15 Romantik Gençlik Filmi

Kendinizi genç ve aşık hissedeceğiniz en duygusal, eğlenceli ve romantik gençlik filmleri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
26 Ağustos 2022 Cuma 17:36 | Son Güncellenme:
20 dakika okunma süresi
Romantik Gençlik Filmleri

Romantik Gençlik Filmleri


1. Easy A (2010) - IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Will Gluck

Oyuncular: Emma Stone, Amanda Bynes, Penn Badgley, Dan Byrd, Lisa Kudrow, Patricia Clarkson, Thomas Haden Church, Cam Gigandet, Malcolm McDowell, Stanley Tucci

Oldukça düzgün ve çalışkan bir lise öğrencisi olan Olive, yanlışlıkla neden olduğu bir söylenti sonucu başta erkekler olmak üzere okuldaki herkesin dikkatini çeker. Bu hızlı popülerlik önce Olive'in hoşuna gitse de bir süre sonra başına bela olmaya başlayınca, zekasını ve savaşma gücünü kullanarak ilginç bir çözüm bulur. Will Gluck'ın yönettiği "Easy A" filmi, ünlüler geçidi gibi bir oyuncu kadrosuna sahip.


2. The Edge of Seventeen (2016) - IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Kelly Fremon Craig

Oyuncular: Hailee Steinfeld, Haley Lu Richardson, Blake Jenner, Kyra Sedgwick, Hayden Szeto, Woody Harrelson

Nadine'in başına muhtemelen bir gencin en çok sinirini bozan durumlardan biri gelir; en iyi arkadaşı ve abisi sevgili olur. Bu durum hem arkadaşı hem de ailesiyle arasında problemlere yol açar. Bunun üzerine Nadine, aşırı çalışkan sınıf arkadaşı Erwin ve sempatik öğretmeni ile yeni bir arkadaşlığa yelken açar. Film, Nadine'in babasının birkaç yıl önceki ölümü, güvensizlikleri, intihar düşünceleri, kötü muamele ve dışlanmışlık gibi ciddi ve zorlu konuları büyük bir zarafetle ele alıyor. Bir yandan da izleyicinin yüzüne tebessüm bırakmayı da ihmal etmiyor.


3. A Cinderella Story (2004) - IMDB Puanı 5.9

Yönetmen: Mark Rosman

Oyuncular: Hilary Duff, Chad Michael Murray, Jennifer Coolidge, Dan Byrd, Regina King, Julie Gonzalo, Lin Shaye, Madeline Zima, Andrea Avery Ray, Mary Pat Gleason

En iyi romantik filmlerden bazıları, klasik bir hikayeye yeni bir soluk getiren filmlerdir; "A Cinderella Story" de bunlara verilebilecek iyi bir örnek. Hilary Duff, 2000'lerin başındaki Sindirella masalının yeniden anlatımında Chad Michael Murray ile birlikte rol alıyor. Talihsiz bir cep telefonu karışıklığından sonra Sam, gizemli bir çocukla isimsiz bir çevrimiçi ilişkiye başlar. Leigh Dunlap'in yazıp Mark Rosman'ın yönettiği "A Cinderella Story", Duff'ın 2000'lerdeki klasikleşmiş ve kesinlikle çok eğlenceli romantik gençlik filmlerinden biri.


4. 10 Things I Hate About You (1999) - IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Gil Junger

Oyuncular: Heath Ledger, Julia Stiles, Joseph Gordon-Levitt

Bir dönemin en sevilen romantik komedilerinden "10 Things I Hate About You", popüler bir lise öğrencisinin, babasının koyduğu kural nedeniyle ablasından önce sevgili edinememesi yüzünden ablasına birisini ayarlamaya çalışmasını anlatıyor.


5. Grease (1978) - IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Rendal Kleiser

Oyuncular: John Travolta, Olivia Newton-John

Bu nedenle tüm zamanların en iyi lise filmlerinden biri olan ve romantik gençlik filmi dendiğinde akla ilk gelen yapımlardan biri de "Grease". Genç aşıkların birbirine kavuşma hikayesini izlerken, müziklerle de keyifleneceğiniz bir film. Tipik bir "iyi kız" olan Sandy, Danny ile tanışır ve aşık olurlar. Yaz bitip okula döndüğünde Sandy, Danny ile tesadüfen aynı okulda olduğu fark eder. Ancak fark edeceği bir şey daha vardır ki o da Danny'nin sandığı kadar "iyi" biri olmadığı.


6. Nick and Norah's Infinite Playlist (2008) - IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Peter Sollett

Oyuncular: Michael Cera, Kat Dennings, Aaron Yoo, Rafi Gavron, Ari Graynor, Alexis Dziena, Jay Baruchel, Justin Rice, Zachary Booth

Kısmen romantik komedi kısmense bir müzikal olan "Nick and Norah's Infinite Playlist"te acılı bir ayrılıktan sonra yeni bir aşk bulan Nick ve Norah'nın hikayesini izliyoruz. Potansiyel çiftimiz, birlikte maceralı ve garip bir geceye doğru yol alır. Üniversiteye giden Norah, lise öğrencisi olan Nick'ten beş dakikalığına sevgilisi olmasını ister.


7. Ella Enchanted (2004) - IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Tommy O'Haver

Oyuncular: Anne Hathaway, Hugh Dancy, Cary Elwes, Joanna Lumley, Minnie Driver

Listemizdeki tek lise filmi olmayan "Ella Echanted"ın geçtiği çağda henüz lise diye bir eğitim kurumu yok. Ancak yine de "Ella Echanted", gerçek bir gençlik ve aşk filmi. Ella, tüm hayatı boyunca onu emirlere uymaya zorlayan bir büyü altındadır. Bu yüzden başta üvey ailesi olmak üzere çevresindekiler tarafından hor görülür. Sonunda Ella, Prens Charmont'un da yardımıyla peri vaftiz annesini bulup, bu laneti kırmaya karar verir. Film, Gail Carson Levine'in sevilen romanından oldukça eğlenceli bir şekilde uyarlanmış.


8. Step Up (2006) - IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Anne Fletcher

Oyuncular: Channing Tatum, Jenna Dewan

Heyecanlı dans gösterileri izlemek hoşunuza gidiyorsa bu romantik gençlik filmini mutlaka izlemelisiniz. Ayrıca "Step Up", Channing Tatum'u Hollywood'a kazandıran film olarak da önemli bir yere sahip. Bir gösteri sanatları okuluna zarar verdikten sonra ceza olarak 200 saat toplum hizmeti alan Tyler, bu süreyi okulda çalışarak geçirirken, kendisine dans partneri arayan Nora ile tanışır. Aşk ve dansın ön planda olduğu, Anne Fletcher imzalı bu filmde Channing Tatum'a başrolde Jenna Dewan eşlik ediyor. Bu filmi severseniz, serinin devam yapımları olan "Step Up 2: The Streets" (2008), "Step Up 3D" (2010), "Step Up Revolution" (2012) ve "Step Up All In"i (2014) de izleyebilirsiniz.


9. The Fault in Our Stars (2014) - IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Josh Boone

Oyuncular: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff, Laura Dern, Sam Trammell, Willem Dafoe

Listemizdeki en duygusal ve muhtemelen sizi en çok ağlatacak film "The Fault in Our Stars". Ancak bazen genç aşıkları izleyip, ölüm gibi insancıl duygularla yüzleşip biraz ağlayarak duygu boşalımı yaşamaya da ihtiyacımız vardır. Bizi en çok gözyaşına boğan filmler, genelde ölümcül hastalığa yakalanmış karakterlerin hikayeleri oluyor. "The Fault in Our Stars" da tam olarak böyle bir film ve tüm başrollerimiz kanser hastası. İki genç kanser hastası, Amsterdam'da münzevi bir yazarı ziyaret etmek için bir yolculuğa çıkar. İki gencin birbirine aşık olurken, yaşamın ne kadar gelip geçici olduğunu görmek zaten gözyaşları içinde kalmamıza yetiyor.


10. To All the Boys I've Loved Before (2018) - IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Susan Johnson

Oyuncular: Lana Condor, Noah Centineo, Janel Parrish, Israel Broussard, John Corbett, Anna Cathcart, Madeleine Arthurt, Emilija Baranac

Son yıllarda çekilen romantik gençlik filmleri, eskilerinin tadını vermek konusunda ne yazık ki yetersiz kalıyor. Ancak "To All the Boys I've Loved Before", hoş bir istisna yapmayı başarıyor. Geniş çaplı bir izleyici kitlesine ulaşmayı başaran film, hayatı boyunca aşık olduğu tüm erkeklere mektup yazan ama bu mektupları onlara hiç vermeyen Lara'yı ve bir gün tüm mektuplarının ulaştığı erkeklerle yaşadığı eğlenceli kaosu izliyoruz. "To All the Boys I've Loved Before"dan aradığınız zevki aldıysanız devam filmleri olan "To All the Boys: P.S. I Still Love You" (2020) ve "To All the Boys: Always and Forever"ı (2021) da izleyebilirsiniz.


11. Raise Your Voice (2004) - IMDB Puanı 5.8

Yönetmen: Sean McNamara

Oyuncular: Hilary Duff, Oliver James, John Corbett, Rebecca De Mornay, Johnny Lewis, Rita Wilson, Kat Denings

Klasik Hilary Duff gençlik filmlerinden bir diğeri olan "Raise Your Voice", kalbimizde biraz daha duygusal bir noktaya dokunuyor. Abisinin beklenmedik ölümüyle yüzleşmek zorunda kalan Terri, Los Angeles'taki ünlü bir sahne sanatları okuluna seçildiğini öğrenir. Tereddütle de olsa okula gitmeye karar verir, ancak hayatına devam etmek için henüz çok erken olabilir.


12. Perks of Being a Wallflower (2012) - IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: Stephen Chbosky

Oyuncular: Logan Lerman, Emma Watson, Ezra Miller, Paul Rudd, Nina Dobrev, Dylan McDermott, Kate Walsh, Johnny Simmons, Julia Garner

"The Perks of Being a Wallflower", dostluk, sevgi ve travmalar üzerine çok şey anlatan ve bunu oldukça duygusal ve derinlikli bir şekilde yapmayı başaran bir film. Yalnız bir gencin lisede arkadaş edinme sürecini ve zihnindeki kapalı kapıların açılarak, yüzleşmesi gereken gerçeklerle mücadele edişini izliyoruz. Lisedeyken hissettiğimiz duyguları, aslında hiç de basit olmasa da dünyanın ciddiye almadığı ancak arkadaşlarımızın anlayabildiği problemlerimizi ve sonunda büyümeyi başardığımız zamanları hatırlıyoruz.


13. Clueless (1995) - IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Amy Heckerling

Oyuncular: Alicia Silverstone, Stacey Dash, Brittany Murphy ve Paul Rudd'a Dan Hedaya, Donald Faison, Breckin Meyer, Elisa Donovan, Jeremy Sisto

"Clueless", güneşli Beverly Hills'in zenginliği ve renkleri ile keyifli zaman geçirme garantisi veren bir lise filmi. Jane Austen'in "Emma" romanının göz alıcı bir modernizasyonu olan "Clueless", zengin, popüler ve yardımsever lise öğrencisi Cher'in, okullarına yeni gelen ve kesinlikle yardımına ihtiyaç duyduğunu düşündüğü Tai'yi baştan yaratıp, ona birini ayarlamaya çalışmasını ve hiçbir şeyin planladığı gibi gitmemesini anlatıyor.


14. Tuck Everlasting (2002) - IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Jay Russell

Oyuncular: Alexis Bledel, Jonathan Jackson, Sissy Spacek, William Hurt, Scott Bairstow, Ben Kingsley, Amy Irving, Victor Garber, Kosha Engler

Natalie Babbitt'in aynı adlı romanının beyazperde uyarlaması olan "Tuck Everlasting", gençlik filmlerinin en romantiklerinden biri olabilir. Henüz gençlik yıllarının baharındaki Winnie Foster, Jesse Tuck isimli bir çocukla tanıştığında gerçek aşkı da ilk kez yaşar. Ancak Tuck Ailesi'nin büyük bir sırrı vardır. Şimdi Winnie'nin vermesi gereken önemli bir karar vardır; eski hayatına geri dönmek ya da aşık olduğu Jesse ve Tuck Ailesi'yle sonsuza dek yaşamak.


15. The Princess Diaries (2001) - IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Garry Marshall

Oyuncular: Anne Hathaway, Julie Andrews, Hector Elizondo, Heather Matarazzo, Mandy Moore, Caroline Goodall, Robert Schwartzman

Bir gün uyanıp uzaktaki küçük bir krallığın prensesi olduğunuzu keşfetseniz ne yapardınız? Mia, işte tam da bunu yaşıyor ve ne yapması ya da ne yapmaması gerektiğine dair her şeyi de bize gösteriyor. Bu filmin iyi hissettirmeyen tek yanı, sadece bir tane devam filmi çekilmiş olması.


Tüm Zamanların En İyi Lise Filmleri

Kendinizi Daha İyi Hissetmenizi Sağlayacak Filmler

En İyi Romantik Komedi Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler