150 gram pancar
2 adet yumurta
10 adet gün kurusu kayısı
120 gram badem unu
50 gram ham kakao
1/2 portakal suyu
3 yemek kaşığı portakal kabuğu
2,5 çorba kaşığı sade yağ
Tuz
Doğal kabartma tozu için
1 çay kaşığı organik elma sirkesi
1,5 tatlı kaşığı karnıyarık otu tozu
Sosu için
1/2 avokado
1 çay kaşığı kakao
1 küçük kâse frambuaz
Üzeri için
1 avuç ceviz içi
1. Pancarları minik minik doğrayın ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin.
2. Krema kıvamına gelene kadar çırpıp, üstüne suda yumuşaması için bıraktığınız kayısıyı, tuzu ve doğal kabartma tozunu ekleyip mikserden geçirin.
3. Tüm malzemeleri karıştırıp 8 eşit parçaya bölün.
4. Yağlı kâğıt serdiğiniz borcama yerleştirip fansız ayarda 170 derecede, 30-35 dakika pişirin.
5. Arasına da çeyrek avokado, yarım muz, 1 çay kaşığı ham kakao ve 3-4 adet frambuazı blenderden geçirip puding yapın.
Afiyet olsun! Daha fazla sağlıklı tarif için buraya tıklayabilirsiniz.