Köpekleri Konu Alan En İyi 15 Dostluk Filmi

Köpekleri ve köpeklerin insanlarla dostluklarını konu alan en eğlenceli, duygusal ve komik filmler.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
27 Eylül 2022 Salı 15:14 | Son Güncellenme:
21 dakika okunma süresi
Köpekleri Konu Alan En İyi Dostluk Filmleri

Köpeklerin insanlarla olan bağları, sinemada da sıklıkla işlenen bir konu. Köpekleri ve onların insanlarla olan dostluklarını konu alan en eğlenceli, duygusal ve komik filmleri bir araya getirdik. Bu filmler, izleyicileri köpeklerin sadakati ve sevgisiyle dolu dünyalara götürüyor. Her biri farklı bir hikaye anlatan köpekleri konu alan filmler, izleyicileri hem güldürüyor hem de duygulandırıyor.


Köpekleri Konu Alan Filmler


1.One Hundred and One Dalmatians (1961) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Clyde Geronimi, Hamilton Luske, Wolfgang Reitherman

Seslendirme Kadrosu: Betty Lou Gerson, Rod Taylor, J. Pat O'Malley, Martha Wentworth, Ben Wright, Frederick Worlock

Listemizin açılışını köpekleri konu alan filmler dendiğinde ilk akla gelenlerden "One Hundred and One Dalmatians" ile yapmak istedik. Bu animasyonu çocukluğunda izlemeyen kalmış mıdır bilemeyiz ama izlediyseniz de izlemediyseniz de bugün yine de açıp keyif alabileceğiniz bir film. Dalmaçyalı köpek yavruları, Cruella De Vil'in yardımcıları tarafından kaçırılınca, küçük köpekler moda adına kürke dönüştürülmeden bulunmalıdır. Bu animasyonun film uyarlaması olan 1996 yapımı "101 Dalmatians"ı da ayrıca öneririz. Glenn Close'un Cruella DeVil canlandırması, kesinlikle izlenmeye değer.


2.Lassie (1994) – IMDB Puanı 5.8

Yönetmen: Daniel Petrie

Oyuncular: Tom Guiry, Helen Slater, Jon Tenney, Brittany Boyd, Frederic Forrest, Richard Farnsworth, Michelle Williams

Bir köpek ve sahibi arasındaki bağ, en özel ilişkilerden biridir. Bu yürek burkan filmde ise ekonomik mücadeleler nedeniyle çok sevdikleri kömür ocağını satmak zorunda kalan bir ailenin, Baltimore'dan Virginia'ya taşınması sırasında Collie cinsi sevimli bir köpekle yolları kesişir. Lassie'yi sahiplenen aile, köpeğin oğullarıyla arasındaki özel bağı fark eder. Lassie, çocuğun koruyucusu ve yeni hayatına adapte olmak için yol göstericisi olur.


3.Togo (2019) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: Ericson Core

Oyuncular: Willem Dafoe, Julianne Nicholson, Christopher Heyerdahl, Richard Dormer, Adrien Dorval

Gerçek olaylardan esinlenen "Togo", harika oyunculukları ve hem sevimli hem de trajik hikayesi ile dönemine damga vuran yapımlardan biri olmayı başardı. Willem Dafoe'nun olağanüstü oyunculuğu, partneri insan da olsa köpek de harika bir uyum yakalayabileceğini gösteriyor. Gerçi bu kadar tatlı bir köpek ile uyum sağlamak çok da zor olmasa gerek. Oldukça mücadeleli bir yarışa liderlik etmek için çok küçük ve zayıf olarak görülen Togo isimli köpeğin, sahibinin desteği ve ilgisiyle 1925 koşusuna liderlik edişinin gerçek hikayesini izliyoruz.


4.Isle of Dogs (2018) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Wes Anderson

Seslendirme Kadrosu: Bryan Cranston, Koyu Rankin, Edward Norton, Bob Balaban, Jeff Goldblum, Bill Murray, Greta Gerwig, Frances McDormand, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Ken Watanabe

Bir Wes Anderson filmi olan "Isle of Dogs", bir köpek gribi salgınından sonra köpeklerin sürgüne gönderildiği bir zamanda, kurgusal Japon şehri Megasaki'de geçiyor. Hikaye, köpeği Spots'u geri getirmek için çılgın bir maceraya atılan 12 yaşındaki kararlı bir çocuğu takip ediyor. Wes Anderson'ın filmlerinin bu kadar sevilmesine neden olan estetik yaklaşım ve zeka, bu filmde de mevcut. Ancak bu macera-komedi türündeki sevimli filmdeki, köpeklerin ölüme terk edildiği adaların, bizim ülkemizin tarihi de dahil dünyada daha önce görülmüş olaylar olduğunu bilmemiz nedeniyle insanın yüreğine dokunuyor.


5.Marley & Me (2008) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: David Frankel

Oyuncular: Owen Wilson, Jennifer Aniston, Eric Dane, Kathleen Turner, Alan Arkin, Nathan Gamble, Haley Bennett

Gözyaşlarınıza hakim olabileceğinize inanıyorsanız ya da biraz ağlamaktan zarar gelmez diyorsanız, bir insanla köpeğin en eğlenceli ve duygusal arkadaşlığına tanıklık edebileceğiniz "Marley & Me" filmini kesinlikle öneririz. Bir ailenin, sevimli ama yaramaz ve nevrotik köpeklerinden aldıkları hayat derslerini izliyoruz.


6.Lady and the Tramp (1955) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske

Seslendirme Kadrosu: Barbara Luddy, Larry Roberts, Peggy Lee, Bill Thompson, Bill Baucom, Verna Felton, George Givot

Listemizdeki bir diğer klasikleşmiş animasyon ise "Lady and the Tramp". Bu sevimli animasyon filmini, ikonik spagetti öpücüğü sahnesiyle hatırlıyor olabilirsiniz. Aynı zamanda oldukça esprili ve nostaljik bir film gecesi için ideal bir yapım. Clyde Geronimi, Wilfred Jackson ve Hamilton Luske imzalı "Lady and the Tramp", korunaklı hayatından çıkmış bir Cocker Spaniel cinsi köpek ile sokaklarda yaşayan ve şehir hayatına adapte olmuş bir Mutt'ın arasında geçen romantik hikayeyi anlatıyor.


7.Red Dog: True Blue (2016) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Kriv Stenders

Oyuncular: Levi Miller, Jason Isaacs, Bryan Brown, Thomas Cocquerel, John Jarratt, Justine Clarke, Zen McGrath

"Red Dog: True Blue", Avustralya efsanesi haline gelen genç bir köpek hakkında gerçekten komik, içten bir aile filmi. Küçük bir çocuk ile bir Avustralya efsanesi haline gelen, türünün tek örneği bir köpek arasındaki ikonik bir dostluk ve macera hikayesi izliyoruz. Ağırlıklı olarak komedi olsa da bu filmi izlerken, kahkahanın yanı sıra hüzün ve saf sevgi duygularıyla dolarak birkaç damla gözyaşı dökebilirsiniz. Her iki durumda da "Red Dog: True Blue", hem izleyicilerin hem de eleştirmenlerin saygısını kazanmış bir yapım olduğu için mutlaka izlenmeli.


8.The Secret Life of Pets (2016) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Chris Renaud

Seslendirme Kadrosu: Louis C.K., Eric Stonestreet, Kevin Hart, Lake Bell, Jenny Slate, Ellie Kemper, Albert Brooks, Dana Carvey, Hannibal Buress, Bobby Moynihan, Steve Coogan

Siz işteyken evcil hayvanlarınızın ne yaptığını hiç düşündüyseniz, bu komik ve eğlenceli animasyonun, hayal gücünüze katkı sağlamasına izin verin. İlk filminin ardından kült bir seriye dönüşen "Despicable Me"nin yaratıcılarından "The Secret Life of Pets", Max adlı Terrier cinsi bir köpeğin sakin hayatının, sahibinin bir sokak köpeği olan Duke'u ailelerine dahil etmesiyle tamamen değişmesini anlatıyor. Max, Duke'u hiç sevmez ve onun evden gitmesi için elinden geleni yapar. Ancak Duke gerçekten ortadan kaybolduğunda, diğer hayvan dostlarını bir araya getirip, onu bulmak da Max'e düşer.


9.Old Yeller (1957) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Robert Stevenson

Oyuncular: Tommy Kirk, Dorothy McGuire, Fess Parker, Jeff York, Chuck Connors Kevin Corcoran, Beverly Washburn

Belki de en çok izlenmiş köpek filmlerinden biri olan "Old Yeller", zamana direnen bir klasik haline geldi. Ancak şu konuda uyarlamalıyız ki bu film, aynı zamanda sinema tarihinin en üzücü sahnelerinden birine de sahip. Bu nedenle izlemeden veya başkasına izletmeden önce bu uyarıyı zihninizin bir köşesinde bulundurmanızda yarar var. Genç bir çocuk, babası uzakta bir sığır sürüsüyle ilgilenirken, annesine ve küçük erkek kardeşine Teksas'taki çiftliklerini yönetmeleri konusunda yardım ederken, başıboş sarı bir köpeği sevmeye başlar. Köpek, aile tarafından sahiplenilir ve Old Yeller ismi konur. İlk önce hiçbir işe yaramadığı düşünülen Old Yeller, kısa sürede herkes tarafından sevilir. Bir çocuk ve köpek arasındaki en saf sevgiye tanıklık etmenizi sağlayan "Old Yeller"ın yönetmen koltuğunda Robert Stevenson oturuyor.


10.Dog Days (2018) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Ken Marino

Oyuncular: Nina Dobrev, Vanessa Hudgens, Eva Longoria, Ada Pally, Rob Corddry, Tone Bell, Jon Bass, Michael Cassidy, Thomas Lennon, Tig Notaro, Finn Wolfhard, Ron Cephas Jones

Ken Marino'nun yönettiği "Dog Days" filminde Los Angeles'ta yaşayan ve köpek dostları tarafından bir araya getirilerek, birbirine bağlanan bir grup insanı takip ediyoruz. Nina Dobrev, Vanessa Hudgens ve Eva Longoria'nın başrollerini paylaştığı bu romantik komedide, sokakta başka bir köpek sahibiyle sohbet eden herkes kendini tanıyacaktır. Bu tatlı, sempatik hikayede, yavruları sayesinde hayatları iç içe geçen bir grup köpek sahibini izliyoruz.


11.Beethoven (1992) – IMDB Puanı 5.7

Yönetmen: Brian Levant

Oyuncular: Charles Grodin, Bonnie Hunt, Dean Jones, Nicholle Tom, Christopher Castile, Sarah Rose Karr, Oliver Platt, Stanley Tucci, David Duchovny ve Patricia Heaton

Devasa bir St. Bernard cinsi köpek olan Betthoven'ın, neden olduğu kendi kadar devasa kazalar ve birkaç eğlenceli felakete rağmen ailesi tarafından çok sevildiğini görüyoruz. Ailenin babası hariç; onun kalbini kazanmak, ailenin geri kalanından çok daha zorlu bir mücadele olacaktır. Brian Levant imzalı bu sevimli yapım o kadar beğenildi ki film serisi olarak devam etti.


12.Eight Below (2006) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Frank Marshall

Oyuncular: Paul Walker, Jason Biggs, Bruce Greenwood, Moon Bloodgood, Wendy Crewson

Kalın bir pike, sıcak bir içecek ve bolca peçete kapın çünkü karla kaplı manzaralarıyla "Eight Below", en duygusal köpek filmlerinden biri. Antarktika seferine çıkan üç bilim insanı ve kızak köpeklerinin, zorlu hava koşulları ve korkunç bir kaza ile mücadele edişini anlatan bu dostluk ve sadakat hikayesini gözlerinizdeki yaşlara hakim olmaya çalışarak izleyebilirsiniz.


13.Bolt (2008) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Byron Howard, Chris Williams

Seslendirme Kadrosu: John Travolta ve Miley Cyrus'a Susie Essman, Mark Walton, Malcolm McDowell, James Lipton, Greg Germann, Diedrich Bader, Nick Swardson

John Travolta ve Miley Cyrus'ı bir araya getiren bu eğlenceli animasyon filmi "Bolt", kurgusal bir bilim kurgu şovunun köpek yıldızının, güçlerinin gerçek olduğuna inanmaya başlamasını anlatıyor. Durum böyle olunca, dizideki yardımcı oyuncunun başı belaya girdiğinde Bolt, özel güçleriyle onu kurtarabileceğinden emin olduğu için maceraya atılır.


14.Because of Winn-Dixie (2005) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Wayne Wang

Oyuncular: AnnaSophia Robb, Jeff Daniels, Eva Marie Saint, Cicely Tyson, Dave Matthews, Courtney Jines, Luke Benward, Elle Fanning

Kate DiCamillo'nun aynı adlı kitabına dayanan "Because of Winn-Dixie", Winn-Dixie adında bir köpeği evlat edinen 10 yaşındaki bir kız hakkında. Winn-Dixie, kendini yalnız hisseden Opal'in küçük kasabada mutlu olabilmesine yardımcı olur. Uyum sağlamanın bazen ne kadar güç olabileceğini ve tek ihtiyacımız olanın güvenilir bir dost olduğuna dair sevimli bir film. "Because of Winn-Dixie", ailenizle ve çocuklarınızla birlikte izleyebileceğiniz duygusal ve eğlenceli bir film.


15.The Adventures of Milo and Otis (1986) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Masanori Hata

Oyuncular: Kyoko Koizumi, Dudley Moore

Her zaman köpek ve insan dostluğu ön plana çıksa ve kediler ile köpekler doğal düşmanlar gibi görünse de aslında çoğu zaman onların da kolaylıkla dost olabildiğini görüyoruz. "The Adventures of Milo and Otis" de tam olarak bunu konu alan bir film. "Koneko Monogatari" adlı bir Japon dramasından uyarlanan bu yapım, birbirinden ayrılıp kendilerini tehlikeli bir keşif yolculuğunda bulan maceraperest bir kedi yavrusu ve Pug cinsi köpeğin hikayesini anlatıyor. Masanori Hata imzalı "The Adventures of Milo and Otis", bazı yerlerde biraz korkutucu oluyor ama yine de seveceğinizi düşünüyoruz.


Modunuzu Yükseltecek 18 Dizi Önerisi

Emmy Ödüllü En İyi Komedi Dizileri

En İyi Romantik Komedi Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

14 dakika okunma süresi
Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde
Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde

Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

Mayıs Ayı Film Önerileri
Mayıs Ayı Film Önerileri

Mayıs Ayı Film Önerileri

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler