Jessica Chastain'in En İyi Dizi ve Filmleri

Bilim kurgudan romantik drama, gerilimden gizem ve aksiyona dek Oscar ödüllü oyuncu Jessica Chastain'in en iyi dizi ve filmleri bir arada.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
16 Kasım 2023 Perşembe 16:16 | Son Güncellenme:
22 dakika okunma süresi
Jessica Chastain'in En İyi Dizi ve Filmleri

Jessica Chastain Kimdir?

Jessica Chastain -tam adıyla Jessica Michelle Chastain- 24 Mart 1977'de Sacramento, Kaliforniya'da doğdu ve Kuzey Kaliforniya banliyösünde büyüdü. Dokuz yaşında dansı keşfeden Jessica Chastain, 13 yaşında bir dans topluluğuna katıldı ve Shakespeare yapımlarında sahne almaya başladı. "Romeo & Juliet" prodüksiyonundaki bir aktör Chastain'i, dünyanın en ünlü sanat okullarından biri olan Juilliard'ın drama bölümü seçmelerine katılmaya teşvik etti. Okulun ünlü mezunlarından Robin Williams'tan aldığı burs sayesinde "Crew 32"nin bir üyesi oldu.

Oyunculuk kariyerine tiyatronun ardından televizyon dizileri ile devam eden Jessica Chastain, hızlıca keşfedilerek sinema dünyasına adım attı. Bugün Hollywood'un en ünlü yüzlerinden biri olan Chastain, 2012 yılında "The Help" filmindeki performansı ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve 2013 yılında da "Zero Dark Thirty" filmindeki performansı ile En İyi Kadın Oyuncu dallarında Oscar'a aday gösterildi. 2022 yılında ise "The Eyes of Tammy Faye" filminde Tammy Faye'i canlandırdığı performansı ile çok beklenen En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını sonunda kazandı.


Jessica Chastain Filmleri:

1. Interstellar (2014) – IMDB Puanı 8.6

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Matthew McConnaughey, Jessica Chastain, Anne Hathaway, Mackenzie Foy, Ellen Burstyn, John Lithgow, Timothée Chalamet, David Oyelowo

Klasik bir Christopher Nolan filmi olarak, tam anlamıyla anlayabilmek için birkaç kez izlenmesi gereken "Interstellar"ın senaryosunu yine Christopher Nolan ve kardeşi Jonathan Nolan birlikte yazdı. "Interstellar" filminde Cooper ve ekibi, insanlığın hayatta kalmasını sağlayacak bir çözüm için keşif yolculuğuna çıkarak bir solucan deliğinden geçer. Böyle bakıldığında pek de orijinal bir hikaye gibi durmasa da devreye bu karakterlerin kişisel hikayeleri, aile bağları, ilginç zaman akışı ve büyüleyici görüntüler girince filmi izlerken Nolan'ı bir kez daha takdir etmeden duramıyoruz. Jessica Chastain, filmde Murph karakterinin yetişkinliğini canlandırarak başarılı bir performans sergiliyor.


2. Zero Dark Thirty (2012) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Kathryn Bigelow

Oyuncular: Jessica Chastain, Joel Edgerton, Chris Pratt

Dram, tarih ve gerilim türlerindeki "Zero Dark Thirty" filminde, El Kaide terörist lideri Usame bin Ladin'in Eylül 2001 saldırılarından sonra 10 yıl süren avının ve Mayıs 2011'de Donanma S.E.A.L.s Team 6 tarafından öldürülmesinin öyküsü anlatılıyor. Başroldeki Jessica Chastain, Maya karakteri ile En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ına aday gösterildi.


3. The Eyes of Tammy Faye (2021) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Michael Showalter

Oyuncular: Jessica Chastain, Andrew Garfield, Cherry Jones, Vincent D'Onofrio, Mark Wystrach, Sam Jaeger, Louis Cancelmi, Gabriel Olds

Jessica Chastain, kuşkusuz "The Eyes of Tammy Faye"in öne çıkan oyuncusu, üstelik bu rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını da kazandı. Ancak Andrew Garfield da Jim Bakker karakterinin belirsiz, tekinsiz ve suçlu doğasını yansıtırken o kadar başarılı ki... Film, televizyoncu Tammy Faye Bakker'ın olağanüstü yükselişine, düşüşüne ve kurtuluşuna samimi bir bakış sunuyor.


4. The Tree of Life (2011) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Terrence Malick

Oyuncular: Brad Pitt, Sean Penn, Jessica Chastain

Dram ve fantastik türlerindeki "The Tree of Life" filmi, 1956'da Waco, Teksas'ta yaşayan bir ailenin hikayesini anlatıyor. Ailenin en büyük oğlu, masumiyetin yitirilişine tanık olur ve anne babasının çelişkili öğretileriyle mücadele eder. Jessica Chastain, Mrs. O'Brien rolünde ailenin annesini canlandırıyor.


5. Memory (2023) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Michel Franco

Oyuncular: Jessica Chastain, Peter Sarsgaard, Brooke Timber

Dram türündeki "Memory" filminde, Sylvia, basit ve düzenli bir hayat süren bir sosyal hizmet görevlisidir. Saul ise Sylvia'yı lise buluşmalarından eve kadar takip eder. Sürpriz karşılaşmaları her ikisini de derinden etkileyecek, geçmişin kapılarını aralayacaktır.


6. The Good Nurse (2022) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Tobias Lindholm

Oyuncular: Jessica Chastain, Eddie Redmayne, Denise Pillott

İşi başından aşkın bir yoğun bakım hemşiresi, özverili yeni iş arkadaşından destek alır ancak bir hastanın beklenmedik ölümü, şüpheleri bu yeni hemşireye çeker. Tobias Lindholm'un yönetmenliğini üstlendiği "The Good Nurse" filmi, Charles Graeber'ın romanından Krysty Wilson-Cairns tarafından senaryoya uyarlanıyor.


7. The Help (2011) – IMDB Puanı 8.1

Yönetmen: Tate Taylor

Oyuncular: Viola Davis, Emma Stone, Otavia Spencer, Bryce Dallas Howard, Jessica Chastain, Ahna O'Reilly, Allison Janney, Anna Camp

Dram türündeki "The Help" filminde, 1960'ların sivil haklar hareketi sırasında hevesli bir yazar, Afrika kökenli Amerikalı hizmetçilerin, yanlarında çalıştıkları beyaz ailelere bakış açılarını ve her gün yaşadıkları zorlukları anlatan bir kitap yazmaya karar verir. Jessica Chastain, canlandırdığı Celia Foote karakteri ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ına aday gösterildi.


8. Crimson Peak (2015) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Guillermo del Toro

Oyuncular: Jessica Chastain, Mia Wasikowska, Tom Hiddleston

Dram, korku ve gizem türlerindeki "Crimson Peak" filminde, bir aile trajedisinin ardından, hevesli bir yazar, çocukluk arkadaşına duyduğu aşk ile gizemli bir yabancının cazibesi arasında kalır. Geçmişinin hayaletlerinden kaçmaya çalışırken nefes alan, kanayan ve hatırlayan bir eve sürüklenir.


9. Molly's Game (2017) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Aaron Sorkin

Oyuncular: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner, Chris O'Dowd, Michael Cera

Gerçek olayları konu alan "Molly's Game" filmi, Molly Bloom'un olimpiyat sporcusundan, FBI'ın hedef suçlusuna dönüşmesini konu alıyor. Olimpiyattaki başarısız kariyerinin ardından Molly Bloom, 2000'li yılların sonunda Los Angeles'a taşınarak burada yüksek bahisli poker oyunları organize ediyor. Yönetmenliğini ve senaristliğini Aaron Sorkin'in üstlendiği film 75. Altın Küre Ödülleri'nde En İyi Senaryo ve En İyi Kadın Oyuncu dallarında aday gösterildi.


10. Take Shelter (2011) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Jeff Nichols

Oyuncular: Jessica Chastain, Michael Shannon, Shea Whigham

Dram, korku ve bilim kurgu türlerindeki "Take Shelter" filminde, bir dizi kıyamet imgesi tarafından rahatsız edilen genç bir koca ve baba, ailesini, yaklaşan fırtınadan mı yoksa kendisinden mi koruyacağını sorgular.


11. The Martian (2015) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Jessica Chastain, Matt Damon, Kristen Wiig, Kate Mara, Sebastian Stan, Sean Bean, Michael Pena, Jeff Daniels, Chiwetel Ejiofor, Mackenzie Devis, Donald Glover, Nick Mohammed

"The Martian", 2015 yapımı bir bilim-kurgu filmi. Film, botanikçi ve mühendis Mark Watney'in, "Ares 3 Görevi" sırasında Mars'ta mahsur kalma hikayesini konu alıyor. Watney, görevdeki diğer üyeler tarafından ölü sanılarak geride kalır. Watney, kendi çabalarıyla hayatta kalmayı başarır ve NASA'ya, Mars'ta hayatta kalmayı başardığını bildirir. NASA, Watney'in hayatta kalmasını sağlamak için çabalarını artırır ve uzay araştırmalarının en büyük keşiflerinden biri olan, Mars'tan evine geri dönen tek kişinin hikayesi yazılmaya başlanır. Jessica Chastain, Ares 3 ekibinin lideri Melissa Lewis rolünde karşımıza çıkıyor.


12. Armageddon Time (2022) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: James Gray

Oyuncular: Anne Hathaway, Jeremy Strong, Jessica Chastain, Banks Repeta, Jaylin Webb, Anthony Hopkins

Drama türündeki "Armageddon Time" filmi, ailenin gücü ve Amerikan Rüyası'nın nesiller boyu peşinden koşma üzerine son derece kişisel bir büyüme hikayesi. Jessica Chastain, filmde Maryanne Trump karakterine hayat veriyor.


13. Miss Sloane (2016) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: John Madden

Oyuncular: Jessica Chastain, Mark Strong, Gugu Mbatha-Raw

Dram türündeki "Miss Sloane" filminde, siyasi güç simsarlarının yüksek riskli dünyasında Elizabeth Sloane, başkentin en çok aranan ve en zorlu lobicisi. Ancak kariyerinin en güçlü rakibini karşısına aldığında, kazanmanın bedelinin çok ağır olabileceğini fark eder.


14. A Most Violent Year (2014) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: J.C. Chandor

Oyuncular: Jessica Chastain, Oscar Isaac, David Oyelowo

Aksiyon, suç ve dram türlerindeki "A Most Violent Year" filminde, 1981'de New York'ta hırslı bir göçmen, şehir tarihinin en tehlikeli yılında işini ve ailesini korumak için mücadele eder.


15. Coriolanus (2011) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: Ralph Fiennes

Oyuncular: Ralph Fiennes, Gerard Butler, Brian Cox, Jessica Chastain

Dram, gerilim ve savaş filmi "Coriolanus"ta, Roma'nın sürgün edilmiş bir kahramanı, şehirden intikamını almak için ezeli düşmanıyla ittifak kurar.


16. Miss Julie (2014) – IMDB Puanı 5.5

Yönetmen: Liv Ullmann

Oyuncular: Jessica Chastain, Colin Farrell, Samantha Morton

Romantik dram türündeki "Miss Julie" filminde, 1890'da Fermanagh'da bir yaz gecesi boyunca, Anglo-İrlanda aristokrasisinin huzursuz bir kızı, babasının uşağını kendisini baştan çıkarması için cesaretlendirir.


17. The Disappearance of Eleanor Rigby (2014) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Ned Benson

Oyuncular: Jessica Chastain, James McAvoy, Viola Davis

Romantik dram türündeki "The Disappearance of Eleanor Rigby" filmi, bir zamanlar bildikleri hayatı ve aşkı geri kazanmaya ve çok uzakta kalmış olabilecek bir geçmişin parçalarını toplamaya çalışan bir çiftin hikayesini anlatıyor.


18. The Zookeeper's Wife (2017) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Niki Caro

Oyuncular: Jessica Chastain, John Heldenbergh, Daniel Brühl

Biyografi ve dram türlerindeki "The Zookeeper's Wife" filminde, Varşova Hayvanat Bahçesi'nin bakıcıları Antonina ve Jan Zabinski, 2. Dünya Savaşı Polonya'sındaki Nazi işgali sırasında yüzlerce insanı ve hayvanı kurtarmak zorundadır.


19. Lawless (2012) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: John Hillcoat

Oyuncular: Jessica Chastain, Tom Hardy, Shia LaBeouf, Guy Pearce

Biyografi, suç ve dram türlerindeki "Lawless" filmi, Büyük Buhran döneminde Franklin County, Virginia'da geçiyor. İçki kaçakçılığı yapan üç kardeş, karlarından pay almak isteyen yeni bir özel vekil ve diğer yetkililer tarafından tehdit ediliyor.


20. The Huntsman: Winter's War (2016) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: Cedric Nicolas, Troyan

Oyuncular: Emily Blunt, Chris Hemsworth, Jessica Chastain, Charlize Theron

Aksiyon, macera ve dram türlerindeki "The Huntsman: Winter's War" filminde, Buz Kraliçesi Freya'nın ordusunun üyeleri olarak yetiştirilen Eric ve savaşçı arkadaşı Sara, hem Freya'nın hem de kız kardeşi Ravenna'nın kötü niyetlerinden kurtulmak için mücadele ederken yasak aşklarını gizlemeye çalışırlar.


Jessica Chastain Dizileri:

1. George & Tammy (2022-2023) – IMDB Puanı 7.5

Yaratıcı: Abe Sylvia

Oyuncular: Jessica Chastain, Michael Shannon, Steve Zahn, David Wilson Barnes, Walton Goggins, Zachariah Malach, Jamie Dick, Andy Gibson

Başrollerini Oscar ödüllü Jessica Chastain ve Oscar adayı Michael Shannon'ın paylaştığı "George & Tammy" dizisi, karmaşık ilişkileriyle tüm zamanların en ikonik müziklerine ilham veren country müziğinin güçlü çifti Tammy Wynette ve George Jones'un büyük aşk hikayesini anlatıyor.


2. Scenes from a Marriage (2021) – IMDB Puanı 8.1

Yaratıcı: Hagai Levi

Oyuncular: Jessica Chastain, Oscar Isaaci Sophie Kopera, Nicole Beharie, Corey Stoll

Aynı isimli orijinal filmin uyarlaması olan "Scenes from a Marriage" mini dizisi; ikonik aşk, nefret, arzu, tek eşlilik, evlilik ve boşanma tasvirini Oscar Isaac ve Jessica Chastain'in canlandırdığı çağdaş bir Amerikalı çiftin merceğinden yeniden inceliyor.


3. The Space Within (2023)– IMDB Puanı 8.0

Oyuncular: Jessica Chastain, Ellen Burstyn, Hannah Church

İlginç bir yapım olarak listemizde istisnai bir podcast dizisi olan "The Space Within"e de yer vermek istedik. Yedi yaşındaki Sophie Lewin, bir anda altı saatliğine ortadan kaybolur. 17 mil ötede ıssız bir yolda bulunan Sophie'nin yaşadıklarına dair hiçbir anısı yoktur. Ama kesin olan bir şey var: Sophie o günden beri aynı değildir. Ne olduğunu anlamaya kararlı olan Sophie'nin ailesi, dünyaca ünlü psikiyatrist Dr. Maddie Wyle'dan yardım ister. Maddie, Sophie'nin anılarını ortaya çıkarmaya başladığında, Sophie için gelen şeyin bu gezegenden olmadığına olan inancıyla bilimin sınırlarını terk ederek doğaüstü bir gizemin içine doğru sürüklenir. Jessica Chastain, Dr. Maddie'ye hayat veriyor.


Jake Gyllenhaal'un En İyi Filmleri

Florence Pugh'un En İyi Dizi ve Filmleri

Robert Pattinson'ın En İyi Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri