmenliğini üstlenen Robert Eggers, filmin senaryosunu da Sjon ile birlikte yazdı. İskandinav mitolojisinden esinlenen "The Northman", öldürülen babasının intikamı peşinde koşan bir Viking olan Amleth'in hikayesini anlatıyor.


9. Rabbit Hole (2010) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: John Cameron Mitchell

Oyuncular: Nicole Kidman, Aaron Eckhart, Dianne Wiest

Dram türündeki "Rabbit Hole" filminde mutlu bir çiftin hayatı, küçük oğullarının bir kazada ölmesinin ardından alt üst olur.


10. The Killing of a Sacred Deer (2017) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

Oyuncular: Nicole Kidman, Colin Farrell, Raffey Cassidy, Barry Keoghan

Dram, gerilim ve gizem türlerindeki "The Killing of a Sacred Deer" filminde, karizmatik bir cerrah olan Steven'ın hayatı, kanatları altına aldığı bir gencin davranışları kötücül bir hal alınca, altüst olmaya başlar ve akla hayale gelmeyecek bir fedakarlık yapmak zorunda kalır.


11. Paddington (2014) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Paul King

Oyuncular: Ben Whishaw, Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Julie Walters, Jim Broadbent, Tim Downie, Madeleine Worrall, Lottie Steer, Imelda Staunton, Nicole Kidman

Nicole Kidman'ın filmografisindeki en sevimli yapımlardan biri olan "Paddington" tam bir kafa dağıtma filmi. Genç bir Peru ayısı, bir ev aramak için Londra'ya gider. Paddington İstasyonu'nda kendini kaybolmuş ve yapayalnız bulduğunda, ona geçici bir sığınak sunan nazik Brown ailesiyle tanışır.


12. Practical Magic (1998) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Griffin Dunne

Oyuncular: Nicole Kidman, Sandra Bullock, Stockard Channing

Komedi, dram ve fantastik türlerindeki "Practical Magic" filminde, küçük bir kasabada eksantrik teyzeleri tarafından büyütülen iki cadı kız kardeş, sonsuz aşkı bulmalarını engellemekle tehdit eden bir lanet ve bağnaz önyargılarla karşı karşıya kalırlar.


13. Dead Calm (1989) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Phillip Noyce

Oyuncular: Nicole Kidman, Sam Neill, Billy Zane

Gerilim ve korku türlerindeki "Dead Calm" filminde, bir trajedinin ardından denizde izole bir şekilde vakit geçirmekte olan John Ingram ve karısı Rae, batmakta olan bir gemiyi terk eden bir yabancıyla karşılaşırlar. Ancak o yabancıya yardım etmek, tahmin ettikleri kadar iyi bir durum olmaz.


14. Lion (2016) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Garth Davis

Oyuncular: Nicole Kidman, Dev Patel, Rooney Mara

Biyografi ve dram türlerindeki "Lion" filminde beş yaşındaki Hintli bir çocuk, evinden yüzlerce kilometre uzakta kaybolduktan sonra Avustralyalı bir çift tarafından evlat edinilir. 25 yıl sonra ise kayıp ailesini bulmak için yola koyulur.


15. Batman Forever (1995) – IMDB Puanı 5.4

Yönetmen: Joel Schumacher

Oyuncular: Val Kilmer, Tommy Lee Jones, Nicole Kidman, Jim Carey

Aksiyon ve macera türlerindeki süper kahraman filmi "Batman Forever"da Batman, artık Two-Face olarak anılan eski bölge savcısı Harvey Dent, Edward Nygma ve The Riddler ile mücadele etmelidir. Neyse ki kendi tarafında da genç bir sirk akrobatı olan yardımcısı Robin vardır.


Nicole Kidman'ın En İyi Dizileri:

1.Big Little Lies (2017-2019) – IMDB Puanı 8.5

Yaratıcı: David E. Kelley

Oyuncular: Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgard, Adam Scott, Zoe Kravitz, Laura Dern

Başlangıçta tek sezonluk bir mini dizi olarak planlanan ancak yoğun talep üzerine ikinci sezonu da çekilen ve neyse ki yüksek beklentiyi karşılamayı başaran "Big Little Lies" dizisi, toplam 14 bölümlük iki sezonu ile hızlıca izleyip bitirebileceğiniz kadar kısa ve akıcı. Dizinin hikayesi, polis karakolunda bir cinayetin tanıklarının anlattıkları üzerinden ilerliyor. Dışarıdan mükemmel hayatlara sahipmiş gibi görünen küçük kasabadaki bir grup annenin, yaşanan cinayet ile aslında o kadar da kusursuz hayatlara sahip olmadığı ortaya çıkıyor. "Big Little Lies", Agatha Christie romanlarındaki veya Sherlock Holmes hikayelerindeki klasikleşmiş "Bu şüphelilerden hangisi suçlu ve cinayeti nasıl işledi?" konseptini alıp, buna ilginç bir modern doku kazandırıyor. Klasik türde seyircinin, herkese şüpheliymiş gibi yaklaşması sağlanırken, burada tüm şüphelilere insan olarak yaklaşmamız; hayatlarını, kişisel problemlerini, travmalarını anlamamız sağlanıyor. Bu da hikayenin özünün, "Cinayeti kim ve nasıl işledi"den ziyade "O noktaya nasıl gelindi?" sorusunun cevabı olmasını sağlıyor. Bir noktadan sonra neredeyse kimin öldürdüğünü ve nasıl öldürdüğünü değil, kim öldürmüş olursa olsun o karakterin yanında olacağımızı düşünüyoruz.


2.The Undoing (2020) – IMDB Puanı 7.4

Yaratıcı: David E. Kelley

Oyuncular: Nicole Kidman, Hugh Grant, Noah Jupe

Nicole Kidman'ın yer aldığı bir diğer mini dizi "The Undoing"; suç, dram ve gizem türlerinde karşımıza çıkıyor. "The Undoing" dizisi, New York'ta yaşayan, ilk kitabını yayımlamaya hazırlanan başarılı terapist Grace Fracer'ın hayatı ve evliliğinin, eşinin korkunç bir cinayetle öldürülmesinin ardından allak bullak olmasına odaklanıyor. "The Undoing"i izlerken, bolca şüphe duyacak, hiçbir karakterin tam olarak iyi veya tam olarak kötü olduğundan emin olamayacaksınız.


3.Nine Perfect Strangers (2021-2022) – IMDB Puanı 7.0

Yaratıcılar: John-Henry Butterworth, David E. Kelley

Oyuncular: Nicole Kidman, Melissa McCarthy, Michael Shannon, Luke Evans, Regina Hall, Bobby Cannavale

Nicole Kidman'ın hem başrolünde hem de yapımcıları arasında yer aldığı, "Big Little Lies"ın yazarı Liane Moriarty'nin çok satan romanından uyarlanan "Nine Perfect Strangers", Kidman'ı "Big Little Lies" ve "The Undoing" dizilerinin yönetmeni David E. Kelley ile tekrar bir araya getiriyor. Şehir stresinden kaçmak isteyen dokuz kişi, soluğu hem gençleşme vadeden hem de sağlıklı bir yaşam stili kazandırma konusunda yardımcı olan bir sağlık merkezinde alıyor. Sağlık merkezinin patronu Masha, dokuz misafirinin şehir stresinden arınmalarına yardımcı olurken aynı zamanda tazelenmelerini de sağlıyor. İlk zamanlarda her şey oldukça mükemmel ilerliyor ve dokuz misafir başlarına geleceklerden habersiz huzurlu tatillerine devam ediyor. Ancak Masha'nın yardımları zamanla manipülasyona dönüşüyor ve misafirlerinin hem zihinleri hem de bedenleri üzerinde hakimiyet kurmaya başlıyor.


4. Top of the Lake (2013-2017) – IMDB Puanı 7.4

Yaratıcı: Jane Campion, Gerard Lee

Oyuncular: Elisabeth Moss, David Wenham, Peter Mullan, Thomas M. Wright, Gwendoline Christie, Alice Englert, Nicole Kidman

13 bölümlük iki sezonuyla tek bir hafta sonunda rahatlıkla izleyebileceğiniz bir polisiye gerilim dizisi olan "Top of the Lake"'in yaratıcılığını Jane Campion ve Gerard Lee üstleniyor. Jane Campion'ın filmlerini sevenlerin ve polisiye tutkunlarının mutlaka izlemesi gereken dizilerden. Yeni Zelanda'daki bir gölün yakınında 12 yaşında bir kız ortadan kaybolur. Bu davaya takıntılı hale gelen Dedektif Robin Griffin ise küçük bir kasabanın sırları ve kendisinin bastırmaya çalıştığı taraflarıyla yüzleşmek zorunda kalır.


Tom Cruise'un En İyi Filmleri

Margot Robbie'nin En İyi Dizi ve Filmleri

Anya Taylor-Joy'un En İyi Film ve Dizileri

EN ÇOK OKUNANLAR

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler