Sıcak Havalarda Ferahlatan Yaz Tatlıları

Yaz sıcaklarında içinizi ferahlatan, pratik ve lezzetli tatlı tarifleri.

YAZAR: Gamze Altınay
9 Ağustos 2022 Salı 11:19 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Yaban Mersinli Pişmeyen Cheesecake

Krema Malzemeleri:

100 gram çiğ kaju (geceden ıslatılmış)

100 gram Hindistan cevizi kreması

1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı

1.5 yemek kaşığı bal

1 tatlı kaşığı sıkılmış misket limonu

½ avuç yaban mersini

Taban Malzemeleri:

4 adet hurma (suda bekletilmiş)

100 gram çiğ badem

1 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi

Hazırlanışı:

Krema malzemelerini, yaban mersini hariç, mutfak robotunda krema haline gelene kadar çekin. Silikon kalıpların dibine birer çorba kaşığı dolusu kremadan dökün. Kalan kremaya yaban mersinini ekleyip çekin. Kalıpların üzerlerine paylaştırıp 1 saat buzlukta dondurun. Taban malzemelerini de robotta un ufak ettikten sonra kalıpların üzerine yayın ve en az 2 saat kadar buzlukta dondurun. Son olarak servis ederken ters çevirin ve kalıptan ayırın.


Panna Cotta

Krema Malzemeleri:

1 litre süt

2 çay bardağı şeker

6 yemek kaşığı mısır nişastası

1 paket vanilin

200 ml krema

Sos Malzemeleri:

5-6 adet çilek

10 adet karadut

½ çay bardağı toz şeker

¾ çay bardağı su

Hazırlanışı:

Tüm krema malzemelerini bir tencereye alın. Orta ateşte fokurdamaya başlayınca kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Sonrasında dolapta bekletin. Sosu için tüm malzemeleri tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın ve blender'dan geçirip koyulaşana kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Kuplarınıza 1 parmak kadar boşluk bırakarak kremadan koyun. Soğuyan kremanızın üzerine meyveli sostan eşit bir şekilde koyun. 1 saat kadar dolapta beklettikten sonra servis edebilirsiniz.


Damla Sakızlı Vişneli Muhallebi

Malzemeler:

1 su bardağı un

120 gram tereyağı

1.5 su bardağı şeker

1 litre süt

2 parça damla sakızı

Sos Malzemeleri:

½ adet limon

1 kase vişne

1 tatlı kaşığı nişasta

1 çay bardağı şeker

Hazırlanışı:

Un, yağ, şeker ve sütü bir tencereye alıp karıştırın. Damla sakızını bir havanda dövün ve muhallebiye ekleyin. Muhallebi koyulaşana kadar karıştırmayı bırakmadan pişirin ve servis kuplarına paylaştırın. Sonrasında sos için; sıktığınız limon ve vişneyi tencereye alın. Nişasta ve şekeri ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Kupların üzerine paylaştırın.

Su Deposu Yaz Sebze ve Meyveleri

Glütensiz Tatlı Tarifleri

Hangi Yaz Meyvesi Neye İyi Gelir?

EN ÇOK OKUNANLAR

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Pratik 5 Porridge Tarifi

Pratik 5 Porridge Tarifi

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild