Yeşil Domatesli Garnitür Sos

Yemek kitabı yazarı ve tarif geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, yeşil domatesli garnitür sos tarifini paylaşıyor.

YAZAR: PELİN BOZKURT BİLGİÇ
24 Kasım 2020 Salı 16:58 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Malzemeler:

  1. 1 kg yeşil domates
  2. 2 elma (1 tanesi küp küp doğranmış,1 tanesi de kabuğuyla rendelenmiş)
  3. 30 gram kabak çekirdeği
  4. 25 gram dut kurusu(Un halinde de olur)
  5. 1 çay kaşığı kakule tohumu
  6. 1 çay kaşığı kişniş tohumu
  7. 2 adet yıldız anason
  8. 1 adet tarçın çubuğu
  9. 1 yemek kaşığı çiğ elma sirkesi
  10. 2 yemek kaşığı bal

Yapılışı:

  1. Domatesleri önce karbonatlı suyun içinde 20 dakika bekletip, temizleyin. Ardından arkasına keskin bir bıçakla ‘+’ işareti yapın ve tencerede kaynattığınız suyun içerisine atın.
  2. Domatesin kabukları kolayca etli kısmından ayrılana kadar kaynatın.
  3. Ardından süzün ve üzerine soğuk su ekleyin.
  4. Daha sonra yine bıçakla dikkatli bir şekilde kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün. Elinizle içindeki çekirdekleri mümkün olduğunca temizlemeye çalışın. Çünkü yeşil domates zaten ekşi olacağından çekirdekleri ekşiliğini daha da artırabilir.
  5. Sonrasında rondodan geçirip, püre haline getirip, tekrar tencereye alın.
  6. Daha sonra içine diğer malzemeleri ekleyip, sekiz 10 dakika kadar pişirip, altını kapatın. İçerisinden yıldız anasonu ve tarçını çıkarın.
  7. Soğuduktan sonra isterseniz içine iki yemek kaşığı bal ekleyebilirsiniz. Kavanozlara bölün ve dolapta beş ile yedi gün arasında muhafaza edin.
  8. Etlerin, buharda pişirdiğiniz sebzelerin yanına çok yakıştığı gibi; kızarmış ekmek üzerine lor peyniri ardından bu sosu sürerek çok şık bir aperatif hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

EN ÇOK OKUNANLAR

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

15 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
“Goodbye June”: Bir Noel Vedası

“Goodbye June”: Bir Noel Vedası

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul