Pratik Sebzeli Yaz Yemek Tarifleri

Yemek kitabı yazarı ve tarif geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, sağlıklı ve pratik sebze yemeği tonlu enginar dip ve çıtır susamlı fasulye tarifini paylaşıyor.

30 Haziran 2020 Salı 14:00 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

TONLU ENGİNAR DİP NASIL YAPILIR?

MALZEMELER:
1. 200 gr ton balığı
2. 1 adet taze enginar (Küp küp doğranmış)
3. ½ avokado
4. 1 dal taze soğan
5. 1 bardak taze bakla içi (Haşlanmış)
6. 1 limon kabuğu
7. 1 limon suyu
8. Tuz
9. 1 çay kaşığı kimyon
10. 1 kahve fincanı ılık su
11. 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tonlu Enginarlı Dip Sos Tarifi

Tüm malzemeleri rondodan geçirip kıvamlı bir sos hazırlayalım.

ÇITIR SUSAMLI FASULYE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER:
1. 250 gr taze fasulye (Ayıklanmış)
2. 2 yemek kaşığı balsamik sirke
3. 2 yemek kaşığı soya sosu
4. Tuz
5. 2 yemek kaşığı susam
6. 2 yemek kaşığı zeytinyağı

SUSAMLI FASULYE YAPILIŞI:

Tüm malzemeleri karıştırıp 140 derece fırında 20 dakika tutalım. Ardından 100 derecelik fırında 10 dakika kadar daha tutup, çıkaralım.
Lezzetini içinde barındıran, az pişmiş kenarlarından çıtır olmaya başlıyor.
Siz daha çıtır isterseniz ısıyı 120 dereceye düşürüp süreyi kontrollü bir şekilde uzatabilirsiniz.
Afiyet olsun!

Yoğurtla Hazırlanan Sağlıklı Dondurma Tarifleri

Ferahlatan Soğuk Kahve Tarifleri

Lezzetli ve Fit Nice Cream Tarifleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat

Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat

1 dakika okunma süresi
Evrensel Moda Dili

Evrensel Moda Dili

2 dakika okunma süresi
Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri

Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri

9 dakika okunma süresi
Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme

Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme

9 dakika okunma süresi
Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film

Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film

13 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar