Robert Pattinson'ın En İyi 20 Filmi

“Harry Potter ve “Twilight” filmleri ile Hollywood'un, bağımsız yapımlarla ise eleştirmenlerin kalbini kazanan Robert Pattinson'ın en iyi filmleri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
24 Ekim 2023 Salı 14:30 | Son Güncellenme:
20 dakika okunma süresi
Robert Pattinson'ın En İyi Filmleri

Robert Pattinson Kimdir?

İngiliz aktör ve müzisyen Robert Pattinson, 13 Mayıs 1986 tarihinde Londra, İngiltere'de doğdu. Oyunculuk kariyerine Londra'da amatör tiyatro sahnelerinde başladıktan sonra İngiliz televizyon dizilerinde ve filmlerinde rol almaya başlayan Robert Pattinson, özellikle "Twilight (Alacakaranlık)" film serisinde Edward Cullen karakteri ile uluslararası tanınırlık kazandı. Ancak ne bu filmleri ne de karakterin kazandığı bu ünü pek sevmeyen Pattinson, kariyerinin sonraki sürecinde uzun bir dönem sanat filmleri ve bağımsız yapımlarda yer alarak yeni bir imaj çizmek için uğraştı. Günümüzde çok daha ciddiye alınan bir oyuncu olarak bunu başardığını da söyleyebiliriz.

Robert Pattinson'ın "Twilight" sonrasındaki kariyerinin dikkat çeken yapımları arasında "Water for Elephants" (2011), "Cosmopolis" (2012), "The Rover" (2014), "Good Time" (2017), "The Lighthouse" (2019), "Tenet" (2020) ve "The Batman" (2022) yer alıyor.

Robert Pattinson, oyunculuğun yanı sıra müziğe de ilgi duyuyor ve şarkı sözleri yazıyor. Kendi müzik projeleri üzerinde çalışıyor ve çeşitli projelerde şarkılar seslendiriyor. Bu da Pattinson'ın hem oyuncu hem de müzisyen olarak çok yönlü bir yetenek olarak tanınmasını sağlıyor.


Robert Pattinson Filmleri:

1. Good Time (2017) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Benny Safdie, Josh Safdie

Oyuncular: Robert Pattinson, Benny Safdie, Jennifer Jason Leigh, Buddy Duress, Taliah Webster

Bağımsız yapım bir gerilim filmi olan "Good Time", Robert Pattinson'ın oyunculuğu ile gerçek anlamda ciddiye alınmaya başladığı projelerden. "Good Time" filminde, küçük kardeşi başarısız bir banka soygununda hapse giren Connie Nikas, kardeşi Nick'i hapisten çıkarmak için New York şehrinin yeraltı dünyasında çarpık bir yolculuğa çıkar.


2. The Batman (2022) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Matt Reeves

Oyuncular: Robert Pattinson, Zoe Kravitz, Jeffrey Wright, Colin Farrell, Paul Dano, John Turturro, Andy Serkis, Peter Sarsgaard

"The Batman", dünyada olduğu gibi Türkiye'de de oldukça fazla izleyiciye ulaştı. Matt Reeves imzalı yapımı, diğer süper kahraman veya Batman filmlerinden ayıran; hikayenin ağırlıklı olarak dedektiflik temasında ilerlemesi. Aksiyon sahneleri ve görsel başarısıyla küresel izleyiciden ve eleştirmenlerden de övgü toplayan film, Bruce Wayne'in yeni Batman olduğu yıllarda geçiyor. Batman, şehri altüst etmeye çalışan bir seri katilin izinden gidiyor.


3. The Lighthouse (2019) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Robert Eggers

Oyuncular: Robert Pattinson, Willem Dafoe, Valeriia Karaman

1890'lara dayanan bu sürükleyici filmde uzak bir adadaki bir çift deniz feneri bekçisi, hayatta kalmak ve akıl sağlıklarını korumak için savaşıyor. Oldukça sembolik ve sürreal bir film olan "The Lighthouse", Robert Eggers'ın en ilginç işlerinden biri.


4. Tenet (2020) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Robert Pattinson, John David Washington, Andrew Howard, Clémence Poésy, Kenneth Branagh, Dimple Kapadia, Laurie Shepherd, Yuri Kolokolnikov

Christopher Nolan'ın zaman kurgularından hoşlananlar, "Tenet" filmini izlerken bir bulmaca çözüyormuş gibi hissedebilir. "Tenet", dünyayı büyük bir tehlikeden kurtarmak için savaşan bir kahramanın hikayesini konu alıyor. Gerçek zamanın ötesinde bir yerde uluslararası bir casusluk görevini yerine getirmeye çalışan kahraman, dünyayı kurtarabilmek için savaşmak zorunda kalır.


5. The King (2019) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: David Michod

Oyuncular: Timothée Chalamet, Joel Edgerton, Ben Mendelsohn, Sean Harris ve Robert Pattinson

"The King", Shakespeare'in 5. Henry'i konu alan birçok oyununa dayanıyor. Timothée Chalamet, babası öldükten sonra tahtı devralan ve Fransa ile mevcut savaşa katılması gereken İngiltere'nin genç kralı Henry'yi canlandırıyor. Timothée Chalamet, kendisine büyük bir sorumluluk verildikten sonra ortaya çıkan olgunlaşmamış, zengin bir prens olarak etkileyici bir performans sergiliyor. Robert Pattinson ise şımarık ve savaş meraklısı Fransız Prensi rolüyle ona eşlik ediyor. Yönetmen David Michod, bu hikayenin karanlık yönlerine eğilmeyi seçtiği için "The King"in, oldukça kasvetli bir film olduğu konusunda uyarmalıyız. Şiddet ve kan boyutuna gelecek olursak, son yıllarda çekilen bir savaş filminden bekleyeceğimiz gibi oldukça gerçekçi ve rahatsız edici olabiliyor. Yavaş tempolu bir film olsa da başarılı oyunculuklar ve iyi bir yönetmenlik ile bezenmiş, izlemeye değer bir yapım.


6. The Childhood of a Leader (2015) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: Bady Corbet

Oyuncular: Berenice Bejo, Liam Cunningham, Stacy Martin, Robert Pattinson

Dram türündeki "The Childhood of a Leader" filmi, 1. Dünya Savaşı sonrası bir liderin çocukluğunun öyküsünü konu alıyor. Robert Pattinson, Charles karakteri ile liderin yetişkinliğini canlandırıyor.


7. Harry Potter and the Goblet of Fire (2005) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Mike Newell

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Maggie Smith, Robbie Coltrane, Michael Gambon, Alan Rickman, Ralph Fiennes, Robert Pattinson

Çok sevilen "Harry Potter" film serisinin dördüncüsü olan "Harry Potter and the Goblet of Fire" ile seri artık daha karanlık bir yöne gidiyor ve küçük bir rolü olduğunu düşünürsek Robert Pattinson'ın canlandırdığı Cedric Diggory'nin bunda rolü büyük. Harry Potter, kendini rakip büyü okulları arasındaki tehlikeli bir turnuvada yarışırken bulur, ancak tekrarlayan kabuslar yüzünden dikkati dağılır.


8. The Lost City of Z (2016) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: James Gray

Oyuncular: Robert Pattinson, Charlie Hunnam, Sienna Miller, Tom Holland

Macera, biyografi ve dram türlerindeki "The Lost City of Z" filmi, 1920'lerde Amazon'da gizemli bir şehri ararken kaybolan İngiliz Kaşif Binbaşı Percival Fawcett'i merkeze alan gerçek hayattan bir drama.


9. High Life (2018) – IMDB Puanı 5.8

Yönetmen: Claire Denis

Oyuncular: Robert Pattinson, Juliette Binoche, André 3000, Mia Goth, Agata Buzek, Lars Eidinger, Claire Tran, Ewan Mitchell, Gloria Obianyo

Macera, dram ve korku türlerindeki "High Life" filminde, bir baba ve kızı, izole bir şekilde yaşadıkları derin uzayda hayatta kalma mücadelesi verirler.

10. The Twilight Serisi (2008, 2009, 2010, 2011, 2012)

Oyuncular: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke, Taylor Lautner, Anna Kendrick, Nikki Reed, Kellan Lutz, Ashley Green, Jackson Rathbone, Peter Facinelli, Elizabeth Reaser

Amerikalı yazar Stephenie Meyer'ın romanlarına dayanan fantastik film serisi "The Twilight Saga", 2008 yılında ilk kez beyazperdede göründüğünden bu yana hem kalplerde hem de sinema dünyasında ayrı bir yer kazandı. Başrollerinde Kristen Stewart ve Robert Pattinson'ın yer aldığı ve her ikisinin de sonrasında hem filmlerden hem de canlandırdıkları karakterlerden ne kadar rahatsız olduklarını tekrar tekrar belirttikleri "The Twilight Saga", özünde babasının yanına taşınan genç bir kız olan Bella ile yakışıklı vampir Edward'ın arasındaki aşk hikayesini anlatıyor. Ancak hikaye ilerledikçe vampirler arası klanlardan kurt adamlara kadar yepyeni karakterler dahil oluyor. Sürekli yağmur yağan Forks Kasabası'nda; vampirler, kurt adamlar ve insanlar arasındaki aksiyon dolu olaylara kadar "The Twilight Saga", boş zamanınız varsa hafta sonu başlayıp bitirmek için oldukça eğlenceli bir seri. Catherine Hardwicke'in yönettiği "Twilight" (2008) ile başlayan seri, "The Twilight Saga: New Moon" (2009), "The Twilight Saga: Eclipse" (2010), devam edip, son kitabın ikiye bölündüğü "The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1" (2011) ve "The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2" filmleriyle sona erdi.


11. The Devil All the Time (2020) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Antonio Campos

Oyuncular: Bill Skarsgard, Tom Holland, Banks Repeta, Robert Pattinson

Suç, dram ve gerilim türlerindeki "The Devill All the Time" filminde, uğursuz karakterler, savaş sonrası yolsuzluk ve vahşetin kol gezdiği bir taşra kasabasında kendini, sevdiklerini korumaya adamış genç bir adamın etrafında bir araya geliyor.


12. The Rover (2014) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: David Michod

Oyuncular: Guy Pearce, Robert Pattinson, Scoot McNairy

Aksiyon, suç ve dram türlerindeki "The Rover" filminde, küresel ekonomik çöküşten 10 yıl sonra, sertleşmiş yalnız bir adam, tek varlığı olan arabasını çalan adamların peşine düşer. Yol boyunca hırsızlardan birinin kardeşini yakalar ve ikili tehlikeli yolculuk sırasında huzursuz bir bağ kurar.


13. Cosmopolis (2012) – IMDB Puanı 5.1

Yönetmen: David Cronenberg

Oyuncular: Robert Pattinson, Juliette Binoche, Sarah Gadon

Suç, dram ve fantastik türlerindeki "Cosmopolis" filminde, saçını kestirmek için Manhattan'ı bir limuzinle geçen 28 yaşındaki milyarder varlık yöneticisinin günü, dünyasını parçalamaya başlayan karakterlerle dolu bir maceraya dönüşür.


14. Life (2015) – IMDB Puanı 6.0

Yönetmen: Anton Corbijn

Oyuncular: Robert Pattinson, Dane DeHaan, Peter Lucas

Biyografi ve dram türlerindeki "Life" filminde, Life Dergisi için çalışan bir fotoğrafçı, James Dean'in fotoğraflarını çekmekle görevlendirilir.


15. Damsel (2018) – IMDB Puanı 5.6

Yönetmenler: David Zellner, Nathan Zellner

Oyuncular: Robert Pattinson, Mia Wasikowska, David Zellner

Komed, dram ve western türlerindeki "Damsel" filmi, 1870 yılı civarında Vahşi Batı'da geçiyor. Varlıklı bir ilk yerleşimci olan Samuel Alabaster, hayatının aşkı Penelope ile evlenmek için Amerikan sınırlarını aşmayı göze alır. Grubu, batıya doğru ilerledikçe, bir zamanlar basit olan bu yolculuk tehlikeli bir hal alır ve kahraman, kötü adam ve genç kız arasındaki çizgiler bulanıklaşır.


16. Maps to the Stars (2014) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: David Cronenberg

Oyuncular: Julianne Moore, Mia Wasikowska, Robert Pattinson

Komedi ve dram türlerindeki "Maps to the Stars" filmi; şöhretin, birbirlerinin ve geçmişlerinin amansız hayaletlerinin peşinde koşan bir Hollywood ailesinin kalbine doğru bir tur sunuyor.


17. Waiting for the Barbarians (2019) – IMDB Puanı 5.9

Yönetmen: Ciro Guerra

Oyuncular: Mark Rylance, Johnny Depp, Robert Pattinson

Dram ve tarih türlerindeki "Waiting for the Barbarians" filminde, izole bir sınır karakolunda, bir sömürge yargıcı, yaklaşan bir ayaklanma hakkında yerel halkı sorgulamak isteyen bir ordu albayının gelmesi ve ardından yargıcı dehşete düşüren acımasız taktikler kullanmasıyla vicdani bir kriz yaşar.


18. Water for Elephants (2011) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Francis Lawrence

Oyuncular: Robert Pattinson, Reese Witherspoon, Christoph Waltz

Dram ve romantik türlerindeki "Water for Elephants" filmi, 1930'larda geçiyor. Eski bir veterinerlik öğrencisi, gezici bir sirkte işe başlar ve sirk müdürünün karısına aşık olur.


19. Remember Me (2010) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Allen Coulter

Oyuncular: Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Caitlyn Rund, Pierce Brosnan

"Remember Me" filmi, iki yeni aşığa odaklanan romantik bir drama. Kardeşinin intiharının ardından anne ve babası ayrılan Tyler ve annesinin cinayetine tanık olduktan sonra her günü dolu dolu yaşayan Ally'i ve filizlenmekte olan ilişkilerini takip ediyoruz.


20. Bel Ami (2012) – IMDB Puanı 5.4

Yönetmen: Declan Donnellan, Nick Ormerod

Oyuncular: Robert Pattinson, Uma Thurman, Kristin Scott Thomas, Christina Ricci

Suç, dram ve tarih türlerindeki "Bel Ami" filmi, genç bir adamın, şehrin en zengin ve nüfuzlu kadınlarını manipüle ederek Paris'te güç kazanmasının öyküsünü anlatıyor.


Tüm Zamanların En Kült Filmleri

Christian Bale'in En İyi Filmleri

Tüylerinizi Diken Diken Edecek Bağımsız Korku Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler