Jake Gyllenhaal'un En İyi 20 Filmi

Hollywood'un en sevilen oyuncularından Jake Gyllenhaal, farklı türlerde yapımlarda, bambaşka karakterleri canlandırmaktan hoşlanıyor. Romantikten drama, aksiyondan süper kahraman yapımlarına, maceradan gerilime dek Jake Gyllenhaal'un en iyi filmleri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
7 Kasım 2023 Salı 14:27 | Son Güncellenme:
18 dakika okunma süresi
Jake Gyllenhaal'un En İyi Filmleri

Jake Gyllenhaal Kimdir?

Hollywood'un oyunculuğuyla en çok takdir gören isimlerinden Jake Gyllenhaal, 19 Aralık 1980 tarihinde Los Angeles, Kaliforniya, ABD'de doğdu. Gyllenhaal, Hollywood'da tanınmış bir aileye sahip: Annesi Naomi Foner, bir senarist ve yapımcı; babası Stephen Gyllenhaal, bir film yönetmeni; ablası Maggie Gyllenhaal da kendisi gibi başarılı bir oyuncu. Jake Gyllenhaal, genç yaşlarda oyunculuğa adım attı ve zamanla önemli bir film kariyeri sahip oldu.

Jake Gyllenhaal, çok yönlü bir aktör olarak tanınıyor ve birçok farklı türde filmde başarılı performanslar sergiliyor. Ayrıca, tiyatroda da sahne deneyimine sahip. Oyunculuk kariyeri boyunca birçok ödül ve adaylık kazandı. "Brokeback Mountain"(2005) filmi ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde Oscar'a aday gösterildi.


Jake Gyllenhaal Filmleri:

1. Donnie Darko (2001) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Richard Kelly

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Maggie Gyllenhaal, Patrick Swayze, Holmes Osborne, Daveigh Chase, Mary McDonnell, Arthur Taxier

Genç Donnie Darko karakterini canlandırdığı bu film, Jake Gyllenhaal'un çıkış yapmasına yardımcı oldu. Bazen yüksek bütçeli filmler gişe rekorları kırar ama düşük bütçeli filmler sinema tarihine geçer. Richard Kelly imzalı bağımsız yapım "Donnie Darko" da bunlardan biri. Gerçeklikle oynanan döngüsel zaman anlatımı, bilim kurgu unsurlarıyla kişisel bir hikaye dramasını bir araya getiriyor. "Donnie Darko"da tuhaf bir kazadan kıl payı kurtulan sorunlu bir genç olan Donnie'nin, tavşan kostümü giymiş bir adamın kendisini bir dizi suç işlemesi için manipüle ettiği hayalleri ile boğuşmasını izliyoruz. Genç Jake Gyllenhaal, Donnie Darko'yu canlandırırken, ablası Maggie Gyllenhaal da Donnie'nin ablası Elizabeth Darko'ya hayat veriyor.


2. Brokeback Mountain (2005) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Ang Lee

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger, Michelle Williams, Anne Hathaway

Birbirine aşık bir kovboy ve çiftçi olan Ennis ve Jack, bir yandan kız arkadaşlarıyla evlenip bir yandan da kendi aralarındaki ilişkinin karmaşasında sıkışmaktadır. Başrollerdeki Jake Gyllenhaal ve Heath Ledger'a eşleri rolünde Anne Hathaway ve Michelle Williams eşlik ediyor. "The Brokeback Mountain", En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Müzik dallarında Oscar kazandı. Aynı zamanda Jake Gyllenhaal, bu filmdeki performansı ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde Oscar'a aday gösterildi.


3. Zodiac (2007) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, Anthony Edwards, Brian Cox, John Carroll Lynch

1968 ve 1983 yılları arasında San Francisco'da gerçekleşen cinayetlerin sorumlusu Zodiac isimli bir seri katildir. Bu filmde Zodiac'ı yakalamayı kafaya takmış bir çizeri ve bir polisi izliyoruz. Gerçek olayları biliyorsanız filmin sonuna dair bir fikriniz olacaktır, yine de David Fincher'ın yönetmenliği, Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. ve Mark Ruffalo'nun başarılı oyunculuğu ve konunun ele alınış şekli açısından kesinlikle izlemeye değer.


4. Nightcrawler (2014) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Dan Gilroy

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Bill Paxton

Dan Gilroy'un başarılı kaleminden ve yönetmenliğinden ortaya çıkan "Nightcrawler", umutsuzca iş arayan Louis Bloom'un, Los Angeles suç gazeteciliği dünyasına adım atmasını ve kendi hikayesinin yıldızı olmak için gözlemci ile katılımcı arasındaki çizgiyi bulanıklaştırmasını konu alıyor. Louis, istediği kadrajı yakalamak için hiçbir şeyden sakınmayan, etik algısı olmayan ve empati kuramadığı için karşı tarafı anlayamayan bir sosyopattır. Aşırı azimli, ürkütücü gülümsemeli bu adam, kendini başkalarının yerine koyamazken biz, senaryonun büyük başarısı ve Jake Gyllenhaal'un harika performansı sayesinde kendimizi onun yerine koyabiliyoruz.


5. Okja (2017) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Tilda Swinton, Paul Dano, Seo-hyun Ahn, Jake Gyllenhaal

Aksiyon, macera ve dram türlerinde "Okja" filminde, genç bir kız, güçlü ve çok uluslu bir şirketin, Okja adında büyüleyici bir canavar olan en iyi arkadaşını kaçırmasını engellemek için her şeyi riske atar.


6. Love & Other Drugs (2010) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Edward Zwick

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Marshall Herskovitz

Romantik dram ve komedi türlerindeki "Love & Other Drugs" filminde, 1990'ların Pittsburgh'unda bir ilaç satıcısı, Parkinson hastası genç bir kadınla ilişki yaşamaya başlar. Jake Gyllenhaal ve Anne Hathaway'in uyumlu bir çift olduğunu görebiliyoruz.


7. Nocturnal Animals (2016) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Tom Ford

Oyuncular: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson, Isla Fisher, Armie Hammer

Tom Ford'un dramatik gerilimi "Nocturnal Animals", son yılların en kafa karıştırıcı filmleri listelerinde de yer alıyor. Senaryosu, Austin Wright'ın "Tony and Susan" isimli kitabından Tom Ford tarafından uyarlanarak yazılan filmin yönetmen koltuğunda yine Ford oturuyor. Susan, yıllar önce ayrıldığı yazar eşinden bir kitabının taslağını alır. Eski eşi, kitabı okuyarak kendisine fikir vermesini istediğinde Susan kitabı okumaya başlar ve elinden bırakamaz. Ancak bu durum hayatını etkilemeye başlar. Filmografisine baktığımızda Tom Ford, yönetmen ve senarist olarak çalıştığı projelerde oldukça düşündürücü ve güçlü filmler üretmeyi seviyor gibi görünüyor.


8. Spider-Man: Far From Home (2019) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Jon Watts

Oyuncular: Tom Holland, Zendaya, Samuel L. Jackson, Jake Gyllenhaal, Marisa Tomei, Jon Favreau, Jacob Batalon, Tony Revolori

"Avengers: End Game"de (2019) yaşananların ardından Örümcek Adam, sonsuza dek değişen bir dünyada yeni tehditlerle başa çıkmak için adım atmak zorunda. Jake Gyllenhaal da Marvel Sinematik Evreni'nde Quentin Beck karakterini canlandırıyor.


9. The Guilty (2021) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Antoine Fuqua

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Riley Keough, Peter Sarsgaard

Jake Gyllenhaal'un başrolünde yer aldığı suç gerilim türündeki "The Guilty" yapımı, 911 çağrı merkezinde geçiyor. Çağrı operatörü Joe Baylor, çağrı merkezini arayıp hayatının tehlikede olduğunu söyleyen bir kişiyi kurtarmaya çalışırken, kendini çok daha derin bir olay örgüsünün içinde buluyor.


10. Prisoners (2013) – IMDB Puanı 8.1

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis, Melissa Leo, Paul Dano, Terrence Howard, Maria Bello

Suç, dram ve gizem türlerindeki "Prisoners" filminde, Keller Dover'ın kızı ve arkadaşı kaybolunca, polis birden fazla ipucunun peşine düşer ve baskı artarken Keller, meseleyi kendi ellerine alır.


11. Enemy (2013) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Mélanie Laurent, Sarah Gadon

Dram, gizem ve gerilim türlerindeki oldukça ilginç bir film olan "Enemy"de bir adam, bir filmde gördüğü benzerini aramaya başlar.


12. Life (2017) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Daniel Espinosa

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds

Korku, bilim kurgu ve gerilim türlerindeki "Life" filminde, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki bilim insanlarından oluşan bir ekip, Mars'ta yok oluşa neden olan ve şimdi de Dünya'daki tüm yaşamı tehdit eden, hızla evrimleşen bir yaşam formu keşfediyor.


13. Source Code (2011) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Duncan Jones

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga

Aksiyon, dram ve gizem türlerindeki "Source Code" filminde, bir asker, başka birinin bedeninde uyanır ve sekiz dakika içinde bir banliyö treninin bombacısını bulmak için deneysel bir hükümet programının parçası olduğunu keşfeder.


14. The Good Girl (2002) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Miguel Arteta

Oyuncular: Jennifer Aniston, Jake Gyllenhaal, Deborah Rush

Dram ve romantik türlerindeki "The Good Girl" filminde, bir indirim mağazası tezgahtarı, kendini Holden Caulfield'in vücut bulmuş hali olarak gören bir stokçuyla ilişki kurar.


15. The Sisters Brothers (2018) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Jacques Audiard

Oyuncular: Joaquin Phoenix, John C. Reilly, Jake Gyllenhaal

Dram ve Western türlerindeki "Les Frères Sisters (The Sisters Brothers)" filminde, meşhur silahlı suikastçı ikilisi Eli ve Charlie Sisters, 1850'lerin Oregon'unda bir altın arayıcısını ve onun beklenmedik müttefikini kovalamaktadır.


16. The Covenant (2023) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Guy Richie

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Dar Salim, Sean Sagar

Aksiyon ve gerilim türlerindeki savaş filmi "The Covenant", Afganistan'daki savaş sırasında yerli bir tercümanın, zorlu ve yıpratıcı bir bölgede yaralı bir çavuşu taşımak için kendi hayatını tehlikeye atmasını konu alıyor.


17. The Day After Tomorrow (2004) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Roland Emmerich

Oyuncular: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal, Emmy Rossum

Aksiyon, macera ve bilim kurgu türlerindeki "The Day After Tomorrow" filminde, paleoiklimbilimci Jack Hall, gezegeni yeni bir Buzul Çağı'na sürükleyen ani bir uluslararası fırtınanın hedefinde kalan oğluna ulaşmak için Washington D.C.'den New York'a cesur bir yolculuk yapmak zorundadır.


18. End of Watch (2012) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: David Ayer

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Michael Pena, Anna Kendrick

Aksiyon, suç ve dram türlerindeki "End of Watch" filminde, belgesel tarzında çekilen bu film, Los Angeles'ta ortak ve arkadaş olan iki genç polis memurunun günlük işlerini ve kendilerinden daha büyük suç güçleriyle karşılaştıklarında neler olduğunu anlatıyor.


19. Wildlife (2018) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Paul Dano

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Carey Mulligan, Ed Oxenbould

Dram türündeki "Wildlife" filminde, ergenlik çağındaki bir çocuk, babasının önemsiz ve tehlikeli bir işe girmek için onları geçici olarak terk etmesinin ardından annesinin karmaşık tepkisiyle başa çıkmak zorundadır.


20. Stronger (2017) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: David Gordon Green

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Tatiana Maslany, Miranda Richardson

Biyografi ve dram türlerindeki "Stronger" filmi, 2013 Boston Maratonu bombalamasından sağ kurtulduktan sonra şehrinin ve dünyanın kalbini fethederek bir umut sembolü haline gelen sıradan bir adam olan Jeff Bauman'ın ilham verici gerçek yaşam öyküsünü anlatıyor.


Robert Pattinson'ın En İyi Filmleri

Florence Pugh'un En İyi Dizi ve Filmleri

Christian Bale'in En İyi Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar