İyi Hissettiren; Antidepresan Niyetine İzlenecek Film Önerileri

Negatif hislerden uzaklaşmak isteyenlere özel, iyi hissettiren film önerilerini derledik. Hayat enerjisini yükselten romantik, komedi ve biyografi filmleri listesi.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
2 Haziran 2022 Perşembe 13:50 | Son Güncellenme:
47 dakika okunma süresi
Kendinizi Daha İyi Hissetmenizi Sağlayacak Filmler

Kendinizi İyi Hissetmek İçin İzlenebilecek Film Önerileri

Film izlemek, zihnimizi ve ruhumuzu rahatlatmak veya hayatımızda büyük değişiklikler yapmak için güçlü bir araç olabilir. Romantik, komedi ve biyografi filmleri arasından en keyifli yapımı seçmek, ruh halimizi düzeltmek ve iyi hissettirmek için harika bir fırsat. İşte, kendinizi mutlu hissetmek ve hayat enerjinizi yükseltmek için özel olarak seçilmiş filmler listesi.

1. Mamma Mia! (2008) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Phyllida Lloyd

Oyuncular: Meryl Streep, Amanda Seyfried, Dominic Cooper, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgard, Colin Firth, Julie Walters, Christine Baranski

Yaz, müzik, deniz, güneş ve aşk... İyi hissettirecek bir film için gerekli tüm malzemeler "Mamma Mia!"da mevcut. Yunan Adaları'nın kendine has parlak mavi ve beyaz renkli manzaralarında, ABBA müzikleri eşliğinde geçen bu filmde, evlenmek üzere olan genç Sophie'nin, annesi Donna'nın geçmişteki üç büyük aşkından hangisinin kendi babası olduğunu keşfetmeye çalışmasını izliyoruz. Düğünün en büyük davetlileri Donna'nın iki en yakın dostu ve geçmişteki üç büyük aşk hikayesinin erkekleri. "Mamma Mia!"yı izleyip beğendiyseniz, Lily James'in Donna'nın gençliğini canlandırdığı "Mamma Mia: Here We Go Again" filmini de izleyebilirsiniz.

2. Legally Blonde (2001) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Robert Luketic

Oyuncular: Reese Witherspoon, Luke Wilson, Selma Blair, Matthew Davis, Victor Garber, Jennifer Coolidge, Holland Taylor, Ali Larter

2001 yılındaki ilk filminin ardından büyük bir başarı elde eden "Legally Blonde" serisi, 2003 yılındaki ikinci filmi "Legally Blonde 2: Red, White & Blonde" ile devam etti. 2023 yılında üçüncüsünü izleyeceğimiz serinin hikayesi Elle'in, evlenme teklif edeceğini düşündüğü sevgilisinin daha zeki bir kadın bulmak için ondan ayrılmasıyla başlıyor. Elle, kendisini eski sevgilisine kanıtlamak için Harvard'da Hukuk Bölümü'ne giriyor ancak yaptığı işi sevmesiyle öncelikleri tamamen değişiyor.

3. Always Be My Maybe (2019) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Nahnatchka Khan

Oyuncular: Ali Wong, Randall Park, James Saito, Keanu Reeves, Michelle Buteau, Vivian Bang, Susan Park, Daniel Dae Kim, Karan Soni

Marcus ve Sasha, San Francisco'da komşu olarak büyümüştür. Hayatları boyunca birbirlerine karşı duygu beslemiş olsalar da Sasha'nın gidişiyle aralarında romantik bir ilişki olmaz. Bir gün Sasha, yakınlarda bir restoran açmak için büyüdükleri yere geri taşınır. İkili yeniden bir araya gelir, ancak bu sefer de aralarında başka engeller vardır. Keanu Reeves tarafından canlandırılan ikinci bir erkek gibi.

4. Ocean's 11 (2001) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Steven Soderbergh

Oyuncular: Brad Pitt, George Clooney, Matt Damon, Julia Roberts, Bernie Mac, Elliott Gould

Brad Pitt, George Clooney, Matt Damon ve Julia Roberts'ın dahil olduğu "Ocean's 11"dan daha karizmatik bir oyuncu kadrosu bulmakta zorlanabilirsiniz. Eğlenceli bir senaryo ve dahice bir Las Vegas soygunu da eklenmiş bu filmi izlerken keyifli zaman geçireceğinizi garanti ediyoruz. "Daha önce izledim" diyorsanız bile, tekrar tekrar izlemekten keyif alınabilecek bir film. Üstelik "Ocean's 12", "Ocean's 13" gibi devam filmleriyle birlikte kadro giderek daha iyi hale geliyor.

5. The Devil Wears Prada (2006) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: David Frankel

Oyuncular: Anne Hathaway, Meryl Streep, Adrian Grenier, Emily Blunt, Stanley Tucci, Simon Baker, Tracie Thoms

En ikonikleşmiş moda filmlerinden "The Devil Wears Parada", aynı zamanda tüm zamanların en iyi hissettiren filmleri arasında da yer almaya devam edecek. Akıllı ama mantıklı bir yeni mezun olan Andy, yüksek moda dergisinin talepkar Genel Yayın Yönetmeni Miranda Priestly'nin asistanı olarak işe başlar. Başta ciddiye almadığı bu işi sandığından daha fazla önemsemesi gerektiğini anladığında bir süre sonra bir bağımlılığa dönüşür. "The Devil Wears Prada"yı izlemeye veya yeniden izlemeye hala ikna olmadıysanız size dört neden daha sayabiliriz; eğlence, moda, Anne Hathaway ve Meryl Streep.

6. Clueless (1995) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Amy Heckerling

Oyuncular: Alicia Silverstone, Stacey Dash, Brittany Murphy, Paul Rudd, Dan Hedaya, Donald Faison, Breckin Meyer, Elisa Donovan, Jeremy Sisto

"Clueless", hep güneşli Beverly Hills'te geçmesi nedeniyle mi, yoksa başarılı kostüm tasarımındaki canlı renklerle mi bilinmez, sadece yaz mevsiminde geçmese de tam bir yaz hissi veren filmlerden. Bu da daha baştan iyi hissetmeye başlamanız için yeterli bir neden. Jane Austen'in "Emma" romanının göz alıcı bir modernizasyonu olan "Clueless", zengin, popüler ve yardımsever lise öğrencisi Cher'in, okullarına yeni gelen ve kesinlikle yardımına ihtiyaç duyduğunu düşündüğü Tai'yi baştan yaratıp ona birini ayarlamaya çalışmasını ve hiçbir şeyin planladığı gibi gitmemesini anlatıyor

7. Julie & Julia (2009) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Nora Ephron

Oyuncular: Meryl Streep, Amy Adams, Chris Messina, Stanley Tucci, Linda Emond, Helen Carey, Mary Lynn Rajskub, Jane Lynch

Meryl Streep ve Amy Adams'ı bir arada görmek bu filmi izlemek ve iyi hissetmek için yeterli bir neden olsa da biz, konusundan da bahsedelim. Ünlü Şef Julia Child'ın aşçılık mesleğine başlama hikayesini ve blog yazarı Julie Powell'ın, Child'ın "Mastering the Art of French Cooking" isimli kitabındaki 524 tarifin tamamını pişirmeye karar vermesiyle başlayan meydan okumanın iç içe geçmiş hikayesini izliyoruz. Malzemeler; gerçek bir hikaye, bolca lezzetli yemek ve iki başarılı oyuncu olunca, ortaya kaçınılmaz bir şekilde iyi bir film çıkıyor.

8. 13 Going on 30 (2004) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Gary Winick

Oyuncular: Jennifer Garner, Mark Ruffalo, Jedy Greer, Andy Serkis

Bu filmin bu kadar ünlü olmasının önemli bir nedeni var; ne zaman izlenirse izlensin daima keyif vermesi. Jenna, ergenliğindeki çoğu çocuğun istediği bir şeyi diler: Bir an önce büyümeyi. Ancak farklı olarak Jenna'nın dileği gerçekleşir ve bir anda kendisini 13 yaşındaki zihniyle 30 yaşındaki bedeninde bulur. Jenna, büyüdüğünde olacağını sandığı insandan çok farklı biri olmuştur ve bunu değiştirmek için elinden geleni yapmaya karar verir. Eğlenceli ve sevimli oyunculuğuyla Jennifer Garner'a hayran kalmadan edemeyeceksiniz.

9. Crazy Rich Asians (2018) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Jon M. Chu

Oyuncular: Henry Golding, Constance Wu, Michelle Yeoh, Gemma Chan, Lisa Lu, Awkwafina, Harry Shum Jr., Ken Jeong, Sonoya Mizuno, Chris Pang, Jimmy Oç Yang, Ronny Chieng

Belki bu cümleyi herkes kurmaz ama çoğu kişinin kurduğunu biliyoruz: "Artık bir zamanların romantik komedileri kadar iyi filmler çekilmiyor." İşte "Crazy Rich Asians", tam da o bir zamanların iyi hissettiren romantik komedilerini aratmayacak tatta bir yapım. Başrollerini Henry Golding ve Constance Wu'nun paylaştığı bu film, Singapur'un zenginliklerini ve renklerini o kadar güzel yansıtıyor ki izlerken keyif almamak imkansız. Singapur'un en zenginlerinden Young Ailesi'nin oğlu Nick, New York'ta üniversitede akademisyen olan kız arkadaşı Rachel'ı eve getirir. Ancak ne Young Ailesi'nin Rachel'dan ne de Rachel'ın Nick'in zenginliğinden haberi vardır.

10. Bridget Jones's Diary (2001) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Sharon Maguire

Oyuncular: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant, Gemma Jones, Jim Broadbent, Gemma Jones

Kendimizi iyi hissetmediğimiz veya yeterince iyi olmadığımızı hissettiğimiz zamanlar için en ideal motivasyon deposu, "Bridget Jones's Diary" filmi olabilir. Bu klasikleşmiş hikayede 32 yaşındaki Bridget, mükemmel olmadığına ama olmak zorunda olduğuna kendisini ikna eder. Kendisini değiştirmek için bir plan yapar. Ancak hayatın, Bridget için başka planları vardır. İkoniklemiş Bridget Jones karakterini Renée Zellweger canlandırıyor ve Zellweger'e Colin Firth ile Hugh Grant eşlik ediyor.

11. The Princess Diaries (2001) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Garry Marshall

Oyuncular: Anne Hathaway, Julie Andrews, Hector Elizondo, Heather Matarazzo, Mandy Moore, Caroline Goodall, Robert Schwartzman

Bir gün uyanıp uzaktaki küçük bir krallığın prensesi olduğunuzu keşfetseniz ne yapardınız? Mia, işte tam da bunu yaşıyor ve ne yapması ya da ne yapmaması gerektiğine dair her şeyi de bize gösteriyor. Bu filmin iyi hissettirmeyen tek yanı, sadece bir tane devam filmi çekilmiş olması.

12. Grease (1978) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Randal Kleiser

Oyuncular: John Travolta, Olivia Newton-John, Stockard Channing, Jeff Conaway, Barry Pearl

"Grease" müzikali, lise aşkı hikayelerinin harika bir örneği. Tipik bir "iyi kız" olarak Sandy, Danny ile tanışır ve aşık olurlar. Yaz bitip okula döndüğünde Sandy, Danny ile tesadüfen aynı okulda olduğu fark eder. Ancak fark edeceği bir şey daha vardır ki o da Danny'nin sandığı kadar "iyi" biri olmadığı.

13. Set It Up (2018) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Claire Scanlon

Oyuncular: Zoey Deutch, Glen Powell, Lucy Liu, Taye Diggs, Pete Davidson

"Set It Up", ne gereksiz bir karmaşıklıkta ne de klişelerle bezeli. Bu nedenle de aynı anda hem günümüzün en iyi romantik komedi filmlerinden biri olmayı hem de izleyicisini iyi hissettirmeyi başarıyor. Zor patronları için çöpçatanlık yaparken aşık olan iki aşırı çalışan ve alaycı asistan hakkında tatlı, komik ve eğlenceli bir film izliyoruz. Zoey Deutch ve Glen Powell arasındaki kimya da kesinlikle görmeye değer.

14. Enchanted (2007) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Kevin Lima

Oyuncular: Amy Adams, Susan Sarandon, James Marsden, Patrick Dempsey, Julie Andrews, Timothy Spall

Bazen kendinizi günümüz modern toplumunda bir yabancı gibi mi hissediyorsunuz? O zaman sizi "Enchanted" izlemeye davet ediyoruz. Evlenmek üzere olan genç bir kız, kötü kraliçenin laneti nedeniyle masal diyarından günümüz New York'una düşer.

15. How to Lose A Guy in 10 Days (2003) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Donald Petrie

Oyuncular: Kate Hudson, Matthew McConaughey, Adam Goldberg, Kathryn Hahn, Michael Michele, Annie Parisse

Hep basit nedenlerle ayrılıp sonra kavuşan çiftleri izliyoruz. Biraz da inanılmaz bir kaosun ortasında kalmalarına rağmen ayrılamayan bir çifti izlemenin keyfine varalım. Andie, çalıştığı dergide yeni bir yazı hazırlıyordur. "Bir Erkeği 10 Günde Nasıl Kaybedersiniz" konulu yazısı için yeni tanıştığı Ben'i çıldırtıp kaçırmak için her yolu dener. Ancak bilmediği bir şey vardır; Ben de ne olursa olsun Andie'den ayrılmayacağına dair bir iddiaya girmiştir.

16. Hitch (2005) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Andy Tennant

Oyuncular: Will Smith, Eva Mendes, Kevin James, Amber Valletta

Bir aşk doktoruna mı ihtiyacınız var? New York'ta erkeklere, hayallerindeki kadının kendilerine aşık olmasını sağlayacak tüyolar veren bir adam ve bu konuda haber yapmak isteyen bir muhabir var. Tabii ki bu ikili, farkında bile olmadan birbirlerine aşık oluyor. 2000'lerin başında çekilen romantik komediler, günümüzde izlendiğinde problematik görülebiliyor ama "Hitch" sandığımızdan daha iyi yaş almış bir film. Bu nedenle keyifle izleyebilirsiniz.

17. Paddington (2014) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Paul King

Oyuncular: Ben Whishaw, Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Julie Walters, Jim Broadbent, Tim Downie, Madeleine Worrall, Lottie Steer, Imelda Staunton

Sevimli mi sevimli bir film izleyerek kafanızı tamamen boşaltmak ve pozitif duygularla dolmak istiyorsanız; biz, "Paddington"ı yazdık ama siz hem onu hem de devam filmi "Paddington 2"yu (2017) arka arkaya izleyebilirsiniz. Genç bir Peru ayısı, bir ev aramak için Londra'ya gider. Paddington İstasyonu'nda kendini kaybolmuş ve yapayalnız bulduğunda, ona geçici bir sığınak sunan nazik Brown ailesiyle tanışır. Bir yere ait olamama hissini zaman zaman çoğumuz yaşarız. İşte "Paddington" serisi, tam da bu hissi doldurmaya yönelik sevgi dolu bir film.

18. Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Chris Columbus

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Maggie Smith, Richard Harris, Robbie Coltrane, Ian Hart, Alan Rickman

Harry Potter sevenlerdenseniz zaten bu filmi ve serinin geri kalanını pek çok defa izlemişsinizdir. Ancak tüm filmler arasında -ki serinin giderek karanlıklaştığını söylemekte fayda var- muhtemelen en iyi hissettiren yapım, ilk film olan "Harry Potter and the Sorcerer's Stone"dur. Oyuncu kadromuzun henüz sevimli küçük çocuklar olmasından mı, bu büyülü dünyaya attığımız ilk adım oluşundan mı ya da hissettirdiği yılbaşı ruhundan mıdır bilinmez; bu film, gözlerinizden yaş gelmeden kafanızı dağıtmanızı sağlayacak yegane "Harry Potter" filmlerinden.

19. The Parent Trap (1998) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Nancy Meyers

Oyuncular: Lindsay Lohan, Dennis Quaid, Natasha Richardson, Elaine Hendrix, Lisa Ann Walter, Simon Kunz

Başrolde iki küçük kızı canlandıran Lindsay Lohan da olsa "The Parent Trap"in kendine has cazibesi, yetişkin izleyicileri de iyi hissettirmeyi başarıyor. Hikayemiz, anne ve babalarını yeniden bir araya getirmeye çalışan iki küçük kızı konu alıyor. Birbirlerinden hiçbir haberleri olmadan ayrı ayrı büyütülen tek yumurta ikizleri, gittikleri yaz kampında tesadüf eseri karşılaşırlar. Bunun üstüne ikizler, ebeveynlerini yeniden bir araya gelmeye ikna etmeye çalışmak için kimliklerini değiştirir. Oldukça eğlenceli bir plan yapsalar da yollarına bolca engel çıkacaktır. Dilerseniz "The Parent Trap"in, başrollerini Hayley Mills, Maureen O'Hara ve Brian Keith'in paylaştığı, aynı isimli orijinal 1961 yapımını da tercih edebilirsiniz.

20. The Singin' In The Rain (1952) – IMDB Puanı 8.3

Yönetmenler: Stanley Donen, Gene Kelly

Oyuncular: Gene Kelly, Donald O'Connor, Debbie Reynolds, Jean Hagen

Gerek komedisi gerekse de şarkılarıyla asla eskimeyen filmlerden biri olan "Singin' In The Rain", 1920'ler Hollywood'unda ilk sesli filmlere geçiş dönemini anlatıyor. Kathy, ünlü bir film yıldızı olmasına rağmen sesi çok kötü olan Lina'nın dublörlüğünü yapmaya başlar. Lina, başta bu durumdan memnunken bir süre sonra, çoğu filmdeki partneri Don ile Kathy arasındaki yakınlaşmadan rahatsız olmaya başlar.

21. Amélie (2001) – IMDB Puanı 8.3

Yönetmen: Jean-Pierre Jeunet

Oyuncular: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus, Lorella Cravotta, Jamel Debbouze, Serge Merlin, Dominique Pinon

Jean-Pierre Jeunet'nin yönetip, senaryosunu Guillaume Laurant ile yazdığı "Amélie"nin büyüsü, bizi tanımlayan şeyin davranışlarımız olduğunu göstermesi. Özgün özelliklerimiz, bize karakterimizi verir ve bu filmde de gerçekten kendine özgü insanların, kendilerine has aşk hikayesini izliyoruz. Film, Amélie Poulain'in kendi mutluluğunu görmezden gelse de çevresindeki kırılmış insanları düzeltme girişimleriyle dolup taşıyor. Jeunet'nin merceğinden, Paris'e ve oradaki benzersiz karakterlere çılgın, coşkulu, neşeli bir bakış atıyoruz. Yann Tiersen'in unutulmaz müziğinin büyüsüne kapılırken, Audrey Tautou ve Mathieu Kassovitz'in oyunculuğu ile keyifli bir yolculuğa çıkıyoruz.

22. Groundhog Day (1993) – IMDB Puanı 8.1

Yönetmen: Harold Ramis

Oyuncular: Bill Murray, Andie MacDowell, Chris Elliott, Stephen Tobolowsky

Hepimizin, zaman zaman çok fazla düşünmeden, zihnimizi rahatlatmaya ihtiyacı oluyor. "Groundhog Day" de bize tam olarak bunu veriyor. Daha sonra pek çok dizi ve filmde gördüğümüz, aynı güne uyanmak konseptinin yaratıcısı ile karşı karşıyayız. Narsist ve bencil bir hava durumu sunucusu, Groundhog Day'de kendini bir zaman döngüsünde bulur ve o doğru olanı yapana kadar aynı gün tekrar etmeye devam eder. Sinir bozucu karakterlerin, geçirdikleri yolculukla kalplerini açıp, düzgün insanlara dönüşmesini izlemekten daha iyi hissettiren çok az şey olabilir. Danny Rubin'in hikayesinden Harold Ramis tarafından sinemaya uyarlanan ve yönetilen "Groundhog Day"in başrollerinde Bill Murray ve Andie MacDowell yer alıyor.

23. Pretty Woman (1990) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Garry Marshall

Oyuncular: Julia Roberts, Richard Gere, Jason Alexander, Laura San Giacomo, Ralph Bellamy, Alex Hyde-White, Hector Elizondo

Julia Robert'sın en ünlü filmlerinden "Pretty Woman", aynı zamanda bir "mutluluğu ve aşkı bulma hikayesi" olarak gerçekten izleyene moral veren yapımlardan. Soğuk ve başarılı bir avukat olan Edward, katılması gereken etkinliğe yanında birini götürmek için bir eskorta ihtiyaç duyar ve Vivian'la anlaşır. Ancak aklındakinin aksine Edward, Vivian'a aşık olur. Julia Roberts, "Pretty Woman"daki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ına aday oldu.

24. Love Actually (2003) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Richard Curtis

Oyuncular: Hugh Grant, Martine McCutcheon, Liam Neeson, Laura Linney, Bill Nighy, Gregor Fisher, Colin firth, Emma Thopmson, Martin Freeman, Alan Rickman

Büyük bir ünlü oyuncu kadrosuyla, iç içe geçmiş dokuz farklı aşk, komedi ve aile hikayesi anlatan "Love Actually" kendinden sonra gelen birçok benzer filmin de öncüsü oldu. Richard Curtis'in yazıp yönettiği filmde, hemen her izleyici kendisine yakın gördüğü bir hikaye bulup, adeta kendi mutlu sonuna ulaşabilir.

25. Forrest Gump (1994) – IMDB Puanı 8.8

Yönetmen: Robert Zemeckis

Oyuncular: Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise, Sally Field, Rebecca Williams, Michael Conner Humphreys

Dram filmlerinin doğasında iyi hissettirmek yoktur diye düşünebilirsiniz. Ancak "Forrest Gump", izleyicisine "Kimse size inanmadığında bile kendinize inanırsanız, başarabilirsiniz" fikrini aşılayarak bu türün hoş bir istisnasını oluşturuyor. Düşük IQ'ya sahip bir adam, herkesin yapabileceğini düşündüğünden çok daha fazlasını yaparak hayatında büyük şeyler başarır. Ancak elde ettiği her şeye rağmen, tek gerçek aşkı ondan kaçar. Oscar Ödüllü "Forrest Gump", Tom Hanks'e En İyi Erkek Oyuncu, Robert Zemeckis'e En İyi Yönetmen ve Eric Roth'a En İyi Uyarlama Senaryo ödüllerini kazandırdı. "Forrest Gump"ın, seyircisine umut aşılarken, birkaç damla gözyaşı da dökmesine neden olabileceğinin altını çizmek isteriz.

26. Zootopia (2016) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmenler: Byron Howard, Rich Moore

Seslendirme Kadrosu: Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Jenny Slate, Idris Elba, Nate Torrence, J.K. Simmons, Bonnie Hunt, Octavia Spencer

Bazen kendinizi iyi hissetmek için ihtiyacınız olan en büyük motivasyon, kendinize olan inancınızın tazelenmesidir. "Zootopia" da tam olarak bunu sağlayan bir animasyon film. Hayvanların insan gibi yaşadığı bir dünyada kimsenin polis olabileceğine inanmadığı bir tavşan, büyük bir gizemi çözerek kendine olan inancını herkese aşılamaya çalışıyor.

27. Frozen (2013) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmenler: Chris Buck, Jennifer Lee

Seslendirme Kadrosu: Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff, Josh Gad, Santino Fontana, Alan Tudyk, Ciarán Hinds, Chris Williams, Stephen J. Anderson, Edie McClurg, Robert Pine, Maurice LaMarche

Beatles'ın da dediği gibi; bazen ihtiyacımız olan tek şey, sevgidir. Çok ses getiren animasyon filmi "Frozen", sevginin her zaman beklediğimiz yerde olmadığını ve gücünün de sandığımızdan daha büyük olabileceğini göstererek kalplerimizi sıcacık yapıyor. Yeni taç giymiş Kraliçe Elsa yanlışlıkla gücünü kullanarak her şeyi buza çevirir ve krallığını sonsuz kışla lanetleyince, kız kardeşi Anna durumunu değiştirmek için genç bir adam, onun şakacı ren geyiği ve bir kardan adamla iş birliği yapar.

28. Ticket to Paradise (2022) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Ol Parker

Oyuncular: Julia Roberts, George Clooney, Kaitlyn Dever, Arielle Carver-O'Neill, Sean Lynch, Ling Cooper Tang, Maxime Bouttier

Romantik komedi denince ilk akla gelen isimlerden Julia Roberts ve George Clooney'nin bir kez daha bir araya geldiği "Ticket to Paradise", boşanmış bir çiftin Bali'ye giderek kendilerinin 25 yıl önce yaptığı hatayı tekrar ettiğini düşündükleri kızlarının nikahını engellemeye çalışmasını anlatıyor.

29. Yesterday (2019) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Danny Boyle

Oyuncular: Lily James, Himesh Patel, Ed Sheeran, Sophia Di Martino, Ellise Chappell

Mücadele eden bir müzisyen, The Beatles'ın asla var olmadığı alternatif bir gerçeklikte uyandıktan sonra, dünyada The Beatles'ı hatırlayabilen tek kişinin kendisi olduğunu fark eder. Bu durumu lehine çeviren Jack, Beatles'ın şarkılarını kullanarak dünyanın en ünlü müzisyeni olmayı başarır ama bu sandığı kadar harika bir deneyim olmayacaktır.

30. Mrs. Harris Goes to Paris (2022) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Anthony Fabian

Oyuncular: Lesley Manville, Isabelle Huppert, Lambert Wilson, Alba Baptista, Lucas Bravo, Ellen Thomas, Rose Williams, Jason Isaacs

1950'lerin Londra'sında yaşayan dul bir temizlik görevlisi Ada Harris, eline beklenmedik bir para geçince Paris'e gitmeye ve hayalindeki özel dikim Dior elbiseyi almaya karar verir. Burada şüphe ve düşmanlıkla karşılar ancak yeni sahip olduğu güç duygusu ve belki de geç yaşında gelen aşk ile "Kendini iyi hissetme"nin gerçek tanımını bulmayı başarır.

31. Roman Holiday (1953) – IMDb Puanı 8.0

Yönetmen: William Wyler

Oyuncular: Audrey Hepburn, Gregory Peck, Eddie Albert, Hartley Power, Margaret Rawlings

Canı sıkılmış bir prenses, korumalarından kaçar ve Roma sokaklarında dolaşırken tanıştığı Amerikalı bir gazeteciye aşık olur. "Roman Holiday" bize yaz, Roma ve aşkın mükemmel uyumunu izletiyor. Audrey Hepburn'ün En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar aldığı "Roman Holiday", En İyi Senaryo ve En İyi Kostüm Tasarımı dallarında da ödüllü.

32. Coco (2017) – IMDB Puanı 8.4

Yönetmen: Lee Unkrich, Adrian Molina

Seslendirme Kadrosu: Anthony Gonzalez, Gael Garcia Bernal, Benjamin Bratt, Alanna Ubach

"Coco", Latin Amerika'nın ölülere saygı amacıyla her sene düzenlediği Ölüler Günü'nde, hayranı olduğu ünlü gitariste saygılarını sunarken kendini ölüler diyarında bulan küçük bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Gerçek bir görsel şölen olan ve sizi hem duygusal hem de oldukça keyifli bir yolculuğa çıkaracak "Coco", 2018 yılı Oscar'larında En İyi Animasyon seçilmişti.

33. Ferris Bueller's Day Off (1986) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: John Hughes

Oyuncular: Matthew Broderick, Alan Ruck, Mia Sara

Komedi türündeki lise filmimiz "Ferris Bueller's Day Off", ilginç çekim tekniğiyle dikkat çekiyor. Senaryo ve yönetmenliği John Hughes imzalı filmde, ana karakterimiz olan lise öğrencisi Ferris Bueller, okulu bir günlüğüne ekmeye karar verir. Oldukça zeki biri olan Ferris, arkadaşlarıyla birlikte şehirde bir maceraya çıkar ve bir yandan da kameraya yani bize bakarak düşündüklerini paylaşır.

34. Good Will Hunting (1997) – IMDB Puanı 8.3

Yönetmen: Gus Van Sant

Oyuncular: Robin Williams, Matt Damon, Ben Affleck

M.I.T.'de hademe olarak çalışan Wil Hunting'in matematiğe olağanüstü bir yeteneği vardır. Ancak bu konuda kendisini gösterebilmesi ve hayattaki yolunu bulabilmesi için psikoloğundan yardım almalıdır. Robin Williams, Matt Damon ve Ben Affleck'in oyunculuklarıyla büyük başarıya ulaşan filmin senaryosunu da Matt Damon ve Ben Affleck birlikte yazdı.

35. 10 Things I Hate About You (1999) - IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Gil Junger

Oyuncular: Heath Ledger, Julia Stiles, Joseph Gordon-Levitt

Bir dönemin en sevilen romantik komedilerinden "10 Things I Hate About You", popüler bir lise öğrencisinin, babasının koyduğu kural nedeniyle ablasından önce sevgili edinememesi yüzünden ablasına birisini ayarlamaya çalışmasını anlatıyor.

36. Pride & Prejudice (2005) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Joe Wright

Oyuncular: Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Donald Sutherland, Brenda Blethyn, Rosamund Pike, Jena Malone, Carey Mulligan, Kelly Reilly

Jane Austen'in aynı isimli ünlü romanından uyarlanan "Pride & Prejudice"ta, zengin ve gururlu bir soylu olan Mr. Darcy, kendisinden daha düşük sınıftaki Elizabeth Benneth'a aşık olur. Elizabeth ise ablasının mutsuzluğunun sorumlusu olarak Mr. Darcy'i görür. İkisinin de üstesinden gelmesi gereken gurur ve önyargılar vardır. Kitabın büyüleyici atmosferini oldukça güçlü bir şekilde sinemaya aktaran filmin, öne çıkmasının bir nedeni de oyuncularının başarılı performansları.

37. Lady Bird (2017) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Greta Gerwig

Oyuncular: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Timothée Chalamet, Beanie Feldstein, Lois Smith

Hem eleştirmenlerce hem de izleyici tarafından çok beğenilerek Greta Gerwig'in ismini Holywood'un yıldız yönetmenleri arasına yazdıran "Lady Bird", 17 yaşındaki sanata yatkın Lady Bird'ü ve annesiyle olan bol çatışmalı ilişkisini konu alıyor. Greta Gerwig'in hem yazıp hem de yönettiği "Lady Bird"ün; En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen ve En İyi Orijinal Senaryo dallarında Oscar adaylıkları bulunuyor.

38. Spirited Away (2001) – IMDB Puanı 8.6

Yönetmen: Hayao Miyazaki

Seslendirme Kadrosu: Daveigh Chase, Suzanne Pleshette, Miyu Irino, Rumi Hiiragi

Studio Ghibli'nin bu sevilen fantastik animesi, usta senarist-yönetmen Hayao Miyazaki'nin imzasını taşıyor. Miyazaki insanın ruhunu besleyen ve iyi hissettiren animasyonlar konusunda o kadar ünlü ve başarılı ki aslında onun hemen her filmini bu listeye koyabiliriz. Oscar ödüllü "Spirited Away"de ise ailesinin banliyöye taşınması sırasında 10 yaşındaki asık suratlı bir kızın, tanrılar, cadılar ve ruhlar tarafından yönetilen ve insanların canavara dönüştürüldüğü bir dünyaya girişini izliyoruz. Etkileyici görseller, büyülü bir dünya ve şefkatle örülmüş karakterler hem Hayao Miyazaki'nin estetiğine hem de Japon animelere fazlasıyla uyuyor.

39. City Lights (1931) – IMDB Puanı 8.5

Yönetmen: Charles Chaplin

Oyuncular: Charles Chaplin, Virginia Cherrill, Florence Lee

Komedi, dram ve romantik türlerindeki "City Lights", Charlie Chaplin'in iç ısıtan ve güldüren, aynı zamanda ilahi adalet ve iyi insanların eninde sonunda başlarına iyi şeylerin geldiği anlayışıyla dizayn ettiği klasik filmlerinden biri. Bu nedenle "City Lights"ı izlerken iyi hissedeceğinize emin olabilirsiniz. Gözleri görmeyen bir çiçekçi kıza aşık olan bir serseri, zengin ve dengesiz bir içkicinin yardımıyla ona tıbbi yardımda bulunabilmek için para biriktirir.

40. Big (1988) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Penny Marshall

Oyuncular: Tom Hanks, Elizabeth Perkins, Robert Loggia, John Heard, Jon Lovitz

Komedi, dram ve fantastik türlerindeki "Big" filminde, büyük olmayı dileyen genç bir çocuk, ertesi sabah uyandığında kendini gizemli bir şekilde bir yetişkinin bedeninde bulur. Tom Hanks'in sevimli oyunculuğu ve keyifli hikayesi ile "Big", iyi hissetme garantisi veren bir film.


Modunuzu Yükseltecek 18 Dizi Önerisi

Tüm Zamanların En İyi Romantik Komedi Filmleri

Son Yılların En İyi Romantik Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Lancome x Hazal Kaya Daveti
Lancome x Hazal Kaya Daveti

Lancome x Hazal Kaya Daveti

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

9 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler