Christian Bale'in En İyi 20 Filmi

Hollywood'un en başarılı oyuncularından Christian Bale, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ının yanı sıra pek çok ödül ve adaylığa sahip. Aksiyondan gerilime, bilim kurgudan fantastiğe, süper kahraman yapımlarından drama dek Christian Bale'in en iyi filmlerini derledik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
17 Ekim 2023 Salı 15:54 | Son Güncellenme:
19 dakika okunma süresi
Christian Bale'in En İyi Filmleri

Christian Bale Kimdir?

Oyunculuk kariyeri çocuk yaşta başlayan Christian Bale, 30 Ocak 1974 tarihinde Pembrokeshire, Galler, Birleşik Krallık'ta doğdu. İngiliz televizyon dizileri ile başlayan oyunculuk yolculuğu, bugün Hollywood'un en çok aranan aktörlerinden birine dönüşmesi ile devam ediyor.

Christian Bale'in uluslararası tanınırlığı ise 1987 yapımı "Empire of the Sun" filmi ile geldi. Bale, bir Japon esir kampında hayatta kalmaya çalışan bir çocuğu canlandırdığı bu filmdeki performansıyla oldukça övgü topladı.

Zamanla sahne ve sinema dünyasında öne çıkan bir oyuncu haline gelen Christian Bale, kariyeri boyunca birçok ödül ve adaylık elde etti. "The Fighter" filmiyle 2011 yılında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar kazandı. "American Psycho", "The Fighter", "The Big Short" ve "Vice" gibi filmlerdeki rolleriyle de ödüller kazandı ve çeşitli adaylıklar elde etti.

Çalışması pek de kolay bir isim olmadığı söylense de canlandırdığı rolleri titizlikle ele alan ve adeta o karakterlere dönüşen Christian Bale, modern sinemanın en başarılı oyuncularından biri olarak kabul ediliyor.


Christian Bale Filmleri:

1. The Dark Knight Üçlemesi (2005, 2008, 2012)

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Christian Bale, Michael Caine, Ken Watanabe, Liam Neeson, Gary Oldman, Cillian Murphy, Morgan Freeman,

DC evreninin en sevilen süper kahramanlarından Batman'in hikayesini ele alan Christopher Nolan, "The Dark Knight" üçlemesi ile bir efsane yarattı. Christian Bale ise bu efsanevi süper kahramanın en ikonik portrelemelerinden birine imza attı. 2005 yapımı "Batman Begins" filminde, çocuk yaşta ailesinin ölümüne tanık olan Bruce Wayne, adaletsizlikle yüzleşmek için savaşma sanatını öğrenir. Batman olarak Gotham'a döndüğünde, şehri yok etmek isteyen gizli bir topluluğu durdurmak zorundadır. 2008 yapımı "The Dark Knight" filminde, Joker, Gotham halkına yıkım ve kaos getirdiğinde Batman, adaletsizlikle savaşma yeteneğinin en büyük psikolojik ve fiziksel testlerinden birini kabul etmek zorunda kalır. 2012 yapımı "The Dark Night Rises" filmi ise Gotham City'yi büyük bir terörist saldırıdan kurtarmaya çalışan Batman'in gerçek gücünü keşfetme yolculuğunu anlatıyor.


2. The Prestige (2006) – IMDB Puanı 8.5

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlett Johansson, Michael Caine, Piper Perabo, Rebecca Hall, David Bowie, Samantha Mahurin, Andy Serkis

Senaryosunu Jonathan Nolan, Christopher Nolan ve Christopher Priest'in kaleme aldığı "The Prestige", izleyiciyi bir illüzyon hikayesi üzerinden sinemanın özüne doğru yolculuğa çıkarıyor. "The Prestige" için hem Christian Bale'in filmografisindeki hem de sinema tarihindeki en iyi filmlerden biri diyebiliriz. Trajik bir kazanın ardından, 1890'ların Londra'sındaki iki sahne sihirbazı, birbirlerini alt etmek için sahip oldukları her şeyi feda ederken nihai illüzyonu yaratmak için bir savaşa girerler.


3. American Psycho (2000) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Mary Harron

Oyuncular: Christian Bale, Justin Theroux, Josh Lucas, Bill Sage, Chloe Sevigny, Reese Witherspoon, Samantha Mathis, Jared Leto, Willem Dafoe

Zengin bir New York City yatırım bankacılığı yöneticisi olan Patrick Bateman, şiddetli, hedonist fantezilerinin daha derinlerine inerken alternatif psikopatik egosunu iş arkadaşlarından ve arkadaşlarından gizlemekte. Mary Harron'ın yönettiği bu kült film "American Psycho"da Christian Bale'in, psikopat seri katil rolünü oldukça başarılı bir şekilde canlandırdığının da altını çizmek gerek.


4. The Big Short (2015) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Adam McKay

Oyuncular: Ryan Gosling, Christian Bale, Steve Carell, Brad Pitt

2006-2007'de bir grup yatırımcı ABD ipotek piyasasına karşı bahse girdi ve araştırmaları sırasında piyasanın ne kadar kusurlu ve yozlaşmış olduğunu keşfetti. Gerçek olaylardan esinlenen "The Big Short", hem ünlü oyuncu kadrosu hem de başarılı hikaye anlatıcılığı ile oldukça övgü topladı.


5. Vice (2018) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Adam McKay

Oyuncular: Christian Bale, Amy Adams, Steve Carell

Biyografi, komedi ve dram türlerindeki "Vice" filmi, George W. Bush'un Başkan Yardımcısı olarak sessizce muazzam bir güce sahip olan, ülkeyi ve dünyayı bugün hala hissedilen şekillerde yeniden şekillendiren, Washington'un bürokratik dünyasından Dick Cheney'nin hikayesini sunuyor.


6. The Machinist (2004) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Brad Anderson

Oyuncular: Christian Bale, Jennifer Jason Leigh, Aitana Sanchez-Gijon

Dram ve gerilim türlerindeki "The Machinist" filminde, bir yıldır uyumayan bir sanayi işçisi, kendi akıl sağlığından şüphe etmeye başlar. Christian Bale, bu filmdeki performansı ile pek çok ödüle ve adaylığa layık görüldü.


7. The Fighter (2010) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: David O. Russell

Oyuncular: Mark Walhberg, Christian Bale, Amy Adams, Melissa Leo

"The Fighter" filmi, daha ünlü ama belalı abisinin gölgesinden kaçmaya, kendi bağımsızlığını ve gücünü kazanmaya çalışan çaylak bir boksör olan Micky Ward'ın hikayesine dayanıyor.


8. Empire of the Sun (1987) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Christian Bale, John Malkovich, Miranda Richardson

Dram türündeki bir savaş filmi olan "Empire of the Sun"da, genç bir İngiliz çocuk, İkinci Dünya Savaşı sırasında Çin'in Japon işgali altında hayatta kalma mücadelesi verir.


9. Little Women (1994) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Gillian Armstrong

Oyuncular: Susan Sarandon, Winona Ryder, Kirsten Dunst, Claire Danes, Christian Bale, Gabriel Byrne, Trini Alvarado, Samantha Mathis

Louisa May Alcott imzalı aynı anda kitaptan uyarlanan "Little Women", dram ve romantik türlerinde bir film. İç Savaş sonrası Amerika'sında yaşayan ve büyüyen March Kardeşler'in hayatını takip ediyoruz.


10. Ford v Ferrari (2019) – IMDB Puanı 8.1

Yönetmen: James Mangold

Oyuncular: Matt Damon, Christian Bale, Jon Bernthal, Caitriona Balfe, Josh Lucas

"Ford v Ferrari" filminde, Amerikalı araba tasarımcısı Carroll Shelby ve sürücü Ken Miles, 1966'da Le Mans 24 Saat yarışında Ferrari'yi yenmek için Ford için devrim niteliğinde bir yarış arabası inşa etmek amacıyla kurumsal müdahaleler ve fizik yasalarıyla mücadele ediyor.


11. Thor: Love and Thunder (2022) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Taika Waititi

Oyuncular: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Christian Bale

Aksiyon, macera ve komedi türlerindeki süper kahraman filmi "Thor: Love and Thunder (Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü)"nde, Thor, tanrıların soyunu bitirmeyi amaçlayan Tanrı Katili Gorr ile savaşmak için Valkyrie, Korg ve eski kız arkadaşı Jane Foster'ın yardımına başvurur.


12. American Hustle (2013) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: David O Russell

Oyuncular: Amy Adams, Christian Bale, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Jeremy Renner, Louis C.K, Michael Pena

Bir dolandırıcı olan Irving Rosenfeld, baştan çıkarıcı ortağı Sydney Prosser ile birlikte bir FBI ajanı için çalışmaya zorlanır. Ajan Richie DiMaso, onları Jersey'deki güç simsarları ve mafya dünyasına iter.


13. Amsterdam (2022) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: David O. Russell

Oyuncular: Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Anya Taylor-Joy, Taylor Swift, Robert De Niro, Chris Rock, Matthias Schoenaerts, Zoe Saldana, Rami Malek

1930'lu yıllarda geçen "Amsterdam" filmi, kendilerini, tanık oldukları cinayetin şüphelileri konumunda bulan üç yakın arkadaşın bir suç zincirinin ortasında kalışını anlatıyor. "Amsterdam" filminde Christian Bale, başarılı ve büyük isimlerden oluşan oyuncu kadrosunun içinde dahi kendini göstermeyi başarıyor.


14. 3:10 to Yuma (2007) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: James Mangold

Oyuncular: Russell Crowe, Christian Bale, Logan Lerman, Dallas Roberts, Ben Foster, Peter Fonda

"3:10 to Yuma" filmi, toprağını kaybetmek üzere olan ve bunun bedelini ödemesinin tek yolunun ise tehlikeli kanun kaçağı Ben Wade'i Yuma'ya götürmesi olan küçük ölçekli çiftçi Dan Evans'ı takip ediyor. Wade'in eski ekibinin peşlerinde olması gibi pek çok engelle birlikte uzun ve zorlu bir yolculuk onları beklemektedir. Bir yandan eski dünyanın kanunsuz topraklarında ilerlemelerini, bir yandan da Wade'in, Evans'ın aklıyla oynayarak onu serbest bırakmaya ikna etmeye çalışmasını izleriz.


15. I'm Not There (2007) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Todd Haynes

Oyuncular: Cate Blanchett, Christian Bale, Heath Ledger, Ben Whishaw, Richard Gere, Marcus Carl Franklin, Kris Kristofferson

Todd Haynes imzalı "I'm Not There"de altı farklı oyuncu ve canlandırdıkları karakter, Bob Dylan'ın yaşamını ve çalışmalarının farklı yönünü somutlaştırarak bu önemli müzisyenin hayatını aktarıyor. Christian Bale'in bölümü olan Jack karakterinin merkeze geldiği kısım, izleyici ve eleştirmenlerden olumlu tepkiler aldı.


16. The Pale Blue Eye (2022) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Scott Cooper

Oyuncular: Christian Bale, Harry Melling, Fred Hechinger, Gillian Anderson, Lucy Boynton

Emekli bir dedektif, Harp Okulu'ndaki korkunç bir cinayeti çözmesine yardımcı olması için Edgar Allan Poe adlı akıllı bir West Point öğrencisini yanına alır. Scott Cooper imzalı "The Pale Blue Eyes (Solgun Mavi Gözler)", yine Cooper tarafından Louis Bayard'ın romanından sinemaya uyarlandı.


17. Hostiles (2017) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Scott Cooper

Oyuncular: Christian Bale, Scott Shepherd, Rosamund Pike, Ava Cooper

Dram ve western türlerindeki "Hostiles" filminde, 1892'de efsanevi bir ordu yüzbaşısı, bir Cheyenne şefi ve ailesine tehlikeli bölgeden geçerken eşlik etmeyi gönülsüzce kabul eder.


18. Public Enemies (2009) – IMDB Puanı

Yönetmen: Michael Mann

Oyuncular: Christian Bale, Johnny Depp, Marion Cotillard, Stephen Graham, Channing Tatum, Christian Stolte, Jason Clarke, David Wenham

Gerçek bir hikayeden esinlenilen "Public Enemies"de, efsanevi gangster ve banka soyguncusu John Dillinger'ı takip ediyoruz. Michael Mann'in yönettiği bu heyecanlı suç filminde, FBI 1930'larda yükselen suç dalgası sırasında John Dillinger, Baby Face Nelson ve Pretty Boy Floyd'u yakalamaya çalışıyor. İnatçı FBI ajanı Melvin Purvis'i de Christian Bale canlandırıyor.


19. Terminator Salvation (2009) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: McG

Oyuncular: Christian Bale, Sam Worthington, Anton Yelchin

Aksiyon, macera ve bilim kurgu türlerindeki "Terminator Salvation" filminde, 2018'de, makinelere karşı savaşta yarı insan yarı makine olan gizemli yeni bir silah, Skynet'e yapılacak bir direniş saldırısının arifesinde John Connor'a gelir. Ancak onun, kimin tarafında olduğu ve güvenilip güvenilemeyeceği belli değildir.


20. The Promise (2016) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: Terry George

Oyuncular: Christian Bale, Oscar Isaac, Charlotte Le Bon

Osmanlı İmparatorluğu'nun son günlerinde geçen "The Promise", parlak bir tıp öğrencisi olan Michael, güzel ve sofistike Ana ve Paris'te yaşayan ünlü bir Amerikalı gazeteci olan Chris arasındaki aşk üçgenini anlatıyor.


Seri Katilleri Konu Alan En Heyecanlı Filmler

Christopher Nolan'ın Yönettiği En İyi Filmler

Tüm Zamanların En İyi Spor Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey