En Yakın Arkadaşınızla İzleyebileceğiniz 20 Film

Yolculuk hikayelerinden romantik komedilere, eğlenceli kız gruplarını konu alan yapımlardan kavgayla başlayıp ömür boyu sürecek bir dostluğa dönüşen seyirlere dek en yakın arkadaşınızla izleyebileceğiniz filmler.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
11 Haziran 2024 Salı 15:37 | Son Güncellenme:
19 dakika okunma süresi
En Yakın Arkadaşınızla İzlemeniz Gereken Filmler

Dostluğu Konu Alan En İyi Filmler:

Dostluğun güzelliğini ve zaman zaman da karmaşıklığını kutlayan filmleri izlemenin ayrı bir tadı var. İster yolculuk hikayeleri olsun ister romantik komediler, ister eğlenceli kız grupları olsun ister en beklenmedik anda kurulan bağlar, arkadaşlığın karmaşık ilişkilerini ve dostluğu konu alan en komik ve zaman zaman da dramatik filmleri bir araya getirdik.


1. The Breakfast Club (1985) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: John Hughes

Oyuncular: Emilio Estevez, Judd Nelson, Molly Ringwald, Ally Sheedy, Anthony Michael Hall, Paul Gleason

Tüm zamanların en iyi gençlik filmlerinden biri olan "The Breakfast Club", birbirinden alakasız beş liseli gencin birlikte disiplin cezası almasını anlatıyor. Grubumuz, okulda kimse yokken bir gün boyunca bir arada kalıyor. Bu kısacık sürede hem birbirlerini hem de aslında kendilerini tanıma fırsatı yakalıyor. Arkadaşlıkla başlamayan ama dostlukla biten bir hikaye izlediğimiz bu ikonik filmi hayatta en az bir kez izlemek gerek ve onu da en yakın arkadaşınızla birlikte izlemeniz gerek.


2. Joy Ride (2023) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Adele Lim

Oyuncular: Ashley Park, Sherry Cola, Stephanie Hsu, Sabrina Wu, Debbie Fan

Komedi türündeki "Joy Ride" filminde, dört Asyalı Amerikalı arkadaşın, içerlerinden birinin öz annesini aramak için Çin'e yaptıkları yolculuk sırasında birbirlerine bağlanmalarını ve kim olduğunu bilmenin ve sevmenin ne anlama geldiğini keşfetmelerini konu alıyor.


3. Bridesmaids (2011) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Paul Feig

Oyuncular: Kristen Wiig, Maya Rudolph, Rose Byrne, Terry Crews, Ellie Kemper, Rebel Wilson, Melissa McCarthy, Chris O'Dowd

Bu dünyada en büyük kıskançlıklar, eşler ve sevgililerden çok, en yakın arkadaşlıklar üzerinden yapılıyor olabilir. Sizden daha üstün görünen birinin, en yakın arkadaşınıza, en yakın arkadaşıymış gibi davrandığını hayal edin. Geçireceğiniz her türlü sinir krizine hakkınız var. İşte "Bridesmaids" de tam olarak bu hikayeyi konu alıyor.


4. Thelma & Louise (1991) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Susan Sarandon, Geena Davis, Harvey Keitel

Belki de en ikonik arkadaşlık filmlerinden biri olan suç ve dram türlerindeki "Thelma & Louise"de, iki yakın arkadaş bir maceraya atılırlar, ancak bu macera çok geçmeden işledikleri suçlardan dolayı polis tarafından aranmaktan kaçtıkları korkunç bir kaçışa dönüşür.


5. Mean Girls (2004) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Mark Waters

Oyuncular: Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Amanda Seyfried, Jonathan Bennett, Tina Fey, Tim Meadows, Amy Poehler, Lacey Chabert, Ana Gasteyer, Neil Flynn, Daniel Franzese, Lizzy Caplan

Herkesin klasik bir gençlik romantik-komedisi olacağını düşündüğü ancak zamanla bir külte dönüşen "Mean Girls"ün en büyük şöhreti, ana kötüsü Regina George olabilir. Cady yeni başladığı okulda "Plastikler" isimli popüler ama diğerlerine karşı acımasız kız grubuna girer. Ancak bir yandan Plastikler'in lideri Regina'yı düşmanı yapmamaya, bir yandan Regina'nın eski sevgilisi Aaron'ın gönlünü kazanmaya ve bir yandan da Plastikler'i içeriden yok etmeye çalışmaktadır.


6. The Perks of Being a Wallflower (2012) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: Stephen Chbosky

Oyuncular: Logan Lerman, Emma Watson, Ezra Miller, Paul Rudd, Nina Dobrev, Dylan McDermott, Kate Walsh, Johnny Simmons, Julia Garner

"The Perks of Being a Wallflower", dostluk, sevgi ve travmalar üzerine çok şey anlatan ve bunu oldukça duygusal ve derinlikli bir şekilde yapmayı başaran bir film. Yalnız bir gencin lisede arkadaş edinme sürecini ve zihnindeki kapalı kapıların açılarak, yüzleşmesi gereken gerçeklerle mücadele edişini izliyoruz. Lisedeyken hissettiğimiz duyguları, aslında hiç de basit olmasa da dünyanın ciddiye almadığı ancak arkadaşlarımızın anlayabildiği problemlerimizi ve sonunda büyümeyi başardığımız zamanları hatırlıyoruz.


7. Bride Wars (2009) – IMDB Puanı 5.5

Yönetmen: Gary Winick

Oyuncular: Kate Hudson, Anne Hathaway, Candice Bergen, Bryan Greenberg, Chris Pratt

Komedi türündeki "Bride Wars" filminde, iki en yakın arkadaş, küçüklüklerinden beri hayalini kurdukları yerde evlenebilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadeleye girerler. Kate Hudson ve Anne Hathaway'in kesinlikle izlemeye değer bir uyum yakaladığını söyleyebiliriz.


8. Stand by Me (1986) – IMDB Puanı 8.1

Yönetmen: Rob Reiner

Oyuncular: Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman

Macera, komedi ve dram türlerindeki "Stand by Me" filminde bir yazar, kayıp bir çocuğun cesedini bulmak için arkadaşlarıyla yaptığı çocukluk yolculuğunu anlatıyor.


9. Wild Child (2008) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: Nick Moore

Oyuncular: Emma Roberts, Aidan Quinn, Natasha Richardson, Lexi Ainsworth, Kimberley Nixon, Juno Temple, Alex Pettyfer, Georgia King

Komedi türündeki "Wild Child" filminde, asi bir Malibu prensesi, babası tarafından katı bir İngiliz yatılı okuluna gönderilir ve kaçmayı planladığı bu okulda kendisiyle ilgili çok şey keşfeder.


10. Angus, Thongs and Perfect Snogging (2008) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Gurinder Chadha

Oyuncular: Georgia Groome, Aaron Taylor-Johnson, Karen Taylor

Komed, dram ve romantik türlerindeki "Angus, Thongs and Perfect Snogging" filmi, öpüşme hakkında öğrendikleri de dahil olmak üzere, dostluk ve ergen olmanın iniş-çıkışları hakkında bir günlük tutan 14 yaşındaki bir kıza odaklanıyor.


11. Booksmart (2019) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Olivia Wilde

Oyuncular: Kaitlyn Dever, Beanie Feldstein, Jessica Williams, Jason Sudeikis, Lisa Kudrow, Will Forte, Victoria Ruesga, Mason Gooding, Skyler Gisondo, Diana Silvers

Minimal hikayesine rağmen, Olivia Wilde'ın yönetmen olarak kendisini kanıtlamasını sağlayan yapım olarak bilinen "Booksmart", sempatik bir komedi filmi olarak kalbimizi kazanıyor. Okulun çalışkan öğrencilerinden olan en yakın arkadaşlar Amy ve Molly, liseden mezun olmak üzeredir. Akademik kariyerleri oldukça parlak olsa da eğlence konusunda yaşıtlarından geride kaldıklarını hissederler. Bu da ikiliyi, dört yıllık eğlenceyi bir geceye sığdırmaya çalışmaya iter.


12. The Sisterhood of the Traveling Pants (2005) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Ken Kwapis

Oyuncular: America Ferrera, Amber Tamblyn, Blake Lively, Alexis Bledel

Carmen, Tibby, Bridget ve Lena, ayrı geçirecekleri ilk yaz için hazırlanan genç bir yakın arkadaş grubudur. Dördüne de sihirli bir şekilde uyan bir kot pantolonu paylaşarak birbirleriyle bağlantıda kalmak için bir plan yaparlar. Birbirlerine düzenli aralıklarla postaladıkları pantolon ve mektuplarla bir yandan yaz boyunca büyüdüklerini ve dostluklarının yeniden şekillendiğini görürüz. "The Sisterhood of the Traveling Pants"i sevenler için 2008 yapımı devam filmini de öneririz.


13. Superbad (2007) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Greg Mottola

Oyuncular: Michael Cera, Jonah Hill, Emma Stone, Christopher Mintz-Plasse

Komedi türündeki "Superbad" filminde, birbirine bağlı iki lise son sınıf öğrencisi, içkili bir parti düzenleme planları ters gidince ayrılık kaygısıyla baş etmek zorunda kalır.


14. The Nice Guys (2016) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Shane Black

Oyuncular: Ryan Gosling, Russell Crowe, Angourie Rice, Matt Bomer, Margaret Qualley, Yaya DaCosta, Keith David

1970'lerin Los Angeles'ında, uyumsuz bir çift özel dedektif, kayıp bir kızı ve bir porno yıldızının gizemli ölümünü araştırır. Komedi, suç ve aksiyon türlerindeki "The Nice Guys" filminde Ryan Gosling ile Russell Crowe, eğlenceli bir ikili olmuş gibi görünüyorlar.


15. The First Wives Club (1996) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Hugh Wilson

Oyuncular: Goldie Hawn, Bette Midler, Diane Keaton

Komedi türündeki "The First Wives Club" filminde, üniversite arkadaşlarının ölümüyle yeniden bir araya gelen üç boşanmış kadın, kendilerini genç kadınlar için terk eden kocalarından intikam almaya çalışır.


16. Bad Moms (2016) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmenler: Jon Lucas, Scott Moore

Oyuncular: Mila Kunis, Kathryn Hahn, Kristen Bell

Komedi türündeki "Bad Moms" filminde, aşırı çalışan ve yeterince takdir edilmeyen üç anne, sınırlarının ötesine geçmeye zorlandıklarında, gecikmiş özgürlük ve eğlence düşkünlüğü için geleneksel sorumluluklarını bir kenara bırakırlar.


17. Pitch Perfect (2012, 2015, 2017)

Oyuncular: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Brittany Snow, Anna Camp, Hailee Steinfeld, Ester Dean, Hana Mae

Gençlik filmlerini ve müzikalleri seviyorsanız, o zaman mutlaka "Pitch Perfect" serisine bir şans vermelisiniz. Barden Üniversitesi'nde okuyan akapella kulüplerindeki gençleri takip eden "Pitch Perfect" (2012) ile başlayan seri, okuldan atılmamak için uluslararası şampiyonluğu kazanmak zorunda kalan Barden Bellas'ı izlediğimiz "Pitch Perfect 2" (2015) ve mezun olduktan sonra yetişkinlik hayatına tutunmaya çalışan kahramanlarımızı izlediğimiz "Pitch Perfect 3" (2017) ile devam ediyor. Popüler şarkıların eğlenceli yeniden uyarlamalarını bolca dinleyebileceğiniz "Pitch Perfect" serisi, yetenekli oyuncu kadrosuyla da hoş zaman geçirmenizi sağlayabilir.


18. Now & Then (1995) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Lesli Linka Glatter

Oyuncular: Christina Ricci, Demi Moore, Rosie O'Donnell, Thora Birch, Melanie Griffith

Komedi dram ve romantik türlerindeki "Now & Then" filminde, 12 yaşındaki dört kız, 1970 yılında küçük bir kasabada geçen olaylı bir yaz boyunca birlikte büyürler.


19. Tag (2018) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Jeff Tomsic

Oyuncular: Jeremy Renner, Ed Helms, Jake Johnson, Jon Hamm, Lil Rel Howery, Annabelle Wallis, Isla Fisher, Leslie Bibb, Rashida Jones

Sulu bir komedi filmi gibi görünen "Tag"in, aslında duygusal bir dostluk filmi olduğunu fark edebilirsiniz. Küçüklüklerinden beri arkadaş olan bir grup adam, hayatları boyunca "Ebelemece" oynar. Zamanla yolları ayrılsa da arada bir yeniden buluşup oyunu sürdürmeyi başarırlar. Ancak bu sefer fazla ayrı kalmışlardır ve içlerinden biri oyunu yeniden başlatır. "Tag"in kendine has nostaljisi içinizi ısıtacak. Hatta mümkünse filmi en yakın ve en eski dostlarınızla birlikte izleyin ve ardından anılara dalın. Russell Adams'ın yazdığı "Tag", gerçek bir Wall Street makalesinden esinleniyor.


20. Toy Story (1995) - IMDB Puano 8.3

Yönetmen: John Lasseter

Seslendirme Kadrosu: Tom Hanks, Tim Allen, Don Rickles

Bazen en büyük aşklar gibi en büyük dostluklar da nefretle başlayabilir. Ve muhtemelen "Toy Story" serisinin tamamını bu listeye ekleyebiliriz. Ancak ilk filmden bahsetmek gerekirse; bir kovboy oyuncak bebek, yeni bir uzay adamı aksiyon figürü, bir çocuğun yatak odasındaki en iyi oyuncak olarak onun yerini aldığında tehdit edilmiş hisseder ve kıskançlıkla bir plan yapar.


Tüm Zamanların En İyi Lise Filmleri

Romantik Gençlik Filmleri

Köpekleri Konu Alan En İyi Dostluk Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Valentino'dan İkonik Kırmızı Koleksiyonu
Valentino'dan İkonik Kırmızı Koleksiyonu

Valentino'dan İkonik Kırmızı Koleksiyonu

1 dakika okunma süresi
21 Temmuz Oğlak Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
21 Temmuz Oğlak Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

21 Temmuz Oğlak Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

13 dakika okunma süresi
Bodrum'da Ardan Özmenoğlu Sergisi
Bodrum'da Ardan Özmenoğlu Sergisi

Bodrum'da Ardan Özmenoğlu Sergisi

1 dakika okunma süresi
Olimpiyat Heyecanı
Olimpiyat Heyecanı

Olimpiyat Heyecanı

1 dakika okunma süresi
Wimbledon'dan Gigi ve Bella Hadid Kardeşlerin Kovboy Stiline dek Hollywood Dünyasında Gündem
Wimbledon'dan Gigi ve Bella Hadid Kardeşlerin Kovboy Stiline dek Hollywood Dünyasında Gündem

Wimbledon'dan Gigi ve Bella Hadid Kardeşlerin Kovboy Stiline dek Hollywood Dünyasında Gündem

6 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Tüm Zamanların En İkonik Fransız Filmleri
Tüm Zamanların En İkonik Fransız Filmleri

Tüm Zamanların En İkonik Fransız Filmleri

İstanbul'un Açık Hava Sinemaları
İstanbul'un Açık Hava Sinemaları

İstanbul'un Açık Hava Sinemaları

Cannes Film Festivali 2024 Yılı Kazananları
Cannes Film Festivali 2024 Yılı Kazananları

Cannes Film Festivali 2024 Yılı Kazananları

Haziran Ayı Film Önerileri
Haziran Ayı Film Önerileri

Haziran Ayı Film Önerileri

“The Devil Wears Prada” Beyazperdeye Geri Dönüyor
“The Devil Wears Prada” Beyazperdeye Geri Dönüyor

“The Devil Wears Prada” Beyazperdeye Geri Dönüyor

“The Bear” 3. Sezon Hakkında Tüm Detaylar
“The Bear” 3. Sezon Hakkında Tüm Detaylar

“The Bear” 3. Sezon Hakkında Tüm Detaylar

“The Veil” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“The Veil” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“The Veil” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Kinds of Kindness” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Kinds of Kindness” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Kinds of Kindness” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Mayıs Ayı Dizi Önerileri
Mayıs Ayı Dizi Önerileri

Mayıs Ayı Dizi Önerileri

“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Mayıs Ayı Film Önerileri
Mayıs Ayı Film Önerileri

Mayıs Ayı Film Önerileri

77. Cannes Film Festivali'nde Prömiyer Yapan Filmler
77. Cannes Film Festivali'nde Prömiyer Yapan Filmler

77. Cannes Film Festivali'nde Prömiyer Yapan Filmler