Haziran 2024'te Vizyona Giren Yerli ve Yabancı Film Önerileri

Haziran 2024'te izleyebileceğiniz, vizyonda ve çevrimiçi platformlarda yayınlanan en yeni yerli ve yabancı filmleri bir araya getirdik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
5 Haziran 2024 Çarşamba 14:58 | Son Güncellenme:
27 dakika okunma süresi
Haziran Ayı Film Önerileri

Haziran 2024 Filmleri

The Night of the Hunter, Caniler Avcısı (1 Haziran)

Yönetmen: Charles Laughton

Oyuncular: Robert Mitchum, Shelley Winters, Lillian Gish

Suç ve dram türlerinde bir film-noir olan "The Night of the Hunter (Caniler Avcısı)" filminde, kendini vaiz ilan eden bir adam, küçük çocukları gerçek babalarının bir soygunda çaldığı 10 bin doları nereye sakladığını söylemekte isteksiz olan saf bir dulla evlenir. "The Night of the Hunter (Caniler Avcısı)" filmi, 1 Haziran'da Prime Video'da.


The Holdovers (1 Haziran)

Yönetmen: Alexander Payne

Oyuncular: Paul Giamatti, Da'Vine Joy Randolph, Dominic Sessa, Carrie Presyon, Brady Hepner

Komedi ve dram türlerindeki "The Holdovers" filminde, uzak bir hazırlık okulunda çalışan huysuz bir tarih öğretmeni, gidecek yeri olmayan sorunlu bir öğrencisiyle birlikte tatil boyunca kampüste kalmak zorunda kalır. "The Holdovers" filmi, 1 Haziran'da TV+ ekranlarında seyirciyle buluşuyor.


The Amazing Spider-Man & The Amazing Spider-Man 2 (1 Haziran)

Yönetmen: Marc Webb

Oyuncular: Andrew Garfield, Emma Stone

Andrew Garfield'ın Örümcek Adam'ı canlandırdığı, yeni ve büyük "Spider-Man" film serisinin başlangıcı olacağına inanılan "The Amazing Spider-Man", ne yazık ki beklenen ilgiyi göremeyerek ikinci filmin ardından beyaz perdeye veda etmiş olsa da gönüllerde yer etmeyi başardı. Hem Andrew Garfield, hem de Emma Stone'un performansları ve uyumlu kimyaları için izlemeye değer bir yapım. Peter Parker, genetiği değiştirilmiş bir örümcek tarafından ısırıldıktan sonra, yeni keşfettiği örümcek benzeri güçlere kavuşur ve şehri düşmanlardan kurtarmaya çalışır. 2012 yapımı "The Amazing Spider-Man" ve 2014 yapımı "The Amazing Spider-Man 2", 1 Haziran'da Prime Video'da izleyiciyle buluşuyor.


Sous la Seine, Paris'in Altında (5 Haziran)

Yönetmen: Xavier Gens

Oyuncular: Bérénice Bejo, Nassim Lyes, Anais Parello

Aksiyon, dram ve korku türlerindeki "Sous la Seine (Paris'in Altında)" filminde, parlak bir bilim insanı olan Sophia, Paris'teki Seine Nehri'nin derinliklerinde yüzen devasa bir köpek balığının farkına varır. "Sous la Seine (Paris'in Altında)" filmi, 5 Haziran'da Netflix'te izlenebilir.


Hit Man (7 Haziran)

Yönetmen: Richard Linklater

Oyuncular: Adria Arjona, Glen Powell, Retta

Gazeteci Skip Hollandsworth'un Texas Monthly dergisindeki makalesine dayanan filmde Adria Arjona, Houston'da tetikçi olarak gizli görev yapan bir Houston polisini canlandırıyor. Aksiyonun ve komedinin tavan yaptığı film Teksas'ın banliyölerinden kartel kontrolündeki Meksika'ya uzanıyor. Yönetmen koltuğunda Richard Linklater'ın oturduğu, gizli görevdeki bir dedektifi konu alan aksiyon komedisi, prömiyerini Venedik'te yapacak. "Hit Man" filmi, 7 Haziran'da sinemalarda vizyona giriyor.


The Watchers (7 Haziran)

Yönetmen: Ishana Shyamalan

Oyuncular: Dakota Fanning, Georgina Campbell, Olwen Fouéré

Genç bir sanatçı, İrlanda'nın batısındaki geniş ve tertemiz bir ormanda mahsur kalır ve burada bir sığınak bulduktan sonra, her gece gizemli yaratıklar tarafından takip edilen üç yabancıyla birlikte kapana kısılır. Fantastik, korku ve gizem türlerindeki "The Watchers" filmi, 7 Haziran'da sinemalarda.


Miller's Girl (7 Haziran)

Yönetmen: Jade Halley Bartlett

Oyuncular: Martin Freeman, Jenna Ortega, Bashir Salahuddin

Komedi ve dram türlerindeki "Miller's Girl" filminde bir yaratıcı yazarlık ödevi, öğretmen ve yetenekli öğrencisi arasında karmaşık sonuçlar doğurur. "Miller's Girl" filmi, 7 Haziran'da sinemalarda.


May December (8-9 Haziran)

Yönetmen: Todd Haynes

Oyuncular: Natalie Portman, Julianne Moore, Piper Curda, Charles Melton, Cory Michael Smith

2023 Cannes Film Festivali'nde ana yarışmada dünya prömiyerini yapan Todd Haynes imzalı "May December", dram türünde bir film. Kötü şöhretli magazin aşklarının tüm ülkeyi sarmasından 20 yıl sonra, evli bir çift, geçmişleriyle ilgili bir film için araştırma yapmak üzere hayatlarına dahil olan bir aktris nedeniyle kendilerini baskı altında hissetmeye başlarlar. "May December" filmi, 8 ve 9 Haziran günlerinde İstanbul Modern Sinema'da.


The Zone of Interest (8, 13 Haziran)

Yönetmen: Jonathan Glazer

Oyuncular: Sandra Hüller, Christian Friedel, Ralph Herforth, Max Beck

Dram, tarih ve savaş filmi olan "The Zone of Interest"te, Auschwitz'in komutanı Rudolf Höss ve eşi Hedwig, kampın yanındaki bir ev ve bahçede aileleri için rüya gibi bir hayat kurmaya çalışırlar. Bol ödüllü "The Zone of Interest" filmi, 8 ve 13 Haziran'da İstanbul Modern Sinema'da.


Kimitachi wa do ikiru ka, Çocuk ve Balıkçıl (9, 13 Haziran)

Yönetmen: Hayao Miyazaki

Seslendirme Kadrosu: Soma Santoki, Masaki Suda, Takuya Kimura

Macera ve dram türlerindeki animasyon filmi "Kimitachi wa do ikiru ka (Çocuk ve Balıkçıl)", arkadaşları ve amcasıyla karşılaşmaları aracılığıyla, genç bir çocuğun psikolojik gelişimini takip eder. Çocuk, yeni kasabasında terk edilmiş bir kule bulduktan sonra konuşan gri bir balıkçıl ile büyülü bir dünyaya girer. "Kimitachi wa do ikiru ka (The Boy and the Heron, Çocuk ve Balıkçıl)" animasyonu, 9 ve 13 Haziran günlerinde İstanbul Modern Sinema'da.


Inside Out 2, Ters Yüz 2 (14 Haziran)

Yönetmen: Kelsey Mann

Seslendirme Kadrosu: Amy Poehler, Phyllis Smith, Lewis Black, Tony Hale, Liza Lapira, Maya Hawke, Ayo Edebiri, Adele Exarchopoulos, Paul Walter Hauser, Diane Lane, Yvette Nicole Brown

"Inside Out", genç bir kızın zihnindeki duyguları birer karakter olarak görüp, maceralarını izlediğimiz; içten, eğlenceli, oldukça duygusal ve fantastik olmasına rağmen çok da gerçek hissettiren bir film. İlk yapımda, genç Riley'i Orta Batı'daki hayatından koparılıp San Francisco'ya taşındıktan sonra duyguları -Neşe, Korku, Öfke, Tiksinti ve Üzüntü-nün yeni bir şehri, evi ve okulu en iyi şekilde nasıl idare edeceği konusunda çatışırken izlemiştik. "Inside Out 2" filmi ise artık ergenlik çağında olan Riley'nin zihnine -Kaygı- gibi yeni duyguların dahil olmasını konu alıyor. "Inside Out 2 (Ters Yüz 2)" filmi, 14 Haziran'da sinemalarda.


Daha İyi Bir Yarın (14 Haziran)

Yönetmen: Emre Kavuk

Oyuncular: Hande Doğandemir, Yağızcan Konyalı, Nur Fettahoğlu

Sevgilisi tarafından terk edilen Ozan, aşk acısı çekmeye başlar ve gittiği hiçbir yerde teselli bulamaz. Ozan bir gün intihar etmeye karar verir. İntihar devlet kontrolünde olduğu sürece yasaldır ancak bunun tek bir istisnası vardır: Kimse intihar edecek kişiye aşık olmamalı ya da böyle bir başvuru yapmamalıdır. Ozan yaşam sonlandırma merkezine gittiğinde başvurusu incelenir ve ret cevabı alır. Çünkü hiç tanımadığı Ekin adında bir kadın, Ozan'a aşıktır. Şair bu yüzden ölememektedir. Tek çaresi Ekin adındaki bu kızı bulmak ve aşkından vazgeçmesini sağlamaktır. "Daha İyi Bir Yarın" filmi, 14 Haziran'da sinemalarda.


Black Barbie: A Documentary, Siyahi Barbie (19 Haziran)

"Black Barbie: A Documentary (Siyahi Barbie)" isimli belgeselde, ilk siyahi Barbie'nin bilinmeyen hikayesini ve Mattel'de çığır açan üç kadının kendilerine benzeyen bir bebeğin yaratılmasında üstlendiği önemli rolü keşfediyoruz. "Black Barbie: A Documentary (Siyahi Barbie)" belgeseli, 19 Haziran'da Netflix'te.


Wish (19 Haziran)

Yönetmenler: Chris Buck, Fawn Veerasunthorn

Seslendirme Kadrosu: Ariana DeBose, Chris Pine, Alan Tudyk, Angelique Cabral, Victor Garber, Natasha Rothwell, Evan Peters

Macera ve komedi türlerindeki "Wish" isimli animasyon filminde, Asha adında genç bir kız bir yıldızdan dilek diler ve baş belası yıldız ona katılmak için gökyüzünden indiğinde beklediğinden daha doğrudan bir cevap alır. "Wish" animasyonu, 19 Haziran'da Disney+'ta.


Fancy Dance (21 Haziran)

Yönetmen: Erica Tremblay

Oyuncular: Lily Gladstone, Isabel Deroy-Olson, Ryan Begay, Shea Whigham, Crystle Lightning

Dram türündeki "Fancy Dance" filminde, kız kardeşinin kaybolmasının ardından Yerli Amerikalı bir dolandırıcı, yeğenini, çocuğun beyaz büyükanne ve büyükbabasından kaçırır ve ailelerinden geriye kalanları bir arada tutma umuduyla eyalet kutlamalarına doğru yola çıkar. "Fancy Dance" filmi, 21 Haziran'da Apple TV+'ta.


Trigger Warning, Tetikte (21 Haziran)

Yönetmen: Mouly Surya

Oyuncular: Jessica Alba, Mark Webber, Anthony Michael Hall

Aksiyon ve gerilim türlerindeki "Trigger Warning (Tetikte)" filminde özel kuvvetler mensubu bir komando, aniden kaybettiği babasının barını devralır ve doğup büyüdüğü kasabayı birbirine katan vahşi bir çeteyle karşı karşıya gelir. "Trigger Warning (Tetikte)" filmi, 21 Haziran'da Netflix'te.


The Bikeriders (21 Haziran)

Yönetmen: Jeff Nichols

Oyuncular: Austin Butler, Jodie Comer, Tom Hardy

Suç ve dram türlerindeki "The Bikeriders" filminde, tesadüfi bir karşılaşmanın ardından dik başlı Kathy, Orta Batı motosiklet kulübü Vandallar'ın üyesi Benny'nin çekimine kapılır. Kulüp tehlikeli bir yeraltı şiddet dünyasına dönüşürken Benny, Kathy ile kulübe olan sadakati arasında bir seçim yapmak zorunda kalır. "The Bikeriders" filmi, 21 Haziran'da sinemalarda.


The Exorcism (21 Haziran)

Yönetmen: Joshua John Miller

Oyuncular: Russell Crowe, Ryan Simpkins, Sam Worthington

Sorunlu bir aktör, bir korku filmi çekerken yıkıcı davranışlar sergilemeye başlar. Arasının açık olduğu kızı, aktörün geçmişteki bağımlılıklarına geri mi döndüğünü yoksa işin içinde daha kötü bir şey mi olduğunu merak eder. "The Exorcism" filmi, 21 Haziran'da sinemalarda.


Son Resme Kadar (27 Haziran)

Yönetmen: Takahiro Miki

Oyuncular: Ren Nagase, Natsuki Deguchi

Romantik dram türündeki "Son Resme Kadar" filminde, sadece bir senelik ömrü kalan 17 yaşındaki Akito, ölümcül bir hastalık yüzünden son altı ayını yaşayan bir kızı mutlu ederek hayatına yeni bir anlam katar. "Son Resme Kadar" filmi, 27 Haziran'da Netflix'te.


A Family Affair, Bir Aile Meselesi (28 Haziran)

Yönetmen: Richard LaGravenese

Oyuncular: Nicole Kidman, Joey King, Zac Efron, Liza Koshy, Kathy Bates

Romantik komedi türündeki "A Family Affair (Bir Aile Meselesi)" filminde, genç bir kadın, birlikte beklenmedik bir aşka yelken açan annesi ile film yıldızı patronunun arasında kalır. "A Family Affair (Bir Aile Meselesi)" filmi, 28 Haziran'da Netflix'te.


A Quiet Place: Day One (28 Haziran)

Yönetmen: Michael Sarnoski

Oyuncular: Lupita Nyong'o, Joseph Quinn, Alex Wolff

Dram, korku ve bilim kurgu türlerindeki "A Quiet Place: Day One" filminde, Sam adında bir kadın, ultrasonik ses duyma özelliğine sahip kana susamış uzaylı yaratıkların New York'u istilasından sağ çıkmak zorundadır. 2018 yapımı "A Quiet Place" isimli çok sevilen filmdeki olayların en başına gittiğimiz "A Quiet Place: Day One" filmi, 28 Haziran'da sinemalarda.


Horizon: An American Saga - Chapter 1 (28 Haziran)

Yönetmen: Kevin Costner

Oyuncular: Kevin Costner, Abbey Lee, Sienna Miller

Dram ve western türlerindeki "Horizon: An American Saga - Chapter 1" filmi, İç Savaş öncesi ve sonrası Amerikan batısının genişlemesi ve yerleşimi ile ilgili 15 yıllık çok yönlü bir dönemi anlatıyor. "Horizon: An American Saga - Chapter 1" filmi, 28 Haziran'da sinemalarda.


Howl's Moving Castle, Yürüyen Şato (28 Haziran)

Yönetmen: Hayao Miyazaki

Seslendirme Kadrosu: Chieko Baisho, Takuya Kimura, Tatsuya Gashuin

Kendine güveni olmayan genç bir kadın, kindar bir cadı tarafından yaşlı bir bedenle lanetlendiğinde, büyüyü bozmak için tek şansı kendini beğenmiş ama özgüvensiz genç bir büyücü ve onun bacaklı, yürüyen şatosundaki yoldaşlarıdır. 2004 yapımı çok sevilen "Howl's Moving Castle (Yürüyen Şato)" animasyonu, 20. yılını kutlamak için 28 Haziran'da sinemalarda.


I am: Celine Dion, Ben Celine Dion (25 Haziran)

Yönetmen: Irene Taylor

"I am: Celine Dion (Ben Celine Dion)" belgeseli, ikonik süperstarın hayat değiştiren hastalığıyla olan mücadelesine içten ve dürüst bir bakış sunuyor. Hayranlarına bir aşk mektubu olarak sunulan bu ilham verici belgesel, Dion'un hayatını yönlendiren müziği ön plana çıkarırken aynı zamanda insan ruhunun dayanıklılığını da gözler önüne seriyor. "I am: Celine Dion (Ben Celine Dion)", 25 Haziran'da Prime Video'da.


Io Capitano (28 Haziran)

Yönetmen: Matteo Garrone

Oyuncular: Seydou Sarr, Moustapha Fall, Issaka Sawadogo

Oscar'da "Yabancı Dilde En İyi Film" adaylığı bulunan "Io Capitano", mültecilik konusunu etkileyici bir şekilde ele alan bir dram filmi. Senegal'den ayrılarak Avrupa'ya gitmeye çalışan iki genç, Seydou ve Moussa'nın hayallerini gerçekleştirmek için çıktıkları macera dolu yolculuklarını anlatıyor. Seydou ve Moussa, dünyayı keşfetme ve rap yıldızı olma hayalleriyle doludur. Ancak yolculukları boyunca çölün tuzakları, Libya'daki gözaltı merkezlerinin dehşeti ve denizin tehlikeleri gibi zorlu engellerle karşılaşırlar. Film, hayallerin peşinden gitmenin ne kadar zor ve tehlikeli olabileceğini çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor. "Io Capitano" filmi, 28 Haziran'da TV+'ta izlenebilir.


Portrait de la Jeune Fille en Feu, Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi

Yönetmen: Céline Sciamma

Oyuncular: Noémie Melant, Adèle Haenel, Luana Bajrami, Valeria Golino

"Portrait de la Jeune Fille en Feu (Portrait of a Lady on Fire)" 18. yüzyılın sonunda Bretonya'daki ıssız bir adada, bir kadın ressam, genç bir kadının düğün portresini yapmak zorunda kalır. Romantik dram türündeki "Portrait de la Jeune Fille en Feu (Portrait of a Lady on Fire)", hem izleyici hem de eleştirmenler tarafından 2019 yılının en sevilen filmlerinden biri oldu. "Portrait de la Jeune Fille en Feu (Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi)" filmi, haziran ayında MUBI'de.


Yaşamın Kıyısında, Auf der Anderen Seite

Yönetmen: Fatih Akın

Oyuncular: Nurgül Yeşilçay, Tuncel Kurtiz, Baki Davrak

Fatih Akın'a 2007 Cannes Film Festivali'nde En İyi Senaryo Ödülü'nü kazandıran filmin başrollerini Nurgül Yeşilçay, Tuncel Kurtiz ve Baki Davrak paylaşıyor. Film, altı Türk - Alman göçmenin yer yer kesişen hikayeleri üzerinden aile içi kuşak çatışmalarını, ölümün hayatlarımızdaki yerini, kimlik arayışlarını ve Türkiye'nin politik görünümünü irdeliyor. "Yaşamın Kıyısında (Auf der Anderen Seite)" filmi, haziran ayında MUBI'de.



Paris is Burning, Paris Yanıyor

Yönetmen: Jennie Livingston

Jennie Livingston'ın 1980'lerde Harlem'deki drag balolarında yaşanan performans ve rekabet dünyasını anlattığı PARİS YANIYOR ırk, sınıf, toplumsal cinsiyet ve cinsellik üzerine çığır açan bir keşif. Dorian Corey, Will Ninja, Sol, Freddie ve Kim Pedavis, Octavia St. Laurent, Angie ve Venus Xtravaganza ve Pepper LaBeija'nın hayatlarını takip eden belgesel, Sundance Film Festivali Büyük Jüri Ödülü ve Berlin Film Festivali'nde Teddy Ödülü'nü kazanmıştı. "Paris is Burning (Paris Yanıyor)", haziran ayında MUBI'de izlenebilir.


Onun Kalesinde

Yönetmen: Yasemin Demirci

Oyuncular: Nezaket Erden, Erdem Şenocak, Hakan Emre Ünal

İstanbul Film Festivali kısa film seçkisinde de yer alan Yasemin Demirci'nin kısa filmi, beklenmedik bir şekilde babasını kaybeden genç bir kadının, babasından kalan eşyalar ve hatıralar arasında yaşadığı duygusal iniş çıkışlar ve yas sürecine odaklanıyor. Nezaket Erden, Erdem Şenocak, Hakan Emre Ünal gibi isimlerin rol aldığı film, iki yıl önce haziran ayında kaybettiğimiz Latif Demirci'nin anısına MUBI'de izleyicilerle buluşuyor.


Haziran Ayı Dizi Önerileri

"The Veil" Dizisi Hakkında Merak Edilenler

"Furiosa: A Mad Max Saga" Filmi İncelemesi

EN ÇOK OKUNANLAR

Valentino'dan İkonik Kırmızı Koleksiyonu
Valentino'dan İkonik Kırmızı Koleksiyonu

Valentino'dan İkonik Kırmızı Koleksiyonu

1 dakika okunma süresi
Bvlgari Otel Milano'dan Özel Kutlama
Bvlgari Otel Milano'dan Özel Kutlama

Bvlgari Otel Milano'dan Özel Kutlama

2 dakika okunma süresi
Olimpiyat Heyecanı
Olimpiyat Heyecanı

Olimpiyat Heyecanı

1 dakika okunma süresi
Wimbledon'dan Gigi ve Bella Hadid Kardeşlerin Kovboy Stiline dek Hollywood Dünyasında Gündem
Wimbledon'dan Gigi ve Bella Hadid Kardeşlerin Kovboy Stiline dek Hollywood Dünyasında Gündem

Wimbledon'dan Gigi ve Bella Hadid Kardeşlerin Kovboy Stiline dek Hollywood Dünyasında Gündem

6 dakika okunma süresi
21 Temmuz Oğlak Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
21 Temmuz Oğlak Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

21 Temmuz Oğlak Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

13 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“The Devil Wears Prada” Beyazperdeye Geri Dönüyor
“The Devil Wears Prada” Beyazperdeye Geri Dönüyor

“The Devil Wears Prada” Beyazperdeye Geri Dönüyor

Cannes Film Festivali 2024 Yılı Kazananları
Cannes Film Festivali 2024 Yılı Kazananları

Cannes Film Festivali 2024 Yılı Kazananları

Joey King'in En İyi Dizi ve Filmleri
Joey King'in En İyi Dizi ve Filmleri

Joey King'in En İyi Dizi ve Filmleri

Mayıs Ayı Dizi Önerileri
Mayıs Ayı Dizi Önerileri

Mayıs Ayı Dizi Önerileri

Mayıs Ayı Film Önerileri
Mayıs Ayı Film Önerileri

Mayıs Ayı Film Önerileri

77. Cannes Film Festivali'nde Prömiyer Yapan Filmler
77. Cannes Film Festivali'nde Prömiyer Yapan Filmler

77. Cannes Film Festivali'nde Prömiyer Yapan Filmler

“The Bear” 3. Sezon Hakkında Tüm Detaylar
“The Bear” 3. Sezon Hakkında Tüm Detaylar

“The Bear” 3. Sezon Hakkında Tüm Detaylar

Robert Pattinson ve Bong Joon Ho'nun Yeni Filmi “Mickey 17”
Robert Pattinson ve Bong Joon Ho'nun Yeni Filmi “Mickey 17”

Robert Pattinson ve Bong Joon Ho'nun Yeni Filmi “Mickey 17”

En Yakın Arkadaşınızla İzlemeniz Gereken Filmler
En Yakın Arkadaşınızla İzlemeniz Gereken Filmler

En Yakın Arkadaşınızla İzlemeniz Gereken Filmler

Haziran Ayı Dizi Önerileri
Haziran Ayı Dizi Önerileri

Haziran Ayı Dizi Önerileri

“The Lord of the Rings: The Rings of Power” 2. Sezon Hakkında Her Şey
“The Lord of the Rings: The Rings of Power” 2. Sezon Hakkında Her Şey

“The Lord of the Rings: The Rings of Power” 2. Sezon Hakkında Her Şey

“Kinds of Kindness” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Kinds of Kindness” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Kinds of Kindness” Filmi Hakkında Merak Edilenler