İyi Hissettiren 18 Dizi Önerisi

Sıkıcı zamanlarda kafanızı dağıtmanıza yardımcı olacak, modunuzu yükseltecek 18 dizi önerisi sizi bekliyor. İzleyince depresif ruh halini silecek, mutlu eden ve keyif veren, başarı hikayelerinden komedi türüne uzanan farklı hikayeleri anlatan, son zamanların en mutlu hissettiren dizilerini derledik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
7 Haziran 2022 Salı 15:09 | Son Güncellenme:
23 dakika okunma süresi
Modunuzu Yükseltecek 18 Dizi Önerisi


"Anne with an E" (2017-2019)

"Anne with an E", izlerken size kendinizi sıcacık, sevgi dolu, güvenli bir kozada hissettirebilecek yapımlardan. Kitap serisi "Anne of Green Gables"ın uyarlaması olan "Anne with an E", yaşlı bir abla-kardeş tarafından evlat edinilen Anne'in hikayesini anlatıyor. İnanılmaz bir hayal gücü ve fazlaca konuşabilme becerisine sahip olan Anne Shirley, insanlara kendisini her şeye rağmen ayakta kalan pozitif enerjisiyle sevdirmeyi başarıyor. Anne'in kalbindeki sevgi o kadar büyük ki onu evlat edinen ve başta oldukça soğuk görünen Matthew ve Marilla'ya, arkadaşlarına ve seyirci olarak bize de tesir ediyor. "Anne with an E" bir komedi dizisi olmadığı için sizi güldürerek değil de kalbinizi ısıtarak iyi hissettiren yapımlardan. Dizinin başrollerinde Amybeth McNulty, R.H. Thomson, Geraldine James, Dalila Bela, Lucas Jade Zumann ve Aymeric Jett Montaz yer alıyor.


"Friends" (1994-2004)

Çoğu zaman tüm zamanların en iyi sitcom'larından biri olarak övülen Friends, arkadaşlık ve romantizm içerikli bir komedi dizisi. Bunlar da kendimizi iyi hissetmek için çoğunlukla ihtiyacımız olan yegane faktörler. 10 sezon boyunca bağ kurduğunuz, ailenizin, arkadaş çevrenizin birer üyesi olan bu karakterleri izlerken kafanızın dağılmaması mümkün değil. Dizinin, başrollerindeki Jennifer Aniston, David Schwimmer, Courteney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow ve Matt LeBlanc'ın her birini ünlü ettiğini de eklemek gerek.



"Ted Lasso" (2020-)

"Ted Lasso", ekip çalışmasının ödüllendirildiği, arkadaşlığın her şeyden önemli olduğu ve nezaketin her zaman ilerlemenin en iyi yolu olduğu bir dünyada geçiyor. Dizide Jason Sudeikis, spor hakkında hiçbir şey bilmemesine rağmen bir İngiliz futbol takımıyla ilgilenen Amerikan Futbolu koçu Ted Lasso'yu canlandırıyor. Biraz şapşal ve oldukça iyi niyetli bir karakter olan Ted'i sevmemek zaten mümkün değil. Ted'in ilham verici konuşmalarını dinlerken, futbol takımının aksine sizinle konuştuğunu hissediyorsunuz. Oyuncu kadrosunda Jason Sudeikis'e Hannah Waddingham, Brendan Hunt, Brett Goldstein, Nich Mohammed, Jeremy Swift, Phil Dunster ve Juno Temple eşlik ediyor.



"Grace and Frankie" (2015-2022)

Kendinizi yalnız veya umutsuz hissettiğinizde açıp izleyebileceğiniz "Grace and Frankie", yaşlanmaktan korkanların ise kesinlikle izlemesi gereken bir dizi. Kocaları iş arkadaşı olduğu için yıllardır tanışan ama hiç anlaşamayan Grace ve Frankie, kocalarının eşcinsel olduğunu ve birbirleriyle bir ilişkisi olduğunu keşfettiklerinde mecburi olarak aynı çatı altında yaşamaya başlar. İki kadın, zamanla birbirlerinin farklılıklarına alışıyor ve hatta dost oluyor. Bu kadar düşen iki karakteri izlerken, hayata dair içimiz umutla doluyor ve dizinin komedi anlayışı da keyfimizi yerine getiriyor. Başrolde Jane Fonda ve Lily Tomlin'in kimyaları izleyiciyi hemen diziye çekmeyi başarıyor. Fonda ve Tomlin'in yanı sıra Sam Waterston, Martin Sheen, Brooklyn Decker, June Diane Raphael, Baron Vaughn, Ethan Embry ve Peter Cambor gibi isimleri izliyoruz.



"Younger" (2015-2021)

40 yaşında bekar bir anne olan Liza Miller, uzun bir aradan sonra iş dünyasına yeniden girmeye çalıştığında, günümüz iş gücüne hırslı gençlerin ve sosyal medyanın hakim olduğunu keşfeder. Liza, bir kitap yayıncılığı şirketinde işe girmek için 26 yaşında gibi davranır. İşindeki herkese yalan söyleyince, bu durum giderek büyür. Bir yandan eğlenceli bir yandan da oldukça keyifli olan "Younger"ın başrollerinde Sutton Foster, Hilary Fudd, Debi Mazar ve Nico Tortorella yer alıyor.


"The Office" (2005-2013)

"The Office"in İngiliz orijinaline çok benzeyen ABD uyarlaması, Dunder Mifflin adlı yerel Pennsylvania kağıt satış şirketini ve çalışanlarını anlatıyor. Bu konu kulağa ne kadar sıkıcı geliyorsa dizi de onun 180 derece zıttı bir şekilde komik. Her biri fazlasıyla orijinal karakterlerin hikayelerini izlerken, "Ben bu karaktere sinir oluyordum, ne zaman en sevdiğim insana dönüştü?" deme olasılığınız da oldukça yüksek. "The Office" kafanızı dağıtmak ve yorgunluğunuzu atmak için izleyebileceğiniz en iyi şeylerden biri. Efsanevi oyuncu kadrosunda Steve Carell, John Krasinski, Jenna Fischer, Rainn Wilson, Leslie David Baker, Angela Kinsey, Brian Baumgartner, Kate Flannery, Phyllis Smith, Creed Bratton, Oscar Nunez, Mindy Kaling, B.J. Novak ve Ed Helms gibi isimler yer alıyor.



"Superstore" (2015-2021)

Karakterleri ve konusuyla, "The Office"in süpermarkette geçen versiyonu olarak tanımlayabileceğimiz "Superstore" dizisi, büyük bir market zincirinin şubesindeki çalışanların başından geçenleri konu alıyor. Dışarıdan bakıldığında bir süper marketten ne kadar hikaye çıkabilir ki denebilir ama izlendiğinde hızla bağımlılık yapan, karakterleriyle içine çeken bir dizi. "Superstore"un oyuncu kadrosunda Ben Feldman, Lauren Ash, Colton Dunn, Nico Santos, Mark McKinney, Nichole Sakura, America Ferrera, Danny Gura, Jon Miyahara, Kaliko Kauahi, Kelly Schumann, Jon Barinholtz, Irene White ve Linda Porter yer alıyor.



"Modern Family" (2009-2020)

'Mockumentary' tarzını seviyorsanız ama biraz daha yumuşatılmış versiyonunu arıyorsanız, hareketli kamera kullanımının daha az ve absürtlük seviyesinin biraz daha indirgenmiş olduğu "Modern Family" tam size göre. Üç farklı ama birbiriyle bağlantılı ailenin kendi aralarında ve birbirleriyle olan ilişkilerini konu alan "Modern Family", izlerken "Keşke benim de böyle teyzem, amcam olsa" diyebileceğiniz bir dizi. Oyuncu kadrosunda Ed O'Neill, Sofia Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet, Rico Rodriguez, Sarah Hyland, Nolan Gould, Ariel Winter, Aubrey Anderson-Emmons, Jeremy Maguire ve Reid Ewing'i izliyoruz.



"Zoey's Extraordinary Playlist" (2020-2021)

"Zoey's Extraordinary Playlist" dizisi, "iyi hissettiren diziler"in gerçek anlamda tanımı olabilir. San Francisco'da yaşayan bir yazılım mühendisi olan Zoey Clarke, kendisini olağanüstü bir yeteneğe sahip olarak bulur: İnsanların düşüncelerini duyabilir, ancak yalnızca pop-şarkıları biçiminde. Kısa bir süre için korktuktan sonra Zoey, yeteneğiyle insanlara ustaca yardım etmeyi kendine görev edinir. Dizinin hayli bulaşıcı bir iyi hissettiren enerjisi var ve zaten aradığımız da tam olarak bu. Yalnızca bir üzücü yanı var ki o da dizinin ikinci sezondan sonra iptal edilmiş olması. Ancak buna rağmen oldukça önerdiğimiz bir dizi. Oyuncu kadrosunda Jane Levy, Skylar Astin, Alex Newell, John Clarence Stewart, Mary Steenburgen gibi isimleri görüyoruz.



"New Girl" (2011-2018)

Tıpkı "Friends"in Rachel'ın bir arkadaş grubunun içine girişiyle başlaması gibi "New Girl" de Jess'in gelişiyle başlıyor. Yakın arkadaş olan Jake, Max ve Lamorne'un ev arkadaşı olarak aralarına katılan Jess ile eğlenceli bir arkadaşlık ve aşk hikayesi izlemeye başlıyoruz. Zooey Deschanel, Jake Johnson, Max Greenfield, Hannah Simone ve Lamorne Morris'in başrollerini paylaştığı diziye pek çok ünlü oyuncu da konuk olarak dahil oluyor.



"The Golden Girls" (1985-1992)

Dorothy'nin alaycılığından Sophia'nın hızlı esprilerine, Blanche'ın küstahlığından Rose'un iyi kalpliliğine kadar, "The Golden Girls", hem bu dört kadının hem de çok daha fazlasının hikayesi. Hayat, dostluk, aşk ve cheesecake üzerine bir dizi. Aynı zamanda gülmenin gerçekten en iyi ilaç olduğunun ve zarif bir şekilde yaşlanmak için bir ilham kaynağı olduğunun da canlı kanıtı. Bir dizinin bu kadar efsaneleşmek için daha fazlasına ihtiyacı yoktur sanırız. Susan Harris'in yaratıcılığını üstlendiği dizi, önceden evli dört, orta yaş üstü kadının Miami'de aynı evde yaşamaya başlamasını ve zor zamanlara rağmen birbirlerine destek oluşunu anlatıyor. "The Golden Girls"ün başrollerinde Bea Arthur, Estelle Getty, Rue McClanahan ve Betty White'ı izliyoruz.



"The Good Place" (2016-2020)

Bu fantastik-komedi dizisinin yıldızları TV efsaneleri Kristen Bell ve Ted Danson. Ölümünden sonra, Eleanor Shellstrop adlı bencil New Jersey'li bir kadın, öldükten sonra başka bir Eleanor ile karıştırılınca cehennem yerine, "İyi Yer" olarak adlandırılan öbür dünyaya girer. Ama orada kalabilmek için düzeltmesi gereken bazı şeyler vardır. Dizi, karakterlerinin komik halleri ve beklenmedik hikayeleri arasında hayat dersleri sunuyor. Kadroda Bell ve Danson'a Jaeea Jamil, D'Arcy arden, William Jackson Harper ve Manny Jacinto eşlik ediyor.



"Brooklyn Nine-Nine" (2013-2021)

"Brooklyn Nine-Nine", neredeyse birkaç sezonla sınırlı kalacaktı. Ancak dizinin ani iptal kararına büyük tepki gösteren sevenleri sayesinde yapım, yayın hayatına izleyici kitlesini daha da artırarak devam etmeyi başardı. Yalnızca bu açıklamayla dizinin ne kadar izlemeye değer olduğunu fark etmişsinizdir ama biz yine de konusunu anlatalım. New York Polis Departmanının 99. bölgesindeki bir polis karakolunun eğlenceli çalışanlarını konu alan dizinin her biri ayrı ayrı çok sevilen ve nevi şahsına münhasır karakterlerini Andy Samberg, Andre Braugher, Melissa Fumero, Stephanie Beatriz, Terry Crews, Joe Lo Truglio, Dirk Blocker, Joel McKinnon Miller, Chelsea Peretti gibi oyuncular canlandırıyor. İş hayatı için klişeleşmiş bir söz olan "Biz bir aileyiz", bu dizideki iş arkadaşları için gerçekten geçerli.


"Girlmore Girls" (2000-2007)

Bir dizi olsun, beni uzun bir süre idare etsin diyorsanız; "Girlmore Girls", yedi sezon ve bir film ile sizi bekliyor. Stars Hollow, Connecticut'ta yaşayan, otuzlu yaşlarda bekar bir anne ve genç kızı arasındaki ilişkiyi merkeze alan bir dizi izliyoruz. "Girlmore Girls"ün listemizdeki yapımlardan farkı, özünde bir komedi dizisi değil. İyi hissettirmesinin nedeni karakterlerinin üç boyutluluğunu ve kendilerini kolaylıkla seyirciye sevdirebilmeleri ve dizinin rahatlıkla izlenebiliyor olması. Başrollerde Lauren Graham, Alexis Bledel ve Scott Patterson yer alıyor.



"Parks and Recreation" (2009-2015)

ABD yapımı "The Office" dizisinin yaratıcılarından Greg Daniels'ın Michael Schur ile birlikte yarattığı "Parks and Recreation", belgeselvari yapıda bir komedi. Dizide bir Indiana kasabasının kamu görevlilerinin, şehirlerini daha iyi bir yer haline getirmek için çeşitli projeler yürütürken içine girdikleri absürt durumları izliyoruz. Küçük uyarımızı yapalım; çoğu komedi dizisindeki gibi karakterlere başta ısınamayabilirsiniz ama ikinci sezona ulaştıktan sonra her birine ne kadar bağlandığınıza siz de şaşıracaksınız. Dizinin oyuncu kadrosunda Amy Poehler, Nick Offerman, Aubrey Plaza, Jim O'Heir, Aziz Ansari, Retta, Chris Pratt, Rashida Jones, Adam Scott, Rob Lowe ve Ben Schwartz gibi isimler yer alıyor.



"The Big Bang Theory" (2007-2019)

Küçükken birçoğumuz, büyüdüğümüzde en yakın arkadaşlarımızla ev arkadaşı olmayı veya karşılıklı dairelerde yaşamayı hayal ederiz. İşte "The Big Bang Theory", bu hayalin tatminini yaşatan dizilerden. "The Big Bang Theory"nin farklı karakterlerinin çoğu bilim insanı. İki zeki ama sosyal açıdan beceriksiz fizikçinin evinin karşısındaki daireye taşınan bir kadın, onlara laboratuvar dışındaki yaşam hakkında ne kadar az şey bildiklerini gösteriyor. Zamanla büyüyen ve oldukça tatlı bir arkadaş grubuna dönüşen ekibin eğlenceli hikayelerini izlediğimiz dizide Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch ve Mayim Bialik'i izliyoruz.


"Cougar Town" (2009-2015)

"Cougar Town"'un klasik ABD banliyölerinde geçen hikayesi, fazlasıyla eğlenceli ve samimi bir orta yaşlı arkadaş grubunu anlatıyor. Üstelik dizinin başrolünde, "Friends"in Monica'sına hayat veren Courteney Cox bulunuyor. Dizi, Florida'da yaşayan bir grup komşunun maceralarını ve ilişkilerini takip ediyor. "Cougar Town"da Courteney Cox'a Christa Miller, Busy Philipps, Dan Byrd, Josh Hopkins, Ian Gomez, Brian Van Holt ve Bob Clendenin gibi isimler eşlik ediyor. Dizinin en nostaljik yanlarından biri de hala çok yakın arkadaş olduklarını bildiğimiz Jennifer Anniston ve Lisa Kudrow'un, konuk oyuncu olarak Courteney Cox'a eşlik ettikleri bölümleri izlemek.



"Unbreakable Kimmy Schmidt" (2015-2019)

"Unbreakable Kimmy Schmidt ", oldukça ciddi ve karanlık olabilecek bir konuyu, olabilecek en absürt ve yer yer hicivli şekilde ele alıyor. Dizi, bir grup kadınla birlikte 15 yıldır hapsedildiği yer altı sığınağından kurtarılan Kimmy Schmidt'in New York'a gelerek hayata sıfırdan başlamasını konu alıyor. Kimmy, 15 yaşında kaçırılarak hapsedildiği yerden çıktığında, oldukça değişmiş olan dünyada fazla çocuksu ve yaşadığı her şeye rağmen fazlasıyla iyimser kalıyor. Kimmy'nin yılmaksızın dünyanın ve insanlığın iyi tarafını görmesi, daima pozitif ve kucaklayıcı enerjisi o kadar bulaşıcı ki "Unbreakable Kimmy Schmidt "i izlerken kendinizi ya iyi hissedeceksiniz ya da çok iyi hissedeceksiniz. Dizinin başrolünde "The Office"ten tanıdığımız Ellie Kemper yer alırken, ona Tituss Burgess, Carol Kane, Jane Krakowski, Sara Chase, Sol Miranda, Lauren Adams, Jon Hamm ve Dylan Gelula gibi pek çok isim eşlik ediyor.


Kendinizi Daha İyi Hissetmenizi Sağlayacak Filmler

Haziran 2022'de İzlenebilecek Dizi Önerileri

En İyi Romantik Komedi Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler
Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler

Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler

22 dakika okunma süresi
2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

1 dakika okunma süresi
Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

9 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey