Ferahlatan Soğuk Bitki Çayı Tarifleri

Chado, yazın gelişiyle birlikte içinizi ferahlatacak soğuk bitki çayı tariflerini paylaşıyor. Matcha Breeze nasıl yapılır? Berry Blush-Cold Brew nasıl yapılır?

20 Mayıs 2020 Çarşamba 10:13 | Son Güncellenme:
6 dakika okunma süresi

MATCHA BREEZE NASIL YAPILIR?

Matcha Breeze ile Matcha'nın baskın tadı, Moroccan Mint içersinde yer alan nane ile hem tazeleyici bir etkiye kavuşuyor hem de Milk Oolong çayı ve badem sütü ile yumuşuyor, zenginleşiyor.


MALZEMELER:

½ kaşık Chado Matcha çayı (Ortalama 2 g)

½ kaşık Chado Moroccon Mint harmanı (Ortalama 2 g)

½ kaşık Chado Milk Oolong çayı (Ortalama 2 g)

160 ml sıcak su

100 ml badem sütü

80 ml ekşi elma suyu

2 kaşık bal


MATCHA BREEZE YAPILIŞI:

Chado olarak daha yoğun ve zengin tatlar için genellikle soğuk demleme metodunu seçiyoruz. Sıcak su ile kısa sürede demleyip soğutmak yerine soğuk suda uzun süre demlemeyi tercih ediyoruz. Ancak bu tarifimizde Matcha çayı olduğu için, acılaşmayı önlemek için sıcak demleme metodunu kullanacağız.

Üste belirtilen ölçülerde Matcha, Morrocon Mint ve Milk Oolong çayları üzerine ortalama 80 °C su ekleyerek 3 dakika demleyin.

Demleme sırasında birkaç defa kaşıkla karıştırın.

Daha sonra çay yapraklarını sudan süzerek (Çıkararak) üzerine önce ekşi elma suyunu, sonra badem sütünü ekleyerek tekrar karıştırın.

Balı da ekleyerek tatlandırın.

Eğer vaktiniz varsa buzdolabında soğutabilirsiniz ya da hemen içmek istiyorsanız shaker'da buzla karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Not: Ölçü büyük bir bardak sunum içindir.

Afiyet olsun!

BERRY BLUSH – COLD BREW

Geçtiğimiz yaz Chado Teashoplar'da en çok tercih edilen diğer bir içeceğimiz ise Berry Blush – Cold Brew'di. Bu soğuk içeceği de öncekine benzer şekilde ancak bu defa soğuk demleme (Cold Brew) metodu ile hazırlayacağız.


MALZEMELER:

5 gram Chado Berry Punch

3 gram Chado Cold Brew harmanı

180 ml su

100 ml badem sütü

60 ml ananas suyu

2 kaşık bal


BERRY BLUSH – COLD BREW YAPILIŞI:

Berry Punch ve Cold Brew harmanlarını belirtilen ölçeklerde alarak üzerine 160 ml oda sıcaklığında su ekleyin.

Daha sonra buzdolabına koyun ve 8-10 saat buzdolabında bekletin.

Buzdolabından çıkardığınızda çay yapraklarını süzün (Çayınızdan çıkarın), soğumuş ve demlenmiş çayınıza; önce ananas suyunu, sonra badem sütünü koyarak karıştırın.

Balı ekleyin.

Dilerseniz bu şekilde dilerseniz shaker'da buzla karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Not: Ölçü bir sunum içindir. Daha çok kişi için üstte belirtilen miktarları orantılı şekilde artırabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Vegan Brownie Tarifleri

Kalorisi Düşük Sütlü Tatlı Tarifleri

Ev Yapımı Pratik Çikolata Tarifleri

Ferahlatan Soğuk Kahve Tarifleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

14 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Pratik 5 Porridge Tarifi

Pratik 5 Porridge Tarifi