Tüm Zamanların En Kült 25 Filmi

Dramdan gerilime, aksiyondan fantastiğe, biyografiden animasyona dek IMDB puanlamalarına göre tüm zamanların en kült filmlerini keşfettik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
20 Ekim 2023 Cuma 16:03 | Son Güncellenme:
34 dakika okunma süresi
Tüm Zamanların En Kült Filmleri

Sinema Tarihinin En Kült Filmleri:

Tüm zamanların en kült filmlerini keşfetmek için izleyicilerin dizi-film puanlaması yaptığı en popüler platformlardan IMDB'deki gelmiş geçmiş en iyi filmlerin sıralandığı "Top 250" listesine göz atıyoruz. İzleyici ve eleştirmen puanlarına göre belirlenen bu filmler, sinema tarihinin en çok beğenilen, en popüler ve kültleşmiş filmleri. Dramdan gerilime, aksiyondan fantastiğe, biyografiden animasyona dek IMDB puanlamalarına göre belirlenmiş, tüm zamanların en kült filmlerini izleme listenize not almayı unutmayın.


1. The Shawshank Redemption, Esaretin Bedeli (1994) – IMDB Puanı 9.3

Yönetmen: Frank Darabont

Oyuncular: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, William Sadler, Clancy Brown, Gil Bellows

Yedi dalda Oscar adayı olan ünlü dram filmi "The Shawshank Redemption", hapishanede geçirdikleri birkaç yıl boyunca dostluk kuran, birlikte teselli, kefaret ve nihayetinde bir kaçış yolu arayan iki hükümlüyü merkezine alıyor.


2. The Godfather, Baba (1972) – IMDB Puanı 9.2

Yönetmen: Francis Ford Coppola

Oyuncular: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Diane Keaton, Richard S. Castellano, Robert Duvall, Sterling Hayden, John Marley, Richard Conte, Al Lettieri, Abe Vigoda, Talia Shire

Francis Ford Coppola imzalı "The Godfather", sinema tarihinin en kült filmlerinden biri. Savaş sonrası New York'ta bir organize suç hanedanının yaşlanan reisi, gizli imparatorluğunun kontrolünü hayli gönülsüz olan en küçük oğluna devreder. "The Godfather"ın ardından, devam yapımları olan "The Godfather Part II" (1974) ve "The Godfather Part III" (1990) filmlerini de izlemeyi atlamayın. Nitekim listemizin devamında, seriden bir yapım daha bulabilirsiniz.


3. The Dark Knight, Kara Şövalye (2008) – IMDB Puanı 9.0

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Christian Bale, Heath Ledger, Michael Caine, Morgan Freeman, Aaron Eckhart, Maggie Gyllenhaal, Gary Oldman, Cillian Murphy, Nestor Carbonell, Eric Roberts

Christopher Nolan'ın Batman üçlemesinin ikincisi ve muhtemelen en sevileni olan "The Dark Knight", Joker rolünü muazzam bir şekilde canlandıran Heath Ledger'a En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ını kazandırdı. Ne yazık ki Heath Ledger, hayatını kaybetmiş olduğu için Oscar ödülünü onun adına kızı aldı. "The Dark Knight" filminde Joker, Gotham halkına yıkım ve kaos getirdiğinde Batman, adaletsizlikle savaşma yeteneğinin en büyük psikolojik ve fiziksel testlerinden birini kabul etmek zorunda kalır. "The Dark Knight"ı izlemeden önce serinin ilk filmi olan "Batman Begins"i(2005) ve izledikten sonra da sonuncu film olan "The Dark Knight Rises"ı (2012) da seyretmenizi öneririz.


4. The Godfather 2, Baba 2 (1974) – IMDB Puanı 9.0

Yönetmen: Francis Ford Coppola

Oyuncular: Al Pacino, Robert De Niro, Robert Duvall, Diane Keaton, John Cazale, Talia Shire

Suç ve dram türlerindeki "The Godfather 2 (Baba 2)" filminde, Vito Corleone'nin 1920'lerin New York'undaki erken yaşamı ve kariyeri tasvir edilirken, oğlu Michael, aile suç sendikası üzerindeki kontrolünü genişletir ve sıkılaştırır.


5. 12 Angry Men, 12 Kızgın Adam (1957) – IMDB Puanı 9.0

Yönetmen: Sidney Lumet

Oyuncular: Henry Fonda, Lee J. Cobb, Martin Balsam

Bu filmi görmediyseniz bile "Bir '12 Angry Men' değil ama iyi bir film" yorumunu duyduysanız "12 Angry Men (12 Kızgın Adam)"ın sinema tarihindeki konumunu ve ününü aşağı yukarı biliyorsunuzdur. 12 erkekten oluşan jürinin, bir idam davasını tartışmalarını izlediğimiz film, Sidney Lumet'nin başyapıtı olarak kabul ediliyor.


6. Schindler's List, Schindler'in Listesi (1993) – IMDB Puanı 9.0

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Liam Neeson, Ralph Fiennes, Caroline Goodall, Ben Kingsley

Bir savaş filmi olan "Schindler's List", sinema tarihinin en kült 2. Dünya Savaşı konulu yapımı olabilir. O kadar ki filmin, Thomas Keneally'nin kitabından uyarlandığı gözden kaçabiliyor. Alman işgali altındaki Polonya'da sanayici Oskar Schindler, Naziler tarafından uygulanan zulme tanık olduktan sonra fabrikasında çalışan Yahudi aileleri saklamaya başlar. Steven Spielberg'ün başyapıtlarından kabul edilen ve gerçek bir hikayeye dayanan filmde oyuncu kadrosunun performansları yoğun övgülerle karşılandı. Gerçek olayları, özellikle de bu tür savaş hikayelerini izlemek başlı başına yürek burkan bir deneyim, hele de filmdeki kırmızı paltolu küçük kızın minik hikayesini izlediğimizde zaten paramparça olmuş oluyoruz.


7. The Lord of the Rings: The Return of the King, Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (2003) – IMDB Puanı 9.0

Yönetmen: Peter Jackson

Oyuncular: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Orlando Bloom, Sean Bean, Sean Astin, Billy Boyd, Andy Serkis, Ian Holm, Cate Blanchett, Christopher Lee, John Rhys-Davies, Liv Tyler, Hugo Weaving

"The Lord of the Rings: The Return of the King (Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü)" filmi 2004 yılı Oscar'larında En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Uyarlama Senaryo dahil, aday olduğu tüm kategorilerde toplam 11 Oscar kazanarak hem sinema tarihinde hem de Akademi Ödülleri tarihinde önemli bir yer edindi. Daha önce birçok kategoride birden çok ödül kazanan yapımlar olsa da "The Lord of the Rings: The Return of the King", En İyi Film Oscar'ını kazanan ilk ve tek fantastik türdeki film olarak ön plana çıkıyor. "Yüzüklerin Efendisi" hikayesinin sonuncu filmi olan "The Lord of the Rings: The Return of the King"de Gandalf ve Aragorn liderliğindeki halklar ile Sauron'un ordusu arasındaki savaşın en büyük ve son noktasını izliyoruz. "The Lord of the Rings: The Return of the King"den önce –listenin devamında da bulabileceğiniz- "Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring" (2001), "Lord of the Rings: The Two Towers" (2002) filmlerini izlemenizi öneririz.


8. Pulp Fiction, Ucuz Roman (1994) – IMDB Puanı 8.9

Yönetmen: Quentin Tarantino

Oyuncular: John Travolta, Uma Thurman, Samuel L. Jackson, Bruce Willis, Tim Roth, Quentin Tarantino

John Travolta ve Uma Thurman'ın canlandırdığı karakterlerin ikonikleşmiş dans sahnesiyle ve Samuel L. Jackson'ın monolog sahnesiyle sık sık karşımıza çıkan "Pulp Fiction", Quentin Tarantino'nun en ünlü filmlerinin başında geliyor. İki mafya tetikçisi, bir boksör, bir gangster ve evli iki lokanta soyguncusunun hayatları, dört şiddet ve kefaret hikayesinde iç içe geçiyor.


9. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (2001) – IMDB Puanı 8.8

Yönetmen: Peter Jackson

Oyuncular: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortense, Sean Astin, Orlando Bloom, Sena Bean, Billy Boyd, Cate Blanchett, Christopher Lee, Ian Holm

Sinema tarihinin en efsanevi film serisi "The Lord of the Rings"in ilki olan "The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği)", bizi mitolojik ve büyüleyici bir yolculuk hikayesiyle tanıştırıyor. Shire'lı uysal bir Hobbit ve sekiz yol arkadaşı, güçlü Tek Yüzük'ü yok etmek ve Orta Dünya'yı Karanlık Lord Sauron'dan kurtarmak için bir yolculuğa çıkarlar.


10. The Good, the Bad and the Ugly, İyi, Kötü ve Çirkin (1966) – IMDB Puanı 8.8

Yönetmen: Sergio Leone

Oyuncular: Eli Wallach, Clint Eastwood, Lee Van Cleef, Aldo Giuffre, Luigi Pistilli, Rada Rassimov

Tüm zamanların en iyi western filmlerinden biri kabul edilen "The Good, the Bad and the Ugly (İyi, Kötü ve Çirkin)", orijinal adıyla "Il Buono, Il Brutto, Il Cattivo", türünün en büyük örneklerinden biri. Western sinemasının en kült filmi diyebileceğimiz "The Good, the Bad and the Ugly"de, silahlı çatışmalar, kanun kaçakları, ödül avcıları, gizemli bir hazine, etkileyici bir iç savaş sahnesi ve izleyiciye bu kasvetli dünyada eşlik eden efsanevi bir film müziği bulabilirsiniz.


11. Forrest Gump (1994) – IMDB Puanı 8.8

Yönetmen: Robert Zemeckis

Oyuncular: Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise, Sally Field

Winston Groom'un romanından uyarlanan "Forrest Gump" filmi, o kadar ünlendi ki birçok kişi yapımın bir kitap adaptasyonu olduğunu bile bilmeyebiliyor. Dram filmlerinin doğasında, iyi hissettirmek ve motive etmek olmayabilir. Ancak "Forrest Gump", izleyicisine "Kimse size inanmadığında bile kendinize inanırsanız, başarabilirsiniz" fikrini aşılıyor. Düşük IQ'ya sahip bir adam, herkesin yapabileceğini düşündüğünden çok daha fazlasını yaparak hayatında büyük şeyler başarır. Ancak elde ettiği her şeye rağmen, tek gerçek aşkı ondan kaçar. Oscar Ödüllü "Forrest Gump", Tom Hanks'e En İyi Erkek Oyuncu, Robert Zemeckis'e En İyi Yönetmen ve Eric Roth'a En İyi Uyarlama Senaryo ödüllerini kazandırdı. "Forrest Gump"ın, seyircisine umut aşılarken, birkaç damla gözyaşı da dökmesine neden olabileceğinin altını çizmek isteriz.


12. Fight Club, Dövüş Kulübü (1999) – IMDB Puanı 8.8

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter, Jared Leto

Genellikle başarılı film uyarlamalarına bakıldığında dahi, kitaplar çok daha iyi kabul edilir. Hatta "En iyi kitaplar, uyarlaması çekilemeyenlerdir" diyen yazarlar bile vardır. Ancak "Fight Club", bunun istisnalarından. Kitabın yazarı Chuck Palahniuk'un senaryo benzeri yazım dilinden midir, yoksa David Fincher'ın başarılı yönetmenliğinden midir bilinmez ama "Fight Club" filmi, kitabının önüne geçerek kült haline gelen yapımlardan. Uyku problemleri yaşayan bir ofis çalışanı ve şeytani bir sabun üreticisi, çok daha fazlasına dönüşen bir yeraltı dövüş kulübü kurar.


13. The Lord of the Rings: The Two Towers, Yüzüklerin Efendisi: İki Kule (2002) – IMDB Puanı 8.8

Yönetmen: Peter Jackson

Oyuncular: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Orlando Bloom, Sean Astin, Billy Boyd, Christopher Lee, Cate Blanchett, Dominic Monaghan

J.R.R. Tolkien'in unutulmaz eseri "Lord of The Rings"ten uyarlanan film üçlemesinin ikincisi olan "The Lord of the Rings: The Two Towers"da, Frodo ve arkadaşlarının Mordor'a doğru yaptıkları maceralı yolculuğa devam etmelerini izliyoruz.


14. Inception, Başlangıç (2010) – IMDB Puanı 8.8

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Elliot Page, Marion Cotillard, Ken Watanabe, Tom Hardy, Dileep Rao, Cillian Murphy ve Michael Caine

Hatırlayanlar vardır; bir zamanlar o kadar çok "rüya" temalı film ve dizi çekiliyordu ki bir noktada bu konuda anlatılabilecek tüm hikayeleri tükettiğimizi düşünüyorduk. Tam da o dönemde Christopher Nolan, "rüya" temasının, bilim kurguyla harmanlandığı ve oldukça orijinal bir şekilde işlendiği kompleks bir filmle karşımıza çıkarak hepimizi şaşırttı. "Inception" bugün hala güncelliğini koruyor ve bilim kurgu türünde aksiyon ağırlıklı bir gişe filmi çekiyorsanız, bunu başarmak oldukça zordur. Rüya paylaşımı teknolojisini kullanarak kurumsal sırları çalan Cobb'a, bir fikri, rüyalarına gireceği bir CEO'nun zihnine yerleştirme görevi verilir, ancak trajik geçmişi, projeyi ve ekibini felakete doğru sürüklemektedir. "Inception", En İyi Sinematografi dahil dört dalda Oscar kazandı.


15. Star Wars: Episode 5 – The Empire Strikes Back, Yıldız Savaşları: İmparator (1980) – IMDB Puanı 8.7

Yönetmen: George Lucas

Oyuncular: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Alec Guiness, Peter Cushing, Anthony Daniels, Kenny Baker, Peter Mayhew, David Prowse

"Star Wars" serisi, sinema tarihine yayılmış birden fazla üçlemeyi kapsıyor. "Star Wars" (1977) ile başlayan ilk üçlemede, bir Jedi olduğunu keşfeden Luke Skywalker, Prenses Leia, ukala bir pilot olan Han Solo, bir Wookiee olan Chewbacca ve iki droid'den oluşan ilginç ekibimizin galaksiyi ele geçirmeye çalışan karanlık güce ve Darth Vader'a karşı savaşını izliyoruz. George Lucas imzalı serinin diğer iki filmi "Star Wars: Episode 5 – The Empire Strikes Back" (1980) ve "Star Wars: Episode 6 – Return of the Jedi" (1983). IMDB'nin "Top 250" listesinde ilk 25'e yerleşen film ise "Star Wars: Episode 5 – The Empire Strikes Back (Yıldız Savaşları: İmparator)" olmayı başardı. Asilerin, imparatorluk tarafından alt edilmesinin ardından Luke Skywalker, Yoda ile Jedi eğitimine başlarken arkadaşları, galaksi boyunca Darth Vader ve ödül avcısı Boba Fett tarafından takip edilir.


16. The Matrix (1999) – IMDB Puanı 8.7

Yönetmen: Lana Wachowski, Lilly Wachowski

Oyuncular: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne, Hugo Weaving

Lana ve Lilly Wachowski kardeşlerin yazıp yönettiği "The Matrix", devam filmleriyle kendi yarattığı yüksek statüye ulaşamasa da ilk çıktığında sinema dünyasını kasıp kavurmuştu. İnternet çağının şafağında gelen "The Matrix", akademinin bile konusu haline geldi. Bir bilgisayar korsanı olan Neo, o ünlü kırmızı-mavi hap arasından seçimini yaparak dünyanın üzerindeki yapay zeka illüzyonunu kaldırır ve gerçeği keşfetmeye Matrix'e geçer. Siberpunk, felsefe, din ve animelerden esinlenilerek kurulmuş bu incelikli macera, bilim kurgu ve aksiyon türlerinde karşımıza çıkıyor.


17. Goodfellas, Sıkı Dostlar (1990) – IMDB Puanı 8.7

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci, Lorraine Bracco, Paul Sorvino, Frank Sivero, Tony Darrow, Mike Starr, Frank Vincent, Chuck Low

"Goodfellas" filmi, New York'ta geçen bir mafya-suç hikayesi. Henry Hill'in ve mafyadaki hayatının hikayesini izlerken, Henry'nin, karısı Karen Hill ve İtalyan-Amerikan suç örgütündeki mafya ortakları Jimmy Conway ve Tommy DeVito ile olan ilişkisini takip ediyoruz.


18. One Flew Over the Cuckoo's Nest, Guguk Kuşu (1975) – IMDB Puanı 8.7

Yönetmen: Milos Forman

Oyuncular: Jack Nicholson, Louise Fletcher, Michael Berryman, Peter Brocco

Hapisten kurtulmaya çalışan bir suçlu, deli olduğunu iddia eder ve akıl hastanesine yerleştirilir, burada baskıcı hemşireye isyan eder ve korkmuş hastaları bir araya getirir. Başrolündeki Jack Nicholson'a En İyi Erkek Oyuncu, Louise Fletcher'a da En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini kazandıran "One Flew Over the Cuckoo's Nest", En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo ve tabii ki En İyi Film Oscar'larını da kazandı.


19. Se7en, Yedi (1995) – IMDB Puanı 8.6

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Morgan Freeman, Brad Pitt, Kevin Spacey, Gwyneth Paltrow

"What's in the box? (Kutuda ne var?)" sözünü bir arkadaş sohbetinde, bir dizi veya filmde duyup anlamadıysanız "Se7en" filmiyle bu sırrı çözebilirsiniz. Bu ünlü göndermeyi sinema tarihine kazandıran "Se7en", yedi büyük günahın peşinde koşan bir seri katili yakalamaya çalışan iki dedektifi anlatıyor. "Se7en", David Fincher'ın gerilim, suç, gizem filmlerindeki başarısının ve türü ne kadar karanlık ama gerçekçi ve çarpıcı yapabileceğinin harika bir örneği.


20. It's a Wonderful Life, Şahane Hayat (1946) - IMDB Puanı 8.6

Yönetmen: Frank Capra

Oyuncular: James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore

Tüm zamanların en sevilen yılbaşı filmlerinden biri kabul edilen "It's A Wonderful Life", hiç doğmamış olmayı dileyen bir adamın, dileğini yerine getirmek için dünyaya inen bir melek sayesinde ne kadar çok hayata dokunduğunu fark etmesini konu alıyor.


21. Seven Samurai, Yedi Samuray: Kanlı Pirinç (1954) – IMDB Puanı 8.6

Yönetmen: Akira Kurosawa

Oyuncular: Toshiro Mifune, Takashi Shimura, Keiko Tsushima, Yukiko Shimazaki, Kamatari Fujiwara, Daisuke Kato

Haydutlar tarafından sömürülen bir köydeki çiftçiler, korunmak için kıdemli bir samuray tutar ve ona katılmak için altı samuray daha toplar. Japon sinemasının en ünlü yönetmenlerinden Akira Kurosawa'nın "Seven Samurai (Yedi Samuray: Kanlı Pirinç)", orijinal adıyla "Shichinin No Samurai" filmi, ikonikleşen western yapımlarından "The Magnificent Seven"a (1960) da ilham oldu.


22. Spider-Man: Across the Spider-Verse, Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş (2023) – IMDB Puanı 8.7

Yönetmen: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin K. Thompson

Seslendirme Kadrosu: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Oscar Isaac, Jake Johnson, Issa Rae, Brian Tyree Henry, Luna Lauren Velez, Daniel Kaluuya, Jason Schwartzman

Çok sevilen "Spider-Man: Into the Spider-Verse"(2018) filminin ardından merakla beklenen "Spider-Man: Across the Spider-Verse (Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş)", kesinlikle hayal kırıklığına uğratmayan bir devam filmi olmayı başardı. Bununla da kalmayıp IMDB'nin "Top 250" listesinde ilk 25 film arasındaki en güncel yapım olmayı başardı. Aksiyon ve macera türlerindeki animasyon filmi "Spider-Man: Across the Spider-Verse"te; Miles Morales, çoklu evrene dalar ve burada kendi dünyalarını korumakla görevli örümcek insanlardan oluşan bir ekiple birlikte yeni bir tehditle nasıl başa çıkacakları konusunda çatışır. Miles, kahraman olmanın ne demek olduğunu yeniden tanımlamak zorunda kalır.


23. Interstellar, Yıldızlararası (2014) – IMDB Puanı 8.7

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Matthew McConnaughey, Jessica Chastain, Anne Hathaway, Mackenzie Foy, Ellen Burstyn, John Lithgow, Timothée Chalamet, David Oyelowo

Klasik bir Christopher Nolan filmi olarak, tam anlamıyla anlayabilmek için birkaç kez izlenmesi gereken "Interstellar"ın senaryosu, Christopher Nolan ve kardeşi Jonathan Nolan'ın imzasını taşıyor. "Interstellar" filminde Cooper ve ekibi, insanlığın hayatta kalmasını sağlayacak bir çözüm için keşif yolculuğuna çıkarak bir solucan deliğinden geçer. Böyle bakıldığında pek de orijinal bir hikaye gibi durmasa da devreye bu karakterlerin kişisel hikayeleri, aile bağları, ilginç zaman akışı ve büyüleyici görüntüler girince, filmi izlerken Christopher Nolan'ı bir kez daha takdir etmeden duramıyoruz. "Interstellar"ın, klasik anlamdaki zaman yolculuğu filmlerinin dışında kalan bir yapım olduğunu söyleyebiliriz.


24. The Silence of the Lambs, Kuzuların Sessizliği (1991) – IMDB Puanı 8.6

Yönetmen: Jonathan Demme

Oyuncular: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Lawrence A. Bonney

Genç bir F.B.I. ajanı, bir seri katili yakalamak için hapisteki başka bir seri katilden yardım almaya karar verir, ancak yardım aldığı Hannibal Lecter, muhtemelen yakalamaya çalıştığı katilden çok daha tehlikeli ve manipülatif bir yamyamdır. 90'lara damgasını vuran "The Silence of the Lambs (Kuzuların Sessizliği)"nin hikayesi Thomas Harris'in romanından sinemaya uyarlanıyor.


25. Saving Private Ryan, Er Ryan'ı Kurtarmak (1998) – IMDB Puanı 8.6

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Tom Hanks, Matt Samon, Tom Sizemore, Edward Burns, Barry Pepper, Adam Goldberg, Vin Diesel, Giovanni Ribisi, Jeremy Davies, Ted Danson, Paul Giamatti

Savaş filmi dendiğinde belki de ilk akla gelen yapımlardan olan "Saving Private Ryan (Er Ryan'ı Kurtarmak)", IMDB'nin "Top 250" listesindeki ilk 25 filmden biri olarak sinema tarihinin en kült filmlerinden biri olmayı başarıyor. Normandiya Çıkarması'nın ardından, bir grup ABD askeri, kardeşleri çatışmada öldürülen bir paraşütçü olan Er Ryan'ı kurtarmak için düşman hatlarının arkasına girer.


Sinema Tarihinin En İyi Yönetmenleri ve Filmleri

Kadın Yönetmenlerin Mutlaka İzlemeniz Gereken Filmleri

Kadın Yönetmenlerin Mutlaka İzlemeniz Gereken Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları